UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 5.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.28.
A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai is tartalmas és összességében eredményes hetet zártak. Az NB II-es felnőtt bajnokságban is szereplő ifjúsági keret megszerezte az első győzelmét, a serdülők pedig a második bajnoki találkozót is sikerrel vívták meg. Az U15-ös és az U13-as korosztályok tornáin is örülhettünk győzelmeknek, de ezeknél sokkal fontosabb, hogy szerencsére most nem maradtak el a találkozók és így sok fiatal kézilabdázhatott MKC mezben.

Női felnőtt NB II Észak - nyugat - 3. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC U22 - VKL SE Győr  34 - 33 (15 - 22) 
2020 szeptember 26. - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna 
Vezette: Gácsig Dániel - Szecsődi Dániel 


MKC U22: Dávida - Szalai V. 2, Simon 1, Szabó Cs. 11, Gutecz 1, Lázár 8, Fekete F. 4. Csere: Bankó (kapus), Paróczai 5, Trestyén 2, Pozsgai. Edző: Bahrim Liliána   

Bahrim Liliána: - A mérkőzés első harminc percében rosszul játszott a csapat, sok volt a rossza átadás, a technikai hiba és a pontatlan, kaput sem eltaláló lövés. A második félidőben azonban sikerült felgyorsítanunk a játékot, feljavult a játékosok teljesítménye, amivel sikerült nyolc gólos hátrányból fordítanunk. Az ellenfelünk kicsit el is fáradt, mi viszont bírtuk a tempót most, annak ellenére, hogy pénteken és szombaton is játszottunk. Ez a győzelem már nagyon hiányzott a lányoknak, akik közül többen kezdik megszokni azokat az új posztokat, ahol most kézilabdáznak.   

Leány ifjúsági I osztály - nyugat 4. forduló:
Mosonmagyaróvári KC - NEKA II  20 - 34  (12 - 17) 
2020 szeptember 25. - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna 
Vezette: Cseszregi Bence - Sipos József   

MKC: Bankó - Uzonyi-Varga, Simon, Szabó Cs., Paróczai, Lázár, Szalai V. Csere: Zsigmond (kapus), Ruzsom, Trestyén, Gutecz, Sztranyovszky, Sefcsik. Edző: Bahrim Liliána 

Bahrim Liliána
: - Az első negyedórában tudta tartani a lépést a csapatunk a NEKA akadémistákkal, mert maximálisan betartotta a megbeszélteket. Sajnos később, az életkorban igaz fiatalabb, de napi két edzéssel készülő ellenfelünk fölénk kerekedett. Ezen a találkozón viszont nagyon ügyesen mutatkozott be három serdülő korú játékos - Uzonyi-Varga Adél, Sztranyovszky Laura, Sefcsik Nóra - az ifjúsági csapatunkban. A jövő héten nem lesz mérkőzésünk, így remélem, hogy néhány játékossal kiegészül majd a keretünk és eredményesebbek leszünk a folytatásban. 

Leány serdülő II osztály - nyugat 3. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - VKL SE Győr  27 - 25 (15 - 12) 
2020 szeptember 23. - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna 
Vezette: Burján Bence - Kincses Dávid 

MKC: Bognár - Uzonyi-Varga 6, Sefcsik, Gyurkó 3, Forgács, Sztranyovszky 4, Lengyel L. 2. Csere: Zentai (kapus), Szakos 4, Buga R. 3, Baumgartner 2, Renner 2, Mészáros, Bíró, Bertalan, Pető. Edző: Farkas Veronika. 

Farkas Veronika
: - Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam és ez be is igazolódott, mert az utolsó percekig szoros volt az eredmény. Az ellenfelünk rendkívül hosszan, türelmesen támadott és sok egyéni játékkal próbálkozott. Ez problémát okozott nekünk a védekezésben, az elkésett hátulról történő visszarántások miatt, sok két perces büntetést kaptunk. Nagyon tanulságos mérkőzést játszottunk tehát, egy kimondottan jó csapat ellen, ezért örülök, hogy sikerült győztesen lejönni a pályáról. 

Gyermekbajnokság leány U15: 
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna - 2020 szeptember 27. 
Mosonmagyaróvári KC - Móri KSC  23 - 14 
Mosonmagyaróvári KC - Érdi Sport KFT  17 - 21 

Balogh Sándor
: - Hazai környezetben fogadtuk a csoportunkban szereplő ellenfelekeinket, de sajnos az előző fordulóhoz hasonlóan, most is közvetlenül egymás után léptünk pályára. A mérkőzések reális képet adtak a jelenlegi felkészültségünkről, hiszen voltak szép megoldásaink, de ugyanakkor bosszantó hibáink is. Az érdi csapat így még „nagy falatnak” bizonyult, de az igyekezetükért, akaratukért azon a találkozón is dicsértet érdemelnek a játékosok. 

Az MKC U15 játékos kerete: 
Szikra Kata, Zentai Csenge (kapusok), Bíró Luca 8, Buga Réka 4, Deutsch Dorina 3, Faddi-Horváth Annamária 4, Hatt Julianna 1, Lengyel Alexandra, Petró Dorina 3, Rigó Hanna 2, Szabó Edina 2, Telek Kiara 2, Vidra Katinka 10, Vidra Vanessza 1. 
Edző: Balogh Sándor   

Gyermekbajnokság leány U13: 
Győr, Audi Aréna - 2020 szeptember 27. 
Győri Audi ETO KC - Mosonmagyaróvári KC  15 - 10 
Mosonmagyaróvári KC - Komárom VSE  28 - 7 

Kránitz János: - Tizennyolc játékossal szerepeltünk, mert rendkívül fontosnak tartom, hogy minden gyerek pályára lépjen, lehetősége legyen játszani. Ez a legfontosabb a gyerekek fejlődése szempontjából, tehát erre kiemelten fogunk figyelni a továbbiakban is. A Komárom elleni találkozó jó gyakorlási lehetőség volt a gólhelyzetek kihasználására, az ETO-val pedig a már megszokottnak mondható módon, színvonalas mérkőzést játszottunk. Örülök annak, hogy ezen a hétvégén is léptünk egy kicsit előre. 

Az MKC U13 játékos kerete: 
Szűcs Boglárka, Varga Lili (kapusok), Baróti Boglárka 2, Buga Léna 1, Csáki Anna 6, Csáki Viola 2, Csizmadia Dóra, Csontos Regina 2, Csontos Viktória 2, Csőrés Panka 1, Heszkó Panka 1, Kanka Szilvia 3, Muszik Mira, Mogyorósi Csenge 4, Nagy Zille 2, Ratkay Zsófia, Tolnai Fanni 12, Varga Kiszelka. 
Edző: Kránitz János

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök