VERESÉG EGY KAMIKAZE MÉRKŐZÉSEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.08.07.
Japán – Motherson-Mosonmagyaróvár 24 - 22 (13 - 14) Székesfehérvár, nemzetközi női kézilabda felkészülési mérkőzés, 200 néző. V: Marton, Szabó E.

Japán:


Itano - Akiyama 3, Sunami 2, Shiota, Nagata 2, Sasaki 4, Tanabe 1.


Csere: Miyakawa (kapus), Yokoshima 4, Horikawa, Katsuren 1, Hara 2, Ohyama 2 (1),


Nataga 2, Nakayama, Ishitate 1


Edző: Ulrik Kirkely


MKC:


Ferenczi – Katona 1, Popa 2, Kellermann 1, Horváth B. 3, De Souza 3, Hajtai 3.


Dányi, Herczeg (kapusok), Tilinger 6 (4), Hudák, Domokos, Bardi 1, Szalai Zs. 1,


Lázár 1, Paróczai.


Edző: Bognár Róbert


Hétméteresek: 1/1 illetve, 5/4, Kiállítások: 8 illetve, 4 perc


Az a mérkőzés első perceiben kiderült, hogy egy nagyon elszánt és gyors Japán válogatott az ellenfelünk. Az MKC játékosok az első percekben csak kapkodták a fejüket és csak azután sikerült kiegyenlíteni, amikor a lábukat is elkezdték kapkodni. Az ázsiai válogatott, a kezdő csapatában a volt fehérvári szélső Tanabe – vel, harcosan és keményen kézilabdázott. Az MKC azonban a félidő hajrájában megtalálta ennek az ellenszerét és megnyerte az első játékrészt.A fordulás után egy rossz csere miatt hátrányba került az MKC és a továbbra is fanatikus elszántsággal játszó japánok fordítottak. Sajnos ebben az időszakban, több hiba volt a mosonmagyaróvári támadások befejezéseinél és az átlövés gólok is hiányoztak. Negyedóra alatt csak két gólt dobott az MKC és a széleken, valamint az egy az egy elleni játékban erős japánok elhúztak öt góllal. A mérkőzés végi hajrában, csak felzárkózni sikerült az MKC gárdájának és így két gólos vereséggel kezdte a székesfehérvári négyes tornát.


A folytatásban két élvonalbeli csapat lesz az MKC ellenfele a tornán, ahol pénteken 16 órakor az Érd, szombaton pedig 14.30 órától az Alba ellen játszanak a KÖFÉM csarnokban.


Dr. Hoffmann László szakmai igazgató:- Egy a megszokott magyar iramhoz képest is küzdelmes és hajtós felkészülési mérkőzést játszottunk. A japán válogatott harcos csapat és kemény küzdelemre késztetett minket. Sajnos sokat hibáztunk és ezért vereséget szenvedtünk, de azért játsszuk most ezeket a gyakorló találkozókat, hogy javítsuk a hibáinkat.Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.