UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 6.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.10.05.
Ebben a híradóban mindössze két gyermektornáról és az MKC serdülő megyei, valamint korosztályos bajnoki találkozóiról fogunk beszámolni. Egy kicsit fújhattak tehát a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai is, amelyek közül az U12-es és az U14-es korosztályban szereplő kicsik imponáló magabiztossággal nyerték meg mind a négy mérkőzésüket. Külön érdekesség, hogy a tizennégy éveseket most az MKC utánpótlás szakmai igazgatója Bognár Róbert irányította. A serdülők, felnőttek közti megyei kalandja vereséggel, viszont rengeteg hasznos tanulsággal szolgált, a keddi kötelező győzelmet pedig biztosan hozták.

Leány serdülő II osztály - nyugat 4. forduló:  
BVSC-Zugló - Mosonmagyaróvári KC  18 - 26 (8 - 13)
2020 október 06. - Budapest, Szőnyi úti edzőcsarnok 
Vezette: Nácsa Balázs - Osvai Gréta 


MKC: Zentai - Uzonyi-Varga 4, Sefcsik 3, Gyurkó 1, Szakos 1, Sztranyovszky 5, Lengyel L. 2. Csere: Bognár (kapus), Buga R. 4, Baumgartner 3, Mészáros 2, Pető 1, Bíró, Renner, Forgács, Plachy. Edző: Farkas Veronika

Farkas Veronika
: - Három nap alatt, két idegenbeli mérkőzést játszott a csapat, de ezt a terhelést szerencsére nagyon jól bírták a lányok. Igaz a budapesti ellenfelünk nem tartozik a bajnokságunk legerősebb csapatai közé, így viszonylag könnyű győzelmet arattunk. Támadásban és védekezésben is megfelelő volt a teljesítményünk, mert igaz voltak hibáink, de azok leginkább, a túlságos lelkesedés miatt történtek. Minden egészséges kézilabdázónkat pályára tudtam küldeni, ami azért volt fontos, mert többen az U15-ös csapatban is játszani fognak még a héten.  


Női felnőtt Győr-Moson-Sopron megyei - 1. forduló: 
Szany SE - Mosonmagyaróvári KC  33 - 25 (12 - 10) 
2020 október 04. - Szany, Sportcsarnok 
Vezette: Kolarovszki Zoltán - Lábadi János


MKC serdülő: Bognár - Uzonyi-Varga 3, Sefcsik 2, Gyurkó 7, Forgács, Sztranyovszky 2, Lengyel L. 2. Csere: Lengyel N. (kapus), Renner 4, Szakos 2, Pető 2, Mészáros 1, Baumgartner, Bíró, Varga B.. Edző: Farkas Veronika 


Farkas Veronika
: - Az első felnőttek elleni bajnoki mérkőzésünk előtt bizony falfehérek voltak a lányok és ezen a találkozón sajnos nem is sikerült legyőzni a félelmeiket. Igaz  megyei szinten kimondottan jó csapat otthonában játszottunk, amelyben bizony voltak erőteljes felépítésű kézilabdázók, valamint a pálya kis mérete sem nekünk kedvezett. Ennek ellenére én egy kicsivel több csibészséget vártam, bíztam abban, hogy a gyorsaságunkat jobban ki tudjuk használni. Ilyen téren az irányító Gyurkó Lili volt a legügyeseb és a legbátrabb, aki így hét alkalommal is betalált a Szany kapujába. A tanulságok tehát megvannak és ezek közül a rosszakat hamar el kell felejteni és a jövőben a jókra kell támaszkodni. 

Gyermekbajnokság leány U14:
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok - 2020 október 04.
Tatai ÁC - Mosonmagyaróvári KC  21 - 25 
Mosonmagyaróvári KC - Kisbér KC  34 - 3 

Bognár Róbert
: - Élmény volt a számomra vezetni ezt a csapatot, mert láttam, hogy imádják a kézilabdát, a csapatukat, a mosonmagyaróvári klubot. Örülök, hogy közelebbről is megismerhettem ezeket a kislányokat, akik közül sokan kiugróan tehetséges játékosok a saját korosztályukban. A két mérkőzés megnyerése sem okozott gondot, még arra is oda tudtunk figyelni, hogy a gyerekek ugyanannyi időt töltsenek a pályán, sőt mindannyian megtapasztalják a gólszerzés örömét. 

Az MKC U14 játékos kerete:
Petz Kincső, Varga Lili (kapusok), Buga Léna, Csáki Anna 10, Csőrés Panka, Faddi-Horváth Annamária 7, Heszkó Panna 1, Lengyel Alexandra, Lengyel Laura, Mogyorósi Csenge 3, Muszik Mira 1, Nagy Nóra, Nagy Zille 6, Ratkay Zsófia, Rámháp Csenge, Rigó Hanna 4, Schuttovits Kamilla 13, Tolnai Fanni 14, Varga Kiszelka. 
Edző: Bognár Róbert 

Gyermekbajnokság leány U12:
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna - 2020 október 04.
Mosonmagyaróvári KC - Tatai AC  41 - 11 
Dorogi ESE Tarján - Mosonmagyaróvári KC  19 - 24 

Kránitz János
: - Ezen a tornán két mérkőzést játszottunk közvetlenül egymás után, de mégis mindkettőn mi diktáltuk az iramot. A célunk a lendületes labda felhozatal és a támadásaink pontos befejezése volt. A kislányok pedig remekül meg is oldották a feladatukat, amiben az első bajnoki mérkőzésüket játszó 2010-es születésű gyerekek is remek partnerei voltak Csáki Violának és Csontos Reginának, akik ma a gólfelelősök voltak. 

Az MKC U12 játékos kerete:
Fleischakker Lilla, Szűcs Boglárka (kapusok), Baróti Boglárka 8, Csáki Viola 15, Csizmadia Dóra, Csontos Regina 13, Csontos Viktória 7, Fekete Maja 3, Kanka Szilvia 8, Lancz Luca 6, Redeczki Dóra 3, Szaly Zoé 2, Tukovits Kinga.
Edző: Kránitz János

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök