UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 7.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.11.04.
Mindössze egyetlen bajnoki mérkőzést játszott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlása az elmúlt héten, viszont az sajnos nem jól sikerült az MKC U19-es gárdájának. A hétvége azonban így sem volt eseménytelen, mert a tizenkét és tizenhárom évesek részt vettek a hagyományos dunaújvárosi Üstökös-Kupán.

Leány U19 I. osztály - Nyugat - 07. forduló: 
Bajnok DSE Nemesvámos - Mosonmagyaróvári KC  32 - 21 (17 - 10) 
MKC: Takács Liza - Magyar F., Baumgartner, Sztranyovszky 2., Benczik 2, Babinszky 7, Lengyel L. 2. 
Csere: Takács Lili (kapus), Szakács 4, Uzonyi-Varga 2, Sefcsik 2, Magyar B. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Elég rossz előjelekkel utaztunk el erre a bajnoki találkozóra, mert az utolsó edzésen megsérült az egyik alapjátékosunk, az irányító Ágoston Lilla, akit az a megtiszteltetés ért, hogy a szélső Lengyel Lillával ezen a héten a felnőtt csapattal készülhet. A másik fontos belső játékosunk Babinszky Lara pedig egész héten beteg volt, így értelemszerűen nem tudott maximálisan teljesíteni. Ezért a csapatnak kellett volna sokkal többet vállalnia, de ebben a bajnokságban először csalódást okoztak a lányok. Elsősorban fejben nem voltak ott ezen a találkozón, amit egyértelműen megmutat a tíz feletti technikai hibánk és eladott labdáink száma. Nem azzal van a baj, hogy kikaptunk a Nemesvámos otthonában, hiszen az benne van a játékban. A vereségünk mértékével, a mutatott teljesítményünkkel vagyok elégedetlen, mert eddig ez nem volt jellemző ránk. 

Üstökös-Kupa U13-as korosztály: 
Mosonmagyaróvári KC - Hartai KC  8 - 15 
Mosonmagyaróvári KC - Kispest  17 - 11 
Mosonmagyaróvári KC - Győri ETO KC  17 - 7 
Mosonmagyaróvári KC - Dunaújvárosi KKA  11 - 9 
MKC U13: Fleischakker Lilla, Horváth Anna (kapusok), Andorka Boglárka, Baltová Liana 1, Denk Hanna 1, Fazekas Lilla 3, Fazekas Réka 5, Fekete Maja 19, Kovács Panna 4, Németh Nadin, Pfeiffer Lotti, Redeczki Dóra 9, Szalay Zoé 11.
Utánpótlás edző: Balogh Sándor   

Balogh Sándor: - Az MKC U13-as csapata szombaton és vasárnap szerepelt Dunaújvárosban az Üstökös-Kupán. Ebben a korosztályban kilenc csapat indult, három csoportban, ahol a lebonyolítás alapján a csoportelsők játszhattak az első három helyért, a csoportmásodikok a negyediktől a hatodik, a csoportharmadikok pedig a hetedik - kilencedik helyezésért. A csapatunk végül a negyedik helyet szerezte meg és két nagyon kellemes, igazi közösségépítő napot töltött együtt. A csoportunkban sajnos túlizgultuk az első mérkőzést, így 15 - 8 arányban vereséget szenvedtünk a Hartai KC-től, de a Kispest csapata ellen 17 - 11-re győztünk. A vasárnapi helyosztókon pedig előbb 17 - 7-es győzelem született a Győri ETO KC ellen, majd a vendéglátó Dunaújvárosi KKA ellen is sikerült nyerni 11 - 9 arányban. A győriek ellen a torna legjobb teljesítményét nyújtottuk, a hazai gárdát pedig óriási szívvel, végig nyitott, kiélezett mérkőzésen, a végjátékban sikerült legyőzni. Nagyon hasznos volt a számunkra a torna, több ilyen jól felkészített ellenfél ellen kellene játszanunk.   

Üstökös-Kupa U12-es korosztály: 
Mosonmagyaróvári KC - Kőbányai Nova Kézisuli 
Mosonmagyaróvári KC - XVI. Kerületi Kézilabda MSE 
Mosonmagyaróvári KC - Alba Fehérvár KC   
MKC U12: Formanek Karolina, Molnár Noémi (kapusok), Andrássy Karolina, Bognár Nóra, Gősi Liza, Horváth Borbála, Kerényi Lili, Légrádi Jázmin, Nagy Nikol, Novák Jázmin, Rédling Anna, Szacsuri-Németh Réka, Szalay Luca. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos   

Orbán Ákos: - Az U12-es korosztályban egy napos volt a dunaújvárosi torna, szombaton harminc perces mérkőzésekkel, amelyeken negyedóra elteltével sorokat kellett cserélni. Az első ellenfelünk a Kőbányai Nova Kézisuli csapata volt, amely ellen kicsit álmosan kezdtünk. A sorcseréig viszont így is szoros volt az eredmény, de sajnos azt követően nagyobb arányú vereséget szenvedtünk. Nem volt ekkora különbség a két csapat között, de a jobb eredményhez figyelmesebben kellett volna kézilabdáznunk. A második találkozón a XVI. Kerületi Kézilabda MSE ellen játszottunk, akik el kell ismerni, hogy a játék minden elemében jobbak voltak, a fizikális fölényük, a gyorsaságuk megmutatkozott az eredményben. Ennek ellenére a mérkőzés utolsó szakaszában mi is megtaláltuk a játékunkat és így a vereség ellenére is jobban teljesíttettünk, mint az első meccsen. A harmadik mérkőzésen az Alba Fehérvár KC-val találkoztunk és ekkor már a mérkőzés elejétől jól teljesítettünk. Lendületesek, bátrak voltunk, nagyon szép dolgokat csináltunk támadásban és védekezésben, így egyértelműen ez volt a legjobb mérkőzésünk a tornán. Az utolsó találkozón mutatott játék rendkívül előremutató volt, így azt gondolom, hogy végül jó érzéssel utaztunk haza. Valamint az is nagy pozitívum a számunkra, hogy a két új kapusunk jól védett, remekül megoldották a feladatukat a kapuban.