VISSZATÉRÉS GYŐZELEMMEL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.11.26.
Több mint egy hónapos szünet után játszott ismét bajnoki mérkőzést a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata. Így a válogatott kézilabdázók távolléte miatt, már önmagában is nehéz volt a feladata a fővárosban, az edzőváltás után lendületbe jött MTK ellen. Az MKC azonban ezen a találkozón egyértelműen jobbnak bizonyult a vendéglátóknál és magabiztosan szerezte meg a két bajnoki pontot.


MTK Budapest - Motherson-Mosonmagyaróvár 27 - 34 (15 - 19)  
NB I. bajnoki mérkőzés 7. forduló - Budapest, Riz Levente Sport és Rendezvényközpont, 300 néző 
2022 november 26. szombat 17.00 óra  
Vezette: Hargitai Gábor - Markó Gábor  

MTK Budapest: GYŐRI - Grosch 2, A. Kekezovity 4, Szabó K. 2, Szabó L. 4, Mazák-Németh, Pelczéder 1. 
Csere: Suba S. (kapus), PÁL T. 8 (4), Simon P. 1, Dakos 2, ROMÁN 3, Sallai N., Juhász E. 
Edző: Marinko Kekezovity  

Mosonmagyaróvár: MISTINA - Mihály 1, LANCZ 5 (2), KOVÁCS P. 1, PÁSZTOR 8, Tóth N. 3, STRANIGG ZS. 5. 
Csere: TÓTH E. 9 (5), Albek, CSIRE 3, Sztankovics, Faragó, BARDI 2. 
Edző: Gyurka János  

Kiállítások: 6 perc, ill. 12 perc  
Hétméteresek: 4/4, ill. 10/7 

Villámrajtot vett a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata az MTK Budapest impozáns, új csarnokában, a Riz Levente Sport és Rendezvényközpontban. Négy perc elteltével már négy -nulla arányban vezetett, ami azonnal időkérésre is kényszerítette a fővárosiak új vezetőedzőjét Marinko Kekezovity-ot.
A játékmegszakítást kék-fehér találatok követték, amelyekkel fel is tudtak zárkózni a vendéglátok egyetlen gólra. Két büntető értékesítésével az MTK Budapest egyenlíteni is tudott, így a mérkőzés felvette azt a ritmust, amire előzetesen számítani lehetett. A vendégcsapatban Pásztor Noémi, Stranigg Zsófia és Tóth Eszter duplázott, a hazai gárdában pedig Pál Tamara volt többször eredményes. Így az első negyedóra végén a teljes vendégszektort megtöltő mosonmagyaróvári szurkolók voltak boldogabbak, hiszen az MKC két góllal vezetett. Gyurka János is időt kért, több cserét is végrehajtott, a mérkőzést pedig a már négygólos Pásztor Noémi vezérletével a Motherson-Mosonmagyaróvár irányította. Húsz perc alatt 27 gólt dobtak a csapatok, tehát sok volt a találat, így várható volt, hogy a védekezését hamarabb megtaláló gárda győzelmi esélyei fognak megnövekedni.
Ez a félidő utolsó szakaszában a mosonmagyaróvári csapatnak sokkal jobban sikerült, így a legjobbkor alakult ki a legnagyobb, ötgólos különbség a két együttes között. Ezen igaz egy picit kozmetikázott az MTK Budapest, de így is tekintélyes előnnyel zárta a félidőt a pontosabban, szervezettebben kézilabdázó MKC.

A szünet után az első félidőben kezdő csapatot küldte a pályára a mosonmagyaróvári szakmai stáb, a vendégek is ugyanezt tették a támadásban Pál Tamarával. Erőteljesebben kezdték a második játékrészt a fővárosiak, amivel sikerült is csökkenteniük a hátrányukat az emberhátrányba is kerülő vendégekkel szemben.
Persze az várható volt, hogy a második félidőben is sokat kell dolgozni a sikerért, amin azonban könnyíthetett volna, ha többet tud megőrizni az előnyéből az MKC. Albek Anna nagyon véleményes kiállítása is nehezített a helyzetet, így nagyon jókor jött a mosonmagyaróvári szurkolók buzdítása. Kovács Patrícia, Mihály Petra és Tóth Eszter hétméteresekből góljai, valamint Mistina Kitty bravúrja átsegítették a csapatot a holtponton. A találkozó utolsó negyedéhez így ismét négygólos előnnyel érkezett a Motherson-Mosonmagyaróvár.
Kétszer is időt kért a hazai mester, de a mérkőzésnek ebben a fázisában már nem volt benne, hogy fel tudjon zárkózni az MTK Budapest. Teljesen kézbe vette a találkozó irányítását a vendégcsapat, okosan lassította a játékot, ha arra volt szükség. Továbbra is sokkal hatékonyabban védekezett, a támadásai során pedig a hatosfal ellen és a lerohanások során is rendre eredményes volt. A mérkőzés hajrájában még újoncot is tudott avatni, amikor a pályára lépett Ágoston Lilla az MKC U19-es csapatának irányítója. Így Ines Ivancokot és Szemerey Zsófit nélkülözte sérülés miatt az MKC, viszont azt nagyon jó volt látni, hogy Tóth Gabriella neve már szerepelt a mérkőzés jegyzőkönyvében.
A hosszú válogatott szünet után, értékes, szép győzelemmel folytatta a magyar bajnokságot a Motherson- Mosonmagyaróvár, amely jó előjel a jövő heti Európa-Liga selejtező előtt.  

Marinko Kekezovity: - Először is gratulálok a mosonmagyaróvári csapatnak, amely teljesen megérdemelten nyerte meg ezt a találkozót. Ők hatvan percig koncentrálva, jó tempóban játszottak, mi pedig ezzel csak a mérkőzés bizonyos szakaszaiban tudtuk felvenni a versenyt. Sok sikert is kívánunk nekik a közelgő nemzetközi megméretéshez.  

Gyurka János: - Nagyon jó tempójú mérkőzést játszottunk, amire nekünk nehéz volt a felkészülni, hiszen kiszolgáltuk nem csak a magyar, hanem az osztrák és a szlovák válogatottat is. A szívünk azonban a helyén volt, nagy küzdelemben tudtuk megszerezni azt az előnyünket, amelyet a mérkőzés végéig meg tudtunk őrizni. Külön ki szeretném emelni a kapusunk Mistina Kitty teljesítményét, aki már sokadszor állt hely egyedül a mérkőzéseinken. Nekünk most kezdődik egy nagy sorozat, amire a legjobb tudásunk szerint fel fogunk készülni. 
Fotók: Hegedűs Gábor (mtk.hu)

Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó