Híreink

UTÁNPÓTLÁS ÉVÉRTÉKELŐ: MKC U15

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásának évértékelő sorozatában a tizenötévesek csapata következik, amelyet Orbán Ákos irányított. Ez a korosztály, a tavalyi évhez hasonlóan a legjobbak között szerepelt, így kiemelt figyelmet kapott. Két év első osztályú játék után nagyon bízunk abban, hogy ezek a lányok felkészültebben, tapasztaltabban játszhatnak majd a serdülő és ifjúsági bajnokságokban.

VARGA EMÍLIA A JUNIOR EB-RE KÉSZÜL

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói 2023 július 10.-én hétfőn kezdik el a felkészülést a 2023/2024-es élvonalbeli szezonra. Egy igazolt hiányzója viszont lesz akkor a csapatnak, hiszen a NEKA-ból érkező átlövő Varga Emília, a július 06. és 16. között Romániában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon szerepel.

ELKEZDŐDÖTT AZ MKC NYÁRI TÁBORA

Hétfőtől-péntekig tart a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári tábora, amelynek az első napját nagyon élvezte a százharmincöt gyermek. A nyitónapon óriási sikere volt a délelőtti judoedzéseknek és természetesen a kézilabda foglalkozásoknak. Nagy szeretettel fogadták az UFM Arénát meglátogató Bardi Fruzsinát, aki a táborozókkal töltötte a délutánt. Egész héten hasonlóan tartalmas programok várják a gyerekeket, amelyekről a korosztályos Facebook csoportokban már láthatnak fotókat, videókat a hozzátartozók.

UTÁNPÓTLÁS ÉVÉRTÉKELŐ: MKC U17

Folytatjuk a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásának évértékelő sorozatát, amelyben most a tizenhét évesek, azaz a serdülő csapat idényét összegezzük. Az MKC U17-es csapatának sikerült érmet szereznie a bajnokságban, amire joggal lehet büszke Farkas Veronika a csapat edzője.

HÉTFŐTŐL MKC TÁBOR

Az idén június 19. és június 23. között kerül megrendezésre a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári tábora. Az évek óta rendkívül népszerűek a táborozás programjai, így nem csoda, hogy most is betelt a tábor létszáma. Az idei év újdonsága, hogy a kicsik és a nagyobbak most nem külön hetekben, hanem ugyanazon az öt napon táboroznak majd.

UTÁNPÓTLÁS ÉVÉRTÉKELŐ: MKC U19 - MKC U22

Egy nagyon jó hangulatú vacsorával zárta az évet hétfőn este a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlása. A korosztályok edzőit arra kértük, hogy értékeljék a 2022/2023-as idényt, összegezve a fiatalokkal végzett munka eredményeit, a tanulságait. Elsőként az utánpótlás szakmai igazgató Bognár Róbert gondolatait olvashatják, aki két bajnokságban vezette az MKC utánpótlás ifjúsági keretét.

TÁMOGATÓKKAL BÚCSÚZTATTA AZ IDÉNYT A CSAPAT

A Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata több támogatóját is meglátogatta a bajnokság zárásaként. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club képviseletében egy nagyméretű fotómontázst vittek ajándékba, megköszönve a szponzorok rendkívül fontos segítségét.

ADATBEKÉRÉS A 2023/2024-ES BÉRLETEKHEZ

A 2023/2024-es NB1-es bajnoki szezontól megújul, a jegymester.hu rendszerén keresztül zajlik majd a bérletértékesítés folyamata. Erről már többször adott tájékoztatást a klub kiemelve, hogy a zökkenőmentes bérletértékesítési folyamathoz a bérleteseink adatainak pontosítására van szükség, amit már sokan meg is tettek. Az ehhez feltététlenül szükséges adatbekérő leadását, beküldését az MKC most meghosszabbítja 2023 június 15.-ig jelezve, hogy ezt követően erre már nem lesz lehetőség.

MEGTISZTELŐ LÁTOGATÁS

Mosonmagyaróvár lesz a helyszíne a Magyar Olimpiai Akadémia 77. Vándorgyűlésének 2023. június 10. szombaton. A délelőtt a városban több helyszínt is meglátogatnak a szervezők és az olimpikonok, délután pedig érdekes előadásokat tartanak a sportról, az olimpiai eszméről.

BRONZÉREM A DIÁKOLIMPIÁN

Bronzérmet szerzett a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás játékosaiból álló Kossuth Lajos Gimnázium csapata az országos diákolimpia szegedi nyolcas döntőjében. A hétvégi tornán Bedő Zoltán és Halász Kristóf az MKC utánpótlás edzői irányították a csapatot, amely az átlövő Aszt Petra gólkirálynői címével különdíjat is szerzett.

VÁLOGATOTT FELMÉRÉS

Három Motherson-Mosonmagyaróvár játékosnak egy kicsit rövidebb lesz a nyári szünet, hiszen Albek Anna, Pásztor Noémi és Szemerey Zsófi meghívót kapott a magyar válogatott összetartására. A magyar felnőtt válogatott 2023 június 6. és 8. között Siófokon vesz részt egy felmérésen, amelyre most 29 kézilabdázót hívtak meg.

„PIHENŐ” NAPOK

A mostani írásunkból kiderül, hogy a címben nem véletlenül került idézőjelbe a „pihenő” szó, hiszen rendkívül mozgalmas napokon van túl a szezont az elmúlt hétvégén befejező Motherson-Mosonmagyaróvár csapata.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 26.

Az utánpótlás bajnokságok zárásaként három idegenbeli mérkőzése maradt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak. Kevés örömet hozott a záróforduló, hiszen az MKC U17-es csapatának nem sikerült a Tempo KSE elleni budapesti vendégjáték. Vereséggel zárt az U19-es csapatunk is, az első osztályú ifjúsági bajnokságban bronzérmes Győri Audi ETO KC otthonában. A felnőtt NB II-ben viszont sokkal könnyebb feladat várt Bognár Róbert tanítványaira, amit teljesítettek is a fiatalok, így győzelemmel ért véget a 2022-2023-as idény utolsó korosztályos megméretése.

NEM VOLT VESZTES

Ünneplésre készült a magyar bajnoki címét megvédő Győri Audi ETO KC, amely a trófea, az aranyérmek átadásával meg is történt az Audi Arénában. Az utolsó bajnoki forduló mérkőzését is megnyerték, a hősiesen küzdő, remekül kézilabdázó, negyedik helyen végző Motherson-Mosonmagyaróvár ellen, amely nem vesztesként zárta a bajnokságot.

A BAJNOK OTTHONÁBAN

A Győri Audi ETO KC ellen zárja a 2022-2023-as bajnokságot szombaton a Motherson-Mosonmagyaróvár az Audi Arénában. A két Győr-Moson-Sopron megyei csapat találkozója az M4 Sport+ TV élő közvetítése miatt a tervezettnél hamarabb, 16.30 órakor kezdődik.

INFORMÁCIÓK A BÉRLETESEINK SZÁMÁRA

A 2023/2024-s NB1-s bajnoki szezontól megújítjuk a bérletértékesítés folyamatát, amelyet a Jegymester.hu rendszerén keresztül fogjuk lebonyolítani. A bérletértékesítés során lehetőséget biztosítunk közvetlenül a Jegymester.hu feléletén történő online vásárlásra és személyes megváltásra az UFM Arénában. A zökkenőmentes bérletértékesítési folyamathoz a bérleteseink adatainak pontosítására van szükség. Kérjük töltsék ki a Bérletmegújító Adatbekérőt, amelyet megtalálnak honlapunkon www.mkcse.hu Letölthető Anyagok között.

A 21. HÉT PROGRAMJA - UTOLSÓ FORDULÓK

A hétvégén zárják a bajnokságokat a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatai, az utolsó fordulókban négy mérkőzést játszanak. A pénteken, szombaton és vasárnap sorra kerülő bajnoki találkozók mindegyikére idegenben kerül sor. Győrben játszik az U19-es és az NB I-es gárda, Budapestre utaznak a tizenhét évesek és Lipóton lép pályára az MKC U22, a felnőtt NB II-es bajnokságban.

MKC - NEKA KÉPRIPORT

Izgalmas mérkőzésre sikeredett a Motherson-Mosonmagyaróvár utolsó hazai bajnoki találkozója a Nemzeti Kézilabda Akadémia ellen. Természetesen az elmúlt szombaton is készültek fotók, amelyek most a látványos jelenetek mellett, megható pillanatokat is megörökítettek.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 25.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásának hazai zárófordulója sajnos csak az MKC U17-es gárdájának sikerült, amely a győzelmével bajnoki bronzérmes lett. Az ifjúsági kerettől a helytállás volt elvárható a NEKA ellen, valamint bizakodással vártuk az ETO U22 elleni bronzcsatát, amely azonban győri sikerrel zárult. Két győztes mérkőzést játszottak viszont az idegenben szereplő tizenötévesek, akik a második helyen zárták az első osztályú bajnokság rájátszását. Az MKC U13 pedig szintén két sikerrel fejezte be a szezont, ebben a korosztályban legyőzve a Győri ETO KC fiataljait.

ŐSZINTE RÉSZVÉTÉT FEJEZI KI AZ MKC

Gyakorlatilag a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyitotta meg vasárnap reggel a Futókörök Napját, amelyben Mosonmagyaróvár képviselte idén a megyét. Az MKC felnőtt csapata és utánpótlás játékosai még vidáman teljesítették a távot, de sajnos késő délelőtt tragikus haláleset történt a Báger tónál szervezett rendezvényen. A szervezők a további programokat érthetően lemondták, az MKC pedig őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt családjának.

GYŐZTES HAZAI SZEZONZÁRÁS

Hazai pályán győzelemmel akart búcsúzni a szezontól, a szurkolóktól a Motherson-Mosonmagyaróvár, a vendég NEKA számára pedig csak „ A menekülés a győzelembe” segíthetett az élvonalbeli tagság megőrzésében. Ígért izgalmakat tehát az MKC hazai szezonzárója, amelyek azonban inkább csak a találkozó első harminc percét jellemezték.
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - Praktiker-Vác
2023.09.28., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó