VÁRJÁK A MÉRKŐZÉST…

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.10.21.
Debrecenben folytatja a bajnokságot a Motherson-Mosonmagyaróvár, ahol a tavalyi idény nyitófordulójában örökre emlékezetes sikert aratott. Természetes tehát, hogy Tóth Eszter az MKC csapatkapitánya és Gyurka János a csapat vezetőedzője is szívesen emlékszik vissza arra a találkozóra. Ennél azonban fontosabb, hogy a két csapat az idén is rangadót játszik, hiszen a Debrecen száz százalékos mérleggel a harmadik helyen áll, az MKC pedig a negyedik a tabellán.


- Azt gondolom, hogy egy jó sorozat van mögöttünk, amiből azért emelkedett ki a Vác elleni találkozónk, mert abban nem volt semmilyen üresjárat - nyilatkozta a mérkőzés előtt Tóth Eszter. - Végig domináltunk, nem volt egyetlen gyengébb teljesítmény sem a csapatunkban, ami magabiztos győzelemhez segített bennünket. Fel is töltött bennünket ez a találkozó, így nagyon várjuk a folytatást Debrecenben, ami igazi nagybetűs rangadó lesz. Ez azonban inkább feldob tehát bennünket, hiszen azért kézilabdázunk, hogy ilyen magas szintű, izgalmas mérkőzéseket játszunk. A hazai pályán játszó DVSC-nek is van izgulni valója, tőlük ugyanis most jobban elvárják a győzelmet. A tavalyi találkozó nagyon szép emlék, az ott szerzett győzelem megerősített minket, az a siker végig is kísért minket az egész bajnokság során. El is fogadnám a tavalyi eredményt, de tudom, hogy most egy nagyon erős, jól felkészített Debrecen lesz az ellenfelünk, amely nagyon komolyan veszi a pénteki találkozót. A válogatottban láttam, hogy a nagyon agilis Vámos Petra remek formában van, a hatalmas küzdő Planéta Szimonetta pedig a szobatársam volt, így tudom, hogy két év kihagyás után, most jó erőben van, jól sikerült a nyári alapozása. Az előzetes esélyekkel azonban nem szeretnék foglalkozni, mert két azt gondolom, hogy elsősorban a napi forma fog dönteni, tehát az a csapat fog győzni, amelyik jobban koncentrál, kevesebb hibát vét majd pénteken este.

- A debreceni csapat is átalakuló félben van, de náluk egy nagyon erős, válogatott játékosokból álló gerinc mellé érkeztek tapasztalt légiósok és tehetséges fiatalok - folytatta a mérkőzés felvezetését Gyurka János az MKC vezetőedzője. - Stabilak, jó formában vannak, remekül kezdték a bajnokságot és biztosan nagyon alaposan felkészültek belőlünk a pénteki mérkőzés előtt. Kovács Anna felépülésével is erősödtek, így valóban igaz, hogy minden poszton két azonos képességű kézilabdázót tudnak pályára küldeni. A debreceni villanyórára így több fogyasztót lehet most rákapcsolni, mint a miénkre és a Hódós Imre Csarnokban, a hazai szurkolók támogatása is komoly segítség. Egy a tavalyi DVSC-nél erősebb ellenfélre számítunk tehát, de egy ilyen rangadót megelőzően szerintem is felesleges esélyekről beszélni. A miénk egy nagyon fiatal gárda, amely eddig szintén jól vette az akadályokat, megvannak a belső értékei. Sajnálom, hogy a sérülések miatt nem tudtunk teljes létszámban dolgozni, de bízom a teherbíró képességünkben, a játékosaink egyéni képességeiben. Van az utazásra is megszokott forgatókönyvünk, így az sem lehet akadály, ezért szeretnénk egy egyenletes teljesítménnyel kirukkolni Debrecenben. Tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés, kőkemény csata vár ránk, de a csapat várja a találkozót, ami mindig jó jel.