UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 8.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.11.14.
A bajnoki szünet után a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai közül az NB II-es, az U17-es, az U14-es, az U12-es és az U10-es gárdák folytatták a bajnokságokat. Az eredmények igaz elég vegyes képet mutatnak, de összességében jónak ítélhető az MKC utánpótlás hétvégéje.

NB II. osztály - Észak-Nyugat - 06. forduló: 
Celldömölki VSE - Mosonmagyaróvári KC  32 - 40 (17 - 19)
MKC: Takács Lili - Uzonyi-Varga, Baumgartner 3, Ágoston 8, Forgács, Lázár 8, Szabó Cs. 3. Csere: Takács Liza (kapus), Magyar F. 7, Babinszky 7, Szakács 2, Lengyel L. 1, Sefcsik 1, Dezséri, Magyar B., Sztranyovszky.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Az volt a tervünk, hogy nagyon sok futással megpróbáljuk elfárasztani a hazai csapatot, ami tulajdonképpen az első félidő végére sikerült is. Ekkor már sok labdát szereztünk, uraltuk a találkozót, gyors, lerohanás gólt dobtunk és így egy szép győzelmet arattunk. Többen kiváló egyéni teljesítményt nyújtottak, ki szeretném emelni, hogy az elmúlt időszakban a felnőtt kerettel készülő Ágoston Lilla remekül játszott. Rajta kívül Lázár Jázmin és Magyar Flóra is nagyon eredményesen, hasznosan kézilabdázott, valamint Takács Lili kapusteljesítménye is kiváló volt. Mivel én ezen a héten A licences képzésen voltam Szlovéniában az Európa-Bajnokságon, ezért szeretném megköszönni az edzőkollégáimnak, elsősorban Farkas Veronikának, hogy ilyen jól felkészítették a csapatot. 

Leány U17 II. osztály - Nyugat - 06. forduló:
Mosonmagyaróvári KC - Kispest NKK  32 - 35 (16 - 16)
MKC: Zentai - Bertalan 9, Skorcze 1, Faddi-Horváth 1, Horváth Zs. 3, Telek 7, Schuttovits 7. Csere: Kiss L. (kapus), Czigány 3, Buga R. 1, Beke, Petz K., Csáki A., Szabó G. Lengyel A. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 

Farkas Veronika: - Az első negyedóra végéig azt történt a pályán, amit megbeszéltünk, kértem a lányoktól. Sajnos ezt követően azonban felesleges, buta két perces kiállítások következtek, kettős emberhátrányba kerültük, rengeteget játszhatott előnyben az ellenfelünk. Az ötgólos vezetésünk így elúszott, és ami nagyobb baj, hogy ennek következtében elveszítettük az önbizalmunkat. A félidő legvégén egy potyagólt kaptunk, a szünet után pedig piros lap és sérülés miatt is változtatnunk kellett. A Kispest NKK jó csapat, de azt gondolom, hogy most, a megfelelő odafigyelés hiánya miatt, saját magunkat vertük meg. Szomorkodni azonban most nincs időnk, gyorsan fel kell állnunk, hogy már a következő mérkőzésen kijavítsuk a hibánkat. 

Gyermekbajnokság leány U14 - I. osztály B. csoport, alapszakasz: 
Kozármisleny SE - Mosonmagyaróvári KC  16 - 13 (5 - 5) 
Mosonmagyaróvári KC - Szombathelyi KKA  26 - 23 (12 - 11) 
MKC: Kovács Eszter, Zeck Flóra (kapusok), Baltová Liana, Csontos Regina 7, Csontos Viktória 8, Fazekas Lilla 1, Fazekas Réka 1, Fekete Maja 5, Kanka Szilvia 4, Katona Mira, Kerényi Emma, Kovács Panna 7, Redeczki Dóra1, Szalay Zoé 5.
Utánpótlás edző: Farkas Veronika - Szöllősi Ádám 

Farkas Veronika: - Ez az Érden sorra kerülő forduló sikerült eddig a leggyengébben az U14-es csapatnak. Igaz, hogy két alapemberünk gyakorlatilag hiányzott, hiszen Csáki Viola nem is tudott játszani, Csontos Viktória pedig sérülten küzdött. Az első mérkőzésen a csoportot vezető Kozármisleny SE ellen izgulva, görcsösen kézilabdáztunk, ami vereséghez vezetett. A második találkozón már jobban játszottunk, de el kell ismerni, hogy egy kis szerencse is kellett a győzelmünkhöz. Az várható volt, hogy már sokkal jobban figyelmek ránk az ellenfelek, hiszen a második helyen állunk a bajnoki tabellán. Ezért most olyan extra teljesítmények is kellenek a sikerhez, mint most a Szombathely ellen a hét gólt szerző Kovács Pannáé. 

Gyermekbajnokság leány U12 - VIII. csoport:
Győri ETO KC II. - Mosonmagyaróvári KC  12 - 9 (8 - 6) 
Mosonmagyaróvári C - Lébényi KSZSE  30 - 10 (15 - 6)
MKC: Formanek Karolina, Molnár Noémi (kapusok), Andrássy Karolina, Bognár Nóra, Gősi Liza, Horváth Borbála, Kerényi Lilla, Légrádi Jázmin, Mészáros Kata, Sásdi-Nagy Dóra, Szacsuri-Németh Réka, Szalay Luca.
Utánpótlás edző: Orbán Ákos 

Orbán Ákos: - A győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban került sor az U12-esek első idénybeli tornájára, amit már nagyon vártak a kislányok. Az első találkozón a házigazdák második csapata ellen játszottunk, keményen, határozottan védekeztünk és a kapusaink is jól védtek. Támadásban is sokat fejlődtünk, de ebben még hiányoztak a labdaszerzések, valamint a helyzeteinket is jobb arányban kell kihasználnunk, hogy győzni tudjunk egy ETO szintű csapat ellen. A következő ellenfelünk a Lébény volt, amely ellen már sokkal jobban ki tudtuk használni a szép, formás támadásaink utáni lehetőségeinket. A védekezésünk pedig továbbra is jó volt, a remek védések sem maradtak el, így igazán büszke voltam a csapatra. Nagyon sokat fejlődtek a lányok, nagyszerű megoldásaik voltak ma, jó úton járunk, csak rajta kell maradni. 

Gyermekbajnokság leány U10 - IX. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC II. - Győri ETO KC II.
Győri ETO KC II. - Mosonmagyaróvári KC I.
Győri ETO KC III. - Mosonmagyaróvári KC II. 
Mosonmagyaróvári KC I. - Győri ETO KC III.
MKC I: Kiss Hanna, Koltai Gréta, Lipovits Lia (kapusok), Baltová Aliz, Csáki Veronika, Fazekas Fanni, Handl Nóra, Kiss Aliz, Nagy Léna, Papp Luca, Ratkay Júlia.
MKC II: Fares Nóra, Katona Maja, Szabó Zoé, Szikra Kamilla (kapusok), Bazsó Boglárka, Fördős Annabella, Kovács-Lang Alexandra, Rigó Bianka, Selling Blanka, Szalay Hanna, Szalontai Kíra, Szaló Natasa, Tóth Luca, Tóth-Zsiga Zsuzsanna, Wojnisek Loretta. 
Utánpótlás edző: Bognár Evelin 

Bognár Evelin: - A 2013-as korosztályban több mint harminc kislányunk van, ezért két csapatot is elindítottunk a bajnokságban. Szombat délelőtt Mosonszolnokon léptek pályára a Győri ETO KC második és harmadik gárdája ellen. Ez volt az idényben az első forduló, de a megilletődöttség már nem volt érezhető, hiszen néhányan már "rutinos' játékosnak számítanak ebben a korosztályban. Azok pedig nagyon ügyesen vették az akadályokat, akik most lépek először kézilabda pályára. Külön szeretném megköszönni az edzőkollégáimnak, Orbán Ákosnak és Halász Kristófnak, hogy ilyen jó formába tudták hozni a kis játékosainkat. A kapusokat ki kell emelni, rengeteg, szép, bravúros védésük volt, mindkét csapatban. A mezőnyben pedig Csáki Veronika, Baltová Aliz, Kovács-Lang Alexandra, Rigó Bianka, Szalay Hanna és Wojnisek Loretta nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Egyébként mindenkit dicséret illet, mert nagyon szép labdaszerzéseket, gólpasszokat, remek védekezést nyújtottak. Ez így volt kerek, igazi csapatként dolgoztak együtt a lányok. A korosztály másik edzője Kránitz János most nem volt ott a mérkőzéseken, de a sikeres kezdéshez nagyban hozzájárult a munkájával.

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó