Híreink

A MUNKÁCSY-KIÁLLÍTÁSON JÁRT AZ MKC

Több, mint ötezren látták már a Munkácsy Mihály képeiből álló kiállítást Mosonmagyaróváron, a Cselley-házban. Szerdán délután a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata is ellátogatott a Hansági Múzeumba és megcsodálta a világhírű festő képeit.

FOCIZTAK A LÁNYOK!

Nem lehet panasz a kézilabdás lányok erőnlétére, hiszen a vasárnap hajnalig tartó MKC-bál után, délután még focizni is elmentek. Igaz, jótékony volt a célja ennek a derbinek az UFM Arénában, ahol a lányok az Mosonmagyaróvári Torna Egylet futsal játékosaival mérkőztek meg.

SIKERES TAVASZI RAJT AZ NB II-BEN!

A hosszú téli szünet után Zalaegerszegen folytatta a harmadosztályú bajnokságot a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22-es csapata. A fiatalok sikeresen vették a tavaszi rajtot és fontos két bajnoki pontot szereztek az Egerszegi KK otthonában.

BÁLOZTUNK!

Vasárnap hajnalig tartott a III. MKC-bál tehát, ahogyan a honlapunkon látható videofelvételen is látszik, remek volt a hangulat a rendezvényen. Nagy Mária néhány fotójával most szeretnénk feleleveníteni a báli estét és megköszönni a szervezők, a támogatók munkáját, segítségét.

GYENGÉBB HAJRÁ - AZ MKC U22-ES CSAPATÁNAK FÉLÉVES ÉRTÉKELÉSE

Nagyon jól kezdte a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22 az NB II-es felnőtt bajnokságot, de az őszi szezon hajrája nem sikerült a csapatnak. A második hely azonban így is elismerésre méltó teljesítmény, mindenképpen tanulságokkal is szolgál a fiatalok pályafutásában.

NÉGY MÉRKŐZÉS LESZ A HÉTEN

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22-es, serdülő, ifjúsági és felnőtt csapata is bajnoki mérkőzést játszik a héten. A bajnokságok tavaszi szakasza négy mérkőzéssel folytatódik tehát az MKC számára, de a sorsolás szeszélye miatt minden találkozóra idegenben kerül majd sor.

AZ ÉV SPORTOLÓJA

A megyei napilap, a Kisalföld, negyvenedik alkalommal szervezte meg az Èv sportolòja vàlasztàst, amelyen 2020 - ban elôször díjaztak egy mosonmagyaròvàri klub jàtèkosàt: a hölgyek ifjùsàgi kategòriàjàban, Herczeg Lili lett a gyôztes. Az MKC junior Euròpa-bajnok kapusàt Horvàth Cs. Attila klubelnök ès Bognàr Ròbert vezetôedzô kísèrte el a gyôri ünnepsègre. A szavazáson Herczeg Lili mellett, egy kajakos, egy teniszező és egy dzsúdós lett a legjobb, míg csapatban a Győri Audi ETO KC ülhetett a trónra.

ALSÓHÁZBAN – AZ MKC IFJÚSÁGI CSAPATÁNAK FÉLÉVES ÉRTÉKELÉSE

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata jól kezdte a bajnokságot, de a folytatásban nagyon megtorpantak a mosonmagyaróvári fiatalok. Ez pedig az élvonalbeli ifjúsági mezőny nyugati csoportjában, csak a bajnokság alsóházához elég.

MKC KÖZLEMÉNY

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club jelenlegi elnöksége, a 2016/2017 - es évi bajnokság során, a médiában felmerült játékvezetői vesztegetési ügy kapcsán, sem a rendőrségtől, sem az ügyészségtől, sem pedig a szövetségtől semmiféle kérdést, megkeresést, információt nem kapott, az egyesület akkori vezetői, edzői pedig már nincsenek kapcsolatban a klubbal. Az MKC, miközben sajnálja, és felháborítja, hogy az együttes neve felelőtlen emberek miatt ilyen ügy által kerül előtérbe, teljes mértékben elhatárolódik az esettől!

KÖZELEDIK A III. MKC-BÁL!

Közeledik február elseje, a III. MKC-bál időpontja, amelynek programjáról kérdeztük a Kobl-házaspárt, akik gőzerővel szervezik az eseményt. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club Szurkolói Egyesülete az idén már harmadszor rendezi meg a szurkolók és a csapat közös báli estjét.

SZINTET LÉPETT A TECHNIKAI VEZETŐ

Rami: a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club új technikai vezetőjét, Szabó Ramónát szólítjuk így, aki néhány hét alatt fontos munkatársa lett a klubnak. Rami nagy lendülettel vetette magát a munkába és mivel elődje, Kokas Viktória nemrégen édesanya lett, ma már az NB I-es csapatnál is dolgozik.

A TÁRSAK ELISMERÉSE A LEGFONTOSABB!

Sok kiváló egyéni teljesítményt is láttunk a pénteki Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba FKC bajnoki mérkőzésen. A mosonmagyaróvári játékosok azonban kiemelték, hogy a sikert egyértelműen a csapatmunkának, a jó védekezésnek köszönhetik. Ennek a vezéregyénisége volt Gyimesi Kitti, aki a tőle megszokott szerénységgel nyilatkozott.

TÚL SOK VOLT A HIBA!

Nem a Mosonmagyaróvári KC ifjúsági csapata volt az Alba FKC elleni bajnoki találkozó esélyese, de hazai pályán nem tűnt lehetetlen feladatnak a pontszerzés a székesfehérváriak ellen. Ehhez azonban lényegesen koncentráltabb, pontosabb játékra lett volna szükség, mint amit a mérkőzés túlnyomó részében mutattak a mosonmagyaróvári fiatalok. Az első negyedóra után még döntetlen volt az állás, de ezután a rengeteg hibával játszó hazaiakat állva hagyta az Alba ifjúsági csapata.

AZ ALBA ELLENI SIKER KÉPEI!

Öt gólos mosonmagyaróvári győzelemmel zárult a pénteki Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba FKC bajnoki találkozó az UFM Arénában. Az MKC ezzel a sikerrel a női kézilabda bajnokság kilencedik helyére lépett fel, amely a klub történetének legjobb élvonalbeli helyezése. A következő albumban a mérkőzés legjobb fotóit gyűjtöttük össze.

A TRIPLÁZÓ

A tavalyi bajnokságban a Vác világbajnok kapusa Bárbara Arenhart két gólt szerzett a Siófok elleni bajnoki mérkőzés hajrájában. A mosonmagyaróvári Dányi Bernadettnek ezt sikerült most túlszárnyalnia, hiszen a fiatal kapuvédőnek háromszor talált az Alba kapuját. A kapusok egész pályás góljai mindig látványosak, ezeken a mérkőzéséken azonban a szenzáció helyett, inkább azt kell kiemelni, hogy győzelmekhez segítették a csapatukat az extra teljesítménnyel.

DÁNYI SHOW, MKC ELŐZÉSSEL!

Fontos és értékes győzelmet szerzett a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata az Alba FKC elleni pénteki, hazai bajnoki találkozón. A showt végül Dányi Bernadett lopta el, aki három gólt is dobott a találkozón és erre már nem tudott válaszolni a szívósan küzdő vendég csapat.Az MKC ezzel a győzelemmel a bajnokság kilencedik helyére lépett fel, megelőzve a székesfehérvári csapatot.

A KALÓZ KONYHA

Mosonmagyaróváron ismerősen cseng ez a név azoknak a körében, akik szeretnek finom kemencés sülteket enni. A Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba FKC bajnoki mérkőzésen ismét fő támogató lesz a Kalóz konyha, amely egy családi vállalkozás.

HOLESOVÁ: ERŐSEBBEK LESZÜNK!

Maria Holsesová nyolc gólt szerzett a Szent István SE elleni bajnoki találkozón és ezzel a legeredményesebb játékos volt a mérkőzésen. A szlovák válogatott szélső örült a góljainak, a csapat sikerének és jó folytatásban bízik.

PRESZTÍZS MÉRKŐZÉS AZ ALBA ELLEN

Pénteken 18.30 órakor lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba FKC bajnoki mérkőzés az UFM Arénában. A nagy csata előre borítékolható, hiszen a két gárda három legutolsó mérkőzésén minimális különbségek döntöttek a győzelemről.

BOGNÁR RÓBERT VÁRJA A SZURKOLÓKAT!

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szurkolói ankétján Bognár Róbert, az MKC vezetőedzője találkozott a klub szimpatizánsaival. A szakember akkor is elmondta és most meg is erősítette, hogy nagyon várja a szurkolókat a pénteki Alba elleni bajnoki mérkőzésen.

ANKÉT – ÚJ HÍREKKEL!

Szurkolói ankétot tartott kedden este a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, amelyen értékelte az élvonalbeli bajnokság első felét és tájékoztatta az érdeklődőket a klub helyzetéről, céljairól. A jó hangulatú rendezvényen Horváth Cs. Attila, az MKC elnöke és Bognár Róbert vezetőedző volt a házigazda, akik a szurkolók kérdéseire is készségesen válaszoltak.
Következő mérkőzés:
NB I, 17. forduló
2020.02.22., 18:00 óra.
Érd Aréna, Érd, Velencei út 39-41.
X