MAGABIZTOSAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.06.06.
Az Ausztria elleni kettős győzelemmel, a magyar női kézilabda válogatott biztosította a helyét a 2019 november 30. – án, Japánban rendezendő világbajnokságon.
A világbajnoki selejtező mérkőzéséken az osztrák válogatottat 28 – 19 arányban győztük le Grazban és 23 – 41 – es győzelemmel zártuk a szerdai zalaegerszegi visszavágót. Kopecz Barbara még az MKC játékosként szerepelt ezeken a találkozókon, amelyeken egy- egy akció gólt szerzett és a második találkozón két büntetőt is értékesített.

Kim Rasmussen a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti csapatnak kialakult a megfelelő játékstílusa, de még sok időt kell együtt töltenie ahhoz, hogy a világelithez tartozzon. A dán származású kapitány kifejtette, hogy hosszabb időszakban gondolkodik, mivel a játékos keret fele 23 éves vagy még annál is fiatalabb. Abban pedig nagyon bízik, hogy egy stabil játékkal a válogatott az első hétbe kerül majd a világbajnokságon és így a második lépést is megteszi a tokiói olimpia felé vezető úton.   
Forrás: Kisricso Photo

A világbajnoki selejtezők további párosításaiban sem születtek meglepetések, hiszen Dánia, Németország, Montenegró és Norvégia is továbbjutott, Svájc, Horvátország, Csehország és Fehéroroszország legyőzésével. Négy párosításban pedig még hátra vannak a visszavágók, de az első találkozókon győztes Svédországnak – Szlovákia, Spanyolországnak – Izland, Szerbiának – Lengyelország és Szlovéniának – Észak Macedónia ellen jó esélyei vannak a világbajnoki részvételre.

Forrás: Kisricso Photo

Forrás: Kisricso Photo
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó