UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 9.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.11.21.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U19-es csapata az első osztályú korosztályos és a felnőtt NB II-es bajnokságban is győzelemmel zárta a hetet. Az MKC U17 is elhozott két nagyon értékes pontot Pécsről és a tizenegy évesek is sikeresen zárták a tornájukat. Így ez a hétvége csak a szintén a legmagasabb osztályban szereplő U15-ös gárdának sikerült gyengébben.

NB II. osztály - Észak-Nyugat - 08. forduló: 
Moyra-Budaörs Handball - Mosonmagyaróvári KC  26 - 28 (11 - 11) 
MKC: Takács Lili - Magyar F. 4, Baumgartner 1, Ágoston 8, Benczik 7, Babinszky 4, Lengyel L. 2. Csere: Takács Liza (kapus), Uzonyi-Varga 1, Sztranyovszky 1, Forgács, Magyar B., Sefcsik, Szakács. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Nem kezdtük jól a mérkőzést, nem tartottuk be azokat a taktikai utasításokat, amelyeket előtte megbeszéltünk. Egy időkérés után azonban rendezni tudtuk a sorokat és sikerült egyenlítenünk, majd kézbe is venni a mérkőzést. Ekkor már rendre jó léptünk ki a hazai csapat erőteljes balkezes átlövőjére, sokszor megelőztük a szintén veszélyesen játszó beállójukat. A szünetben még döntetlen volt az állás, de a második félidőben már egyértelműen mi uraltuk a játékot. A védekezünk továbbra is stabil maradt és jól reagáltunk a Budaörs hét a hat elleni próbálkozásaira. Feljavult a támadójátékunk is, így egy fontos győzelmet arattunk, amellyel most az első osztályú U19-es bajnokság, nyugati csoportjának negyedik helyére léptünk fel. Az egész csapat dicséretet érdemel, de Ágoston Lilla, Babinszky Lara és Benczik Liza teljesítményét feltétlenül ki szeretném emelni, valamint a kapuban Takács Lili is remekül védett. 

Leány U17 II. osztály - Nyugat - 08. forduló:
Pécsi SN ZRT - Mosonmagyaróvári KC  16 - 29 (7 - 19)
MKC: Zentai - Bertalan, Telek 3, Faddi-Horváth 3, Horváth Zs. 4, Aszt P. 7, Schuttovits 3.
Csere: Szikra K. (kapus), Buga R. 2, Beke 2, Szabó G. 2, Skorcze 1, Czigány 1, Lengyel A. 1., Petz K.
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 

Farkas Veronika: - Most a fiatalabb, a gyengébb pécsi csapat vendégei voltunk, akik ellen egy kötelező győzelemre készültünk. Ez persze soha nem könnyű, ráadásul most szerettem volna azoknak a játékosoknak is sokkal több lehetőséget adni, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. Az sajnos érződött, hogy a csapatban még benne maradt az előző heti Kispest elleni vereség, mert többször időkéréssel is segíteni kellett a lányoknak. Annak azonban örültem, hogy a sérülés után visszatérő Aszt Petra a csapat húzóembere volt, mert a napokban sokat beszélgettem vele arról, hogy ennek a feladatnak hogyan tud megfelelni. Szerdán ismét játszunk, hazai környezetben fogadjuk a felsőházhoz tartozó Zugló gárdáját, amely ellen jobb teljesítményt kell nyújtanunk. 

Gyermekbajnokság leány U15 - I. osztály C. csoport, alapszakasz: 
Siófok KC - Mosonmagyaróvári KC  33 - 22 (19 - 9)
Győri ETO KC - Mosonmagyaróvári KC  49 - 19 (26 - 9) 
MKC: Kiss Lilla, Varga Lili (kapusok), Aszt Petra 7, Buga Léna 1, Csáki Anna 9, Csőrés Panka 5, Heszkó Panka, Horváth Maja 3, Lengyel Laura 1, Mogyorósi Csenge, Muszik Mira, Nagy Zille 7, Rámháp Csenge 1, Ratkay Zsófia 4, Sebők Janka 1, Szalay Júlia, Varga-Kiszelka Derien 2. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos 

Orbán Ákos: - Sajnos a torna első mérkőzésén a Siófok ellen hatalmas előnyt adtunk az ellenfélnek, amit aztán végig magunk előtt toltunk. Így az eredmény nem mutatja meg reálisan a teljesítményünket, de aki látta a csapatot igazolhatja, hogy voltak nagyon jó megoldásainak, periódusaink a mérkőzésen. A támadójátékunkkal elégedett is voltam, de be kell látnunk, hogy a védekezésben óriási a lemaradásunk. A második találkozón a Győri ETO KC volt az ellenfelünk és ellenük 10 - 12 percig remekül tartottuk magunkat. Ebben a szakaszban a védekezésben és támadásban is agresszívak, pontosak voltunk. A kötelező sorcsere után viszont jött egy rövidzárlat, akkor keveset mozogtunk labda nélkül, ami végül egy hatalmas különbséghez vezetett. Pozitívum viszont az, hogy több játékos is gólt tud már szerezni a mérkőzéseinken, ami az előrehaladást mutatja. Viszont a védekezésre több figyelmet kell áldoznom az edzéseken, ami az én hiányosságom volt eddig, hogy a fizikális hátrányunkat ellensúlyozni tudjuk más meglévő képességeinkkel. 

Gyermekbajnokság leány U11 - VI. csoport: 
Ácsi Kinizsi SC - Mosonmagyaróvári KC II. 
Mosonmagyaróvári KC I. - Sárvári Kinizsi SE   
Mosonmagyaróvári KC II. - Répcelaki SE 
Ácsi Kinizsi SC - Mosonmagyaróvári KC I.
MKC I: Ábrahám Virág, Vadász Nóra (kapusok), Barassevich Hanna, Bolla Dorka, Egyed Nóra, Egyházy Laura, Fazekas Fanni, Futó Kitti, Handl Nóra, Hegedűs Alexandra, Keresztély Írisz, Légrádi Panka, Szalay Hanna, Tóth Luca, Zalavári Réka.
MKC II: Kiss Hanna, Óvári Bianka (kapusok), Baltová Aliz, Csáki Veronika, Haskó Viola, Kanka Regina, Kiss Aliz, Koltai Gréta, Kozma-Szabó Szófia, Rigó Bianka, Szalay Luca, Wojnisek Loretta. 
Utánpótlás edző: Halász Kristóf 

Halász Kristóf: - Két csapattal vágtunk neki a tornának, amelyek két -két mérkőzést játszottak, szépen teljesítve a kitűzött célokat. A lányok nagyon küzdöttek, akartak, egyre több szép megoldást láttam tőlük az elmúlt fordulóhoz képest. Külön örömmel töltött el, hogy sok az edzéseken gyakorolt elemet viszont láttam tőlük most a pályán. Ezért minden kislánynak hatalmas gratuláció jár ,de az MKC I -ből külön szeretném kiemelni Handl Nórát, Barassevich Hannát és Keresztély Íriszt. Az MKC II -ből pedig Csáki Veronikát, Szalay Lucát valamint Baltová Alizt. Az edzőkollégáimnak, Bognár Evelinnek és Orbán Ákosnak pedig szeretném megköszönni, hogy a hármunk által edzett gyerekek két ilyen szuper csapatot alkotnak az U11 -es korosztályában. Amennyiben a gyerekek ugyanilyen elszántsággal és odaadással edzenek, készülnek a jövőben, mint eddig, akkor még ennél is sokkal szebb sikerekben lesz részünk. 

NB II. osztály - Észak-Nyugat - 07. forduló:
Mosonmagyaróvári KC U22 - Szombathelyi KKA U22  27 - 23 (13 - 13) 
MKC: Takács Liza - Dezséri 3, Szakács, Sztranyovszky, Benczik 6, Lázár 6, Szabó Cs. 1.
Csere: Takács Lili (kapus), Ágoston 3, Lengyel L. 3, Babinszky 2, Baumgartner 1, Sefcsik 1, Uzonyi-Varga 1, Forgács, Magyar F.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Ennek a mérkőzésnek csak az utolsó negyedében játszottunk jól, így kizárólag ennek a negyedórának köszönhetjük a sikerünket. A találkozó többi szakaszában tompán kézilabdáztunk, inkább a vendégcsapat lassabb tempója érvényesült. Az mindig fontos siker, amit rossz játékkal érünk el, de őszintén megmondom, hogy a gyengébb játékunk tanulságait nekem is át kell gondolnom. Néhány játékost kicsit pihentetni akartam, hiszen három - négy naponta mérkőzéseket játszunk. Ilyen hullámzást azonban ez nem okozhat a teljesítményünkben, mert az erősebb ellenfelek ezt ki fogják használni. Ezen a találkozón csak két játékosunk nyújtott átlagon felüli teljesítményt, az egyaránt hat - hat gólt dobó Benczik Liza és Lázár Jázmin.Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó