Híreink

MINDEN MÉRKŐZÉS IDEGENBEN - HETI PROGRAM 9.

Pénteken, szombaton és vasárnap lépnek pályára ezen a héten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatai. A helyszínek között azonban most nem szerepel Mosonmagyaróvár, tehát ismét idegenbeli találkozók következnek. Az NB I-es felnőttek szeretnének javítani az idegenbeli mérlegükön, amire most az élvonalbeli újonc Vasas SC ellen lesz lehetőség. Nagyon fontos találkozó vár az ifjúsági csapatra is Celldömölkön, ahol a hazai csapat szintén gyengén kezdte a bajnokságot. A serdülők Mohácson és Lipóton, az MKC U13 Tarjánban, az MKC U11 pedig Mosonszolnokon lép majd pályára.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 8.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapatai megnyerték a bajnoki találkozóikat, az ifjúsági bajnokságban viszont ismét kudarcot hozott a forduló. Farkas Veronika csapata jól jött ki a mérkőzés fordulópontjából, Balogh Sándor serdülői pedig pontos játékkal végig kézben tartották a meccsüket. Bognár Róbert tanítványai balszerencsés vereséget szenvedtek hazai pályán, ráadásul sajnos egy közvetlen riválisnak számító ellenféllel szemben. Az Üstökös Kupán szereplő U14-es és U12-es gyerekek helyt álltak a rangos korosztályos tornán.

SZENZÁCIÓS SZURKOLÓK!

Emlékezetes mérkőzésen, szép győzelmet aratott a pénteken az UFM Arénában a Motherson-Mosonmagyaróvár a Siófok KC ellen. A televíziós közvetítés pedig az egész országnak megmutatta, hogy milyen fantasztikus atmoszférát teremtenek, hogyan segítik a csapatukat a mosonmagyaróvári szurkolók. A klub, a csapat most ismét a bajnoki találkozó sokatmondó képeivel szeretné megköszönni ezt, valamint a rengeteg gratulációt, amit a mérkőzést követően kapott. Sokszor leírtuk már, de örömmel ismételjük meg, hogy kizárólag ilyen támogatással, ebben a frenetikus hangulatban képes a legjobbját adni az MKC.

ELSÖPRŐ TÉVÉS GYŐZELEM

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club életében volt már néhány alkalommal élő televíziós közvetítés, a tavalyi bajnokságban az UFM Arénában is járt az M4 Sport. Az ország nyilvánossága előtt azonban még soha nem sikerült győznie a Motherson-Mosonmagyaróvár gárdájának. Ezért a Siófok elleni találkozón, egy rivális elleni siker, a nagyon fontos bajnoki pontok megszerzése mellett, még egy ok került az MKC kívánságlistájára.

A SIÓFOK MINDIG KEMÉNY ELLENFÉL

Mosonmagyaróváron senkit sem téveszt meg, hogy a Siófok a vártnál talán gyengébben kezdte a bajnokságot. Gyurka János és csapata pontosan tudja, hogy nagy csatára, kemény küzdelemre kell számítani pénteken 17.00 órától az UFM Arénában. Így gondolják ezt az M4 Sport Televízió szerkesztői is, hiszen a találkozót élőben közvetítik majd Mosonmagyaróvárról.

NYÍLT EDZÉSSEL HANGOLT AZ MKC

A Siófok KC elleni nagyon fontos hazai bajnoki mérkőzésre készül a Motherson-Mosonmagyaróvár, amelynek hétfő délutáni edzésén a szurkolók is jelen voltak. Egy teljes szektor megtelt az érdeklődőkkel, akik figyelmesen nézték végig a foglalkozást. Pénteken pedig ismét szeretettel várjuk őket, hiszen a csapatnak eddig nem hoztak szerencsét a TV közvetítéses mérkőzések, amin most mindenképpen javítani akar az Motherson-Mosonmagyaróvár.

TV KÖZVETÍTÉSSEL - HETI PROGRAM 8.

Mondhatni, hogy a megszokott mederben zajlik a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak hete, de a programban érdemes figyelni az időpontokra. Szerdán az ifjúsági csapat hazai pályán kezd, a serdülők egy nappal később Budapesten folytatják, szombaton délután pedig a második serdülő lép pályára a szomszédos Mosonszolnokon. Az NB I-es felnőtt bajnoki találkozóra a szokásos pénteki napon kerül sor, de a Siófok elleni mérkőzés a TV közvetítés miatt 17.00 órakor kezdődik. A tizenkét és tizennégy éves gyerekek a hagyományos Üstökös tornán vesznek majd részt a hét második felében Rácalmáson és Dunaújvárosban. Az egész napos tornák csoportkörében, majd a későbbi helyosztók során is egyszer harminc perces mérkőzéseket játszanak.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 7.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club két serdülő csapata játszott bajnoki mérkőzést a héten, illetve az ifjúsági keret két pontvadászatban is pályára lépett. Sajnos ezekben a napokban is beigazolódott, hogy a kézilabdában rendkívül nehéz pontot, pontokat szerezni idegenben. Az MKC-nak ez most az utánpótlás sorozatokban nem is sikerült, hiszen mindössze a hazai pályán szereplő serdülő gárda tudott győzni.

SIÓFOK: JEGYÁRÚSÍTÁS - NYÍLT EDZÉS

Sajnos nem volt sikeres a Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzése Debrecenben, és aki ott volt az pontosan tudja, hogy milyen komoly segítséget kapott a DVSC a szurkolóitól. Az lenne a feladatunk tehát, hogy a következő pénteken az UFM Aréna is hasonló katlan legyen, amelyet a jegyárusítás és a nyílt edzés információkkal szeretnénk elősegíteni.

FELŐRLŐDÖTT A CSAPAT

Senki sem csalódott azok közül, akik a Debrecen - Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda rangadó megnézését választottak péntek esti programként. Egy remek találkozót láthatott az tizenöt mosonmagyaróvári szurkoló is, akik „megharcoltak” a helyükért. A DVSC online közvetítést nem adott, de a mérkőzést este 21.20 órakor a dehir.hu/dtv internetes oldalon felvételről meg lehet tekinteni.

VÁRJÁK A MÉRKŐZÉST…

Debrecenben folytatja a bajnokságot a Motherson-Mosonmagyaróvár, ahol a tavalyi idény nyitófordulójában örökre emlékezetes sikert aratott. Természetes tehát, hogy Tóth Eszter az MKC csapatkapitánya és Gyurka János a csapat vezetőedzője is szívesen emlékszik vissza arra a találkozóra. Ennél azonban fontosabb, hogy a két csapat az idén is rangadót játszik, hiszen a Debrecen száz százalékos mérleggel a harmadik helyen áll, az MKC pedig a negyedik a tabellán.

PÉNTEKEN DEBRECENBEN

A tavalyi bajnokságot követően jelentősen felértékelődött a Debrecen és a Mosonmagyaróvár női kézilabda csapatainak bajnoki mérkőzése. Komoly siker ez az Moteherson-Mosonmagyaróvár számára, hiszen a DVSC kétszeres magyar bajnok, EHF kupagyőztes, valamint ötszörös magyar kupagyőztes együttes, amely évek óta meghatározó szereplője a hazai élvonalnak.

ÚJRA VÁLASZTOTT ELNÖK - NYÍLT EDZÉS

Hétfőn este éves beszámoló és vezetőválasztó közgyűlést tartott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesülete. A tagság újra választotta, azaz megerősítette a pozíciójában Vitéz Pétert, aki 2015 óta látja el az elnöki feladatokat az egyesületben.

MKC ORSZÁGJÁRÁS - HETI PROGRAM 7.

Szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap is lesz bajnoki mérkőzése a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak és a sorsolás szeszélye szerint csak egy találkozót rendeznek majd Mosonmagyaróváron. Az ifjúsági gárda Nemesvámoson, a serdülő II. Komáromban, MKC U22 Ajkán lép pályára, Debrecenbe a legmesszebb pedig az élvonalbeli felnőttek utaznak. Gyermektornákat nem rendzenek az októberi ünnep hetében, így az iskolások kicsit pihenhetnek a következő hétvégén.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 6.

Vegyes a kép a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak előző heti eredményeit figyelembe véve. A sok sérüléssel, problémával küzdő ifjúsági keretnek az NB II.-ben és az ifjúsági bajnokságban is nagyon nehéz mérkőzései voltak, így ezekre a vereségekre sajnos számítani lehetett. Az MKC két serdülő csapata viszont hozta a győzelmeket, mindkét bajnokságban megerősítve ezekkel a helyét az élmezőnyben. A tizenkét évesek szép győzelmeket arattak a korosztályos tornájukon, a két évvel idősebbek pedig próbálják felvenni az első osztály színvonalát, ahol újonc ebben a korosztályban az MKC.

A HARMADIK HAZAI SIKER

Olvasóink megszokhatták, hogy a bajnoki mérkőzéseket követően képriportot közlünk a honlapon. Most a szombati Váci NKSE elleni győzelem néhány izgalmas fotójával elevenítjük fel a szép és nagyon fontos siker pillanatait. Büszkén is írjuk le, hogy a szezon eddigi három hazai találkozójából mindhármat győzelemmel zárta a Motherson-Mosonmagyaróvár.

A VÁRTNÁL KÖNNYEBBEN

Rangadóra készült, rangadóra számított a Motherson-Mosonmagyaróvár az idegenben eddig remek mutatókkal rendelkező Váci NKSE ellen. A találkozó azonban végül is nem hozott az elmúlt évekhez hasonló kiélezett csatát. A nagyon jól játszó MKC ezen a szombaton ugyanis a játék minden elemében felülmúlta a saját magához képest tompábban kézilabdázó ellenfelét.

V, MINT…

A V betű, jelen esetben a válogatott, a Vác és a reményeink szerint a győzelem (Victory) nemzetközi jele lesz az írásunkban. Gyurka Jánost a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzőjét, valamint Hajtai Vanesszát és Szemerey Zsófit kérdeztük ezekről a Vác elleni bajnoki mérkőzés felvezetéseként.

FOLYTATÁS A VÁC ELLEN

Nem a megszokott péntek este, hanem 2021 október 16.-án szombaton 18.00 órakor fogadja a Motherson-Mosonmagyaróvár a Váci NKSE együttesét. Kemény októberi hármas sorozatot kezd meg ezzel a mérkőzéssel az MKC, amikor sorrendben a Vác, a Debrecen és a Siófok lesznek az ellenfelei.

A SZURKOLÓI EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSE

2021 október 18.-án hétfőn 18.00 órakor vezető választó, és éves beszámoló közgyűlést tart a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesülete. Ennek a meghívóját kaptuk meg Vitéz Pétertől az egyesület elnökétől, kiemelve azt a kérését, hogy a közgyűlésre kizárólag az egyesület tagjait várják.

VENDÉGTOLL

A honlapunkon nagyon szívesen adunk helyt a Motherson-Mosonmagyaróvár klubjáról, csapatáról vagy játékosairól szóló írásoknak. Így most Vigh Martin, a Büntető.com portálon megjelent dolgozatát olvashatják el, amely - „Mindenki komoly ambícióval dolgozik a csapatnál” - Kovács Patríciával, Mosonmagyaróvári KC játékosával beszélgettünk. - címmel jelent meg. "Pati" az osztrák válogatottal egy nagyon értékes döntetlent ért el az elmúlt hétvégén a Románia elleni EB selejtező mérkőzésen.