Zsinórban negyedszer dobott negyven felett az MKC

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2024.05.10.
A szezonban harmadszor találkozott egymással a Motherson Mosonmagyaróvár és a NEKA, hiszen a kupában is összecsapott a két együttes.
A kupameccset (37-29) és az őszi bajnokit is az MKC nyerte (36-25). Most is Gyurka János együttese kezdett jobban, és 5 perc után 5-1-re vezetett. A mosonmagyaróvári védekezéssel nem tudtak mit kezdeni a balatonbogláriak, így folyamatosan nőtt a hazai előny. A félidőben tízzel, 21-11-re vezetett az MKC. A második félidőben is az óváriak akarata érvényesült, akik egy sima mérkőzéssel növelték négymeccsesre a győzelmi sorozatukat. Minden hazai mezőnyjátékos betalált a NEKA kapujába, a csapat pedig a Dunaújváros, az Alba Fehérvár, és a Békéscsaba után a bogláriak ellen is negyven fölé jutott, végül 42-23-ra győzött.

Gyorsan jön az újabb hazai meccs, hiszen a Motherson Mosonmagyaróvár szerdán az MTK-t fogadja.
Női kézilabda NB I

Motherson Mosonmagyaróvár - NEKA 42-23 (21-11)

V.:
Bátori, Szécsi
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző

MKC: Szemerey - Udvardi 1, Lancz 3, Pásztor 3, IVANCOK 6, Tóth E. 2, STRANIGG 5 (1). Csere: HADFI, Horváth Sz. (kapusok), VARGA E. 4 (1), Albek 2, Sztankovics 3, Bardi 2, FARAGÓ LUCA 4, SCHATZL NATALIE 5, Tóth G. 2. Vezetőedző: Gyurka János  

NEKA: Zaj- Molnár D., Lapos 2, Győri, Bató 1 (1), Faragó Lea 2 (1), WALD 5. Csere: Csapó (kapus), Fazekas, Berei 1, Katona 1, Matucza, KECELI-MÉSZÁROS 5, ALAXAI 5, Munteanu-Korodi, Kriston 1.  Vezetőedző: Bakó Botond

Kiállítások:
6 perc, ill., 4 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill., 2/2.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 5-1, 15.p: 9-3, 24.p: 17-7, 30.p: 21-11. 40.p: 28-14, 50.p: 33-17, 60.p: 42-23.  

Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „A legnagyobb kérdés az volt, hogy tudunk-e végig koncentrálni. Az első félidőben jól működött a lerohanás, a gyors befejezések. A második félidőben a koncentráció kicsit alábbhagyott, bele-bele hibáztunk. Próbáltuk tartani a tempót, ez négy meccs óta jól működik, és még négy meccsen kell működni. Mindenki megkapta a lehetőséget, néhányan talán élhettek volna ezzel jobban is. A jövő héten sorsdöntő meccseink lesznek, mostantól ezekre fókuszálunk."

Bakó Botond, a NEKA vezetőedzője: „Mi nagyon messze vagyunk tudásban, sebességben, ettől a szinttől. A mi lányaink most tanulják, tapasztalják ezt. Két olyan mérkőzésünk következik hamarosan, ami a bennmaradás szempontjából fontos lesz. Küzdünk és harcolunk tovább."

Ines Ivancok, a Motherson Mosonmagyaróvár játékosa: „Jó meccset játszottunk. Végig koncentráltak tudtunk maradni, jó munkát végeztünk, az eredmény is ezt mutatja."

Molnár Dorottya, a NEKA játékosa: „Futós, hajtós meccsre készültünk, ez be is jött. Az első félidőben voltak jobb megoldásaink, de a második játékrészre teljesen elfogytunk."
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó