Híreink

V, MINT…

A V betű, jelen esetben a válogatott, a Vác és a reményeink szerint a győzelem (Victory) nemzetközi jele lesz az írásunkban. Gyurka Jánost a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzőjét, valamint Hajtai Vanesszát és Szemerey Zsófit kérdeztük ezekről a Vác elleni bajnoki mérkőzés felvezetéseként.

FOLYTATÁS A VÁC ELLEN

Nem a megszokott péntek este, hanem 2021 október 16.-án szombaton 18.00 órakor fogadja a Motherson-Mosonmagyaróvár a Váci NKSE együttesét. Kemény októberi hármas sorozatot kezd meg ezzel a mérkőzéssel az MKC, amikor sorrendben a Vác, a Debrecen és a Siófok lesznek az ellenfelei.

A SZURKOLÓI EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSE

2021 október 18.-án hétfőn 18.00 órakor vezető választó, és éves beszámoló közgyűlést tart a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesülete. Ennek a meghívóját kaptuk meg Vitéz Pétertől az egyesület elnökétől, kiemelve azt a kérését, hogy a közgyűlésre kizárólag az egyesület tagjait várják.

VENDÉGTOLL

A honlapunkon nagyon szívesen adunk helyt a Motherson-Mosonmagyaróvár klubjáról, csapatáról vagy játékosairól szóló írásoknak. Így most Vigh Martin, a Büntető.com portálon megjelent dolgozatát olvashatják el, amely - „Mindenki komoly ambícióval dolgozik a csapatnál” - Kovács Patríciával, Mosonmagyaróvári KC játékosával beszélgettünk. - címmel jelent meg. "Pati" az osztrák válogatottal egy nagyon értékes döntetlent ért el az elmúlt hétvégén a Románia elleni EB selejtező mérkőzésen.

MECCSDÖMPING - HETI PROGRAM 6.

Ezen a héten ismét bajnoki mérkőzést játszik a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szinte mindegyik csapata. Szerdán az ifjúsági gárda kezdi, csütörtökön pedig a serdülők folytatják a korosztályos pontvadászatot. Szombaton pedig igazi meccsdömping lesz, hiszen délelőtt gyerektornákat rendzenek, délután pedig pályára lép a második számú serdülő, az MKC U22 és hazai pályán az élvonalbeli felnőtt csapat is.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 5.

Mindössze a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22-es és két gyerekcsapata, az MKC U13 és az MKC U11 játszott mérkőzéseket ezen a csendes kézilabda hétvégén. Az MKC U22 egy gólos vereséget szenvedett az NB II-es bajnokság egyik esélyese ellen. A tizenhárom éves kislányok sikerrel vették a Kisbérén rendezett tornát, a kicsik pedig sokat tanultak a végül a hét utolsó napján, Mosonszolnokon tartott rendezvényen.

JEGYEK A VÁC ELLENI RANGADÓRA

A Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata a jövő héten, szombaton 18.00 órakor fogadja a Vác gárdáját az UFM Arénában. A válogatott szünet után egy rangadóval folytatódik a bajnokság, hiszen az öt pontos MKC a tabella negyedik, a négy ponttal rendelkező Vác pedig az ötödik helyéről várja ezt a találkozót. A szurkolók a jövő hét minden napján tudnak jegyeket vásárolni a szombati találkozóra, a következő időpontokban.

UTÁNPÓTLÁS EDZŐKET KERES AZ MKC

Az előző élvonalbeli szezonban bronzérmes Mosonmagyaróvári Kézilabda Club dinamikusan fejlődő egyesület a magyar női kézilabdázásban. Mosonmagyaróváron kiemelten figyelnek az utánpótlásra, amely létszámban és minőségben is folyamatosan növekszik. Ezért az MKC edzőket keres a klub utánpótlás, kisiskolás és gyermek csapatainak felkészítésére.

JÓ GONDOLATOK

Lezárult a 2021-2022-es NB I-es női kézilabda bajnokság a válogatott szünetig tartó első szakasza, amelynek értékelésére Tóth Gabriellát kértük. A nyáron Mosonmagyaróvárra visszatérő játékost a bajnokságról, a válogatottról, a Motherson-Mosonmagyaróvár szerepléséről és a saját teljesítményéről kérdeztük.

VÁLOGATOTT - KÉPEK

A honlapunkon most összevontuk két hírünk címét, hiszen egyrészt több Motherson-Mosonmagyaróvár játékos is kapott válogatott meghívót. Másrészt az elmúlt pénteki bajnoki találkozón pedig láthatták, hogy új képek kerültek az UFM Aréna felső korlátjára.

CSENDES HÉT - HETI PROGRAM 5.

Csendes hét vár a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak számára, mert a következő hét napból csak október 09-én lesznek mérkőzései. Az élvonalbeli felnőtt együttes a válogatott szünet miatt nem lép pályára a héten és nincs bajnoki találkozója az MKC ifjúsági és serdülő gárdáinak sem. Szombaton az U22 folytatja a bajnokságot az UFM Arénában, valamint a tizenegy és a tizenhárom évesek szerepelnek majd a kisbéri és mosonszolnoki tornákon.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 4.

Változatos eredményeket hoztak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak mérkőzései ezen a héten. Értékes győzelmek, pontszerzés mellett sajnos gyengébb teljesítmények is akadtak a hét korosztály bajnoki találkozóin és tornáin.

A PÉNTEKI GYŐZELEM KÉPEI

Az Érd után, a Dunaújváros csapatát is magabiztosan legyőzte hazai pályán a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a 2021/2022-es élvonalbeli bajnokságban. Így négy forduló után az MKC a tabella negyedik helyéről várhatja a válogatott szünet utáni folytatást, amelyre október 16.-án a Vác elleni hazai mérkőzéssel kerül sor.

A MEGSZOKOTT NAGY CSATA UTÁN, MAGABIZTOS GYŐZELEM

Mosonmagyaróváron mindenki pontosan tudta, hogy az elmúlt fordulóban az MTK Budapest otthonában megszerzett bajnoki pont értékét most pénteken lehet majd megbecsülni. A bajnokságban jól kezdő, az idén is nagyon masszív Dunaújváros legyőzésével szerezhető pontokkal ugyanis a számok tekintetében is jól zárta a 2021/2020-es idény első szakaszát az MKC.

TRADICIONÁLIS ELLENFÉL

Nyugodtan használhatjuk ezt a szót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia esetében, hiszen évek óta remek mérkőzéseket játszik egymással a két csapat. Október elsején pénteken a mosonmagyaróvári UFM Aréna lesz a helyszín, ahol 18.00 órakor kezdődik majd az MKC-DKKA bajnoki találkozó. Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy erre a mérkőzésre még a következő helyszíneken, időpontokban lehet jegyeket vásárolni.

HÉT MKC CSAPAT A PÁLYÁN - HETI PROGRAM 4.

Szinte valamennyi csapata tétmérkőzést játszik a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnak, hiszen hét MKC gárda is pályára lép a héten. Ismét az ifik kezdenek a hét közepén, majd jön a péntek, amikor a Dunaújváros lesz az ellenfél a serdülőnek és az élvonalbeli felnőtt gárdának. A hétvégén pedig a második serdülő és az U22 lép pályára, valamint a kicsiknél a tizenkét és tizennégy éves korosztályok.

JEGYEK A PÉNTEKI DUNAÚJVÁROS ELLENI MÉRKŐZÉSRE

Hazai bajnoki találkozóra készül a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata a komoly riválisnak számító Dunaújvárosi KKA ellen. A 2021 október 1.-én pénteken 18.00 órakor az UFM Arénában megrendezésre kerülő mérkőzésre a következő időpontokban lehet jegyet váltani.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 3.

Szerdán kellemetlen vereséggel kezdte a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata a hetet, de a folytatás viszont remekül sikerült az MKC utánpótlásának. Szombaton és vasárnap hazai pályán és idegenben sikerült megnyerni valamennyi korosztályos találkozót.

TAPSSAL JUTALMAZOTT PONT

Két mondhatni várható eredmény után, komoly feladat várt a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatára szombaton az MTK Budapest otthonában. A mérkőzést szintén két ponttal váró fővárosiak elleni találkozó ugyanis a szakemberek szerint felsőházi rangadónak számított az idei szezonban.

FOLYTATÁS SZOMBATON A FŐVÁROSBAN

A Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata 2021 szeptember 25.-én, szombaton 18.00 órakor az MTK Budapest otthonában játszik bajnoki mérkőzést a bajnokság harmadik fordulójában. A budapesti Elektromos Csarnokban megrendezésre kerülő mérkőzést, a hazai klub az MTK hivatalos YouTube csatornáján élőben közvetíti.

ISMÉT A VÁLOGATOTTBAN

Kijelölte az első keretét Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda válogatott augusztus végén kinevezett új szövetségi kapitánya. A válogatott október elsején találkozik, akkor kezdi el a felkészülést a Portugália, majd a Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőkre. Az irányítóknál Golovin nem számíthat az egyaránt vállsérüléssel küzdő Kovacsics Anikóra és Szucsánszki Zitára, ezért az olimpiát megjárt Vámos Petra mellett Lakatos Rita és Tóth Eszter bizonyíthat.
Következő mérkőzés:
Motherson-Mosonmagyaróvár - Váci NKSE
2021.10.16., 18:00 óra.
Videók
összes videó