VASTAPS AZ ELSŐ HAZAI UTÁN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.09.11.
Előzetesen nehéz mérkőzésre számított a Motherson-Mosonmagyaróvár az idén a felsőházat megcélzó Kisvárda Master Good SE ellen. Az is nehezítette az mosonmagyaróvári gárda helyzetét, hogy a sérült Albek Anna és Tóth Gabriella mellett, az előző fordulóban kék lapot kapott Szemerey Zsófira ( a játékosnak jövő szerdán reggel lesz a fegyelmi tárgyalása) sem számíthatott. A gondokat és a Kisvárdát azonban fegyelmezett játékkal, nagy akarattal, eredményes kézilabdázással sikerült legyőzni.


Motherson-Mosonmagyaróvár - Kisvárda Master Good SE 35 - 27 (17 - 12)  
NB I. bajnoki mérkőzés 2. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 800 néző 
2022 szeptember 11. vasárnap 19.00 óra 
Vezette: Felhő Ferenc - Öcsi Tamás   

Mosonmagyaróvár: MISTINA - Mihály 3, LANCZ 4, Kovács P. 2, PÁSZTOR 4, IVANCOK 4, Stranigg Zs. 5 (3). 
Csere: Soltész (kapus), Faragó 1, Tóth N. 3, TÓTH E. 3, Hajtai 2, Sztankovics 1, Bardi 1, Csire 2.  
Edző: Gyurka János  

Kisvárda: Mátéfi - Natsumi 6 (5), Karnik 2, BOUTI 2, Trunková 1, Juhász G. 1, MÉRAI 5. 
Csere: Graovác, Leskóczi (kapusok), Sápi G. 1, Habanková, SISKA 7 (2), Stamenic 1, Udvardi 1 (1).  
Edző: Bakó Botond  

Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc  
Hétméteresek: 3/3, ill. 8/6 

A Kisvárda csapatából sérülés miatt hiányzott az irányító-átlövő Tamara Radojevic és ellenfélként most nem tért vissza Simona Szarková sem, aki szintén maródi. Az azonban már az első percekben látszott, hogy a belső posztokon erős, magas kisvárdai csapat ellen, mozgékony, sok futásra épülő játékkal lehet eredményes az MKC. Hét perc elteltével 4 -2-es vendégvezetést mutatott az UFM Aréna eredményjelzője, tehát jobban kezdte a mérkőzést a Kisvárda. Ezt követően azonban teljesen átvette a játék irányítását a Motherson-Mosonmagyaróvár és 6 - 4 arányban fordítani tudott. A szurkolók buzdításával az MKC szárnyakat kapott tehát, a Kisvárda játéka pedig kicsit statikussá vált.
Időt is kért Bakó Botond a vendégek mestere, a támadások megerősítésére Siska Pálmát küldte a pályára, de a játék képe nem sokat változott. Húsz perc elteltével már hat gólos lett az MKC előnye, így rövid időn belül másodszor is időt kért a vendégek vezetőedzője. 
Most megpróbálkoztak a hét a hat elleni játékkal, kapust is cseréltek, de a két csapat közötti jelentősnek mondható különbség megmaradt. Mistina Kitty remekül megoldotta a feladatát a kapuban, Tóth Eszter duplával tért vissza a betegségéből, de az egész mosonmagyaróvári gárda megérdemelte a dicséretet az első játékrészért. 

A második félidő elejét érezhetően megpróbálta megnyomni a Kisvárda, amely továbbra is hét mezőnyjátékossal támadott. Natsumi a japán jobbszélső könyörtelen ítéletvégrehajtó volt a büntetőknél, de Kovács Patrícia két átlövésével az MKC le tudta fékezni a vendégeket. Gyurka János jól forgatta a játékosokat, így a Motherson-Mosonmagyaróvár továbbra is nagyon jól védekezett, valamint a támadások során is sokkal dinamikusabbnak bizonyult.         
Döntő volt tehát, hogy a Kisvárda nem tudott felzárkózni ebben a szakaszban, így a negyvenedik percben, hat gólos MKC vezetésnél kihasználták a harmadik időkérést. A hazai gárda elsősorban sebességben múlta felül az ellenfelét, az MKC tempó kézilabdája ellen nem nagyon volt ellenszere a Kisvárdának. A három kapusát is hiába váltogatta Bakó Botond, bravúrt a fiatal Soltész Kíra mutatott be, aki megfogta Natsumi hetesét. Sajnos a mérkőzés krónikájához tartozik, hogy egy ütközés után, a fejét megütő kisvárdai szélsőt, Mérai Maját a mentők szállították kórházba.
Izgalom nem maradt az utolsó negyedórára, mert az MKC végig koncentráltan, fegyelmezetten kézilabdázott, már 8 - 9 gólra növelve az előnyét. A fiatalok, Faragó Luca és Csire Fanni is betaláltak, így ők is kaptak névre szóló biztatást a mindvégig a csapatot buzdító fanatikusoktól. A találkozó legvégén pedig jogos volt a vastaps a nézőtérről, hiszen egy jó erőkből álló, masszív ellenfelet győzött le az MKC, több periódusban látványos, minőségi játékkal.  

Gyurka János: - Nagyon fegyelmezett, koncentrált védekezést kértem a csapattól, hiszen ezen a találkozón Szemerey Zsófi eltiltása miatt csak egy tapasztalt kapusunk maradt. Dicséret jár a lányoknak, hogy ez jól megoldották, sőt az üzemi hőfok elérése után a támadójátékunk is eredményes volt. Örültem annak is, hogy a felszabadultan kézilabdázott a csapat, szép gólokkal, helyenként jó játékkal örvendeztettük meg a szurkolóinkat.  

Bakó Botond: - Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak a győzelemhez és a játékhoz. Kis túlzással azt mondhatom, hogy két mérkőzésen szoktunk ennyi gólt kapni. Ez nyilvánvalóan nem dicséri a védekezésünket, de az igazi gondot én most a kapuban éreztem. Sajnos a kapusaink nem tudták hárítani még a közép és távoli lövéseket sem, így pedig nem lehet még szoros mérkőzést sem játszani.