VERESÉG A HAJRÁBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.04.24.
Nem kezdte jól a szerdai mérkőzést az MKC és ezt a fiatal és lendületes váci csapat meg is érezte.
Elősorban a középen kiválóan védekező Helembai Fanni - Lakatos Rita páros volt elemében, akik támadásban is összehoztak öt gólt, negyed óra alatt. A brazil világbajnok kapus, Barbara Arenhart is bemutatott néhány bravúrt és így a vendégek 3 - 4 gólos előnyre tettek szert. Bognár Róbert időt kért és cserékkel is próbálkozott, de sajnos alapvetően nem változott a helyzet a folytatásban sem. Koncentráltabb és így gólerősebb volt a váci gárda, a játék ritmusát inkább csak kereső mosonmagyaróvári csapattal szemben. Nagyon kellett a szurkolók „harcoljatok" buzdítása tehát, amit meg is fogadott a csapat, mert óriási hajrát bemutatva, az első félidő utolsó perceiben ki tudott egyenlíteni. Sokat segített ebben, hogy a kapus Dányi Bernadett, egy remek helyzetfelismerés után, az ellenfél kapujába talált és Katona Flóra pedig biztos kézzel dobta a büntetőket. Az első játékrész utolsó szakaszában egyértelműen kiderült tehát, hogy megzavarható a váci csapat és akkor lehet keresnivalója az MKC - nek.

Ennek megfelelő feszültséggel kezdődött a második félidő, amelyben nyolc perc alatt mindössze egy - egy gólt szereztek a felek. Annak ellenére, hogy a gólok a következő időszakban sem potyogtak, élvezetes és színvonalas mérkőzést láttunk. A két kapus parádézott és ennél a kijelentésnél azért ne felejtsük le, hogy a mosonmagyaróvári kapuban a 21 esztendős Dányi Bernadett állt. Bízik Réka és Simona Szarková villanásai után, egy gólos előnybe került az MKC az 50. percben. A Vác azonban ismét egalizálta az eredményt és a vezetést is átvette, tehát ismét az utolsó öt perc döntött el egy találkozót az UFM Arénában. Ezt azonban most a vendégek jobban bírták és Hámori Konszuéla vezérletével győzni tudtak, a nagyot küzdő, de legvégére elfáradó MKC ellen.

Eu-Fire Mosonmagyaróvár - GVM Europe-Vác 21 - 24 (13 - 13)
NB I. női felnőtt 23. forduló
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna 800 néző
Játékvezetők: B. Pech Katalin - Vágvölgyi Mária 

GVM Europe-Vác: ARENHART - Radosavljevic 1, Kácsor 3, HÁMORI 5, LAKATOS R. 6 (3), Helembai 4, Jovetic 2. Csere: Bukovszky, Suba (kapus), Szondi, De Souza, Diószegi 3, Szabó K., Pappné Szamoránsky P., Káldy L., Paróczy. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Eu-Fire Mosonmagyaróvár: Herczeg L. - Kovacsicz 1, Kopecz 2, Tilinger 2 (1), Horváth B., Szarková 4, Hajtai. Csere: DÁNYI B. 1 (kapus), Bízik R. 3, Vukcevic, Farkas V., KATONA F. 6 (4), Bardi 1, Hudák E.1, Bízik B., Domokos D. Vezetőedző: Bognár Róbert

Hétméteres: 6/5 ill. 4/3
Kiállítás: 8 perc ill. 8 perc

Szilágyi Zoltán a GVM Europe-Vác vezetőedzője: "Először is gratulálni szeretnék a mosonmagyaróvári csapatnak és nem, csak azért mert ma remekül küzdöttek. Hanem az egész éves teljesítményükért és újoncként a magabiztos bent maradásukért. Fordulatos, izgalmas volt a mai mérkőzés, aminek a hajráját bírtuk jobban és ezért tudtunk nyerni. Ezzel egy kicsit választ is adtunk az elmúlt heti kisiklásunkra és önmagunknak is bizonyítottunk."

Bognár Róbert az Eu-Fire Mosonmagyaróvár vezetőedzője: "Kicsit csalódott vagyok, mert a mérkőzés közben már bíztam abban, hogy elcsíphetünk egy döntetlent a Vác ellen. Sajnos az utolsó öt perc azonban egyértelműen a vendégeké volt és így a győzelmük megérdemelt. Akkor sokat hibáztunk, mert talán már nem is ész, hanem a szív vitt előre minket, ami most nem vezetett eredményre. Dányi Bernadett remeklésének viszont nagyon örülök, mert ő mostanában kicsit háttérben volt, de én tudtam, hogy ő képes ilyen teljesítményre."

Következő mérkőzés:
NB I, 11. forduló
2019.12.29., 18:00 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X