UTÁNPÓTLÁS KEZDÉS

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.07.22.
Az elmúlt hónapok bizonytalansága után igazán örömmel számolunk be arról, hogy az MKC utánpótlás is elkezdte a nyári felkészülést. A szakmai munkát Bognár Róbert irányítja, aki nagyon komoly kihívásnak tekinti ezt a feladatot. Vele beszélgettünk a munka kezdetéről, valamint a mosonmagyaróvári klub utánpótlás fejlesztésének elképzeléseiről.

- Az MKC ifjúsági és serdülő csapata kezdte el hétfőn a nyári felkészülést, hiszen ez a két versenyző csapatunk szeptemberben már bajnoki találkozókat játszik - nyilatkozta Bognár Róbert. - Az idősebbek napi két edzéssel kezdték meg az alapozó munkát, a serdülőknél pedig egyelőre egy foglalkozás van naponta. Tartottunk attól, hogy nagy kárt, komoly lemorzsolódást fog okozni a járvány, de szerencsére nem így történt. Úgy látjuk, hogy a mindkét keret erősödött, kapusok, balkezes fiatalok érkeztek, tehát hiányposztokra sikerült kézilabdázókat igazolni. Többen választották ismét a mosonmagyaróvári csapatokat az ETO utánpótlásából, így jó alapokkal rendelkező játékosok kerültek hozzánk. Ennél azonban fontosabb, hogy ötven gyerekkel indítottuk a munkát, de csak tizenhárom kollégiumi szállásra volt szükségünk. Ez pedig azt jelenti, hogy már ezekben a korosztályokban is az a jellemző, hogy helyi. környékbeli fiatalokkal dolgozhatunk.


- A tervek szerint komoly terhelés, mérkőzés szám várja az ifjúsági és a serdülő csapatot. 
- Az ifi ebben az évben is az első osztályú korosztályos bajnokságban szerepel majd, valamint az NB II-es felnőtt bajnokságban is pályára lép. Az idén azonban egyértelműen rájuk hárul majd ez kettős feladat, mert nem számolunk visszajátszókkal az élvonalbeli keretből. A serdülőknél pedig szintén megduplázzuk a mérkőzés számot, mert ők a másodosztályú serdülő bajnokság mellett a megyei felnőtt bajnokságban is elindulnak. Már ebben a korosztályban is növelni akarjuk a mérkőzés számot, az éles helyzetben pályán töltött percek számát, amitől a játékosaink egyéni fejlődését várjuk. Az ifjúsági gárdával a Bahrim Liliána - Starnigg Ferenc edző páros, a serdülőkkel Farkas Veronika dolgozik és a munkájukat Bedő Zoltán erőnléti edzőként, Farkas Andrea pedig kapusedzőként segíti. 

- Mi a helyzet az utánpótlás piramis alján lévő kis korosztályokkal, mikor kezdődnek el ott is a foglalkozások, edzések?
- A kicsik augusztus elején kezdenek és velük továbbiakban is Balogh Sándor, Kránitz János, Mayer Rebeka és Vura József fog készülni. Ezekben a korcsoportokban elsősorban a létszámok tekintetében szeretnénk komoly áttörést. Van tehát feladat bőven, de az indulás kimondottan biztató, mert a gyerekek láthatóan jó kedvvel és nagy munkakedvvel jöttek vissza. Az UFM Arénában készülhetnek, kimondottan jó visszajelzéseket kaptunk a kollégiumi elhelyezésekről, az új étteremről, amelyek nagyban segítik a munkánkat. A most már nyolc kapussal megtartható kapusedzések megtartása is előrelépés lesz a számunkra. Nekem pedig a szervezési feladatok mellett az is a feladatom, hogy részt vegyek a keretek kialakításában, a felmérések elemzésében, sőt a gyakorlati munkában is aktív szeretnék lenni. 

- A serdülő csapat edzésén pedig az új igazolások között felfedeztünk egy helyes, magas kislányt….. 
- Igen a kislányom Bognár Réka is az MKC csapatában folytatja a pályafutását, amitől mindketten sokat is várunk. Szerencsés találkozás ez a számunkra, mert a serdülőben a NEKA-hoz távozó Horváth Szofi pótlását meg kell oldanunk, ami egy jó esély most Rékának. Ő is a Győri Audi ETO KC utánpótlásában nevelkedett eddig, ahol azonban nagyon szét vannak osztva a játékpercek, amiből viszont most már többre van szükség ahhoz, hogy fejlődjön. A helyét persze magának kell kiharcolnia a csapatában, de örömmel jött és jól is érzi magát az MKC-ben.


Az MKC 2020/21-es idényének őszi fordulói:
 • 1. forduló: Debrecen-MKC
 • 2. forduló: MKC-FTC
 • 3. forduló: MTK-MKC
 • 4. forduló: MKC-Vác
 • 5. forduló: Alba-MKC
 • 6. forduló: Kisvárda-MKC
 • 7. forduló: MKC-Békéscsaba
 • 8. forduló: Érd-MKC
 • 9. forduló: MKC-Szombathely
 • 10. forduló: Dunaújváros-MKC
 • 11. forduló: MKC-Siófok
 • 12. forduló: NEKA-SZISE-MKC
 • 13. forduló: MKC-ETO

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda