Híreink

HETI PROGRAM 25. - AZ UTOLSÓ BAJNOKI HÉT

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utolsó hosszú hete következik a 2021/2022-es idényben. Lezárulnak ugyanis a felnőtt NB I-es, NB II-es, az Ifjúsági és a serdülő bajnokságok. Jut mérkőzés a hét szinte mindegyik napjára és szerencsére többször az UFM Aréna lesz a helyszín ezen a záróhéten. Az utánpótlás csapatok biztonságos helyezésekről várhatják a zárást, hiszen már elérték a céljaikat. Az élvonalbeli találkozónak azonban komoly tétje lesz és azt se felejtsék el, hogy a mérkőzés után ismét lesz egy kis „utcabál” az UFM Aréna és a Kossuth Gimnázium közötti területen.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 24.

Változatos hete volt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásának, hiszen győzelem, döntetlen és vereség is akadt a bajnoki találkozókon és a gyerektornákon. Az ifjúsági keret most a felnőtt NB II-es pontvadászatban volt sikeres, a serdülők közül pedig másodosztályban szereplő együttesnek sikerült jobban a hazai találkozója. A második számú serdülő gárda nagyon közel járt ahhoz, hogy megszerezze a klub első utánpótlás bajnoki címét. A kicsik tornái viszont nagyon bíztatóan sikerültek, ami azért is kiemelendő, mert ezekben a korosztályokban legmagasabb szinten kézilabdáznak a mosonmagyaróvári fiatalok.

XVIII. VÁROSI SPORTGÁLA

A Flesch Központban tartott rendezvényen több értékes díjat is kaptak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club sportolói és edzői. A 2021-es év csapata, a női élvonalban bronzérmet szerzett Motherson-Mosonmagyaróvár gárdája lett. Az év edzője címet, a csapatot irányító Gyurka Jánosnak ítélték, az év női csapatjátékosának Szemerey Zsófit választották. A kitartásért díjat pedig Csáki Anna, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U14-es csapatának kézilabdázója kapta.

IDÉNYZÁRÓ - SZAVAZÁSSAL, SZURKOLÓKKAL

Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC mérkőzéssel zárja a bajnokságot az NB I-es csapatunk 2022 május 20.-án pénteken 18.00 órakor. A nemzetközi kupaindulást érő ötödik helyezés eléréséhez győzni kell, így most is nagy szükség lesz a szurkolóink segítségére.

JEGYEK AZ MKC - ALBA MÉRKŐZÉSRE

2022 május 20.-án pénteken 18.00 órakor kerül sor a Motherson-Mosonmagyaróvár utolsó bajnoki mérkőzésére a 2021/2022-es szezonból. Az MKC számára komoly téttel bír az Alba Fehérvár KC elleni zárótalálkozó, hiszen a győzelem szükséges a nemzetközi kupaindulást érő ötödik helyezés eléréséhez.

KÖZEL A PONTSZERZÉSHEZ

Két győzelem esetén negyedik hely, egy sikerrel ötödik helyezés és pontok nélkül a hatodik pozíció. Ezek voltak a Motherson-Mosonmagyaróvár előzetes esélyei az NB I-es bajnokság utolsó két mérkőzése előtt. Persze ezzel az egyenlettel a negyedik helyét megőrizni akaró Vác is tisztában volt, amely nagy küzdelemben győzte le az MKC gárdáját.

RANGADÓ IDEGENBEN

Érdekes mérkőzésnek ígérkezik a 2022 május 15.-én vasárnap 18.30 órakor kezdődő Vác - Mosonmagyaróvár bajnoki találkozó. Ezért is tűzte műsorára az M4 Sport Televízió ezt a mérkőzést a női kézilabda NB I 25. fordulójából. A tét tulajdonképpen a magyar élvonalbeli bajnokság negyedik helye, amelyre egy győzelemmel még van esélye az MKC gárdájának.

PIZZA ÉS MŰTÉTEK

Csütörtökön délután pihenő, prevenciós napot tartott a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata. A játékosok kihasználták a hirtelen jött kánikulát és meglátogatták a mosonmagyaróvári Flexum Termálfürdőt. Ezt követően pedig a Motel Net.t étterembe voltak hivatalosak, ahol a tulajdonos Petz házaspár várta a csapatot.

SERDÜLŐ VÁLOGATOTTAK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club két serdülő játékosa Csáki Anna és Tolnai Fanni bekerült a magyar serdülő válogatott hatvan fős bő keretébe. A két fiatal kézilabdázó a Magyar Kézilabda Szövetség által meghirdetett, négy körös kiválasztási rendszer lebonyolítása után maradt a válogatott keretében.

HETI PROGRAM 24.

Ezt a hetet is a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata indítja el szerdán, ami után szombaton két egymást követő serdülő mérkőzés lesz az UFM Arénában. Az ifjúsági keret pedig szombaton is utazik majd, mert az NB II-es bajnoki találkozóra idegenben kerül sor. Vasárnap az U14-es gyerektorna helyszíne Mosonmagyaróvár, az U12-eseké pedig a szomszédos Mosonszolnok lesz. Az élvonalbeli felnőtt bajnokságban Vác - Mosonmagyaróvár találkozó következik, amelyet vasárnap este az M4 Sport élőben közvetít majd.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 23. - HIBÁTLAN HÉT

Az elmúlt héten Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági kerete győzni tudott a korosztályos és az NB II-es felnőtt bajnokságban is. A serdülő csapat is hozta a kötelezőt a Budapesten és az MKC U13 is megnyerte mindkét mérkőzését a hazai tornáján. A tizenegy évesek is jó mérkőzéseket játszottak a Győri ETO KC csapataival, így újra egy hibátlan hetet tudhat maga mögött az MKC utánpótlása.

JELES OSZTÁLYZAT A CSAPATNAK ÉS A KÖZÖNSÉGNEK

Három fordulóval a bajnokság vége előtt már mindenki számol, de a Motherson-Mosonmagyaróvár esetében tudtuk, hogy ez felesleges. A csapatnak ugyanis a hazai bajnoki találkozóit mindenképpen hoznia kellett, hogy egyáltalán érdemes legyen a matematikával foglalkozni. Egy nagyon színvonalas, küzdelmes mérkőzésen az MKC szép győzelmet aratott és így most közelebb került a céljaihoz.

HAZAI PÁLYÁN KEZDŐDIK A VÉGJÁTÉK

Három mérkőzése van még hátra a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának a 2021/2022-es élvonalbeli bajnokságból. A véghajrá következik tehát, amelynek az első állomása pénteken 18.00 órakor a Moyra-Budaörs Handball elleni hazai találkozó. Felesleges lenne tagadni, hogy az MKC céljaihoz kizárólag a két pont megszerzése lehet segítség, ahogyan ezt a vezetőedzőnk és a kapusunk is nyilatkozta.

HETI PROGRAM 23. - HAZAI MÉRKŐZÉSEK

Ezen a héten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt NB I-es, ifjúsági, U22-es U13-as csapata is hazai pályán, az UFM Arénában fog bajnoki mérkőzéseket játszani. A másodosztályú serdülő gárda Budapesten, az MKC U11 pedig Mosonszolnokon lép pályára, így lesz teljes a hét mérkőzés sorozata. Kiemelten fontos találkozók lesznek a Moyra-Budaörs Handball elleni találkozók, hiszen az ifjúsági bajnokságban és az NB I-ben is fontos pontokról döntenek.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 22.

Három győzelem és egy vereség volt a heti mérlege a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak az elmúlt napokban. Ráadásul egy igazi bravúrt is sikerült véghezvinni a másodosztályú serdülő csapatnak, amely az eddig veretlen listavezetőt győzte le ebben a bajnoki fordulóban. A második számú serdülő csapat és az U22-es gárda is két ponttal gazdagodott, ami csak az MKC ifinek nem sikerült az előző héten.

A BAJ NEM JÁR EGYEDÜL

Sajnos sérülés miatt újabb játékosát veszítette el a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata. Lancz Barbora esetében is térdprobléma merült fel és a szlovák válogatott, balkezes átlövőre is műtét vár. Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy a fiatal kézilabdázó jobb térdében porcleválás van, így a számára véget ért a 2021/2022-es bajnoki szezon.

JEGYEK A PÉNTEKI BUDAÖRS ELLENI MÉRKŐZÉSRE

Hazai pályán, az UFM Arénában folytatja a bajnokságot a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata. 2022 május 06.-án pénteken 18.00 órakor a Moyra-Budaörs Handball gárdája lesz az ellenfél, amely találkozóra a következő időpontokban és helyszíneken lehet jegyet vásárolni.

SZOMBATHELYEN MARADT PONT

Azoknak lett igazuk, akik egy harcos, küzdelmes bajnoki találkozóra számítottak vasárnap kora délután Szombathelyen. A Szombathelyi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzés ugyanis ilyen volt, a végén döntetlen eredménnyel, amely igazából egyik csapat számára sem jó, de mindenképpen a hazai csapat számára értékesebb.

KIÉLEZETT MÉRKŐZÉS LESZ

Nehéz mérkőzés vár a bajnokság hajrájában a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatára, amely vasárnap 15.00 órakor Szombathelyen lép pályára. Nem véletlenül nyilatkozta a hazai gárda elnök-edzője Pődör Zoltán a találkozó előtt, hogy „Nem adtuk fel az álmainkat”, ami egyértelműen arra utal, hogy az SZKKA mindent meg fog tenni a sikerért. A mosonmagyaróvári szakmai stáb és a játékosok azonban pontosan tudják, hogy mire számíthatnak és mit kell tenniük az Aréna Savaria-ban.

A FELSŐ ÉS AZ ALSÓHÁZBAN IS SZÁMÍTANAK A PONTOKRA

Vasárnap 15.00 órakor kezdődik a Hungast Szombathelyi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzés az élvonalbeli bajnokság 23. fordulójában. Két nagyon fontos bajnoki pontot fognak elosztani a csapatok ezen a találkozón, amelyek a hazaiak szempontjából a kiesés elleni harcban, az MKC számára pedig a nemzetközi kupaszereplés szempontjából lehetnek értékesek. A mérkőzést a szombathelyi klub élőben fogja közvetíteni, így azt az SZKKA YouTube csatornáján a mosonmagyaróvári szurkolók is nyomon követhetik.