Vereség Debrecenben, de elértük a részcélt

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2024.04.21.
A hosszú válogatott szünet után rangadó várt a Motherson Mosonmagyaróvárra, amely a dobogó szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszott Debrecenben.
3-0-ával indított az MKC, de gyorsan egyenlített a DVSC (3-3). Hazai részről Petrus Mirtill volt a húzóember, aki öt gólt szerzett az első félidőben, az óvári csapatból pedig a négygólos Stranigg Zsófia volt a legeredményesebb. Nagy csatát hozott az első játékrész, és a csapatok nem is tudtak ellépni egymástól. 13-13 után a Loki zsinórban három gólt dobott (16-13), amire a Mosonmagyaróvár kettővel válaszolt, így a szünetben 16-15-re a hazai csapat vezetett. A folytatásban a védelmet domináltak, nyolc per alatt csak két gól esett (18-15). Folyamatosan a Debrecen vezetett, de lőtávolon belül volt az MKC. 25-20 után Tóth Gabriella két gyors góllal hozta közelebb a csapatot, de előbb Tóth Eszter, majd Ines Ivancok kapott két percet, és ez megpecsételte az Óvár sorsát. A hajrában az volt a legfontosabb, hogy hat gólnál nagyobb különbséggel ne nyerjen a Debrecen, és ezt sikerült is összehozni. A 33-27-es MKC vereség azt jelenti, hogy a szezon végén pontegyenlőség esetén a Mosonmagyaróvár megelőzné a DVSC-t, mert az egymás elleni eredménye egy góllal jobb (30-23, 27-33= 57-56), igaz jelenleg a Loki négy ponttal többet gyűjtött.

Gyurka János együttese pénteken a Dunaújvárost fogadja az UFM Arénában.

Női kézilabda NB I DVSC SCHAEFFLER - Motherson Mosonmagyaróvár 33-27 (16-15)
V.: Bócz, Wiedemann
Debrecen, Hódos Imre rendezvénycsarnok

Debrecen: Bartulovic - GROSCH 6, Vámos P. 3, Szabó N. 1 (1), Haggerty 2, Jovovity, PETRUS 7. Csere: Gabriel (kapus), PLANÉTA 3, Kácsor 4, Csernyánszki 3, Füzi-Tóvízi 2, Töpfner 2 (2), Hornyák D. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

MKC: Szemerey - UDVARDI 3, Lancz 2, Pásztor 2, Ivancok 2, Tóth E. 4 (2), STRANIGG ZS. 5. Csere: Hadfi (kapus), TÓTH G. 6, Faragó 2, Albek 1, Varga E., Sztankovics. Vezetőedző: Gyurka János

Kiállítások: 4 perc, ill., 12 perc.
Hétméteresek: 3/5, ill., 2/3.  

Szilágyi Zoltán, a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője: „Mindent megtettünk a mai mérkőzésen. Kicsit déja vu érzésem van. A Vipers ellen egy hajszálon múlott, hogy nem tudtunk továbbjutni, és ma is kevés hiányzott, hogy nyolccal nyerjünk, ez volt a célunk. A helyzetkihasználásunk nem volt jó, sok ziccert hibáztunk. A győzelemnek örülök, mindent próbálunk megtenni a bronzérem megszerzéséért."

Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Az első félidőben jól kézilabdáztunk, a második játékrészben pedig nagyon passzívvá vált a játékunk. Nem vállaltuk fel azokat a helyzeteket, amikből gólokat tudtunk szerezni. A Debrecen megérdemelten nyert, több variációs lehetősége volt a hazaiaknak. Nem mindenki egészséges a csapatban, így pedig nem voltunk 100 %-osak a mai napon. Jó mérkőzést játszottunk, igazi rangadó volt."
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó