Híreink

TILINGER TAMARA TÚL VAN A KEZELÉSEKEN

Sajtófigyelő rovatunkban kiemelten figyelünk a Tilinger Tamar állapotáról szóló írásokra, amelyek közül most a feol.hu-nak adott interjúját közöljük. Az MKC volt csapatkapitánya pontosan olyan keményen harcol a betegséggel, ahogyan azt a kézilabda pályán is tette.

40. HETI PROGRAM

Lassan helyreáll a rend a kézilabdázásban, hiszen zajlanak az utánpótlás bajnokságok és a jövő héten folytatódik a felnőtt NB I-es sorozat is. Így a megszokott heti programunkat is közöljük, hogy ebben összegezzük az MKC közelgő mérkőzéseit. Székesfehérvár és Mosonmagyaróvár lesz a helyszín és bizony nem várnak egyszerű találkozók a csapatokra. Az UFM Arénában pénteken dupla mérkőzésre kerül sor, amit majd a jövő hét közepén követ hazai NB I-es találkozó.

GYŐZELMEKKEL RAJTOLT AZ MKC U13

Nagyon csendes hétvégéje volt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnak, hiszen mindössze az U13-as csapatnak voltak mérkőzései. Ez viszont alkalmat adott egy beszélgetésre Balogh Sándorral, a mosonmagyaróvári tizenhárom évesek edzőjével arra, hogy egy kicsit bemutassa a bajnokságban vasárnap sikeresen elrajtolt csapatát.

SÉRÜLÉSEK - JÓ HÍREKKEL

A sérülések soha nem jönnek jókor, ráadásul a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es bajnoki idénykezdetét alaposan be is árnyékolták. Most azonban jó hírekről tudunk beszámolni, hiszen Szemerey Zsófi és Albek Anna edzésben van, Tóth Gabriella felépülése pedig megfelelő ütemben halad.

A PÁLYÁN KÍVÜL ERŐSÖDTÜNK

Gyurka János az MKC vezetőedzője sok alkalommal megemlíti, hogy alakul, formálódik az élvonalbeli csapat. Hasonló a helyzet a háttérmunkát illetően, ahol változást okozott a szakmai igazgató távozása is. A közelmúltban több fiatalember próbálkozott meg a felnőtt csapat technikai vezető beosztásával, de valódi megoldást most, Andorka Sándor érkezésével talált a klub.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 3.

Az öröm és a bánat egyaránt jelen volt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club hétvégi utánpótlás mérkőzésein. Arra nagyon büszkék lehetünk, hogy az U14-es csapat két győzelemmel mutatkozott be az első osztály alapszakaszában, ahol a tavalyi tizennégy éveseknek egytelen pontot sem sikerült akkor még szerezniük. Fontos pontokkal gazdagodtunk az NB II-es felnőtt bajnokságban is, de a z ifjúsági és a serdülő csapat számára eredménytelen maradt a forduló.

A DEBRECEN NYERTE A RANGADÓT

Debrecenben a bronzérmesek csatájaként harangozták be a DVSC Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzést. A mérkőzésre kilátogató nézők pedig nem is csalódtak, hiszen rangadót játszott egymással a két csapat.

RANGADÓVÁ VÁLT MÉRKŐZÉS

2022 szeptember 23.-án pénteken 18.00 órakor DVSC Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzés lesz az élvonalbeli női kézilabda bajnokságban. A Hódos Imre Sportcsarnokban megrendezésre kerülő találkozót a vendéglátók igazi értékmérőként, a közvélemény pedig rangadóként tartja számon. Ez pedig nyilvánvalóan komoly elismerése a csapatunknak, amelyből erőt is lehet meríteni.

A JOBBTÓL NEM SZÉGYEN KIKAPNI...

A sportban ismerős ez a mondás, amit most megtapasztaltak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai. Az első osztályban szereplő tizenöt évesek két vereséggel kezdték a bajnokságot és a felnőtt NB II-ben sem sikerült jobban megszorongatni a Veszprém tavalyi bajnokcsapatát. A mostani írásunkban megpróbáljuk az okokat megvizsgálni, az utánpótlás csapataink helyzetét elemzeni.

ARANY ÉS EZÜST - NEMZETKÖZI PORONDON A FARAGÓ LÁNYOK

Nagyon szimpatikusan, ügyesen mutatkozott be és játszik folyamatosan a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatában Faragó Luca. Így örömmel közöljük a honlapunkon is azt az írást, amely a Vas Megyei Hírportáron jelent meg a játékosról és családjáról.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 2.

Hibátlanul teljesítette eddig a mérkőzéseit a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U19-es és U17-es csapata a korosztályos bajnokságokban. Az idősebbek három győztes bajnoki találkozóval indították a szezont, Farkas Veronika csapata pedig az első két mérkőzését nyerte meg a bajnokságban.

NÉGY NAP - KÉT MÉRKŐZÉS - NÉGY PONT

Az eredetileg kijelölt játékvezetők forgalmi akadályoztatása miatt, új bírópárossal és negyven perces késéssel kezdődött el a találkozó. A csapatoknak így volt idejük a bemelegítésre, a szurkolóknak pedig a bosszankodásra. A mosonmagyaróvári publikum nem örült annak, hogy Szemerey Zsófi most sem játszhatott, mert a ma délelőtti fegyelmi tárgyaláson két mérkőzésről tiltották el. Vele kapcsolatos jó hír viszont az, hogy Pásztor Noémivel meghívót kapott a magyar válogatott keretébe.

CSÚSZIK A KEZDÉS

Felhívjuk a szurkolóink figyelmét, hogy a szerdai Motherson-Mosonmagyaróvár - Érd NB I-es bajnoki mérkőzés fél órás csúszással, 18.30 órakor kezdődik. A mérkőzésre kijelölt játékvezetők olyan forgalmi helyzetbe kerültek, hogy nem tudnak ideérni a találkozóra, Ezért a Magyar Kézilabda Szövetség két új játékvezetőt jelölt ki, akik viszont csak a 18.30 órás kezdést tudták biztonságosan vállalni.

ÉRD-EMES LESZ FIGYELNI

A Kisvárda Master Good SE elleni magabiztos győzelem és a mutatott játék után mindenki a Motherson-Mosonmagyaróvár sikerét várja az Érd ellen. A 2022 szeptember 14. -én szerdán 18.00 órakor kezdődő bajnoki találkozónak valóban az MKC az esélyese, de elbizakodottságnak nyoma sincs Mosonmagyaróváron.

AZ NB II-ES RAJT NEM SIKERÜLT

Lassan beindul valamennyi bajnokság, ahol a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatai szerepelnek. Az elmúlt hétvégén a felnőtt harmadosztályú pontvadászatban rajtolt az MKC U22, amely gyakorlatilag az ifjúsági keretre épül, kiegészülve néhány onnan tavaly kiöregedett kézilabdázóval. Az első fordulóban az egyik legerősebb gárda otthonában léptek pályára a mosonmagyaróvári fiatalok, akik most még túl erős ellenfélnek bizonyultak.

VASTAPS AZ ELSŐ HAZAI UTÁN

Előzetesen nehéz mérkőzésre számított a Motherson-Mosonmagyaróvár az idén a felsőházat megcélzó Kisvárda Master Good SE ellen. Az is nehezítette az mosonmagyaróvári gárda helyzetét, hogy a sérült Albek Anna és Tóth Gabriella mellett, az előző fordulóban kék lapot kapott Szemerey Zsófira ( a játékosnak jövő szerdán reggel lesz a fegyelmi tárgyalása) sem számíthatott. A gondokat és a Kisvárdát azonban fegyelmezett játékkal, nagy akarattal, eredményes kézilabdázással sikerült legyőzni.

ACÉLOS ELLENFÉL

A Motherson-Mosonmagyaróvár a 2022/2023-as bajnokság első hazai találkozóján a Kisvárda Master Good SE csapatát fogadja. A 2022 szeptember 11.-én vasárnap 19.00 órakor kezdődő bajnoki mérkőzésen egy kimondottan jó erőket felvonultató, a nyáron meg is erősített gárdát lát vendégül az MKC.

INFORMÁCIÓK ÉS REMÉNYEK

Szokatlan időpontban kerül sor a Motherson-Mosonmagyaróvár első bajnoki találkozójára a 2022/2023-as idényben. Az UFM Aréna elfoglaltsága miatt a csapat, 2022 szeptember 11.-én vasárnap 19.00 órától fogadja a Kisvárda Master Good SE együttesét. Ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban hívjuk fel a figyelmüket néhány fontos információra, valamint elolvashatják az MKC vezetőedzőjének, Gyurka Jánosnak a mérkőzést megelőző gondolatait.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 1.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U19-es és U17-es csapata is újonc csapat ellen lépett a pályára ebben a bajnoki fordulóban. Mindkét gárda nagyon magabiztosan hozta is a győzelmeket, így Bognár Róbert tanítványai a második találkozójukat is megnyerték, Farkas Veronika csapata pedig sikerrel debütált a bajnokságban.

LANCZ BARBORA - A CSAPATNAK JÁR A DICSÉRET

Természtesen az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni bajnoki nyitányon tíz gólt szerző Lancz Barborát szólaltattam meg ezen a héten. Sőt tapasztalt újságíróként egy kicsit még „provokáltam” is azzal, hogy most róla beszélgessünk. A fiatal játékos azonban a tőle megszokott szerénységgel nyilatkozott, minden válaszában, mondatában a csapatot dicsérte.

MKC JEGYVÁSÁRLÁS

Megújul a jegyvásárlás módja a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club bajnoki és hazai kupamérkőzéseire. A most következő írásunkban azt közöljük, hogy miként tudnak jegyet vásárolni a 2022/2023-as idényben.
Következő mérkőzés:
Békéscsabai Előre NK - Motherson-Mosonmagyaróvár
2022.12.17., 18:00 óra.
Videók
összes videó