Vereség tisztes helytállással

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.09.02.
Gyimesi Kittit és Farkas Veronikát is nélkülöznie kellett Bognár Róbertnek a kézilabda NB I 1. fordulójában, ahol az EU-FIRE Mosonmagyaróvár a Kisvárdához látogatott.

A találkozó elejétől fogva a hazai csapat irányította a játékot, a 10. percre már 5-2-re, a 20-ra pedig 8-3-ra vezetett. A szünetre ezt az előnyt sikerült is megtartania a kisvárdai gárdának, amelyre végül 9-6-os hazai vezetéssel vonultak a felek. A fordulást követően is hasonló volt a játék képe. Az MKC-s lányok bárhogy is próbálkoztak a kisvárdaiak magabiztosan tartották az előnyüket. A mosonmagyaróváriak végül 19–16-ra maradtak alul a külföldi játékosokkal teletűzdelt Kisvárdával szemben.


Folytatás szeptember 7-én, 18 óra 30 perckor a Ferencváros ellen, az UFM Arénában.

Forrás: Szabó Sándor

Kisvárda Master Good SE - EU-FIRE Mosonmagyaróvár 19-16 (9-6)


Kisvárda, Városi Sportcsarnok, 970 néző


Jv.: Sándor, Szikszay


Kisvárda: Horváth-Pásztor – Orbán, Klikovac 3, Milanovic 1, Hakunova 3, Avdekova 1, Radojevic 4 (1). Csere: Kordowiecka (kapus), Benko 5 (4), De Araujo, Rebicova, Milosevic, Wangimba 1, Dragut 1, Katona. Vezetőedző: Vlatko Djonovic


MKC: SCHOLTZ – Kovacsicz 3, Kopecz 2, Horváth B. 2, Bízik B. 1, Maric, Bízik R., Csere: Gubikova (kapus), Fanton, Vukcevic 1, Hajtai 1, TILINGER 5 (2), Domokos 1, Bardi, Tóth M., Lozsi. Vezetőedző: Bognár Róbert


Hétméteresek: 6/5 ill. 4/2


Kiállítások: 12 ill. 8 perc

Forrás: Szabó Sándor

Bognár Róbert, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Egy jó csapat otthonában tudtunk helytállni, ám úgy gondolom több is lehetett volna a mérkőzésben. Keményen küzdöttünk végig, ám kilenc ziccert hagytunk ki fontos szituációkban, így ez eldöntött mindent. 16 dobott góllal az élvonalban nem lehet pontot szerezni. Csalódott azonban nem vagyok, meg is dicsértem a lányokat, mentálisan ugyanis nem éreztem gondot. Megyünk előre és dolgozunk tovább, hogy a későbbiekben sikeresebbek lehessünk.”


Vlatko Djonovic, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője: „Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen fontos volt, hogy jól rajtoljunk a bajnokságban. Nem volt egyszerű mérkőzés, ám erre is számítottunk. Tudtam, hogy az MKC bár újonc gárda, de nagyon jó játékosai vannak. A csapatommal is összességében elégedett vagyok, hiszen 13  új játékosunk van, így idő kell még ahhoz, hogy igazán összeérjünk. Sokat kell még dolgoznunk és javulnunk a bajnokság során.”

Forrás: Szabó Sándor

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - NEKA
2023.12.20., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó