Híreink

SAJTÓFIGYELŐ - NEMZETI SPORT

A nemzeti Sportban megjelent írásra szeretnénk felhívni a figyelmüket, ezért is jelentetjük meg változtatás nélkül Nedelykov Tamás írását, amely ek címe: Miért alapítana ügynökséget az MKSZ? – kérdések és válaszok az új játékosügynöki szabályzatról. Február 7-én lépett hatályba a Magyar Kézilabda-szövetség új játékosügynöki szabályzata, amely a korábbihoz képest több új elemet is tartalmaz. Ilyen például az MKSZ által alapítható játékosügynökség vagy a szülőknek fizetendő nevelési hozzájárulás. Sorra vettük az érdekesebb pontokat.

HETI PROGRAM 22. - SZOMBATHELYI KERETBEN

Az előző heti gyermektornák után, most már a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nagypályás csapatainak mérkőzései következnek. Pályára lép az MKC ifjúsági, minkét serdülő és az NB II-es felnőtt bajnokságban szerepló gárdája. A hetet pedig a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli csapata zárja az NB I-es bajnokságban. Szombathelyen, három korosztályban is megmérkőzik az SZKKA és az MKC, így a keddtől-vasárnapig tartó mérkőzés sorozat Vas megye székhelyén kezdődik és ott is ér végét.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 21.

Csendes hete volt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak, hiszen mindössze három gyermektornán vettek részt. A tizennégy évesek az élvonal alsóházában a csoportjának harmadik helyére lépett fel. A tizenkét évesek Ikrényben nyerték meg mindkét csoportmérkőzésüket a hétvégén. A tízéveseknél pedig két csapattal szerepelt az MKC a szomszédos Mosonszolnokon megrendezett tornán.

A MODELL

A kifutón képviselte a hétvégén a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubot, Hajtai Vanessza az NB I-es csapat balszélsője. Rajkán, a Kétfecske Környezettudatos Divatbemutatón az MKC játékosa is bemutatott egy újrahasznosított ruhát. A rendezvényen ugyanis minimális, vagy nulla hulladékkal készült ruhákban léptek a közönség elé a térségben sokak által ismert modellek. Így szeretnék felhívni a figyelmet a környezettudatos öltözködésre, a vásárlók szükségtelen túlfogyasztására, a ruhaipar túltermelésére és a hulladékcsökkentés fontosságára.

ELSZAKADT KERESZTSZALAG

Sajnos nem tudunk jó hírt közölni Tóth Gabriella térdsérüléséről, amelyet a csütörtöki és a mai napon is megvizsgáltak. A Motherson-Mosonmagyaróvár játékosának elszakadt a térdszalagja, így elülső keresztszalag műtét és hosszú rehabilitáció vár rá. Természetesen a lehető legjobbakat, sok kitartást, türelmet kívánunk a kézilabdázónak, aki így nyilatkozott a honlapunknak.

HETI PROGRAM 21. - CSENDES NAPOK

Az ünnep után, most a válogatott hét ad egy kis pihenőt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak, játékosainak. Az élvonalbeli felnőtt csapat edzésekkel készül a bajnoki hajrára, de sok kézilabdázó hiányzik igazoltan a foglalkozásokról. Tanja Asanin, Ana Kojic, Kovács Patrícia, Lancz Barbora hazája felnőtt válogatottjában, Csekő Brigitta és Török Lilly pedig a magyar junior válogatottban szerepel. Az utánpótlás gárdák közül is csak a kis szekcióban lesz három torna ezen a hétvégén.

MEGTANULTAK GYŐZNI…

A Húsvét miatt ezen a hétvégén nem voltak utánpótlás mérkőzései a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak. Az MKC ifjúsági gárdája azonban hétközben lejátszott egy nagyon fontos bajnoki mérkőzést, amelyet meg is nyert a Pénzügyőr SE ellen. Ez a siker pedig megerősítette a csapat helyzetét a bajnoki tabellán, a számunkra pedig lehetőséget adott egy rövid szakmai értékelésre az edzővel, Bognár Róberttel.

NINCS MÉG PONTOS DIAGNÓZIS

Természetesen minden mosonmagyaróvári szurkoló várja a híreket az elmúlt héten lejátszott Motherson-Mosonmagyaróvár - Kisvárda Master Good SE bajnoki találkozón súlyos sérülést szenvedő Tóth Gabriella állapotáról. Többször beszéltünk a játékossal, de egyelőre pontos diagnózisról, a térd sérülésének meghatározásáról nem tudunk beszámolni. Az ünnepek miatt sajnos a szükséges vizsgálatok lebonyolítására is lassabban kerül sor, de a hét második felében már ezek is meglesznek.

MINT A TOJÁSOK…

Ez a történet még a tavaly nyári kézilabda táborban kezdődött, amikor Bognár Evelin utánpótlásedzőnk a kapura lövéseknél már másodszor küldött a sor végére egy kislányt. Pedig a Szócsin hármasikrek nem tolakodtak, így következtek a sorban, de a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club edzői csak akkor ismerték meg a három egymásra tökéletesen hasonlító kislányt.

NAGYON KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁN AZ MKC!

A MOSONMAGYARÓVÁRI KÉZILABDA CLUB VALAMENNYI SPORTOLÓJA ÉS DOLGOZÓJA NEVÉBEN KÍVÁNUNK NAGYON KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!

KÉT FONTOS PONT

Az FTC - ETO rangadó árnyékában került lebonyolításra a Motherson-Mosonmagyaróvár - Kisvárda Master Good SE bajnoki mérkőzés. Az MKC a hatodik helyről várta a találkozót, a vendégek pedig a forduló előtt közvetlenül mögöttük voltak a tabellán. A mosonmagyaróvári csapat azonban sokat javított a helyzetén ezzel a szép, magabiztos győzelemmel.

KELLENEK A PONTOK

Ismét csütörtökön lép pályára a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata a bajnokság 22. fordulójában, amikor a Kisvárda Master Good SE gárdáját fogadja. A találkozó 18.00 órakor kezdődik az UFM Arénában és Gyurka János a mérkőzés előtti nyilatkozatában kifejtette, hogy nem lesz könnyű, de a két bajnoki pontot itthon kell tartani.

GYEREKEK TÖLTÖTTÉK MEG AZ UFM ARÉNÁT

Kedden reggel alsó tagozatos kisgyerekek népesítették be az UFM Aréna küzdőterét és az edzőtermeket. Igazi sportfesztivál volt tehát a mosonmagyaróvári csarnokban, amelyet a Mosonmagyaróvári kézilabda Club edzői és játékosai, valamint a Móra Ferenc Általános Iskola tanárai irányítottak.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 20.

Sajnos több a fiatalokkal foglalkozó szakember említette meg a létszámhiányokat a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak elmúlt héti mérkőzéseivel kapcsolatban. A rövid értékelésekből kiderül, hogy sajnos a betegségek, a sérülések miatt nehéz helyzetekben lévő csapatok eredményesebbek lehettek volna optimálisabb létszámban. Elgondolkodtató, megoldásra váró feladat tehát a klubban a fiatalok számának növelése, hiszen olyan világot élünk, amelyben a betegségek jelenlétével jobban számolni kell.

KÉT HAZAI MÉRKŐZÉS A HÉTEN - JEGYEK A KISVÁRDA ELLENI TALÁLKOZÓRA

Heti programot nem lehet írni ezen a héten, hiszen a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnak csak két csapata játszik bajnoki találkozót. Szerdán az MKC ifi fogadja a Pénzügyőr SE gárdáját, egy az élvonalban maradás szempontjából kiemelten fontos meccsen. Csütörtökön 18.00 órakor pedig Motherson-Mosonmagyaróvár - Kisvárda Master Good SE bajnoki találkozó lesz az UFM Arénában. Gyurka János tanítványainak is minden pontra szükségük van a bajnokság élmezőnyében, amit most meg is lehet erősíteni, hiszen a tabellán közvetlenül mögöttük álló Kisvárdát fogadják.

FOTÓVERSENY

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club fotóversenyt hirdet, amelynek témája: CSINÁLJ KÉPET LAJTIVAL!

MKC TÁVOZÓK

Az elmúlt napokban a Mosonmagyaróvári kézilabda Club honlapján bejelentettük, hogy kik érkeznek új játékosként az NB I-es csapathoz. Tudjuk tehát, hogy a nyáron Albek Anna, Bardi Fruzsina, Tóth Nikolett és Ines Ivancok csatlakozik majd a Motherson-Mosonmagyaróvár gárdájához. Mostanra viszont a távozók névsora is véglegessé vált, amely szerint Csekő Brigitta, Ana Kojic, Bojana Milic és Török Rebeka folytatja másik csapatban a pályafutását, Török Lilly pedig a kölcsönszerződése értelmében visszatér Debrecenbe.

GYŐZELEMMEL FELÉRŐ VERESÉG

Igazán örülhetünk annak, hogy a Győri Audi ETO KC - Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki találkozót a Televízió is közvetítette. A mosonmagyaróvári csapat ugyanis bebizonyította, hogy megfelelő - bár még mindig nem ideális - körülmények között valóban fel tud készülni még a legnehezebb feladatokra is. Ezen a találkozón az MKC messze túllépte a jó edzőpartner, a szimpatikus vesztes szerepét, amiért minden elismerést megérdemel Gyurka János csapata.

RANGOT ADNI A MÉRKŐZÉSNEK

2022 április 07.-én 18.30 órakor kerül lebonyolításra a Győri Audi ETO KC - Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es bajnoki kézilabda mérkőzésre. A színhely az Audi Aréna lesz, de tájékoztatni szeretnénk a szurkolóinkat, hogy a találkozót az Az M4 Sport Televízió élőben közvetíti. A csütörtöki lesz az első mérkőzése immár a klubelnökként Görbicz Anitának, akit a keddi Közgyűlésen választottak meg klubvezetőnek a következő három évre.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 19.

Öröm és bánat egyaránt jutott osztályrészül a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak az elmúlt héten. Jó példa erre az MKC ifjúsági kerete, amely bravúros pontot szerzett, majd a hétvégén csúnya vereséget szenvedett. A serdülő csapatok közül a másodosztályban mérkőzés nélkül jött a győzelem, a harmadosztályban viszont vereséggel ért véget a bajnoki. A gyermektornák közül pedig a tizenkét éveseké sikerült jól, a tizennégy esztendősöké azonban kevésbé volt jó az eredmények szempontjából.

HETI PROGRAM 20. - ETO MÉRKŐZÉSEKKEL

A heti írásainkat a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club programjával kezdjük, mert már a hét közepétől bajnoki találkozók várnak a csapatokra. Az NB I-es bajnokságban már csütörtökön lebonyolításra kerül a megyei rangadó az Audi Arénában, amit szerdán megelőz ugyanott a két klub első osztályú ifjúsági bajnoki találkozója. A hétvégén pedig jönnek sorra az utánpótlás találkozók, így külön érdekesség, hogy ezen a héten, a különböző korosztályokban tizenkét Győri ETO KC - MKC mérkőzésre kerül majd sor.