Híreink

A 10. HÉT PROGRAMJA - 16 MÉRKŐZÉSSEL

Tizenhat mérkőzése lesz ezen a héten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak, a felnőtt NB I-ben és az NB II-ben, a tizenkilenc, a tizenhét, a tizenöt, a tizenhárom és a kilenc évesek korosztályában. Szerdától - vasárnapig tart a meccsdömping, az igazi nagyüzem a korosztályos bajnokságokban és gyermektornákon.

MISTINA KITTY AZ IDÉNY VÉGÉN TÁVOZIK

Szinte napra pontosan két éve, 2021 március hetedikén jelentettük be, hogy visszatér Mosonmagyaróvárra Mistina Kitty. Most pedig arról számolunk be, hogy a kapus két éves szerződése lejár, és a nyártól a Moyra-Budaörs Handball csapatában folytatja a pályafutását.

EGYEDÜL, DE SIKERESEN

Pásztor Noémi egyedül képviselte a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatát most a magyar női kézilabda válogatott felkészülési mérkőzésein. Az áprilisi világbajnoki selejtezőre készülő válogatott egy németországi minitornán vett részt, ahol Németország és Lengyelország voltak az ellenfelei.

BESZÁMOLÓ ÉS ANKÉT

Nem igazán pontos ez a cím, de egyrészt fedi a valóságot, másrészt reméljük, hogy a szurkolók figyelmét is felhívja a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkoló Egyesületének rendezvényére. Az egyesület éves beszámoló közgyűlést követően, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szurkolói ugyanis Gyurka János vezetőedzővel is találkozhatnak.

U17: VERESÉG A RANGADÓN

Mindössze egyetlen mérkőzése volt ezen a héten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásának, az MKC U17 azonban rangadót játszott. A bajnoki tabellán második helyezett Kispest NKK fogadta a harmadik helyen álló mosonmagyaróvári tizenhét éveseket. A találkozó hazai sikert hozott, így lépéshátrányba került az MKC U17 az első osztályba jutásért zajló harcban.

MKC NYÁRI TÁBOR!

Évek óta sikeresek az MKC nyári táborai, amelyre ebben az évben 2023 június 19. - 23. között kerül majd sor. Öt rendkívül tartalmas napot tervez most nyáron is a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Az idén százhúsz, 2010 és 2016 között született kislány táborozhat az UFM Arénában és az MKC munkacsarnokban. A jelentkezési lapot a honlapon, a leltölthető dokumentumok között lehet megtalálni.

JÓTÉKONY LICITÁLÁS

Vitéz Péter a Mosonmagyaróvári Kézilabdaszurkolók Egyesületének elnöke hívta fel a figyelmünket a erre a licitálásra. A szurkolók ajánlották fel és kérték meg a Motherson -Mosonmagyaróvár kézilabda játékosait, hogy az aláírásukkal segítsenek egy jó ügyet.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 15.

Sajnos nem nevezhető igazán sikeresnek a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás hétvégéje. Győzelmet ugyanis csak a tizenhét évesek szereztek a hétközi, hazai bajnoki mérkőzésükön. Igazán értékes az MKC U15 pontszerzése is az első osztályban, de a tizenhárom évesek hazai tornájától mindenki többet várt. Az U19-es keretre nehéz mérkőzések vártak, ott tehát inkább a súlyos sérülések miatt szomorkodunk. Jól jön tehát a most a szünet az utánpótlásban is, ahol ezen a héten csak egy mérkőzésre kerül sor.

PONTONKÉNT...

Hosszú idő után sikerült pontot szerezni a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának a DVSC Schaeffler ellen. Ráadásul a bajnoki rangadó tempója és színvonala is nemzetközi mércével mérhető volt. Így csalódást csak az okozhat, hogy az MKC most is közelebb állt a győzelemhez.

RANGADÓVAL FOLYTATÓDIK A BAJNOKSÁG

Motherson-Mosonmagyaróvár - DVSC Schaeffler bajnoki mérkőzés helyszíne lesz a mosonmagyaróvári UFM Aréna vasárnap este. Felhívjuk a szurkolóink figyelmét, hogy a találkozó az M4 Sport Televízió közvetítése miatt 18.45 órakor kezdődik. A bajnoki rangadó főtámogatója a Mosonmagyaróváron kavicsbányát üzemeltető Break-House Kft.

SAJTÓFIGYELŐ: GYURKA JÁNOS AZ EL-TAPASZTALATOT FELHASZNÁLVA GYŐZNÉ LE A DVSC-T

A Nemzeti Sport napilapban jelent meg Németh Richárd írása, amit most a honlapunkon is megjelentetünk a sajtófigyelő rovatunkban. „A női kézilabda Európa-liga csoportkörében habár elbukta a továbbjutást jelentő rangadót a Mosonmagyaróvár, rendkívül sokat fejlődött a nemzetközi kupaszereplésnek köszönhetően Gyurka János szerint. A vezetőedző a Nemzeti Sportnak értékelte az elmúlt időszakot, szavait pedig a mutatott játék és az eredmények is alátámasztják.”

A BREAK-HOUSE KFT A MOSONMAGYARÓVÁR-DEBRECEN MÉRKŐZÉS FŐTÁMOGATÓJA

Ismét lesz főtámogatója egy mosonmagyaróvári női kézilabda mérkőzésnek az UFM Arénában. A Motherson-Mosonmagyaróvár - DVSC Schaeffler bajnoki rangadót a városban kavicsbányával rendelkező Break-House Kft. szponzorálja.

AZ EURÓPA-LIGA SOROZAT SZÁMOKBAN

Emlékeztetőként készítettünk egy kis összegzést a Motherson-Mosonmagyaróvár Európa-Liga szerepléséről. A második számú európai kupasorozat - a korábbi EHF (IHF) Kupa jogutódja - a 2020/21-es szezon óta viseli az EHF Európa Liga nevet. Ebben a kupában a 2016/17-es kiírásban rendeztek először csoportkört a legjobb 16 csapatnak, amelyben az MKC immár második alkalommal vett részt.

SZURKOLÓK

Nem sikerült a legjobb nyolc közé kerülni az Európa-Ligában, az eredmény tekintetében a dán és a francia ellenfél jobbnak bizonyult a csoportban. Más tekintetben azonban győztes a Motherson-Mosonmagyaróvár, hiszen olyan szurkolói támogatást, szeretetet kapott, ami még ebben az erős nemzetközi mezőnyben is példamutató. A legnagyobb köszönet jár ezért a mosonmagyaróvári drukkereknek!

A 8. HÉT PROGRAMJA - BAJNOKI RANGADÓVAL

Sűrű hete lesz a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak, hiszen hét korosztályban, tizenegy mérkőzést fognak játszani. A felnőtt NB I-ben, az M4 Sport Televízió közvetítés miatt 18.45 órakor kezdődik majd a vasárnapi bajnoki tangadó az UFM Arénában. Az MKC U19 idegenben, a 2023-ban most rajtoló MKC U17 pedig hazai pályán játszik szerdán. A hétvégén pedig gyermektornákat rendeznek a tizenegy, a tizenhárom és a tizenöt évesek korosztályában.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 14.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U19-es csapatának elmaradt a Pénzügyőr SE elleni találkozója, mert az ellenfél anyagi okok miatt vélhetően visszalép a bajnokságtól. Ezen a héten így az NB II-es nyitófordulóban lépett pályára Bognár Róbert csapata, amelyből a 2007-es születésű szélső, Magyar Flóra meghívást kapott az ifjúsági válogatottba. Nagy elismerés ez, hiszen a MKC történetében ő lesz az első, aki ebben a korosztályban bemutatkozhat a nemzeti csapatban. A gyermekbajnokságokban két fölényes U12-es sikerről és két nagyon bosszantó, egygólos U14-es vereségről számolhatunk be.

EURÓPA-LIGA BÚCSÚ, EMELT FŐVEL…

Az Európa-Liga csoportmérkőzések zárókörében a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának nem sikerült legyőzni a Neptunes De Nantes gárdáját, így elbúcsúzott a sorozattól. Érdekes, izgalmas mérkőzést játszottak a csapatok, amely szinte végig nyílt maradt, így bátran leírhatjuk, hogy a mosonmagyaróvári együttes emelt fővel búcsúzott a nemzetközi sorozattól.

A TOVÁBBJUTÁST DÖNTI EL AZ MKC - NANTES MÉRKŐZÉS

Az Európa-Liga B. csoportjában komoly tétje van a Motherson-Mosonmagyaróvár - Neptunes De Nantes csoportmérkőzésnek. A már csoportgyőztes dán Ikast Handbold mögött, ez a két gárda juthat tovább a sorozat legjobb nyolc csapata közé. 2023 február 19.-én vasárnap 16.00 órakor kezdődő találkozót a Sport 1 TV élőben fogja közvetíteni.

KÉSZÜL A CSAPAT

Az Európa-Liga B. csoportjának utolsó fordulójában komoly tétje van a vasárnap 16.00 órakor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár - Neptunes De Nantes találkozónak. Akár egyetlen gólos mosonmagyaróvári győzelem is továbbjutást ér az MKC-nak, a francia győzelem és a döntetlen pedig a Nantes második helyét biztosítja.

KETTEN A VÁLOGATOTTBAN

A magyar női kézilabda válogatott számára 2023 február 27. és március 05. között lesz összetartás, valamint felkészülési mérkőzés Lengyelország és Németország ellen. A válogatott keretbe most a jobbátlövő Albek Anna és beálló Pásztor Noémi kapott meghívót a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatából.

NINCS FOLYTATÁS A MAGYAR KUPÁBAN

Elátkozott csarnok a siófoki Kiss Szilárd aréna a Motherson-Mosonmagyaróvár szempontjából, ahol nem sikerül legyőzni tétmérkőzésen a hazai gárdát. Erre az első harminc perc tompább teljesítménye után, kevés esélye is maradt a Magyar Kupában az MKC csapatának.
Következő mérkőzés:
MKC - MTK Budapest
2023.03.24., 17:30 óra.
Videók
összes videó