UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 23. - HIBÁTLAN HÉT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.05.09.
Az elmúlt héten Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági kerete győzni tudott a korosztályos és az NB II-es felnőtt bajnokságban is. A serdülő csapat is hozta a kötelezőt a Budapesten és az MKC U13 is megnyerte mindkét mérkőzését a hazai tornáján. A tizenegy évesek is jó mérkőzéseket játszottak a Győri ETO KC csapataival, így újra egy hibátlan hetet tudhat maga mögött az MKC utánpótlása.

Leány ifjúsági I osztály - nyugat - 24. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Moyra-Budaörs Handball  22 - 18 (14 - 6) 
MKC: Soltész 1 - Sztankovics 2, Baumgartner 2, Babinszky 3, Forgács B., Lázár 7, Szabó Cs. 4. Csere: Sztranyovszky 2, Lengyel L. 1, Paróczai, Uzonyi-Varga, Kiss J., Magyari, Sefcsik. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Maradjunk annyiban, hogy a győzelem mindent felülír, így csak halkan jegyzem meg, hogy gyakorlatilag ez volt a mai találkozó egyetlen pozitívuma. Érthetően megzavarta lányokat az érettségi, ahonnan érkeztek és ahová mennek tovább. A viszonylag jól sikerült első félidőben jelentős előnyt szerzetünk, de a második játékrész elején az öltözőben maradtunk. Ekkor feljöttek a vendégek két gólra, így időt kellett kérni, hogy rendet rakjak a fejekben. Soltész Kíra jó védései és Szabó Csenge góljai sokat segítettek, így végül sikerült megszerezni a győzelmet, amivel elértük a célunkat. Megtartottuk az első osztályú tagságunkat, sőt a hátralévő két fordulóban még stabilizálni is tudjuk a helyezésünket, ezzel is építve ezt a fiatal csapatunkat. 

Leány serdülő II. osztály - nyugat - 20. forduló:
BVSC-ZUGLÓ - Mosonmagyaróvári KC  21 - 39 (12 - 20) 
MKC: Zentai - Schuttovits 6, Hajczinger 4, Bíró L. 3, Magyar B. 4, Tolnai 7, Bertalan 4. Csere: Petz (kapus), Faddi-Horváth 4, Buga R. 4, Beke 3. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika   

Farkas Veronika: - Lassan kezdtük a mérkőzést, nem voltunk elég koncentráltak, így a hazai gárda számunkra kedvezőtlen tempójában zajlott a játék. Az első játékrész második felében lendületessebben kézilabdáztunk, amivel sikerült nyolc gólos előnyt szereznünk. A fordulás után már úgy játszottunk, ahogyan tudunk, de komoly problémát jelentett, hogy türelmetlenek voltunk. A budapesti csapat ugyanis hosszú percekig, szinte minden támadásánál passzívig játszott. Ezzel szemben pedig okosabban, tudatosabban kellet volna fellépni, de ezt még ebben az életkorban nyilvánvalóan tanulni kell. Győztünk tehát, ami nem is forgott veszélyben, a játékunkon, a teljesítményünkön pedig még próbálunk javítani a hátralévő mérkőzésken.   

Női felnőtt NB II. Észak - nyugat - 20. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC U22 - SZESE Győr  28 - 24 (15 - 12) 
MKC: Dávida - Sztankovics 5, Baumgartner, Babinszky 2, Gutecz, Lázár 11, Fekete F. 3. Csere: Soltész (kapus), Sztranyovszky 5, Dezséri 2, Magyari 2, Szabó Cs. 2, Sefcsik 1, Paróczai, Uzonyi-Varga, Lengyel L. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert   

Bognár Róbert: - Elégedett vagyok azzal a tudatossággal, amellyel meg tudtuk verni a bajnokságban a fordulót megelőzően előttünk álló SZESE Győr gárdáját. A lányok szépen megvalósították a taktikát, amely a nyitott védekezésre, sok labdaszerzésre, futásra épült. Ezt a tempót a második félidő feléig bírták a vendégek, ezt követően viszont már egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. Jó látni, hogy megtanult győzni ez a fiatal keret, amelyben ma is a rendkívül hasznosan és eredményesen kézilabdázó Lázár Jázmin volt a vezér. 

Gyermekbajnokság leány U13 - VIII. csoport: 
Győri ETO KC II. - Mosonmagyaróvári KC  15 - 21 (8 - 9) 
Mosonmagyaróvári KC - Tatai AC  29 - 10 (20 - 6) 
MKC: Kovács Eszter, Papp Anna, Smuk Lara (kapusok), Baltová Bernadett, Csontos Regina, Csontos Viktória, Fekete Maja, Horváth Tímea, Kanka Szilvia, Katona Mira, Kerényi Emma, Major Kitti, Szalay Zoé. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Nincs könnyű helyzetben az U13-as csapatunk, amely évek óta Kránitz Jánossal dolgozik, akit sajnos betegség miatt hónapok óta nélkülözünk. A lányok most az U14-es gárdával készülnek és, ha nem ütköznek a tornaidőpontok, akkor Orbán Ákossal vezeti őket a mérkőzéseken is. A mostani hétvégén azonban én voltam velük és ezt az érthető bizonytalanságot éreztem a kislányokon az első találkozón. Így beszélgettünk kicsit a második mérkőzés előtt, aminek köszönhetően nyugodtabban is kézilabdáztak. Vigyáznunk kell erre a korosztályra, mert kimondottan ügyesek, jó társaságot alkotnak, jó felfogásban kézilabdáznak. Ezért is örülünk annak, hogy Smuk Lara személyében egy új kapus is bemutatkozott ebben a csapatban. 

Gyermekbajnokság leány U11 - VII. csoport: 
Győri ETO KC IV. - Mosonmagyaróvári KC 
Győri ETO KC I. - Mosonmagyaróvári KC 
MKC: Priskin Panna, Szócsin Helga (kapusok), Andrássy Karolina, Bognár Nóra, Formanek Karolina, Gősi Liza, Horváth Borbála, Kerényi Lilla, Légrádi Jázmin, Mészáros Kata, Makó Mietta, Nagy Nikol, Novák Jázmin, Rédling Anna, Soós-Szeredi Panka, Szacsuri-Németh Réka, Szalay Luca, Szócsin Dorina, Szócsin Jázmin. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos 

Orbán Ákos: - A Mosonszolnokon megrendezett U11-es játéknapon most két győri csapattal mérkőztünk meg. Mivel ez volt az utolsó torna ebben a szezonban, így mind a húsz játékost beneveztem, mindenkinek adtam játéklehetőséget a két találkozó valamelyikén. Összességében elégedett is voltam, ügyesek voltak a kislányok, kimondottan jó volt a hozzáállásuk a mérkőzéseken. A négy félidőből talán csak egyen voltak kicsit bátortalanok, mindössze azon teljesítettek halványabban. A többin viszont láttam kemény, feszes védekezést, mögötte szép védésekkel. A támadások során pedig sokat azokból az elemekből, amelyeket az edzéseken gyakoroltunk, külön kiemelve, hogy a páros kapcsolataink is jól működtek.