Híreink

TORNAGYŐZTES AZ MKC

A Motherson-Mosonmagyaróvár megnyerte a NEKA hagyományos nyári felkészülési tornáját, mert a pénteki Vasas ellen fölényes győzelem után, a döntőben a Kisvárdát is legyőzte. A finálé inkább küzdelmes, mint magas színvonalú játékot hozott, de az MKC végig kézben tartotta a találkozót.

DÖNTŐBEN AZ MKC

A kötelezőt magabiztosan teljesítette a Motherson-Mosonmagyaróvár péntek délután a balatonboglári négyes tornán, a Vasas SC elleni mérkőzésen. Könnyed, de nagyon fegyelmezett, hatékony játékkal érvényesítették a papírformát és így szombaton döntőt játszhatnak majd a Boglári Akadémia-SZISE - Kisvárda Master Good SE találkozó győztesével.

HÉTVÉGI TORNÁK

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt csapata Balatonbogláron vesz részt a két napos Nádorfi - emléktornán. Az NB I-es gárda pénteken 16.15 órakor a Vasas SC ellen játszik a szombati döntőbe jutásért, míg a másik ágon Boglári Akadémia-SZISE - Kisvárda Master Good SE mérkőzés lesz. A mosonmagyaróvári serdülők pedig az UFM Arénában rendeznek tornát, ahol a VKL SE Győr ellen harcolhatják ki a délutáni döntőt, ahol az Érd - Szombathelyi KKA találkozó győztesével mérkőznek meg.

ITTHON VAGYOK

Kovács Patrícia a nyáron nagy várakozással, komoly reményekkel érkezett Mosonmagyaróvárra a német TuS Metzingen csapatából. Két hónap elteltével ezekről kérdeztük az MKC irányító-átlövőjét a Siófok elleni felkészülési találkozó után, amelyen Kovács Patrícia tíz gólt szerzett.

EGÉSZEN KÖZEL

Alaposan megmozgatta a válogatott klasszisokkal felálló siófoki gárdát a Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabda csapata a kedd délutáni edzőmérkőzésen. Az eredmény is mutatja, hogy egészen közel jártak egymáshoz a csapatok, tehát a felkészülés utolsó szakaszában hasznos gyakorló találkozót játszottak.

FORMÁBA HOZÓ HÉT - HÁROM MÉRKŐZÉSSEL

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári felkészülés legmozgalmasabb hetében jár, hiszen három mérkőzést fog játszani. Kedden fél négykor kezdődik a Siófok elleni edzőmérkőzés az UFM Arénában, majd pénteken és szombaton a balatonboglári NEKA négyes tornáján vesz részt az MKC. A keddi találkozóról lesz online közvetítés az interneten, a hétvégi torna megtekintésének körülményeiről pedig tájékoztatni fogjuk a szurkolókat.

LAPSZEMLE: NEMZETI SPORT

A sajtófigyelés közben figyeltünk fel erre a kézilabda bajnokságot érintő, Nemzeti Sportban megjelent írásra, amelyet most teljes egészében jelentetünk meg a honlapunkon. Balássi Imre, a Profi Liga elnöke volt a Sport Tv Kézivezérlés című műsorának vendége, az adásban pedig arról beszélt, hogy milyen módosításokról szavaztak a női és férfi kézilabda NB I 2020–2021-es versenykiírását illetően. Leszögezte, lesz bajnokság, de a lebonyolítás jó eséllyel változik.

SZAVAZÁS AZ ÉV JÁTÉKOSÁRA

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesülete minden évben megválasztja az „Év játékosát”. Ez a hagyomány a 2014/2015-ös szezon után kezdődött és a szurkolók eddig a következő kézilabdázókat látták a legjobbaknak. Dombi Luca (2014-2015), Bouti Fruzsina (2015-2016), Bízik Réka (2016-2017), Kopecz Barbara (2017-2018) és Tilinger Tamara (2018-2019).

ALKALMAZKODNUNK KELL!

A közelgő bajnoki rajt előtt, Dr. Hoffmann Lászlóval a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szakmai igazgatójával beszélgettünk. Elsősorban az MKSZ és a Liga szerdán megtartott, közös egyeztető üléséről kérdeztük, de természetesen kíváncsiak voltunk az MKC felkészülésének jelenlegi helyzetére is.

UTÁNPÓTLÁS HÍREK

Lassan már edzésben lesz a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club teljes utánpótlása, hiszen hétfőn a tízévesek, az iskolakezdéskor pedig az U8 - U9-es korosztály is elkezdi a munkát. A nagyobbak pedig, a felnőtt csapathoz hasonlóan az ETO gárdáival gyakorolnak, megmérkőzve a győri akadémia serdülő gárdáival.

KÉPRIPORT AZ AUDI ARÉNÁBÓL

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club fotósa Gergó András és videósa Závori Zsolt is ott volt kedden az Audi Arénában, hogy képekkel és videofelvétellel kárpótoljuk a szurkolókat. Az edzőmérkőzés ugyanis zárt kapus volt, tehát nézők sajnos nem lehettek a lelátókon. Most tehát a találkozón készült fotókat nézhetik és még ezen a héten egy mozgó képes összeállítás is felkerül a honlapunkra.

MÉRSÉKELT TELJESÍTMÉNYEKKEL

Csendes, minden meglepetést nélkülöző felkészülési találkozót játszott a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a győri Audi Arénában. Nézők nélkül természetesen mérkőzés hangulatról is nehezen beszélhettünk, ami azért meglátszott a felkészülésük derekán járó csapatok játékán.

SZERVEZÉS ALATT

A sajnálatos világjárvány alaposan felborította a kézilabdázás menetrendjét, így a honlapunk sem tud még valóban aktuális kérdésekre válaszolni. Tudjuk, hogy bérlet árusításról, a bajnoki mérkőzéseink időpontjairól kellene már tájékoztatni a szurkolókat. A Magyar Kézilabda Szövetség és a Liga azonban ezen a héten egyezteti a menetrendet az érintett klubokkal.

KEDDEN ETO - MKC

Komoly felkészülési találkozó vár a Motherson--Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatára kedden délután öt órakor az Audi Arénában. A Győri Audi ETO KC ugyanis a világ egyik legjobb női kézilabda együttese, amely ellen minden esetben rendkívül hasznos mérkőzést játszani.

ÓVATOS BIZTATÁS!

Pontosan ott folytatta a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata a játékot, ahol szerdán abbahagyta. Ez a teljesítmény pedig egy magabiztos, szép sikert eredményezett a székesfehérvári csarnokban, ahol az előző bajnokságban még edzőmérkőzésen sem sikerült legyőzni a vendéglátókat.

SZÉKESFEHÉRVÁRON JÁTSZIK SZOMBATON AZ MKC

Az edzőmérkőzések sorában a Szombathelyi KKA elleni oda-visszavágós mérkőzések után, az Alba FKC csapatával is másodszor találkozik a Motherson-Mosonmagyaróvár. Az elmúlt héten, pénteken UFM Arénában négy gólos mosonmagyaróvári siker született, egy kimondottan színvonalas felkészülési találkozón. A szombaton 13 órakor a KÖFÉM csarnokban lejátszásra kerülő Alba FKC - MKC találkozó zárt kapus lesz és hazai csapat kérésére online közvetítés vagy felvétel sem készül.

AZ UTOLSÓ HAZAI EDZŐMÉRKŐZÉS JEGYEI

Az augusztus 25.-én délután fél négykor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár - Siófok felkészülési mérkőzésre is az eddig szabályok lesznek érvényesek az UFM Arénában. A mérkőzés megtekintése tehát ingyenes lesz, de továbbra is maximum ötszáz személy lehet a sporteseményen.

HASZNOS VOLT AZ IFI TORNA

A hétvégén négy első osztályú ifjúsági csapat részvételével rendezett tornát a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az UFM Arénában. A hosszú kényszerszünet után így végre mérkőzés terheléshez jutottak a fiatalok, akik élveztek is a találkozókat. A csapatok két mérkőzést játszottak, amelyek után az Alba Fehérvár KC csapata nyerte a tornát az MKC, a Siófok és az Érd korosztályos gárdái előtt.

CSAPATÉPÍTÉS A VÍZEN

Ismét csapatépítő délutánt tartott a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata a héten. A játékosok és a szakmai stáb az Ásványrárói Part Kempingből indult kajakokkal és motorcsónakokkal a Duna mellékág rendszerében. A bő három órás vízi programot Rácz Ferenc a Szigetköz Lelke Pálinkaház és Böősi József, a Böősi és Winkler KFT tulajdonosa biztosította az MKC számára.

ÉLESEBB VOLT AZ MKC!

Július utolsó napján a szombathelyi Aréna Savaria csarnokban már találkozott egymással a két csapat egy felkészülési találkozón. Akkor mindössze egyetlen góllal, egy az utolsó másodpercekben megítélt büntetővel győzött az SZKKA. Ennél sokkal magabiztosabb győzelmet aratott most az MKC, a két élvonalbeli együttes mosonmagyaróvári edzőmérkőzésen.

MKC EDZŐMÉRKŐZÉSEK

Véglegessé vált a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári felkészülési mérkőzéseinek hátralévő programja. Még hat edzőmérkőzést játszik a csapatunk a bajnoki rajt előtt, amelyek felsorolásánál a személyes megtekintések lehetőségeit is jelezzük. Két hazai és két idegenbeli találkozó vár az MKC együttesére, a főpróba pedig a balatonboglári NEKA torna lesz. Élvonalbeli ellenfelekkel mérkőzik meg az Motherson-Mosonmagyaróvár, kivételt csak az NB I-be igyekvő Vasas jelent, amely a NEKA négyes tornáján szerepel a hazai csapat, a Kisvárda és az MKC társaságában.

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök