Híreink

OKOK ÉS OKOZATOK

Az elmúlt hetek sikertelen mérkőzései után sok kérdés merült fel azokban, akik szeretik, figyelemmel kísérik a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapatának életét. Sokan már kudarcként értékelik a helyzetet, így nagyon időszerűvé vált, hogy megismerjük Dr. Hoffmann Lászlónak, az MKC szakmai igazgatójának a véleményét.

ANYAGI OLDALRÓL

A hetekben megjelent egy összegző írás a Kisalföld újságban a megyei klubok helyzetéről, amelyet most kiegészítve a honlapunkon is közlünk. A körképben a koronavírus által okozott anyagi károkról számoltak be a három látványsport, a labdarúgás, a kézilabda és a kosárlabda megyei képviselői.

AZ MKC CSAPATAINAK HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEI

Pontosabb lenne ez a cím, ha ezt írnánk, hogy az MKC csapatainak hátralévő mérkőzései a jelen állás szerint, de reméljük, hogy ezeket a sorozatokat már nem zavarja meg semmi. A válogatott szünet után rendkívül sűrű lesz a programja az élvonalbeli felnőtt csapatnak, amelyre június elejéig, még nyolc mérkőzés vár a bajnokságban. Az MKC U22 helyzete kezelhetőbb a harmadosztályú bajnokságban, a serdülő megyei sorozatának azonban még a szervezése sem lesz egyszerű. Az utánpótlás bajnokságok hivatalosan a hónap végéig vannak felfüggesztve, de beszámoltunk róla, hogy kevés az esély ezeknek a folytatására.

„PATI” BIZAKODVA VÁRJA A VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐKET

Sajtószemleként ismét egy írást veszünk át, amely az osztrák kézilabda szövetség oldalán jelent meg. Ebben Kovács Patrícia nyilatkozik, aki a Lengyelország elleni VB selejtezőkre készül. Rajta kívül még három MKC játékosra vár ilyen feladat, hiszen Hudák Emma, Lancz Barbora és Simona Szarková pedig a szlovák válogatottal gyakorol a Szerbia elleni VB-kvalifikációs találkozókra.

BIZONYTALAN A FOLYTATÁS AZ UTÁNPÓTLÁSBAN

A koronavírus harmadik hullámának elején felfüggesztette a Magyar Kézilabda Szövetség az utánpótlás bajnokságokat és tornákat. A felfüggesztések határideje pedig azóta csak tolódik, hiszen a járvány még mindig megakadályozza a versenyeztetést. Ennek a hatásairól, az esetleges újrakezdésről kérdeztük Bognár Róbertet az MKC utánpótlás igazgatóját.

MEGFOGYATKOZVA

Az MKC U22-es csapata a bajnokságra törő Komárom VSE gárdáját fogadta az NB II-es felnőtt bajnokságban. Nem várt egyszerű feladat tehát a fiatalokra, amelyet sajnos most még a mérkőzés közbeni sérülések is megnehezítettek. Az MKC ifi így vereséget szenvedett, de legalább játszani tudott, ellentétben a serdülő csapattal, amelynek a Győr-Moson-Sopron megyei bajnoki mérkőzése elmaradt.

EZ A SOROZAT VÉGET ÉRT

A Liga-kupa elődöntőbe jutásra nem volt esélye a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának a Dunaújvárosban megrendezett visszavágó mérkőzésen. A Mosonmagyaróváron megszerzett jelentős DKKA előny pedig a játékot is meghatározta. Viszont az MKC hozzáállása és ezzel arányosan a teljesítménye is egy kis előrelépést mutatott.

SZOMBATI MATINÉ

Eredetileg Dunaújvárosban kezdődött volna az MKC - DKKA Liga-kupa negyeddöntő, de a járvány miatt az első találkozót végül az UFM Arénában rendezték meg. Ezen a találkozón a vendég Dunaújváros 31 - 24 arányban győzni tudott, így hét gólos előnnyel várhatja a visszavágót. A szombaton 13.00 órakor kezdődő kupatalálkozót a tervek szerint a DKKA Youtube csatornáján tekinthetik meg az érdeklődők.

ŐSZINTE SZAVAK

Szemerey Zsófi a Motherson-Mosonmagyaróvár kapusa kicsit vonakodva állt rá a beszélgetésre. Attól tartott, hogy az Alba Fehérvár KC elleni vereséget követően, nem tud majd igazán biztató dolgokat mondani. Szerencsére ebben tévedett…sőt azt gondoljuk, hogy az őszinteségével sokat javíthat a csapat helyzetén.

KAPUFA

Felesleges lenne tagadni, hogy gödörbe került a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata az elmúlt hetekben. Ráadásul az Alba Fehérvár elleni szerdai találkozón még a szerencse sem segített, hiszen a hazai lövések rendre kifelé perdültek a kapufáról. Csak erre azonban nem lehet fogni ezt a vereséget…

ISMERŐS ELLENFÉL, ISMERETLEN HELYZET

Három felkészülési és egy bajnoki mérkőzést játszott már ebben a szezonban a Motherson-Mosonmagyaróvár és az Alba Fehérvár KC kézilabda csapata. Így szerdán este fél hétkor már az ötödik találkozóra kerül sor majd az UFM Arénában. A szurkolók ezt a találkozót is megtekinthetik majd online közvetítés formájában, amelynek a linkjét a honlapon fogjuk hamarosan közölni.

KÖZEL A BRAVÚRHOZ

Az MKC U22-es csapata sokáig még vezetni is tudott a bajnokság második helyén álló Bük otthonában az NB II-es felnőtt bajnokságban. A fiatalok tehát közel jártak a bravúrhoz, de a találkozó hajrájában a hazai csapat egy gólos győzelmet tudott kiharcolni.

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁN AZ MKC!

A MOSONMAGYARÓVÁRI KÉZILABDA CLUB KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁN!

ERRE VOLT LEHETŐSÉG

Dicséretesen küzdött a Motherson-Mosonmagyaróvár a Vác otthonában, de ezen a találkozón ez csak szoros eredményhez volt elég. A mérkőzés alakulásban döntő tényező volt, hogy az amúgy is több játékosát nélkülöző MKC, már az első félidő közepén elveszítette a piros lapot kapó Simona Szarkovát.

BELSŐ ÉRTÉKEK

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata Vácra utazik szombaton, ahol televíziós mérkőzésen találkozik majd a hazai csapattal. A bajnokság egyik legfiatalabb gárdája lesz az ellenfél, amely azonban rendkívül összeszokott, mivel évek óta együtt van a keretük. Gyurka János tanítványai nehéz feladatra készülnek tehát, az edző pedig meg is fogalmazta, hogy mi szükséges ennek a megvalósításához

FOLYTATÁS A VÁC OTTHONÁBAN

Visszalép a bajnokságba a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata, amely szombaton 14.00 órakor Vácon lép pályára. Az MKC a magyar élvonal egyik élcsapatának lesz a vendége, amelyet az elmúlt években kizárólag a mostani bajnokságban sikerült legyőzni. A mérkőzést az M4 Sport Televízió, a Duna World csatornán élőben fogja közvetíteni.

A „KÍVÜLÁLLÓ” SZEMÉVEL

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nem tartotta lényegesnek a járvány miatt kieső játékosainak megnevezését. Bíztunk abban, hogy keveseket érint majd a betegség, amely azonban sajnos jelen van a klub, a csapataink életében. Az élvonalbeli csapat összeállítása azonban mindent elárul, így köszönettel tartozunk a lábadozó Hajtai Vanesszának, aki vállalta ezt a beszélgetést.

HÁTRÁNY A LIGA-KUPÁBAN

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata március harmadikán játszott utoljára mérkőzést, amikor a bajnokságban a Ferencváros otthonában lépett pályára. A közel egy hónapos kényszerű szünet után pedig nem sikerült sikeresen visszatérni.

A NEHÉZSÉGEK ELLENÉRE…

Volt már néhány nehéz beszélgetésünk Gyurka Jánossal, hiszen ebben a szezonban is rengeteg problémával kell megküzdeni a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli csapatának. A szakember most is higgadt, reális várakozással tekint a keddi Liga-Kupa elődöntőjének első mérkőzése elé, sőt a mondatai még a nehézségek ellenére is bizakodóak.

A VISSZAVÁGÓVAL KEZDŐDIK AZ ELŐREHOZOTT LIGA-KUPA DÖNTŐ

Kicsit furcsa a cím, de a mosonmagyaróvári szurkolók pontosan tudják, hogy igaz, hiszen Dunaújvárosban kezdődött volna az MKC - DKKA Liga-kupa negyeddöntő. A párharc első mérkőzése azonban a járvány miatt halasztásra került, így kedden 18.00 órakor először találkozik majd ebben a sorozatban a két élvonalbeli gárda. A dunaújvárosi visszavágó időpontja április 10. szombat 13.00 óra lesz, amikor kiderül majd, hogy melyik csapat jut a legjobb négy közé a Liga-kupában.

MINDIG A KÖTELEZŐ A LEGNEHEZEBB

A körmendiek terem problémái miatt, az MKC U22-es csapata hazai pályán fogadta a bajnokság sereghajtóját. Így egyértelműen Bognár Róbert csapata várta esélyesként a találkozót, annak ellenére, hogy a korosztályos csapatnak szerdán este volt bajnoki mérkőzése a felnőtt bajnokságban. Az MKC U22 érvényesítette is a papírformát, így a héten megszerzett négy bajnoki ponttal a bajnokság ötödik helyére lépett fel.
Következő mérkőzés:
MKC- Kisvárda Master Good SE
2021.04.25., 18:00 óra.