UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 26.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.06.01.
Néhány gyerektornával zárult az elmúlt hétvégén az idény a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak számára. A tíz, a tizenkét és a tizennégy évesek léptek pályára és nyugodtan kijelenhetjük, hogy sikeresen, szépen is zárták a 2021/2022-es sorozatot.

Gyermekbajnokság leány U14 - I. osztály, alsóházi rájátszás:  
Mosonmagyaróvári KC - Moyra-Budaörs Handball  19 - 23 (11 - 11) 
Mosonmagyaróvári KC - Hódmezővásárhelyi LKC  17 - 15 (8 - 8) 
MKC: Kiss Lilla, Varga Lili (kapusok), Buga Léna, Csáki Anna 4, Csőrés Panka 1, Heszkó Panka 4, Mogyorósi Csenge 2, Muszik Mira 1, Nagy Zille 4, Rámháp Csenge 1, Ratkay Zsófia 4, Szalay Júlia, Tolnai Fanni 13, Varga-Kiszelka Derien.
Utánpótlás edző: Orbán Ákos 


Orbán Ákos: - Balmazújvárosban játszottunk a szezon utolsó fordulójában, ahová egy nappal előbb érkeztünk a távolság miatt. A csoportunk második legerősebb ellenfelével játszottunk, ezért úgy gondolom, hogy a Budaörs ellen egy igazi bravúrgyőzelmet szereztünk. A második mérkőzésünkön a Hódmezővásárhely ellen is tisztességesen helyt álltunk, így az alsóházi rájátszás második helyen zártunk tizenkét ponttal. Ez pedig egyértelműen azt mutatja, hogy sokat fejlődtek a lányok, akik bebizonyították, hogy van helyük az első osztályban. Gratulálok nekik az egész éves kitartó munkához, nagyon büszke vagyok rájuk! 

Gyermekbajnokság leány U12 - VII. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC - Győri ETO KC III.  29 - 5 (12 - 3) 
Győri ETO KC II. - Mosonmagyaróvári KC  19 - 30 (10 - 13) 
MKC: Fleischakker Lilla, Horváth Anna (kapusok), Andorka Boglárka, Baltová Liana, Denk Hanna, Fazekas Lilla, Fazekas Réka, Fekete Maja, Kovács Panna, Lang Laura, Németh Nadin, Papp Hanna, Pfeiffer Lotti, Redeczki Dóra, Szalay Zoé. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor 

Balogh Sándor: - Hazai környezetben, az UFM Arénában került sor a 19. és a 20. mérkőzésünkre, a zárófordulóban.  Nagyon örülök, hogy hazai környezetben tudtunk búcsúzni ettől az idénytől és természetesen annak is, hogy ilyen sokan eljöttek megnézni minket. Mindkét mérkőzésen igyekeztünk nagy iramot diktálni, amibe néha csúsztak hibák, páran picit bizonytalanok voltak egyes helyzetekben. Azonban csapatszinten segítve egymást mindig volt valaki, aki lendített a csapat szekerén. A második mérkőzésen a koncentráció egy kicsit alább hagyott és ez sok kihagyott helyzetben mutatkozott meg. Ezt nagyon sajnálom, mert jóval nagyobb volt a különbség a játékban, mint amit az eredmény mutat. Annak viszont örülök, hogy minden mezőnyjátékos tudott gólt szerezni, hiszen ez pozitív megerősítés a gyermekek részére. A torna végén sort kerítettünk egy kis gyereknapi sütézésre, nagyon  finom tortákat és édességeket kaptak a gyerekek. 

Gyermekbajnokság leány U10 - VIII. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC I. - Komárom VSE 
Répcelaki SE - Mosonmagyaróvári KC II. 
Ácsi Kinizsi SE - Mosonmagyaróvári KC I.
Mosonmagyaróvári KC II. - Komárom VSE 
MKC I: Óvári Bianka, Vadász Nóra (kapusok), Bolla Dorka, Barassevich Hanna, Egyed Nóra, Egyházy Laura, Fazekas Fanni, Szabó-Kozma Szófia.
MKC II: Priskin Panna (kapus) Bognár Nóra, Baltová Alíz, Csáki Veronika, Haskó Viola, Horváth Borbála, Kiss Hanna, Szalay Luca. 
Utánpótlás edző: Bognár Evelin 

Bognár Evelin: - Két csapattal vettünk részt a tornasorozatunk zárásán, amelyre most Tatabányán került sor. Az U14-es csapattal mérkőző Orbán Ákos helyét, most a férjem Bognár Róbert vette át, így ketten irányítottuk a kislányokat. A csapatink most is ügyesek, lelkesek voltak, nagyon élvezték a mérkőzéseket és sokat megmutattak abból, amit ebben az idényben tanultak. Sok nagyon ügyes, tehetséges kislány van ebben a korosztályban és jó látni, hogy a fejlődésük is töretlen. Sajnos egy rossz esés következtében Csáki Veronika viszont kéztörést szenvedett, neki tehát nagyon gyors felépülést kívánunk!