VÁLOGATOTT MEGHÍVÓK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.10.19.
Soha nem érkezett még ennyi válogatott meghívó a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubhoz, mint ezen a héten. Vasárnap a magyar felnőtt válogatotthoz csatlakozik Albek Anna, Pásztor Noémi, Szemerey Zsófi és Tóth Eszter. Az osztrák válogatotthoz csatlakozik majd Ines Ivancok és Kovács Patrícia, a szlovákhoz pedig Lancz Barbora. A hét utolsó napjától pedig a magyar junior válogatottal készül Sztankovics Kyra, akinek így esélye lesz arra, hogy a norvégok elleni felkészülési találkozókon bemutatkozzon a korosztályos nemzeti csapatban.


A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE AZ EB-FELKÉSZÜLÉSRE:
Kapusok:
Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)

Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler)

Irányítók: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Tóth Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)

Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)

Balátlövők:
Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok KC), Hornyák Dóra (DVSC Schaeffler), Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir  

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK – Tatabánya: 
Október 29., szombat: 17.00 óra Magyarország–Románia 
Október 31., hétfő: 17.00 óra Magyarország–Németország  

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG - Csoportbeosztás: 
A-csoport (Ljubljana): Norvégia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Svájc 
B-csoport (Celje): Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia 
C-csoport (Szkopje): Franciaország, Hollandia, Észak-Macedónia, Románia 
D-csoport (Podgorica): Lengyelország, Montenegró, Németország, Spanyolország 

A válogatott november másodikán utazik ki Szlovéniába, és november negyedikén 18.00 órakor kezdi meg szereplését Svájc ellen. Az Európa-bajnokságra mérkőzésenként 16 kézilabdázó nevezhető. 
A 2022-es a 15. női kézilabda Európa-bajnokság, amit Észak-Macedónia, Montenegró és Szlovénia közösen rendez meg november 4. és 20. között. A tornán 16 csapat vesz részt. Szlovénia két városában, Celjében és Ljubljanában, Észak-Macedóniában Szkopjéban, Montenegróban pedig Podgoricában rendeznek mérkőzéseket. A címvédő a norvég válogatott.  A torna első három helyezettje indulási jogot szerez a 2023-as világbajnokságra, míg a győztes kvalifikál a 2024-es párizsi olimpiára, de a kvóták kiosztásakor figyelembe kell venni a vb-t rendező dán, svéd, norvég triót, illetve az ötkarikás játékok házigazdáját, a franciákat, hiszen ezek a nemzetek alanyi jogon résztvevői a viadaloknak.


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó