Híreink

CSEHORSZÁGBAN, A LENGYEL BAJNOK ELLEN

Pénteken 18.00 órakor a cseh - szlovák határon lévő Hodonin - ban játszik felkészülési találkozót a Motherson-Mosonmagyaróvár. Az ellenfél a lengyel bajnok, az MKS Lublin gárdája, amely a cseh városban edzőtáborozik. A Lublin elsősorban a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésekre készül, ahol a B csoportban nem lesz könnyű dolga a tavalyi BL és EHF kupadöntés orosz Rosztov Don és a dán Team Esbjerg, valamint a nagy célokat szövő román CSM Bucarest ellenfeleként.

KAPCSOLATOK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosai egy kicsit pihentek és lazítottak a megújuló Flexum TermálSpa-ban. A fotókon is látszik, hogy a lányok élvezték a mosonmagyaróvári fürdőben töltött órákat. A fürdő egyik menedzserével, Németh Edinával eredetileg a fürdő és a klub kiemelt partneri kapcsolatáról terveztük a beszélgetést, de közben egy romantikus szál is képbe került.

MKC: FONTOS SZAKASZ KÖVETKEZIK

Bognár Róbert, a Motherson-Mosonmagyaróvár Kézilabda Club vezetőedzője az elmúlt héten mértéktartóan értékelte a felkészülési találkozókat. Akkor igaz egyszerűbb helyzetben volt a szakember, hiszen az eredményesség szempontjából jobb hetet zárt az MKC. A székesfehérvári nemzetközi tornát viszont három vereséggel zárta a csapat és a vezetőedzőt ezekről a találkozókról is megkérdeztük.

LÁNYOK AZ EDZŐTEREMBEN

A nemzetközi felkészülési torna mellett, az elmúlt héten is kemény erősítő edzéseken vettek részt a Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói. A Freimann Sándor által irányított, Cutler Fitness, az MKC kiemelt együttműködő partnere. A lányok szinte napi rendszerességgel járnak a remekül felszerelt mosonmagyaróvári edzőterembe. Legutoljára azonban a győri Cutler Fitness termet próbálták ki, és az ott végzett munkáról készült néhány érdekes fotót.

Várólista az MKC-BÉRLETEKért

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az elmúlt héten elkezdte a 2019 2020–as szezonra érvényes bérletek értékesítését. Nagyon sokan éltek is már lehetőséggel és megújították a tavalyi idényre érvényes belépő kártyáikat. Erre még három napig lesz lehetőség, tehát hétfőn, kedden és szerdán lehet a bérleteket megújítani. Komoly várólista van már olyan szurkolóktól, akik az idén szeretnének először bérletet váltani. A számukra, a fennmaradó szabad helyeket a hét második felében, tehát csütörtökön és pénteken értékesíti a klub.

Oftedal a példaképe az irányítónak

Mozgalmas nyara volt Kellermann Dórának, hiszen a bajnokság befejezése után, a győri junior Európa–bajnokságon szerzett aranyérmet. Egy rövid pihenés után pedig, rögtön a Rosztov Don elleni felkészülési mérkőzéssel kapcsolódott be a Motherson-Mosonmagyaróvár felkészülésébe.

ISMÉT EGY GÓLOS VERESÉG

Alba FKC – Motherson-Mosonmagyaróvár 28 - 27 (15 - 12) Székesfehérvár, nemzetközi női kézilabda felkészülési mérkőzés, 300 néző. Vezette: Kovács T., Mándli

EGYETLEN GÓL VOLT A „KÜLÖNBSÉG”

Érd – Motherson-Mosonmagyaróvár  31 - 30  (13 - 17) Székesfehérvár, nemzetközi női kézilabda felkészülési mérkőzés, 300 néző. V: Fehér V., Répás

A Motherson-MKC őszi BAJNOKI programja

Elkészült a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatának pontos bajnoki menetrendje. Az őszi szezon tizenhárom bajnoki találkozójára tehát a következő napokon és időpontokban kerül sor.

BÍZIK RÉKA ELLENFÉLKÉNT – PÉNTEKen az Érd következik

A székesfehérvári nemzetközi négyes torna első mérkőzésén az Érd és az Alba élvonalbeli csapatai mérkőztek meg egymással. Az első félidő döntetlen eredménye után, a második harminc percben az Érd állva hagyta a hazai csapatot és magabiztosan győzött. Alba Fehérvár KC – Érd 21-33 (12-12)

VERESÉG EGY KAMIKAZE MÉRKŐZÉSEN

Japán – Motherson-Mosonmagyaróvár 24 - 22 (13 - 14) Székesfehérvár, nemzetközi női kézilabda felkészülési mérkőzés, 200 néző. V: Marton, Szabó E.

Új idényhez - új mezek

Hudák Emma, Katona Flóra és Hajtai Vanessza voltak a modellek ahhoz a képhez, amelyen a Motherson–Mosonmagyaróvár idei mezeit mutatjuk be. Fehérben, feketében és világoskék színben lehet ilyen Adidas márkájú mezeket vásárolni egyébként a szurkolóknak is, XS – S – M- L – XL és XXL mértekben. A mezek ára 11.900 forint és a Szellőrózsa ABC – ben lehet őket beszerezni. A mezeket lehet pontosan úgy kérni, ahogy a játékosok hordják, tehát a logóval és a szponzorok megjelenésével. Viszont ezekre a szurkolói mezekre természetesen lehet kérni egyedi feliratokat is a vásárlásnál.

MKC: a VB-házigazda Japán ellen

A székesfehérvári női kézilabda négyes torna első mérkőzésén a VB – házigazda Japán lesz a Motherson - Mosonmagyaróvár ellenfele. Szerdán 17 órakor tehát, Dél – Korea után ismét egy ázsiai válogatottal játszik tehát felkészülési találkozót az MKC. A november 30. és december 15. között megrendezésre kerülő női kézilabda világbajnokság házigazdájával mérkőzik meg tehát a mosonmagyaróvári együttes.

HALADUNK! – Bognár Róbert értékelte a felkészülés első szakaszát

Június elején kezdte el a felkészülést a Motherson-Mosonmagyaróvár NB –es női kézilabda csapata és az elmúlt napokban már komoly edzőmérkőzéseket is játszott. A szurkolók természetesen örülnek a jó eredményeknek és kíváncsiak a vezetőedző véleményére ezekkel kapcsolatban.

FELKÉSZÜL AZ MKC UTÁNPÓTLÁS

Augusztus elején kezdte el a felkészülést az MKC U22 – es és ifjúsági valamit a serdülő csapatának kerete. Mindkét gárdával új edző dolgozik majd és így az első héten a megismerkedés lesz a legfontosabb feladat. Az ifiket, és az arra keretre épülő U22 – es csapatot Stranigg Ferenc, a serdülőket pedig Farkas Veronika irányítja majd. A kisebb korosztályokkal szeptember elején kezdő, Kránitz János és a Vura József is segédkezik a csapatok kialakításánál. Közben a bajnokságokban szereplő ellenfelek listája is teljes, amelyekben ott vannak a jól ismert csapatok és néhány újnak számító együttes.

"Mindig a legmagasabb cél lebeg a szemem előtt"- Villáminterjú Anna Vjahirjeva-val

Az MKC elleni felkészülési találkozó után, Antal Ádám sportújságíró kollégánk készített egy riportot Anna Vjahirjeva-val, a Rosztov Don játékosával. Ezt az anyagot vettük át most tőle és közöljük a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club honlapján.

TILINGERÉK IS ÁRULNAK BÉRLETET

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club augusztus elején megkezdi a 2019 2020 – as szezonra érvényes bérletek árusítását. Hét napon lehet majd meghosszabbítani a tavalyi bérleteket és ezeknek a függvényében lehet majd a két napig új, az egész szezonra érvényes kártyát vásárolni. A bérletek érvényesek lesznek a csapat bajnoki mérkőzéseire valamint a Magyar Kupa és a most induló Liga Kupa találkozókra. Az MKC játékosai is segédkeznek majd a bérletek árusításánál, mert mindegyik napon lehet, akár tőlük személyesen is bérletet vásárolni.

HASZNOS EDZŐMÉRKŐZÉS VOLT

Hypo NOE – Motherson-Mosonmagyaróvár 22 - 38 (13 - 16) Bécs, nemzetközi felkészülési női kézilabda - mérkőzés. V: Spittaler - Kovács K.

Világcég az MKC mögött

Az elmúlt bajnokságban nemcsak, hogy újoncként kiharcolta a bent maradást, de a mezőny stabil tagjává is vált a Mosonmagyaróvári KC NB I-es női kézilabdacsapata, amely a világ legerősebb bajnokságában, a magyar NB I-ben a tizedik helyen végzett. Az együttes szereplése, a klub fejlődése, a remek szurkolótábornak köszönhető fantasztikus hangulat, a támogatók felé is kiváló üzenet. Az eddig is a csapat mögött álló, rendkívül fontos, kisebb-nagyobb szponzorok mellé, most egy igazi világcég is felsorakozott: sikeres tárgyalásokat követően, a megkötött szerződésnek köszönhetően, a jövőben Motherson-Mosonmagyaróvár néven szerepel majd a városban, a régióban rendkívül népszerű Lajta parti gárda.

PÉNTEKI ELLENFELÜNK – HYPO NIEDERÖSTERREICH

Az MKC az idei nyáron is játszik felkészülési mérkőzést az osztrák bajnok, Hypo NOE gárdájával. Tavaly Mosonmagyaróváron az UFM Arénában találkozott a két csapat és 28 – 19 arányban győzött az MKC. Egy évvel korábban pedig 38 – 17 volt a végeredmény az MKC javára, a répcelaki sportcsarnokot felavató felkészülési találkozón. Most pénteken 18.30 órakor viszont Ausztriában lesz a mérkőzés, amely 18.30 órakor kezdődik Bécsben.

KÉPEK A ROSZTOV DON ELLENI MÉRKŐZÉSRŐL

Az MKC - Rosztov Don felkészülési találkozón is készültek remek fényképek, amelyekből megmutatunk néhányat a honlapunkon. Igazán emlékezetesre sikerült a keddi edzőmérkőzés, amelyet így most a fotókkal idézhetünk fel újra.
Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.