Híreink

DUPLA UTÁNPÓTLÁS SIKER

A Mosonmagyaróvári kézilabda Club U22-es csapata a győriek hasonló korosztályú gárdáját fogadta az NB II-es bajnokság hétvégi fordulójában. A fiatalok megyei derbije izgalmas mérkőzést hozott, amelyen végül mosonmagyaróvári győzelem született. Az MKC serdülő szintén felnőtt mérkőzést játszott az UFM Arénában, ahol a megyei bajnokságban a Fertőmenti KC ellen gyűjtötte be a két bajnoki pontot.

MUNKACSARNOK - PRO ÉS KONTRA

Mosonmagyaróvár város klubjaként, csapataként természetes, hogy érdeklődéssel figyeljük a város lakóinak véleményét. Tiszteletben tartjuk a munkacsarnok építéssel kapcsolatos észrevételeket, abban az esetben is, ha azok kritikusak. Azt azonban szeretnénk egyértelművé tenni, hogy a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club irányított támogatásként, egy munkacsarnok felépítésére nyerte el ezt a pénzt a magyar kormánytól. Így ezt az összeget nem lehet másra fordítani, a város költségvetését pedig semmilyen formában nem érinti, hiszen az kizárólag a terület rendelkezésre bocsájtásával segíti a beruházást. A következő két szülői levelet pedig azért közöljük, hogy azoknak a véleményeknek is helyet adjunk, amelyek támogatják a törekvéseinket.

A LEGJOBB NYOLC KÖZÖTT AZ MKC A MAGYAR KUPÁBAN

Négy gyakorló jellegű Liga-kupa csoportmérkőzés után, a Magyar Kupában lépett pályára a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a Vasas ellen. A másodosztályú bajnokság keleti csoportjának listavezetője ellen, azonban lényegesen nehezebb dolga volt az NB I-es gárdának.

ÉLEDEZŐ HAGYOMÁNYOK

A Motherson-Mosonmagyaróvár péntek délután 17.15 órakor a Vasas SC ellen lép pályára a TIPPMIX Magyar Kupa harmadik fordulójában. Az MKC most kapcsolódik be a sorozatba, a fővárosiak pedig a Szigetszentmiklós és a Pénzügyőr elleni idegenbeli sikerekkel jutottak a harmadik körbe. A győztes a legjobb nyolc közé jut a legrangosabb hazai kupasorozatban, ahol már ott van az MTK Budapest, az Érd és a Békéscsaba, valamint később csatlakoznak a nemzetközi kupákban érdekelt csapatok. A pénteki találkozóról is lesz online közvetítés így azt megtekinthetik élőben a Vasas YouTube csatornáján.

"OTTHONRA LELTEM ITT..."

Reményeink szerint, Hajtai Vanessza lett az „első fecske” azok közül a mosonmagyaróvári kézilabdázók közül, akik meghosszabbítják a most lejáró szerződésüket. Vani a szerdai Liga-kupa mérkőzés előtt írt alá, újabb két évre szóló kontratust a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubbal.

SOKAT ÉRHET EZ A KÉT PONT

Igazi alsóházi rangadót játszott az ifjúsági bajnokság első osztályában a Mosonmagyaróvár és a Budaörs csapata. A tabella utolsó két helyén álló gárda egyaránt két ponttal várta a találkozót, így a most magabiztosan megszerzett MKC pontok igazán sokat érhetnek majd a bajnokság folytatásában.

KOMOLYABB FELADATOK KÖVETKEZNEK

Pénteken, Magyar Kupa mérkőzésen a Vasas várja a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatát a Fáy utcában. A következő héten pedig már az élvonalbeli bajnokságban is lesz mérkőzése a csapatnak. Komolyabb feladatok várják az MKC gárdáját, amelyekre viszont ma alaposan felkészült a mosonmagyaróvári gárda.

LIGA-KUPA HELYZETJELENTÉS

A Motherson-Mosonmagyaróvár számára a 2020/2021-es szezonban sem jelenlett gondot a továbbjutás a Liga-kupa csoportból. Igaz még sor kerül a csoport utolsó helyén álló Gárdony-Pázmánd NKK elleni zárómérkőzésre, de ennek már nincs jelentősége a sorozat folytatását illetően. A szerdán 18.30 órakor kezdődő találkozót az érdeklődők az internet segítségével, ismét online közvetítés formájában követhetik majd figyelemmel.

A SERDÜLŐNEK MOST NEM SIKERÜLT

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata Fertőszentmiklósra utazott vasárnap, ahol a helyi felnőtt csapattal játszott a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságban. A hazai gárda eddig valamennyi bajnoki mérkőzését megnyerte a szezonban, és ezt a sorozatot a mosonmagyaróvári fiatalok sem tudták megállítani.

BRAVÚROS NB II-ES GYŐZELEM

Hosszú bajnoki szünet után, a bajnokságban dobogós helyen álló Sárvári Kinizsi SE gárdáját fogadta a Motherson-Mosonmagyaróvári kézilabda Club U22-es csapata. A vendégeket erősítette a sárvári születésű, volt ETO játékos Jenőfi Katalin, aki tizenöt éves profi pályafutással a háta mögött szerepel most a másodosztályú bajnokságban. A mosonmagyaróvári fiatalok azonban most nem foglalkoztak az előzetes esélyekkel és egy jó második félidőt produkálva, megnyerték a találkozót.

MULTIFUNKCIONÁLIS EDZŐCSARNOKOT ÉPÍT AZ MKC

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy multifunkcionális edzőcsarnok építésbe kezd. A Városháza dísztermében megrendezett eseményről a honlapunk is megkérdezte a remek elképzelés megvalósítóit.

GYAKORLÁS HAZAI PÁLYÁN

A Budaörsön megrendezett keddi találkozón tizenhat gólos mosonmagyaróvári siker született, így az eredmény helyett, inkább a gyakorláson volt a hangsúly a péntek esti Liga-kupa csoportmérkőzésen. A Motherson-Mosonmagyaróvár ezzel a győzelemmel már továbbjutott a sorozat A csoportjából, így várhatja a középdöntő oda-visszavágós mérkőzéseit.

PÉNTEKEN LIGA-KUPA TALÁLKOZÓVAL FOLYTATÓDIK A FELKÉSZÜLÉS

Kedden a vártnál talán kicsit könnyebben győzött az MKC az NB I/B nyugati csoportjának éllovasa, a Moyra-Budaörs Handball csapata ellen. Ez a győzelem pedig vélhetően a továbbjutást jelentette a csoportból, hiszen a Motherson-Mosonmagyaróvár két hazai találkozóval zárja a csoportkört. A Budaörs elleni találkozókról Stranigg Zsófiával beszélgettünk, aki az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta a budaörsi mérkőzésen.

JÓ ÚTRA LÉPETT AZ MKC IFJÚSÁGI CSAPATA

Az első osztályú ifjúsági bajnokságban is hibátlan a Győri Audi ETO KC mérlege, tehát a győri fiatalok hét mérkőzés után, hét győzelemmel érkeztek az UFM Arénába. Az MKC elleni találkozót is megnyerték, de a mosonmagyaróvári gárda komoly erőfeszítésre késztette a bajnokság egyik legnagyobb esélyesét.

A KÖTELEZŐ FELADAT KIPIPÁLVA

Budaörsön folytatta a Liga-kupa csoportmérkőzéseket a Motherson-Mosonmagyaróvár, ami tulajdonképpen „döntőnek” is számított az A csoportban. A Moyra-Budaörs Handball ugyanis kétszer legyőzte már a csoport harmadik tagját, a Gárdony-Pázmánd NKK csapatát.

DUPLÁZÁS A LIGA-KUPÁBAN A BUDAÖRS ELLEN

Két Liga-kupa csoport találkozóval kezdi a januári mérkőzés sorozatát a Motherson-Mosonmagyaróvár, a Moyra-Budaörs Handball csapata ellen. Kedden 18.00 órakor Budaörsön, pénteken 18.30 órakor pedig az UFM Arénában találkozik egymással a két gárda. A szurkolók pedig mindkét, a csoportból történő továbbjutás kérdését eldöntő mérkőzést láthatják majd online közvetítés formájában az interneten.

EZT A SZINTET KELL ELÉRNÜNK!

Az év második bajnoki mérkőzését is a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata játszotta le. A hétközi idegenbeli győzelem után, viszont várható volt, hogy a Szombathelyi Kézilabda Akadémia gárdája még túl nagy falat lesz a mosonmagyaróvári fiataloknak. Az előzetes várakozások be is igazolódtak, a vereség azonban sok hasznos tanulsággal is szolgált az MKC ifjúsági keretének.

BOGNÁR RÓBERT IRÁNYÍTJA AZ MKC IFJÚSÁGI CSAPATÁT

Mindannyian abban bízunk, hogy a 2021-es esztendőben már kevesebb gonddal kell majd szembenéznie a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak. Hatványozottan igaz ez az állítás az MKC ifjúsági keretére, amelyet a legjobban viselt meg a járványos betegség. Az első osztályú korosztályos, valamint az NB II-es bajnokságban szereplő fiatalok számára, ráadásul korán is kezdődtek a feladatok, hiszen szerdán már pályára léptek. A csapatnak nagy szüksége van a megújulásra, a bajnoki pontokra, amelyekre garancia lehet, hogy januártól Bognár Róbert kezébe került az MKC ifi irányítása.

A JÁTÉKRA VAN SZÜKSÉGÜNK!

A Motherson-Mosonmagyaróvár edzőjét, Gyurka Jánost a januári felkészülési időszakról kérdeztük. Az elmúlt hónapok bizonytalanságai, a kényszerű szünetek és folyamatos újra tervezések után, nehéz igazán jó megoldást találni. Az év első hónapjának programja - a négy kupamérkőzéssel - viszont most optimálisnak látszik a csapat, a játékosok formába hozásához.

FOLYTATÁS - TILINGER TAMARA NÉLKÜL

Az új esztendő első napjaiban aktuális kérdésekkel kerestük fel a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vezetőit. Fel is hívjuk az olvasóink figyelmét, hogy több új hírt is megtudhatnak majd az oldalunkon. Elsőként Dr. Hoffmann Lászlóval beszélgettünk, akit a bajnokság folytatásáról és az élvonalbeli keret esetleges változásairól kérdeztük.

FONTOS GYŐZELEM AZ ÉV ELSŐ BAJNOKI MÉRKŐZÉSÉN

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata lépett elsőként pályára tétmérkőzésen a 2021-es esztendőben. A korosztályos bajnokságban eddig pont nélkül álló fiatalok számára komoly tétje volt az évkezdetnek a Szent István SE elleni budapesti találkozón. A csapatot januártól átvevő edző Bognár Róbert esetében persze nem lehet bemutatkozásról beszélni, de ez a győzelem most kiemelten fontos volt az MKC és a szakember számára.
Következő mérkőzés:
Bajnoki mérkőzés
2021.01.27., 16:00 óra.