UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ X

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.05.31.
Hosszú hónapok teltek el az utolsó, a tizenhatodik utánpótlás híradó megjelenése óta, hiszen a pandémia miatt a bajnokságokat, tornákat felfüggesztette a Magyar Kézilabda Szövetség. A hétvégén azonban ismét pályára léphettek a gyerekek, így örömmel számolhatunk be az MKC tizenegy, tizenhárom és tizenöt éves csapatainak rendezvényeiről, valamint a serdülő csapat Győr-Moson-Sopron megyei bajnoki találkozójáról. A szülők figyelmét pedig felhívjuk, hogy a nyári MKC kézilabda táborba minden beérkezett jelentkezést rögzített a klub, így a táborba való jelentkezés lezárult.

Női felnőtt Győr-Moson-Sopron megyei - 19. forduló:  
Győrújbaráti TK - Mosonmagyaróvári KC  29 - 31 (15 - 15) 
2021 május 30. - Győrújbarát, Sportcsarnok 
Vezette: Burzán Bence - Kincses Dávid 

MKC serdülő: Bognár R. - Uzonyi-Varga 2, Baumgartner 9, Stranyovszky 3, Pető 3, Sefcsik 3, Buga R. 3. Csere: Lengyel N. (kapus), Smuk 4, Lengyel L. 2, Renner 1, Forgács 1, Bertalan, Bíró. 
Edző: Farkas Veronika 


Farkas Veronika:
- Mivel egy héttel ezelőtt az UFM Arénában fogadtuk a Győrújbarát csapatát, várható volt, hogy a felnőttek felkészülnek a hazai bajnoki visszavágóra. Ennek ellenére remekül kezdtük a találkozót, már hét góllal is vezettünk. Ekkor viszont a kislányok elhitték, hogy ez könnyű győzelem lesz, kicsit kényelmesebben kézilabdáztak, amit azonnal kihasznált a hazai gárda. A szünetben rendet kellett rakni tehát a fejekben, ami meg is valósult, mert a folytatásban végig vezetve sikerült megnyerni a találkozót. A vendéglátok megpróbálták kihasználni a fizikai fölényüket, sokat próbálkoztak egy az egy ellen, de a csapatunk nagyon jól küzdött, harcolt. Baumgartner Evelin személyében pedig volt egy vezér is a pályán, aki a legnehezebb pillanatokban képes volt extra teljesítményre. 

Gyermekbajnokság leány U15:
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna - 2021 május 29. 
Mosonmagyaróvári KC - VKL SE Győr  26 - 8 
Mosonmagyaróvári KC - Szombathelyi KKA II.  16 - 19 

Balogh Sándor:
- Büszke vagyok a tanítványaimra, mert ügyesen kézilabdáztak. Sajnos ismét balszerencsések voltunk a sorsolásnál, mert meggyőződésem, hogy ha nem közvetlenül egymás után játszunk, akkor a szombathelyi csapat ellen is győzni tudtunk volna. A második találkozón kicsit fáradtabbak voltunk, de ekkor is nagyon sokat vissza tudtak adni a lányok az edzéseken tanultakból. Ilyen hosszú szünet, tétmérkőzés nélküli időszak után pedig a számunkra ez volt most a legfontosabb és igazán örömteli. Jó volt újra mérkőzéséket játszani és külön boldogságot jelentett, hogy a gyerekek ismét a szülők előtt léphettek pályára. 

Az MKC U15 játékos kerete: 
Petz Kincső, Szikra Kata (kapusok), Deutsch Dorina 7, Faddi-Horváth Annamária 12, Gerber Adrienn 1, Hatt Julianna, Lengyel Alexandra, Petró Dorina 2, Rigó Hanna 3, Schuttovits Kamilla 6, Telek Kiara 2, Vidra Katinka 7. Edző: Balogh Sándor   

Gyermekbajnokság leány U13: 
Répcelak, Répce Sportcsarnok - 2021 május 29.
Mosonmagyaróvári KC - Répcelaki SE  33 - 9 
Mosonmagyaróvári KC - Szombathelyi KKA II.  26 - 18 

Kránitz János:
- A hosszú tornák nélküli időszakban folyamatosan próbáltunk megoldást találni, hogy a gyerekek mérkőzéseket játszanak. Sok volt az egymás közötti játék, házon belül is megmérkőztünk az idősebb mosonmagyaróvári utánpótlás csapatokkal. A hétvégi rendezvény előtt is gyakorló mérkőzést játszottunk az Éles Akadémia U14-es gárdájával, amit meg is nyertünk 24 - 23 arányban. Így kicsit fáradtan érkeztünk Répcelakra, de ott a nagyon szép csarnokban mégis nagy lelkesedéssel, remekül kézilabdázott a csapatunk. Igazi csapatmunkát láttam, amely most is megmutatta, hogy az alapja a sikeres szereplésnek. 

Az MKC U13 játékos kerete:
Kiss Lilla (kapus), Baróti Boglárka 2, Buga Léna 1, Csáki Anna 12, Csáki Viola 7, Csontos Regina 5, Csontos Viktória 4, Mogyorósi Csenge 4, Nagy Zille 3, Rámháp Csenge 3, Tolnai Fanni 12. 
Edző: Kránitz János 

Gyermekbajnokság leány U11:
Mosonszolnok, Sportcsarnok - 2021 május 30. 
Mosonmagyaróvári KC - KSE Bősárkány 
Győri Audi ETO KC I. - Mosonmagyaróvári KC   

Vura József:
- Nagyon jó hangulatú volt az idény utolsó tornája, amelyre bizony több hónapos kényszerű szünet után került sor. Két egymástól nagyon különböző mérkőzést játszottunk, mert az első Bősárkány elleni találkozón mi voltunk fölényben. Sokat futottunk, gyors gólokat lőttünk pontos indítások után, a gyerekek láthatóan élvezték a kézilabdát. Az ETO elleni második találkozón viszont fordított volt helyzet, mert azon a győriek domináltak. Nem volt olyan nagy a különbség a két csapat között, de azon a találkozón egy kicsit megilletődöttnek, visszafogottnak láttam a mosonmagyaróvári kislányokat. A legfontosabb azonban az volt, hogy ismét mérkőzést játszhattak és mindenki megfelelő mértékben kapott játéklehetőséget.