UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 25.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.05.23.
Sikeresen értek véget az utánpótlás bajnokságok a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club számára. Az ifjúsági keretnek sikerült megőrizni a helyét az első osztályban, a serdülő és az NB II-es felnőtt bajnokságban szereplő MKC U22 pedig az élmezőnyben végzett. A tizenhárom évesek folytatták a remek sorozatukat, ismét két szép győzelemmel zárták az idényt. A legkisebbek pedig a tőlük megszokott igazi élvezettel kézilabdázták végig a hétvégét.

Leány ifjúsági I osztály - nyugat - 26. forduló:  
Mosonmagyaróvári KC - Alba Fehérvár KC  27 - 30 (13 - 20) 
MKC: Soltész - Sztankovics 4, Baumgartner 4, Babinszky 4, Paróczai 2, Lázár 6, Szabó Cs 4. Csere: Bognár R. (kapus), Uzonyi-Varga 2, Lengyel L. 1, Sefcsik, Forgács. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert   


Bognár Róbert: - Tulajdonképpen egy jó mérkőzést játszottunk az Alba Fehérvár KC csapata ellen, hiszen szinte a lehetőségeink határait feszegettük. Így egészen a mérkőzés utolsó szakaszáig, a véghajráig döntetlennel jutottunk el, de akkor jobbak voltak vendégek. Egy fizikálisan nagyan erős, remek felépítésű ellenféllel találkoztunk, amely az utolsó percekben ügyesen, okosan használta ki ezt a fölényét. Nem tehetek szemrehányást tehát a csapatnak, a játéksoknak, mert valóban megtettek mindent, amit egy ilyen erős ellenfél ellen lehetett. Egyénileg a lányomat, Bognár Rékát szeretném most megdicsérni, aki nagyon jó védésekkel szállt be a mérkőzésbe.   

Leány serdülő II. osztály - nyugat - 22. forduló: 
Győri ETO KC III. - Mosonmagyaróvári KC  32 - 27 (16 - 16)
MKC: Zentai - Beke, Hajczinger, Bíró L., Magyar B., Sztranyovszky, Schuttovits. Csere: Bognár R., Petz (kapusok), Tolnai, Faddi-Horváth, Bertalan, Buga R., Uzonyi-Varga, Baumgartner. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika   

Farkas Veronika: - A bajnoki bronzérem volt a tétje a győri mérkőzésünknek és őszintén sajnálom a lányokat, hogy ezt végül az ETO gárdájának sikerül begyűjtenie. A nagy akarásunknak sajnos így nem lett eredménye, amelyben azért jelentősen közrejátszott, hogy idegenben játszottunk, egy olyan csapat ellen, amelynek a fiatal kora ellenére, nagyobb rutinja van az éles helyzetekben. Én is szomorú vagyok, de ezzel a létszámmal semmiképpen sem csalódás a negyedik helyezés. Beszélgettem is a kislányokkal arról, hogy a sport sokszor ad, de néha el is vesz és ezekből mindig tanulni kell. 

Leány serdülő III. osztály - nyugat - 22. forduló: 
Ácsi Kinizsi SE - Mosonmagyaróvári KC  26 - 34 (14 - 18) 
MKC: Szikra K. - Smuk 3, Deutsch 5, Csáki A. 8, Plachy 3, Vidra V. 1, Telek 12. Csere: Varga L. (kapus), Pécsi-Palotás 1, Lengyel A. 1, Petró, Szabó E., Novits, Varga B. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor   

Balogh Sándor: - Ácson a közös munkánk utolsó állomáshelyére érkeztünk. Ilyen kiélezett bajnokságban, ahol a végén négy csapat áll egyforma pontszámmal, se játékosként, se edzőként nem találkoztam. A bajnokság végeredményét így még nem tudom, de vélhetően a 3 - 4. hely valamelyikén végzünk. Minden tiszteletem a gyerekeké, mert végig hittek egymásban, az elvégzett munkában. A ténylegesen lejátszott mérkőzések alapján mi kaptuk a legkevesebb gólt, Telek Kiara pedig az 5. helyen végzett a góllövőlistán. A szülöknek pedig köszönjük, hogy mindig - mindenhol velünk voltak. 

Női felnőtt NB II. Észak - nyugat - 22. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC U22 - Sárvári Kinizsi SE  39 - 20 (17 - 12) 
MKC: Soltész - Dezséri 2, Baumgartner, Babinszky 6, Paróczai 1, Lázár 12, Fekete F. 2. Csere: Dávida (kapus), Szabó Cs. 7, Sztranyovszky 4, Sztankovics 3, Sefcsik 2, Lengyel L., Gutecz, Forgács.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Nagyon kellemes meglepetést okozott a csapat az idény utolsó mérkőzésén, amikor szinte „űrkézilábdával” gázolt át a Sárvári Kinizsi SE gárdáján. Remek felfogásban, sokat futva, ütközve, rengeteg labdát szerezve játszottunk, amivel szemben esélye sem volt nagyon jó erőkből álló vendég csapatnak. A teljes csapat igazán felszabadultan, örömmel kézilabdázott, igazán jó volt látni a lányokat, akik alaposan meg is ünnepelték a győzelmet. A tavaszi szereplésünk megkoronázása volt ez a találkozó, amivel sikerült a negyedik helyet megszerezni a bajnokságban. A távozó Dávida Grétának, Fekete Fanninak és Paróczai Eszternek sok sikert kívánunk a sportban és magánéletben egyaránt. 

Gyermekbajnokság leány U13 - VIII. csoport: 
Kisbér KC - Mosonmagyaróvári KC  17 - 23 (7 - 12) 
Mosonmagyaróvári KC - Répcelaki SE  30 - 20 (16 - 9) 
MKC: Kovács Eszter, Papp Anna, Smuk Lara (kapusok), Baltová Bernadett, Csontos Regina, Csontos Viktória, Fekete Maja, Horváth Tímea, Kanka Szilvia, Katona Mira, Kerényi Emma, Major Kitti, Szalay Zoé. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos   

Orbán Ákos: - A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U13-as csapatának ez volt az utolsó tornája ebben a szezonban. Most én vezettem a lányokat, akiktől azt kértem, hogy játszanak felszabadultan, élvezzék a mérkőzések valamennyi pillanatát. Természetesen néhány taktikai dolgot is megbeszéltünk, amelyeket a csapat meg is valósított. Így két szép győzelemmel zárta az MKC U13 az évet, aminek az értékét az is növeli, hogy kimondottan ügyes ellenfeleket győztek le. Gratulálok tehát a játékosoknak és Kránitz Jánosnak, aki felkészítette ezt a csapatunkat.   

Gyermekbajnokság leány U8 - XX. csoport: 
MKC: Cerovska Zoé, Tornóczi Lili (kapusok), Fodor Borbála, Győrig Liza, Író Latinka, Klenner Kira, Kovács Jázmin, Szabados Lia, Szamosi Borbála, Urvald Jázmin, Vida Ramóna. 
Utánpótlás edző: Mayer Rebeka 
Győri ETO KC I. - Mosonmagyaróvári KC III. 
Győri ETO KC II. - Mosonmagyaróvári KC III. 
Győri ETO KC V. - Mosonmagyaróvári KC I. 
Győri ETO KC VII. - Mosonmagyaróvári KC II. 
Győri ETO KC VI. - Mosonmagyaróvári KC I. 
Körmendi DMTE - Mosonmagyaróvári KC II. 

Bognár Evelin: - Ezen a hétvégén a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban jártunk a gyerekekkel. Nyilvánvaló, hogy szakmai értékelést nem lehet írni a 8 - 9 éves kislányok játékáról, de azt bátran kijelenthetjük, hogy hétről-hétre rengeteg fejlődnek a kislányok. Most úgy láttuk, hogy már egy kis mérkőzés tapasztalatuk is van, amit egyre inkább hasznosítanak a mérkőzéseken. Mayer Rebeka irányította a másik csapatunkat, Blahovits Eszter pedig a Móra iskolásokat és ők nagyon ügyesek voltak, sok szép dolgot láttunk tőlük is. A szülök persze az eredményeket is számolták és arról számoltak be, hogy sokat megnyertünk a torna találkozói közül. 

Gyermekbajnokság leány U9 - XX. csoport:
MKC: Kovács-Lang Alexandra, Szikra Kamilla (kapusok), Bazsó boglárka, Csávics Olívía, Formanek Kamilla, Horváth Maja, Kanka Regina, Katona Maja, Kovács Dália, Németh-Zettl Luca, Szécsényi Bíborka, Wojnisek Loretta.
Utánpótlás edző: Bognár Evelin 
Mosonmagyaróvári KC III. - Szombathelyi KKA II. 
Győri ETO KC II. - Mosonmagyaróvári KC I.
Győri ETO KC I. - Mosonmagyaróvári KC III. 
Mosonmagyaróvári KC I. - Szombathelyi KKA IV. 
Mosonmagyaróvári KC II. - Szombathelyi KKA I. 
Lébényi KSZSE - Mosonmagyaróvári KC II.