ÚTON – Szalai Zsuzsanna egy remek év után, már a jövőn gondolkodik

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.03.18.
A tehetségeink sorozatunkban elsőként mutattuk be Szalai Zsuzsannát, aki ifjúsági korú játékosként tagja az MKC élvonalbeli keretének.
A 2018-as teljesítménye alapján, a városi Sportgála ünnepségen az év leány utánpótlás sportolójának választották. Így elsőként erről a díjról kérdeztük a kézilabdázót, aki azonban a beszélgetésünkben már előre is tekintett.

"Abban biztos voltam, hogy a csapatunk nyerni fog a Sportgálán, de arra nem számítottam, hogy én is díjazott leszek. Igaz az életem legjobb éve volt a tavalyi, hiszen bekerültem az MKC felnőtt keretébe, megyei bajnoki címet nyertem és 166 gólt dobtam az ifjúsági bajnokságban. Mosonmagyaróváron viszont tudtam, hogy sok kiváló egyéni sportoló is elért remek eredményeket és így már azon is meglepődtem, hogy jelöltek erre a címre. A színpadon pedig annyira remegett a kezem és lábam, hogy alig tudtam átvenni a díjakat. Azóta azonban nagyon szeretem nézegetni a kupát és az oklevelet, amelyek központi helyen vannak a szobámban."
Forrás: infomovar.hu

Mi is gratulálunk ehhez az elismeréshez, ami reméljük erőt ad neked, mert az idei éved bizony nagyon nehéz.

"Az edzéseken és a mérkőzéséken is látom, hogy fel kell vennem az NB I nagyon gyors tempóját, ritmusát és irányítóként meg kell tanulnom jó döntéseket hozni. Az edzőinktől is sokat tanulok, de igyekszem megfogadni azokat a tanácsokat is  amelyeket a rutinos társaim adnak. Nagyon örülök annak, hogy stabilizáltuk a helyünket a bajnokságban, mert így remélem, hogy mi fiatalok is több játék lehetőséget kapunk az élvonalban. Én egyáltalán nem vagyok türelmetlen és tökéletesen meg is értettem, hogy ebben a kiélezett helyzetben a legjobbaknak kellett játszaniuk. Egy kis tapasztalat szerzésre azonban nagyon szeretném kihasználni az első osztályú bajnokságból hátralévő időszakot."
Forrás: infomovar.hu

A tehetség és a stabil játékos közötti különbség legyőzéséhez rengeteg munka kell. Az pedig szintén komoly segítség lehet, ha valaki remekel a korosztályos mérkőzéseken.

"A mérkőzésekkel együtt heti 10-12 foglalkozáson veszek részt és ezeken igyekszem is nagyon szorgalmasan dolgozni. A mennyiségi munka, terhelés tehát megvan, de a minőséget illetően mindenképpen előre kell lépnem. Az NB II-es és az ifjúsági találkozókon ugyanis érzem, hogy nagyon hullámzó a teljesítményem. Vannak jó mérkőzéseim és a védekezésben képes vagyok a megfelelő játékra, de támadásban sokkal többet várok magamtól. Javítani szeretnék tehát, mert ezek a bajnoki mérkőzések valóban esélyt adnak nekem is arra, hogy a jövőben számoljanak velem. Hangsúlyozom tehát, hogy a számomra talán a legfontosabb időszak következik most és én ezt ki is akarom használni."

Hogy van a serdülő csapatunkban játszó húgod, akit nem rég keresztszalag szakadás miatt kellett megoperálni.

"Vivien felépülése szépen halad és szerencsére ezt semmilyen komplikáció sem hátráltatja. Forrás Fernanda segítségével folyamatosan gyógytornázik és már a szoba biciklizést is elkezdte. Nemsokára futni is fog majd, és ha így halad, akkor a nyári alapozást már teljes intenzitással kezdheti el a csapattal. Én is sokat biztatom, de úgy látom, hogy már túl van a legnehezebb időszakon és a vidámságát is visszanyerte."

Következő mérkőzés:
NB I, 11. forduló
2019.12.29., 18:00 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X