Híreink

TÜRELMES TEHETSÉG

Az idei szezonban néhány tehetséges fiatal kézilabdázó is helyet kapott a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es keretében. Közülük most a tizenkilenc éves Török Rebekával ismerkedünk meg. A mindig mosolygós átlövő az Érd elleni bajnoki mérkőzésen góllal mutatkozott be a mosonmagyaróvári csapatban.

A NEMZETI SPORT ESÉLYEI

Mindig érdekes megfigyelni azt, hogy mit gondol a sajtó, ezért most a lapszemle rovatunkban a Nemzeti Sport cikkét közöljük, amely a következő címmel jelent meg: NŐI KÉZI NB I: FELBŐSZÜLT ETO, VAN HITE AZ FTC-NEK. Meglepetéssel ért véget az előző évad a női kézilabda NB I-ben, hiszen a Ferencváros letaszította a trónról a Győrt, bizonyítva, hogy bármikor nyílttá tudja tenni a versenyt az aranyért - az előttünk álló hónapokban is.

FONTOS MÉRKŐZÉSEK - HETI PROGRAM 3.

Ezen a héten is hat csapata játszik tétmérkőzést a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnak, ráadásul nagyon fontos találkozók várnak a mosonmagyaróvári együttesekre. A sort az ifjúsági gárda kezdi a hét közepén, majd következik a szombati legsűrűbb nap, amikor az utánpótlás csapatok óránként kezdenek, valamint az NB I-es felnőtt csapat is rangadót játszik Budapesten. Vasárnapra pedig a tizenhárom évesek hazai tornája marad, akik ezen a hétvégén kezdik a korosztályos sorozatukat.

ÉRD-EKES KÉPEK

Pénteken este hazai pályán győzelemmel mutatkozott be a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a 2021/2022-es élvonalbeli bajnokságban. Az Érd elleni találkozót nagyon jól kezdte, majd sikeresen zárta az MKC, így összességében magabiztosan gyűjtötte be a két bajnoki pontot. A mérkőzés néhány érdekes pillanatát pedig most egy képriport formájában idézzük fel.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2.

Az eredmények szempontjából vegyes képet mutat a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak elmúlt hete. Az biztos, hogy már a bajnoki rajtokon nagyon tanulságos találkozókat játszottak az MKC korosztályos gárdái. Az utánpótlás edzők nyilatkozataiban pedig az is összecseng, hogy jó úton járnak, de még nagyon sok munka vár rájuk, a játékosokra és a klubra.

KICSIT KÉTARCÚ GYŐZELEM

A Motherson-Mosonmagyaróvár remekül kezdte az első hazai bajnoki találkozóját a 2021/2022-es idényben. Így már bő negyedórával a kezdés után tíz gólos előnybe került, amit a mérkőzés második harminc percében tudott kozmetikázni az Érd. A véghajrát, a végül is nagyon magabiztos győzelmet azonban ismét felállva tapsolta meg az UFM Aréna lelkes közönsége.

ÉRD-EMES FIGYELNI

Az előző bajnokságban idegenbeli specialistának számító Érd ellen kezdi a 2021/2022-es bajnokságot hazai pályán a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata. Az élvonalbeli találkozó 2021 szeptember 17.-én pénteken 18.00 órakor kezdődik a mosonmagyaróvári UFM Arénában.

GYŐZNI SZERETNÉNEK…

Pénteken az UFM Arénában megszokott 18.00 órai kezdettel mutatkozik be hazai környezetben a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata. A 2021/2022-es bajnokság első mosonmagyaróvári találkozóján természetesen győzni szeretne a csapat, amelyet Gyurka János vezetőedző és Tóth Eszter csapatkapitány meg is fogalmazott.

EGY IGAZI CSAPAT

Írásainkban többször említettük már, hogy a 2021/2022-es szezonban két serdülő csapatot indít a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Alapjaiban örömteli ez a hír, hiszen bizonyítja a Mosonmagyaróváron folyamatosan növekvő utánpótlás létszámot. Ez az élsportot sok szempontból talán még felül is múló közösség pedig megérdemli, hogy bemutassuk.

JEGYEK AZ IDÉNY ELSŐ HAZAI MÉRKŐZÉSÉRE

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata szeptember 17.-én pénteken 18.00 órakor fogadja az Érd csapatát az UFM Arénában. Közeleg tehát a hazai premier a 2021/2022-es szezonban, amelyre a csapat nagyon várja a szurkolókat. A jegyárusítás időpontjait és helyszíneit most közöljük, arra pedig felhívjuk a mérkőzésre készülők figyelmét, hogy a belépéshez most is szükség lesz a védettségi igazolásra.

INDUL A NAGYÜZEM - HETI PROGRAM 2.

Ezen a héten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnak már hat csapata játszik bajnoki találkozót. A bajnokságot az elmúlt héten kezdte el az élvonalbeli felnőtt és ifjúsági gárda, most pedig bekapcsolódik a két serdülő, az U22-es és az U14-es együttes. Érdemes tehát figyelni a honlapunkon megszokott heti programot, hiszen itt olvashatják az MKC teljes heti mérkőzés menetrendjét. A szurkolóink figyelmét arra is felhívjuk, hogy az mksz.hu oldal helyett már az új new.mksz.hu weboldalt üzemelteti a Magyar Kézilabda Szövetség.

CSAPATFOTÓZÁS

A hétvégén csapatfotózás is szerepelt a Motherson-Mosonmagyaróvár programjában, így szuper képek készültek a gyönyörű mosonmagyaróvári lányokról. Az új csapatképet és a portrékat a szurkolók pénteken láthatják az első hazai bajnoki mérkőzésre készülő műsorfüzetben. Azt azonban eláruljuk, hogy az idén ismét készülünk, a megszokottól kicsit eltérő képekkel is. Addig is néhány pillanatfelvétel a fotózásról...

KÜLÖNBÖZŐ CÉLOKKAL

Tudtuk, hogy nagyon nehéz feladat várta a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapatát is, amely a Nemzeti Kézilabda Akadémia első számú korosztályos gárdája ellen kezdte a bajnokságot. Bognár Róbert együttese megpróbált helytállni Balatonbogláron, ami azonban csak rövid szakaszokban sikerült. A mosonmagyaróvári ifik mindkét félidőben hétszer tudtak a kapuba találni, amivel nem lehetett elkerülni a súlyos vereséget.

PAPÍRFORMA

A fák a bajnoki rajton sem nőttek az égig, hiszen a címvédő Ferencváros magabiztosan legyőzte a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatát. Szégyenkezni valója nem lehet ezért a mérkőzésért az MKC-nak, amelynek valóban más volt a tempója, mint a felkészülési találkozónak. Az eredmény szempontjából, a csapatok közötti különbség viszont nagyon hasonló.

KEZDŐDIK…

A Motherson-Mosonmagyaróvár a női kézilabda csapata a magyar bajnok Ferencváros otthonában kezdi a 2021/2022-es bajnokságot szerdán 18.00 órakor. A budapesti Elek Gyula Arénában megrendezésre kerülő mérkőzést az FTC internetes oldalán nyomon követhetik online közvetítés formájában. A linket azonban csak közvetlenül a mérkőzés előtt fogja megosztani az FTC videós stábja. Ezek a tények, minden egyébről pedig Gyurka Jánost az MKC vezetőedzőjét kérdeztük.

HETI PROGRAM 1. - BAJNOKI RAJTTAL

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szerdán elkezdi a bajnokságot, mégpedig mindjárt két egyszerűnek korántsem mondható mérkőzéssel. A Motherson-Mosonmagyaróvár az NB I-ben a bajnok Ferencváros, az MKC ifi pedig a bajnokságából szintén kiemelkedő Nemzeti Kézilabda Akadémia első számú korosztályos gárdájához látogat. Most a megszokott heti program anyagunkban közöljük ennek a két csapatnak a 2021/2022-es teljes bajnoki sorsolását.

KEDVENC LEHET

Ismét bemutatunk írásban valamint videofelvétellel is egy új Motherson-Mosonmagyaróvár játékost, ezúttal a szerb jobbszélső Ana Kojicot. A mindig nagyon közvetlen, barátságos és vidám kézilabdázóval most még tolmács segítségével beszélgettünk, de szinte biztos, hogy a következő alkalommal már magyarul fogunk.

TEHETSÉGEK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a héten profi szerződést kötött két tehetséges, fiatal, immár évek óta a saját utánpótlásában nevelkedő játékosával. A nyári felkészülést már az élvonalbeli felnőtt csapattal kezdő Babinszky Lara és Soltész Kíra két éves, meghosszabbítási opciókat tartalmazó kontraktust írt alá az MKC klubvezetőivel.

AZ MKC UTÁNPÓTLÁS IS FELKÉSZÜLT

Az elmúlt időszakban jórészt az NB I-es szezonra készülő felnőtt csapatról szóltak a hírek, így időszerűvé vált, hogy az MKC utánpótlásáról is írjunk. A fiatalok mögött is tartalmas napok, hetek vannak, amelyekről Bognár Róbertet az MKC utánpótlás szakmai vezetőjét kérdeztük.

SEBESSÉG KÜLÖNBSÉG

A Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata gyakorlatilag egy héttel a bajnoki rajt előtt találkozott a Ferencvárossal egy edzőmérkőzésen. A következő héten tehát már a bajnoki rajton lesz ugyanilyen párosítás, többek között, ennek a találkozónak a tapasztalataival…

SZURKOLÓI BÉRLETEK ÉRTÉKESÍTÉSE

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club 2021 szeptember első napjaiban fogja értékesíteni a 2021/2022-es szezon bérleteit. A klub ezúton is szeretné megköszönni a szurkolók megértését, türelmét és az idén kompenzálni fogja azokat, akik a tavalyi szezonra is bérletet váltottak. Őszintén reméljük, hogy az új idényben a járvány már nem fogja korlátozni a mérkőzések látogatását, de arra felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy az MKC mindig az érvényben lévő rendelkezések értelmében fog eljárni.
Következő mérkőzés:
Motherson-Mosonmagyaróvár - Váci NKSE
2021.10.16., 18:00 óra.
Videók
összes videó