Híreink

RAPID FELKÉSZÜLÉS

Nagyon várta a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli csapata a pénteki napot, hiszen az újabb tesztelések után, végre közös edzésen vehettek részt a kézilabdázók. Sajnos ez nem vonatkozik a teljes játékos keretre, hiszen a tesztelés két részletben zajlott és a PCR eredményekre még egy napot várni kell. A sokadik újrakezdésről most a csapat másodedzőjét Stranigg Ferencet kérdeztük, akire komoly feladat vár a következő néhány napban.

A JELENLEGI HELYZETBEN MINDEN SIKERT MEG KELL BECSÜLNI!

Nem véletlenül kezdte ezzel a mondattal az Ajka elleni NB II-es mérkőzés értékelését Bognár Róbert az MKC ifjúsági csapatának edzője. Az MKC U22 ugyanis hétközi bajnoki mérkőzést játszott a harmadosztályú bajnokságban, ahol a rengeteg nehézség ellenére győzni is tudott.

RÉSZVÉTÜNK!

A Dunaújvárosi KKA női kézilabdacsapata a kedden este közösségi oldalán jelentette be, hogy elhunyt a csapat legendás gyúrója Bába Mihály. Bába Mihály az 1970-es években első osztályú, bajnoki dobogós birkózó volt, 1985 óta pedig a női kézilabda-szakosztály alapemberének számított. 2003-2009 között három szövetségi kapitány mellett is dolgozott a válogatottnál, így részese lehetett egy világbajnoki és egy Európa-bajnoki bronzéremnek.

FOLYTATNI KELL…

A Mottherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli csapata jelenleg még karanténban van, mert a legutolsó tesztelés során a játékosok és a stáb tagjai közül többeknél pozitív eredmény mutatkozott. Pénteken ismét tesztelés várja tehát a csapatot, mert a következő héten, kedden már mérkőzést kell játszanunk a Liga-kupában.

LAPSZEMLE: LANCZ PARÁDÉZOTT, A SZLOVÁK VÁLOGATOTT TOVÁBBJUTOTT

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club is gratulál a magyar női kézilabda válogatottnak az Olimpiai szereplés kivívásához. A lapszemle rovatunkban pedig bemutatjuk Ondik Gábor szombati írását, amely az ma7.sk weboldalon jelent meg, A szlovák válogatott sikerében ugyanis a Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is jelentős érdemeket szereztek.

TEHETSÉGGYANÚS…

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club honlapján folyamatosan beszámolunk az utánpótlás mérkőzésekről, így a figyelmes olvasóknak már feltűnhetett Asztalos Lili neve. A tizenhat éves játékos az MKC ifjúsági valamint az U22-es csapatában szerepel és a teljesítményével kiérdemelte a bemutatást.

A TÁVOZÓK SORA

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club valamennyi a nyáron távozó játékosának biztosította a lehetőséget arra, hogy elmondja a gondolatait a klubváltást illetően. A távozók sorában az utolsó a balszélső Maria Holesová, aki a nyártól szintén másik csapatban folytatja majd a kézilabda pályafutását. A klub ezentúl kizárólag arra figyel, hogy a járvánnyal járó rengeteg nehézség ellenére, a csapat a lehető legsikeresebben fejezze be a bajnokságot. Természetesen a következő évi játékoskeret kialakítása is zajlik, amelynek a már publikus bejelentéseiről folyamatosan tájékoztatást fog adni.

KÖSZÖNET A VÉRADÓKNAK!

Sikeres volt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és a Mosonmagyaróvári Torna Egylet közösen szervezett véradó napja az UFM Arénában. A szurkolók ebben a nehéz helyzetben is átérezték, hogy az Országos Vérellátó Szolgálatnak szüksége van a vérkészítményekre.

TARTALÉK SZEREPBEN

Az élsport rengeteg nehézsége közül az egyik legbonyolultabb kérdés a tartalék szerep, amely a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatában a leginkább Kellermann Dórát érintette. A fiatal játékos őszintén beszélt erről a helyzetről, amelyre nincs igazán jó megoldás, így az irányító a nyáron távozik Mosonmagyaróvárról.

TÖBBET JÁTSZANI

A fiatal jobbszélső Domokos Dalma a harmadik évét tölti a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatában. A játékos a Ferencvárosban nevelkedett, Érden három mérkőzésen pályára lépett az élvonalban, de igazán az MKC-ban vált NB I-es játékossá. A kézilabdázó azonban a nyáron elhagyja a klubbot, így a honlapunkon ennek az okáról kérdeztük.

FOLYTATÓDIK A MUNKA

Bár egyértelműen igaz lehetne ez a cím, de sajnos közel sem ennyire egyszerű a helyzet a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es felnőtt csapatánál. A csapatot kedden reggel PCR teszt várja, amelynek az eredményeitől függ majd, hogy a szakmai stáb milyen kerettel tudja majd újrakezdeni az edzéseket.

MKC - MTE VÉRADÁS

Közös véradó napot szervez a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és a Mosonmagyaróvári Torna Egylet. A koronavírus okozta járvány ideje alatt is szükség van a vérkészítményekre, elsődlegesen a sürgősségi ellátáshoz. Az Országos Vérellátó Szolgálat jelenleg csak a halaszthatatlan beavatkozások tudja biztosítani a vérkészítményeket, mert jelentősen csökkent a rendelkezésre álló vérkészlet. A mennyiség stabilizálásához nagy szükség van tehát a véradók segítségére, amely a betegek számára gyógyulást, gyakran a túlélést, az életet jelenti. Bízunk tehát a mosonmagyaróvári szurkolók segítségében és számítunk arra, hogy ott lesznek véradóként az UFM Arénában.

MÚLT, JELEN, JÖVŐ

Az MKC csapatát hosszú évek óta erősítő Gyimesi Kitti is távozik a nyáron Mosonmagyaróvárról. Természetesen őt is megkérdeztük a váltás okairól, de őt egy kicsivel tovább kérdeztük. A népszerű játékos pedig a múltat, a jelent és a jövőt is érintette a válaszaival.

FELÁLLTAK A PADLÓRÓL

Mindössze egyetlen mérkőzése volt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnak ezen a héten, hiszen az NB I-es csapat karanténban van, az utánpótlás bajnokságok pedig szünetelnek. Az MKC U22-es csapata pénteken este lépett pályára a harmadosztályú felnőtt bajnokság első helyén álló Komárom VSE otthonában. A megilletődötten kezdő fiatalok komoly hátrányba kerültek a mérkőzés első harminc percében, de a fordulás után összeszedték magukat és élvezetes játékrészt produkáltak.

SZAKMAI KÜLÖNBSÉG

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapatából távozók sorába tartozik Hudák Emma is, akivel nem sikerült megállapodni a mosonmagyaróvári folytatásról. A klub és a játékos hosszú tárgyalás sorozatot folytatott, de egy alapvető szakmai kérdésben nem közeledtek egymáshoz az elképzelések.

PÁSZTOR NOÉMI MOSONMAGYARÓVÁRT VÁLASZTOTTA

A tehetséges, fiatal beálló Pásztor Noémi két éves szerződése az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatával 2021 június 30.-án lejár. Természetesen így az átigazolások terén, az érdeklődés középpontjába került a 180 cm magas, junior világbajnok kézilabdázó, aki már a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkozott.

SIRIÁN SZEDERKE SIÓFOKON - PÁSZTOR NOÉMI AZ MKC-BAN FOLYTATJA

Egy év után távozik a Motherson-Mosonmagyaróvár beállója Sirián Szederke, aki Simona Szarkovához és Herczeg Lilihez hasonlóan, szintén Siófokon folytatja a pályafutását. A Győri ETO csapatában nevelkedett játékos, a Debrecen, a Dunaújváros és a Mosonmagyaróvár után, a nyártól a Balaton-parton játszik tovább. Az MKC csapatához viszont érkezik is egy beálló, mert a klub két éves szerződést kötött a már a magyar válogatottban is bemutatkozott Pásztor Noémivel, aki jelenleg az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa.

NEM EGYEZTEK AZ ELKÉPZELÉSEK

Katona Flóra 2015-től két idényben játszott az MKC csapatában, majd egy rövid Kisvárdái kitérő után, 2018-ban visszatért Mosonmagyaróvárra. Kovacsicz Mónika távozása után, a csapat első számú jobbszélsője, sőt többször meghívást kapott a magyar válogatott bő keretébe. A kézilabdázó mosonmagyaróvári szerződése azonban a nyáron lejár és Katona Flóra nem köt új kontraktust a klubbal.

KIHÍVÁS LESZ...

Ezzel a mondattal kezdte a bemutatkozást Mihály Petra a Dunaújvárosi KKA junior válogatott jobbszélsője, aki a nyártól két évig a Motherson-Mosonmagyaróvár játékosa lesz. A januárban a huszadik életévét betöltő balkezes kézilabdázót egyelőre még minden Dunaújvároshoz köti, de a későbbi terveit már Mosonmagyaróváron szeretné megvalósítani. Szükség is lesz erre, mert az MKC jelenlegi jobbszélsőinek, Katona Flórának és Domokos Dalmának a nyáron lejár a szerződése és távoznak Mosonmagyaróvárról.

RÉGI - ÚJ KAPUS

A következő szezonban a jelenleg a Békéscsabai ENKSE kapuját védő Mistina Kitty lesz Szemerey Zsófi párja a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatában. Az 1996 január 13.- án Békéscsabán született kézilabdázó volt már az MKC játékosa, tehát tulajdonképpen visszatér a nyáron. A számottevő élvonalbeli tapasztalattal rendelkező kapus, két éves szerződést kötött a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubbal.

A JÁTÉK A LEGFONTOSABB

Szombaton a felnőtt bajnokságokban játszott hazai bajnoki mérkőzéseket a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő és ifjúsági csapata. Az eredmények szempontjából ötven százalékos a mérleg, hiszen az MKC U22 meggyőző fölénnyel győzte le a szombathelyi egyetemistákat, a serdülők azonban vereséget szenvedtek a Győrszemere ellen. Ebben a nehéz helyzetben azonban az a legfontosabb, hogy játszani tudtak.
Következő mérkőzés:
MKC- Kisvárda Master Good SE
2021.04.25., 18:00 óra.