Vasárnapi ellenfelünk – Kisvárda Master Good SE

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.08.29.
A Kisvárda csapata a hetedik helyen végzett az első osztályú bajnokságban, amely szereplés egyértelmű előrelépés volt az azt megelőző szezonhoz képest, amikor még a kiesés elkerülésért harcoltak. A csapat vezetői azonban még előrébb akarnak lépni és ezért az előző évekhez hasonlóan, ismét alaposan bevásároltak. Szinte egy teljes keretet alkotó új, jórészt külföldi játékos érkezett hozzájuk a nyáron, akik közül a legtöbben felnőtt válogatott kézilabdázók.
A Kisvárda Master Good SE 2018/2019-es játékos kerete, nagy betűkkel kiemelve a most nyáron érkezett új játékosokat.

Kapusok: HORVÁTH-PÁSZTOR BETTINA (Debreceni VSC, magyar válogatott), WERONIKA KORDOWIECKA (GTPR Gdynia, lengyel válogatott)
Jobb szélsők: ANETA BENKO (Krim Mercator, horvát válogatott), Katona Flóra, Orbán Adrienn (magyar válogatott)
Jobb átlövők: ANDREA KLIKOVAC (RK Vardar Szkpoje, montenegrói válogatott) ANA MARIA DRAGUT (HC Zalau, román), ANA TOMKOVIC (Mecininar, szerb junior válogatott)
Irányítók: Marincsák Nikolett, MIHAJLOV MAJA (Hódmezővásárhelyi LKC), Tamara Radojevic (szerb válogatott)
Beállók: ARAUJO TAMIRES MORENA DE LIMA (HK Larvik, brazil válogatott), Vesna Milanovic Litre (horvát válogatott)
Bal átlövők: HORVÁTH DÓRA (Kecskeméti NKSE), Marija Hakunova (magyar - orosz) MARIANNA REBICOVA (luventa Mihalovce, szlovák válogatott), ISABEL EVELIZE WANGIMBA GUIALO (Primerio De Agosto, angolai válogatott)
Bal szélsők: ELENA AVDEKOVA (Baia Mare, orosz válogatott), TIMEA MILOSEVIC (Knajz Milos, magyar - szerb)
Tizenhárom új játékos tehát a Kisvárda keretében, amely csapat így nagyon odafigyelt a nyári alapozásra. A csapatot január óta irányító, 48 éves montenegrói vezetőedző Vlatko Djonovic, egy hétig Montenegróban edzőtáborozott is játékosokkal. A felkészülés során, kizárólag külföldi ellenfelekkel játszottak és imponáló mérleggel zártak, hiszen mind a tíz edzőmérkőzésüket megnyerték.


A Kisvárda Master Good SE felkészülési mérkőzéseinek eredményei:
Montenegrói junior válogatott - Kisvárda Master Good SE 22 - 39
Kisvárda Master Good SE - HC Zalau (román) 26 - 24
Kisvárda Master Good SE - HC Zalau (román) 45 - 30
Kisvárda Master Good SE - luventa Mihalovce (szlovák) 29 - 13
Kisvárda Master Good SE - Cluj Napoca (román) 31 - 17
Kisvárda Master Good SE - Cluj Napoca (román) 26 - 22
Kisvárda Master Good SE - MKS Lublin (lengyel) 24 - 20
Gloria Bistrita (román) - Kisvárda Master Good SE 27 - 28
luventa Mihalovce (szlovák) - Kisvárda Master Good SE 22 - 29
CS Baia Mare (román) - Kisvárda Master Good SE 21 - 23


A Kisvárda Master Good SE a következő kerettel játszott az utolsó felkészülési találkozóján, amely egy négy csapatos nagybányai nemzetközi torna döntője volt: Horváth-Pásztor, Kordowiecka - Horváth D., Tomkovic, Katona, Milosevic, Avdekova 3., Mihajlov, Rebicova, Dragut 2, Klikovac 3, Hakunova 1, Marincsák, Orbán 2, Benko 5, Milanovic 2, Tamires 3, Wangimba 2


Az augusztus 23 - 25 között megrendezett tornát megnyerte tehát a Kisvárda és a városban garantált telt házzal várják a bajnok rajtot. A vezetők és a szurkolók is bizakodnak, de a különböző szakmai fórumok azért megemlítik, hogy a nyáron távozó játékosok sora is elég erős Kisvárdán. A tavaly hetedik helyen zárt csapatból ugyanis elment az összesített góllövő listán, a negyedik helyen végzett, 144 gólos Triscsuk Krisztina. Rajta kívül, Triffa Ágnes, Balog Judit, Karacs Jázmin, Szabó Valéria, Tarjányi Szilvia és a légiósok közül, Ekaterina Dzukheva, Marina Dmitrovic, Ivanna Mihovic és Olena Umanec. Egy szinte teljesen új csapat kezdi tehát a bajnokságot ellenünk, amely ugyan az edzőmérkőzések során remekelt, de vasárnap bajnoki találkozó következik.Rokob Péter