Híreink

NAGYON VÁROM, HOGY KEZDŐDJÖN A BAJNOKSÁG…

Tanja Asanin a Motherson-Mosonmagyaróvár átlövője fejezte be ezzel a mondattal a vele készült riportot, amelynek a televíziós felvételét is rövidesen láthatják majd a honlapunkon. A 24 esztendős montenegrói kézilabdázót elsőként természetesen a csapatról, a beilleszkedésről a mosonmagyaróvári tapasztalatairól kérdeztük.

SIKERES EDZŐMÉRKŐZÉS AZ ALBA ELLEN

Győzelemmel zárta második felkészülési találkozóját is a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata, amely pénteken a szintén NB I-es Alba Fehérvár KC ellen lépett pályára. A jó tempójú, dinamikus mérkőzés első játékrészében kiegyenlített volt a játék, a második harminc percben azonban az MKC volt az eredményesebb.

PÉNTEKEN EDZŐMÉRKŐZÉS - A 2021/2022-ES BAJNOKI ELLENFELEINK - 3. RÉSZ

Összekötjük a pénteki ellenfelünk és az NB I-es kézilabda bajnokság csapatait bemutató sorozatunkat, amikor az Alba Fehérvár KC gárdájáról írunk. Most tehát nem két rivális következik, viszont egy olyan csapattal ismerkedünk meg, amelyikkel egy héten belül kétszer is megmérkőzik az MKC. Pénteken 17 órától a Móri, Wekerle Sándor Szabadidő Központban (Mór, Táncsics Mihály utca 25.) találkozik egymással a két NB I-es gárda, ahol a mérkőzés megtekintése ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött! A jövő héten pedig az UFM Arénában lesz MKC - Alba FKC edzőmérkőzés, amely csütörtökön is 17.00 órakor kezdődik majd.

A SERDÜLŐK IS ELKEZDTÉK A NYÁRI FELKÉSZÜLÉST

Szép sorban munkába állnak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai, amelyek közül most a serdülők felkészülésének kezdetéről számolunk be. Ezt a korosztályt a 2021/2022-es szezonban is Farkas Veronika irányítja, aki a napokban egy jelentősen átalakult csapattal kezdte el a nyári alapozást.

A 2021/2022-ES BAJNOKI ELLENFELEINK - 2. RÉSZ

Az NB I-es kézilabda bajnokság csapatait bemutató sorozatunkban most két olyan riválisról írunk, amely csapatok az Európa-Liga sorozatban is elindulnak. Elképzelhető tehát, hogy a Váci NKSE és az MTK Budapest gárdái tehát nem csak a szeptember 12-én rajtoló szezonban, hanem a nemzetközi kupában is az MKC ellenfelei lehetnek.

NECKARSULM - MKC KÉPRIPORT

A honlapunkon egy képriportot is közlünk a péntek kora délutáni Sport Union Neckarsulm - Mothreson-Mosonmagyaróvár felkészülési mérkőzésről. A csapat következő edzőmérkőzésére Móron kerül sor, 2021 augusztus 06. pénteken 17.00 órakor kerül sor az Alba Fehérvár KC ellen.

GYŐZTES EDZŐMÉRKŐZÉS BÉCSBEN

A Bécsben edzőtáborozó Sport-Union Neckarsulm ellen játszotta le az első nyári felkészülési találkozóját a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata. A Bundesligában tavaly hatodik helyezést elérő német gárda volt az ellenfél, amelyet bíztató teljesítménnyel győzött le az MKC újjáalakuló csapata.

ERŐS NÉMET ELLENFÉL

A Motherson-Mosonmagyaróvár első nyári felkészülési mérkőzésére pénteken 14.30 órái kezdettel kerül sor a bécsi BSFZ Südstadtban, a Hypo NÖ otthonában. Az ellenfél a német Bundesliga hatodik helyén végzett Sport-Union Neckarsulm gárdája lesz. A felkészülési mérkőzés megtekinthető a helyszínen, de az utazáshoz az aktuális osztrák járványügyi rendelkezéseket figyelembe kell venni.

AZ IFJÚSÁGI KERET IS MUNKÁBAN

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai közül elsőként az ifjúsági keret kezdte el a felkészülést a következő szezonra. Bognár Róbert tanítványai hétfőn álltak munkába és mindjárt két edzéssel, egy délelőtti felméréssel valamint egy délutáni teremedzéssel kezdtek.

KEMÉNY EDZÉS - VENDÉGEKKEL

A hétfői nap délelőtti kondicionáló edzéssel kezdődött a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata számára. Délután négy órakor pedig teremedzéssel folytatódott, amelyen a Győri Audi ETO KC itthon lévő kézilabdázói is részt vettek. Az edzésen készült képeink arról árulkodnak, hogy a játékosok keményen, de jókedvűen dolgoztak.

ALAKULÓBAN...

A Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata nagyon kemény munkát végzett a nyári felkészülés második hetében. Gyurka János napi két edzést vezényelt a hét négy napján, amely alól csak a szerdai nap volt kivétel, amikor délután gyúrás és fürdés volt a program. Az elvégzett munkáról, a hangulatról és a napokban ismertté vált bajnoki soroslásról most Tóth Esztert az MKC csapatkapitányát kérdeztük.

ELKÉSZÜLT A BAJNOKI SORSOLÁS

A Magyar Kézilabda Szövetség székházában 2021. július 22.-én, csütörtökön tartották a K&H női kézilabda liga 2021/2022-es idényének sorsolását. A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a címvédő Ferencváros otthonában kezdi meg majd az új szezont. Az MKSZ-ben tartott sorsoláson egyelőre a 2021/2022-es bajnoki fordulók párosítása történtek meg, a mérkőzések végleges időpontja még nincs meg. A bajnoki mérkőzések pontos menetrendjéről megkezdődnek az egyeztetések és amint végleges időpontjaink lesznek, természetesen azonnal megjelentetjük azokat a honlapunkon.

A 2021/2022-ES BAJNOKI ELLENFELEINK - 1. RÉSZ

A következő sorozatunkban az NB I-es kézilabda bajnokság csapatait vesszük górcső alá, azaz egy kicsit megfigyeljük a Motherson-Mosonmagyaróvár ellenfeleinek helyzetét. Az első részben az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC gárdáival foglalkozunk, akik vélhetően a szeptember 12-én rajtoló szezonban is páros versenyt folytatnak majd a bajnoki címért.

A FELKÉSZÜLÉS PROGRAMJA

A nyári alapozás második hetében napi két edzéssel készül a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata a bajnoki szezonra. A délelőtti kondicionáló és a délutáni teremedzések sorát csak szerdán törik meg a, amikor ebéd után a Flexum Termál fürdőbe látogatnak a lányok. Természetesen az MKC felkészülési terve is készen van, amelyet nemsokára már pontos időpontokkal kiegészítve is fogunk közölni.

CSAPATÉPÍTÉS MESTERFOKON

A csütörtöki és pénteki napot csapatépítéssel töltötte Döbröntén a Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabda együttese. Az igazán minden igényt kielégítő Hasik Hotelben, két nagyon tartalmas napot töltöttek együtt a játékosok és a szakmai stáb. A Viga Sport csapatépítő szakemberei pedig olyan komoly feladatok elé állították a kézilabdázókat, amelyeket kizárólag egymásra figyelve lehetett megoldani. A stábunk pénteken látogatta meg a lányokat, így a mostani írásos beszámolót, nemsokára egy videós összeállítás is követi majd.

MUNKA ÉS ISMERKEDÉS

A Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli felnőtt kézilabda csapata hétfőn kezdte el a nyári felkészülést a 2021/2022-es bajnoki szezonra. Szerdáig hat edzés szerepelt a programban, kiegészülve az ilyenkor megszokott felmérésekkel, orvosi vizsgálatokkal. A honlapunkon fényképes és videós anyagot is láthatnak az alapozás első napjáról, a folytatásról pedig az MKC edzőjét, Gyurka Jánost kérdeztük.

CSOPORTKÖRÖS AZ MKC AZ EURÓPA-LIGÁBAN

Az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette az Európa-Liga kiemelési listáját, amely szerint a magyar bajnoki bronzérmes Motherson-Mosonmagyaróvár rögtön a csoportkörben kap szerepet. A korábbi EHF-kupa utódjának második idénye, 39 csapattal kezdődik el, így remek hír az MKC csoportkörbe emelése, a román Baia Mare, az orosz Lada és a dán Viborg társaságában.

A 2021/2022-ES IDÉNY ELSŐ EDZÉSE

Hétfőn reggel tíz órakor az UFM Aréna küzdőterén Gyurka János vezetőedző, Stranigg Ferenc másodedző, Benkovics Edit gyógytornász és Tóth Ferenc masszőr fogadta a játékosokat. Negyedórás megbeszéléssel kezdődött el az első foglalkozás, amelyet a délelőtti edzésen különböző funkcionális tesztek követtek.

KEZDŐDIK A FELKÉSZÜLÉS

Még néhány napot, gyakorlatilag egy hosszú hétvégét pihenhet ezen a nyáron a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata. Július 12. -én hétfőn ugyanis elkezdődik a felkészülés következő idényre. A napi két edzés mellett, felmérések, orvosi vizsgálatok és csapatépítő programok alkotják a júliusi programot. Természetesen edzőmérkőzéseket is fog játszani az MKC, amelyek időpontját, helyszínét a honlapunkon ismertetjük majd.

TÁBORZÁRÁS

Bátran állíthatjuk, hogy remekül sikerült a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club második heti nyári tábora is, amelyen a 2011 - 2015-ös születésű gyerekek vettek részt. A napi két kézilabda edzés mellett, a táborozók élvezeték a játékos szabadidő programokat, a kézműves foglalkozásokat, a sportos és szellemi vetélkedőket. Remek kikapcsolódás volt a sárkányhajózás és a kirándulás a székesfehérvári Bory-várba. Ezen a héten Kovács Patrícia és Tóth Eszter volt a tábor vendége, akiket nagy szeretettel fogadtak a fiatal kézilabdázók.

KLUB FILOZÓFIA

Több szempontból értékeltük már a Motherson-Mosonmagyaróvár fantasztikus bajnoki szereplését. Az MKC szakmai igazgatójának összegzésére azonban még nem került sor, pedig a Dr. Hoffmann Lászlóval történő beszélgetések mindig érdekesek. A szakember most is olyan szempontokból foglalta össze - a szándékosan kicsit provokatív megjegyzésekre, kérdésekre - adott válaszait, amelyek már a jövőt is érintik.
Következő mérkőzés:
Motherson-Mosonmagyaróvár - Váci NKSE
2021.10.16., 18:00 óra.
Videók
összes videó