Híreink

A BAJNOKSÁG FOLYTATÁSÁRA KELL TÖREKEDNÜNK!

Pénteken fontos NB I-es Ligaértekezletre kerül sor Budapesten, ahol az élvonalbeli csapatok képviselői értékelik majd a koronavírus miatt kialakult helyzetet. A megbeszélés előtt a honlapunk a Motherson-Mosonmagyaróvári kézilabda Club elnökét, Guntram Thurnhert kérdezte meg a mosonmagyaróvári klub álláspontjáról.

MAGYAR KUPA: VASAS - MKC

Kedden sorsolták ki a női Magyar Kupa sorozat harmadik fordulójának párosítását, ahol már a Motherson-Mosonmagyaróvár gárdája is bekapcsolódik a sorozatba. A forduló hivatalos játéknapja 2021 január 31. lesz, amikor a nagy hagyományokkal rendelkező Vasas SC otthonában fog pályára az MKC.

GYERMEKTORNÁK - FELNŐTT KARANTÉN

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club élvonalbeli felnőtt és ifjúsági csapata a héten sajnos karanténban van. Így továbbra is csak a serdülők folytatják a bajnokságot, akiknek viszont a korosztályos és a felnőtt megyei mezőnyben is lesz mérkőzésük. A gyerektornák is folytatódnak, hazai rendezésű U13-as és Érden U15-ös, Ácson pedig U11-es dupla találkozókkal.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 10.

Mindössze egyetlen egy mérkőzésről tudunk beszámolni ezen a héten, hiszen a Motherson-Mosonmagyaróvári kézilabda Club ifjúsági és serdülő csapatának korosztályos bajnoki mérkőzése is elmaradt. Az őszi szünetben nem rendeztek gyerektornákat, így a serdülő keret a hétvégén csak a megyei bajnokságban lépett pályára, ahol azonban a gyengére sikerült első játékrész miatt, vereséget szenvedett.

LESIFOTÓK - ÉRZELMEK

Az elmúlt évek alatt rengeteg fénykép készült a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club rendezvényein, eseményein. A legtöbbet ezek közül már bemutattuk az olvasóinknak, hiszen azokkal színesítjük a honlapon megjelenő írásokat. Vannak azonban olyanok is, amelyek igazi pillanatfelvételek, amelyekből most közlünk néhányat. Reméljük, hogy a mostani gondterhelt időkben, néhány vidám pillanatot szerzünk ezekkel a szurkolóinknak.

KARANTÉN

Sajnos rossz hírek érkeztek így a péntekre tervezett Boglári Akadémia-SZISE bajnoki mérkőzés helyett, karanténban kell vonulnia a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt csapatának. A PCR-tesztek ugyanis több játékosnál is kimutatták a koronavírus jelenlétét, amely után következik az ilyenkor szokásos járványügyi protokoll. Tíz napra karanténba kell vonulnia a teljes csapatnak, amely után negatív teszteket kell produkálnia, de még nyolc napig ezután sem kötelezhető bajnoki mérkőzés lejátszására.

VAN ESÉLY A PÉNTEKI BAJNOKI MÉRKŐZÉSRE

A hét elején beszámoltunk arról, hogy a klub mindent megpróbál annak az érdekében, hogy az NB I-es csapat, mérkőzést tudjon játszani. Ebben a helyzetben nem könnyű ezt megszervezni, de most sikerült időpontot egyeztetni a Boglári Akadémia-SZISE gárdájával. A 2020 október 30. pénteken 18.30 órás kezdési időpontot a szövetség is jóváhagyta, így akkor az UFM Arénában sor kerülhet a két csapat bajnoki találkozójára. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a mosonmagyaróvári csapat szerdai PCER-tesztjei továbbra is negatívak legyenek.

DÍJAZÁS A GYEREKEK EDZÉSÉN

A tavaszi járványügyi helyzetben három kategóriában hirdetett versenyt a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az U8 - U9-es korosztályban. Ebben a versengésben ismerhették meg a Kerényi testvérek rendkívül bájos „Karantén rap” videóját. A kategória győztesek a napokban a szervező utánpótlás edzők Balogh Sándor és Mayer Rebeka edzésén, Guntram Thurnher-től az MKC elnökétől vehették át a díjakat.

MÉRKŐZÉSEK FELTÉTELES MÓDBAN

Sajnos továbbra is csak feltételes módban tudjuk megírni a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak heti mérkőzésit, mert ebben a járvány helyzetben minden bizonytalan. A klub mindent elkövet, hogy az élvonalbeli felnőtt csapat bajnoki vagy edzőmérkőzés formájában pályára léphessen, de konkrétumról most még nem lehet beszámolni.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 9.

Ezen a héten mindössze három utánpótlás találkozót játszottak a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club korosztályos csapatai. A hét elején került sor a sajnos rosszul sikerült serdülő és az ifjúsági bajnoki találkozókra, amelyekről már beszámoltunk. A koronavírus jelenléte eltörölte a hétvégi Komárom VSE - MKC U22 NB II-es mérkőzést is, mert a vendéglátóknál is pozitív tesztet találtak. A serdülők viszont egy szép győzelmet arattak az UFM Arénában, ahol a megyei bajnokságban a Nyalkai SK volt az ellenfelük.

MEGOLDANI A HELYZETET

Nem volt könnyű most ez a beszélgetés Gyurka Jánossal a Motherson-Mosonmagyaróvár edzőjével, ami érthető is ebben a nehéz helyzetben. A bajnoki menetrendet hetek óta a járvány alakítja, így szinte csak feltételes módban lehet fogalmazni. A szakember azonban megpróbálja kezelni a helyzetet, kiemelve a szakmai stáb komoly a felelősségét ebben az embert próbáló időszakban. Örömteli hírként tudjuk viszont közölni, hogy az MKC csapatánál ezen a héten elvégzett PCR-tesztek is negatív eredményt mutattak.

ÁRULKODÓ JELEK

Az elmúlt héten a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapatának bajnoki mérkőzéséról készítettünk beszámolót. Jó érzés volt leírni, hogy Farkas Veronika tanítványai jól teljesítettek, magabiztos győzelmet arattak, láthatóan élvezeték a kézilabdát, a csapat és egymás társaságát. Ezen a szerdán az MKC ifjúsági csapatának mérkőzésén jártunk…az erről készült összegzést viszont nem volt kellemes feljegyezni.

KATONA FLÓRA ÉS TÓTH ESZTER IS BEKERÜLT AZ EB-RE KÉSZÜLŐ VÁLOGATOTT KERETBE

Danyi Gábor és Elek Gábor a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitányai kijelölték az év végi, Norvégiában és Dániában sorra kerülő női Európa-bajnokságra készülő 35 fős bő keretet. A névsorban szereplők léphetnek pályára a tornán, amelynek a rajtjára majd tizenhat játékos lesz nevezhető. A keretben ott van a már az előző válogatott összetartásra is meghívott Katona Flóra és Tóth Eszter.

ROSSZUL SIKERÜLT UTÁNPÓTLÁS MÉRKŐZÉSEK

A Motherson-Mosonmagyaróvári kézilabda Club serdülő csapata kedden bajnoki rangadót vesztett Szekszárdon, a mosonmagyaróvári ifjúsági gárdát pedig szerdán, hazai környezetben a Vasas győzte le. A serdülőknek hat forduló után ez volt ez első veresége a bajnokságban, amit természetesen ki lehet majd javítani. Nagyobb baj tehát, hogy az ifik továbbra sem találnak magukra, hiszen sorrendben hét vesztes mérkőzés van mögöttük.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 8.

Az elmúlt héten is a megszokottnak mondható eredményeket szállították a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai. Az MKC serdülő hozta a kötelező sikert a korosztályos bajnokságban és az első győzelmet is megszerezték a felnőtt megyei bajnokságban. Sajnos az ifjúsági keretnek sem a bajnoki, sem pedig a felnőtt NB II-es találkozó sem sikerült, mindkettő vereséggel ért véget. A gyerektornákon egy-egy győzelemmel és vesztes mérkőzéssel zártak az MKC U14-es és U12-es csapatai.

HALASZTÁSRA KERÜLT A SIÓFOK ELLENI BAJNOKI RANGADÓ

A keddi napon hivatalos értesítést kapott az MKC, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség versenykiírásának megfelelőn, a Siófok csapatában hétfőn elvégzett PCR-tesztek kimutatták, hogy egy játékosuk megfertőződött a koronavírussal. Így a járványügyi protokollnak megfelelően a Siófok játékosai és a közvetlen stábtagok karanténba vonulnak, a csapat következő három bajnoki mérkőzése pedig halasztásra kerül.

HÉTKÖZI IZGALMAK - TV KÖZVETÍTÉSSEL

Igazán izgalmas mérkőzések várnak a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapataira a hét közepén. Igaz a PCR-tesztek eredményeit még nem ismerjük, de a tervek szerint szerdán megrendezésre kerül az MKC - Siófok bajnoki rangadó. Ráadásul a klub történetében először élő televíziós közvetítés mellett, hiszen az M4 műsorára tűzte a találkozót, amely így 18.15 órakor kezdődik az UFM Arénában.

HÁROM A KISLÁNY

A tehetségeink sorozatunkban most rögtön három mosonmagyaróvári kislányt fognak megismerni, hiszen a Csáki testvérek mindegyike az MKC kézilabdázója. A hét éves Csáki Veronika Zsófia, a tizenkét esztendős Csáki Viola Zita és az egy évvel idősebb Csáki Anna Ilona bemutatásban pedig a szülők is segítettek.

GYAKORLÁSNAK VOLT JÓ…

A pénteken kora délután lejátszott Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC gyakorló mérkőzés egyértelműen bebizonyította, hogy ebben az időszakban szükség van az éles játékra. Hasznos és tanulságos volt ez a gyakorló találkozó, amely egy kicsit vissza is rántotta a földre az MKC csapatát.

EDZŐMÉRKŐZÉS PÉNTEKEN

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club NB I-es csapatának három bajnoki mérkőzése is halasztásra került, mert az ellenfeleknél pozitív koronavírus teszteket találtak. A csapat így edzésekkel készül, de szerencsére pénteken 14.30 órakor egy gyakorló találkozót is tud játszani az Alba Fehérvár KC ellen. A mérkőzésre az UFM Arénában kerül sor, a kialakult helyzetre való tekintettel most zárt kapuk mögött, tehát nézők nélkül.

IMPONÁLÓ SERDÜLŐ SIKER

Esélyesként várta az MKC serdülő gárdája a bajnokság középmezőnyéhez tartozó Szent István SE második korosztályos csapata elleni hazai találkozót. Farkas Veronika tanítványai egy másodpercnyi kétséget sem hagytak abban, hogy folytatják is az eddig hibátlan sorozatukat és a negyedik bajnoki találkozójukat is megnyerték. Szerdán sajnos a Kozármislenyben játszó ifjúsági csapat viszont nem volt ilyen sikeres, mert 29 - 19 arányú vereséget szenvedett.
Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.