ZÁGRÁB, A KÖVETKEZŐ EURÓPA-LIGA HELYSZÍN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.01.14.
2022 január 15.-én szombaton a zágrábi Dom Sportovában lép pályára a második Európa-liga csoport mérkőzésén a Motherson-Mosonmagyaróvár. A találkozóra harminc jegyet kapott a klub, amelynek az elosztását a szurkoló busz szervezői fogják elvégezni. Ők jelezték nekünk, hogy külön autóval nem is érdemes elindulni Horvátországba, viszont a Sport TV-ben élőben közvetíteni fogják a találkozót. Az előzetes esélyekről pedig Gyurka János vezetőedző és Tóth Gabriella nyilatkozott.


Gyurka János a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzője:
- Idegenben folytatjuk az Európa-liga sorozatot a nagy hagyományokkal bíró HC Lokomotíva Zagreb ellen, amely most vezeti a horvát bajnokságot. A járvány miatt a csoportmérkőzések első körében ők nem léptek pályára így kevesebb az információk az aktuális formájukról. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy Nenad Sostaric mester alaposan fel fogja készíteni a csapatát és a mérkőzéseik felvétele azt is megmutatta, hogy a Dom Sportovába bizony nem győzni járnak az ellenfelek. Összeszokott csapatuk van, képzett kézilabdázókkal, akik fegyelmezetten, pontosan játszanak, harcolnak, küzdenek minden labdáért, hogy hibára kényszerítsék az ellenfelüket. Mi játékban vagyunk, de nehéz megjósolni, hogy ez mennyiben lesz előny vagy hátrány a következő nemzetközi mérkőzésünk szempontjából. Azt ugyanis hamar megtapasztaltuk, hogy a párhuzamos hazai és nemzetközi terhelés nem könnyű egy olyan fiatal csapat számára, mint amilyen a mi csapatunk. Feldolgoztuk, átbeszéltük a balul sikerült budaörsi mérkőzést, amelyen kiderült, hogy csak az ilyen téren már tapasztalattal bíró Tóth Gabi tudta a terhelést kezelni. Vannak gondjaink, sérülések, betegségek sújtanak, ahogy sajnos mostanában a legtöbb csapatot, de nem akarunk sem panaszkodni, sem pedig hangzatos nyilatkozatokat adni. Javítani kell a játékunkon, de ennél még egyértelműbb, hogy óriási szükség lesz a mentális erőnkre, tehát egy teljesen más szellemiséggel kell pályára lépnünk. 

Tóth Gabriella a Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázója:
- Nagy magasságokban és mélységekben is jártunk az elmúlt napokban, hiszen az Európa-ligában sikerült nyernünk, de a hazai bajnokságban vereséget szenvedtünk. Sajnos a teljesítményünk, a játékunk hullámzó volt, amit a folytatásban nem engedhetünk meg magunknak. Szombaton ismét egy nagyon jó csapat ellen fogunk pályára lépni, tehát egy nehéznek ígérkező mérkőzés vár ránk Zágrábban. Nagyon gyorsan össze kell tehát szednünk magunkat, mert ezek a sorozat mérkőzések nagyobb stabilitást igényelnek tőlünk.