Híreink

AZ MKC MAGABIZTOSAN HOZTA A KÖTELEZŐT

Két bajnoki rangadó elvesztése után a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata hazai környezetben akart javítani az alsóházhoz tartozó Vasas ellen. A kiesés elkerülése ellen harcoló budapestiek ellen nem számított könnyű találkozóra az MKC. A hazai csapat jó és a vendég gárda gyenge kezdése azonban hamar eldöntötte a két bajnoki pont sorsát.

MINDEN PONTÉRT HARCOLÓ ÚJONC

A tizenöt bajnoki címmel büszkélkedő budapesti piros-kékek a hetvenes, nyolcvanas években voltak igazán meghatározóak a női kézilabdázásban. Az idei szezonban azonban ismét az NB I-ben szerepelnek és nagy csatában vannak azért, hogy megőrizzék a helyüket az élvonalban. 2022 április 01.-én pénteken a Motherson-Mosonmagyaróvár, a megszokott 18.00 órás kezdéssel a Vasas SC csapatát fogadja az UFM Arénában.

ESZTER, GABI, NIKOLETT

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata hű marad a „hagyományokhoz” és az idén nyáron is megerősíti a csapatát Tóth nevű kézilabdázóval. Tóth Eszter és Tóth Gabriella után, az új idényben az FTC-Raill Cargo Hungaria irányító-átlövője Tóth Nikolett csatlakozik majd az MKC gárdájához. A 2001 július 13.-án született, korosztályos válogatott játékos két éves kölcsönszerződéssel érkezik Mosonmagyaróvárra.

A BEÁLLÓ HAZATÉR

Semmi túlzás sincs a címben, hiszen Bardi Fruzsina esetében ez a kijelentés minden tekintetben igaz. A beálló a nyártól ismét a Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázója lesz, két éves szerződést kötött a régi - új klubjához. Bardi Fruzsina a 2014/2015-ös szezonban érkezett Mosonmagyaróvárra, ahol öt idényt töltött, tehát gyakorlatilag a kezdetektől az MKC játékosa volt.

HETI PROGRAM 19. - JEGYEK A VASAS ELLENI MÉRKŐZÉSRE

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szinte valamennyi csapata pályára lép ezen a héten, tehát ismét bőven lehet válogatni a mérkőzések között. Az UFM Aréna pedig helyszíne lesz a szerdai ifjúsági bajnoki találkozónak, valamint pénteken a serdülő és a felnőtt bajnoki találkozóknak. A Vasas SC elleni NB I-es mérkőzésre a Szellőrózsa ABC-ben már lehet jegyeket vásárolni, hétköznapokon 05.00 és 17.00 óra között és a mérkőzés napján 16.30 órától az UFM Aréna jegypénztárában.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 18.

Eredményes hetet zártak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai, hiszen az NB II-es, a másod és a harmadosztályú serdülő csapat és az MKC U13-as gárdája is veretlen maradt. Siófok azonban nem volt kellemes helyszín most a számunkra, mert a hétközben ott az ifjúsági csapat is kikapott. Ezen a héten a betegségek nagyon megtizedelték az utánpótlás csapatokat, így mindenképpen dicséretes, hogy a fiatalok helyt tudtak állni a bajnokságokban és a tornákon.

AUSZTRIÁBÓL ÉRKEZIK AZ MKC MÁSODIK ÚJ IGAZOLÁSA

Osztrák válogatott átlövővel erősödik a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata a következő idényben. A 23 éves, 182 cm magas Ines Ivancok 2015-ben debütált a „sogórok” nemzeti csapatában, így évek óta állandó csapattársa Kovács Patríciának az osztrák válogatottban.

SIÓFOKON MARADTAK A PONTOK

A nemzetközi kupaszereplés lehetőségének szempontjából rendkívül fontos találkozót játszott a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata Siófokon. A hazai csapat jó formában várta a mérkőzést és az esélyeit az is növelte, hogy az MKC tétmérkőzésen még nem tudott győzni a Balaton fővárosában. Sajnos most sem…

AZ ÉLMEZŐNY A TÉT SIÓFOKON

A Siófok KC a vártnál gyengébben kezdte a bajnokságot, de Mosonmagyaróváron mindenki számított arra, hogy a Balaton-partiak ott lesznek a bajnokság végelszámolásánál. Gyurka János és csapata nagy csatára, kemény küzdelemre számít tehát szombaton 18.00 órától a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Az ötödik MKC és a hatodik Siófok között mindössze egyetlen pont a különbség, így gyakorlatilag a közvetlen élmezőnyben maradás a tét a két csapat számára. A szombati bajnoki találkozót a Siófok KC Youtube csatornáján élőben figyelemmel követhetik.

KÖZEL EGYMILLIÓ FORINTOT SIKERÜLT ÖSSZEGYŰJTENI AZ UKRAJNÁBÓL ÉRKEZŐ MENEKÜLTEKNEK

Igazán sikeres volt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és a mosonmagyaróvári szurkolók adománygyűjtési akciója, hiszen közel egymillió forint lett a pénz és tárgyi adományok végösszege. Nagyon szépen köszönjük tehát a klub szimpatizánsainak, hogy ismét segítettek, hasznos tárgyakat és sok pénzt adományoztak a háború elől menekülteknek.

A SZÜLETÉSNAPOS GYURKA JÁNOS SZERINT A FOLYAMATOS MEGÚJULÁS NEM KORFÜGGŐ

Pénteken töltötte be a hatvanadik életévét a 191-szeres válogatott, világbajnoki ezüstérmes Gyurka János. A játékosként négyszeres bajnok és nyolcszoros Magyar Kupa-győztes, korábbi kiváló balkezes átlövőt a pályán és az elmúlt évtizedekben edzőként is a higgadtság és a nyugalom jellemezte, ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy szakvezetőként is nyert már bajnoki címeket.

HETI PROGRAM 18.

Ismét tartalmas lesz a hét a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatai számára, amelyek szerdától-vasárnapig hét fronton is megmérkőznek az ellenfeleikkel. A legfontosabb találkozókra vitathatatlanul a Balaton fővárosában kerül sor, ahol az NB I-es és az ifjúsági is csapat is a bajnoki helyezések szempontjából döntő találkozókat játszik. Mosonmagyaróvárom csak két bajnoki találkozót bonyolítanak le, tehát csak a második számú serdülő csapat és az NB II-es bajnoki találkozó helyszíne lesz az UFM Aréna.

IFI SIKER - UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 17.

Hétközben rendkívül fontos győzelmet aratott az MKC ifjúsági csapata, így a tizennégy csapatos első osztályú bajnokságban fellépett a tizenegyedik helyre. Ugyanez az ifjúsági keret a hétvégén, a felnőtt NB II-es bajnokságban viszont vereséget szenvedett. A serdülő harmadosztályban ebben a fordulóban csak egy pontot tudott begyűjteni az MKC, viszont az U14-es lányok az első sikerüknek örülhettek az élvonal alsóházi rájátszásában. A legkisebbek közül ezen a héten a tizenkét és tíz évesek korcsoportjában rendeztek tornákat.

VÁLOGATOTT ÁTLÖVŐ ÉRKEZIK MOSONMAGYARÓVÁRRA

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club most hivatalosan is bejelenti, hogy Albek Anna a 2022/2023-as szezontól Mosonmagyaróváron folytatja a pályafutását. A húsz esztendős a vajdasági Zentán született jobbátlövő, aki a védekezésben hármas pozícióban szerepel, két éves szerződést kötött az MKC-val.

A MOSONMAGYARÓVÁRON VÁSÁROLT EURÓPA-LIGA JEGYEK VISSZATÉRÍTÉSE

Az Európa-liga sorozat mérkőzéseire egyrészt online lehetett jegyeket vásárolni, amelyeknek a visszaváltási lehetőségét már közöltük az érintett vásárlókkal. Viszont lehetett a mosonmagyaróvári Tourinform irodában (Mosonmagyaróvár, Magyar utca 9.) is jegyeket beszerezni, így most azoknak a kompenzációjáról szeretnénk tájékoztatni a szurkolókat.

A FÁK NEM NŐNEK AZ ÉGIG

Nagyon kedves köszöntéssel kezdődött a mérkőzés, hiszen a találkozó napján ünnepelte a hatvanadik születésnapját Gyurka János az MKC vezetőedzője. Nem csoda tehát, hogy a klub ajándékkal, a szurkolók pedig vastapssal köszöntötték a rendkívül népszerű szakembert. Az elismerés azonban a mosonmagyaróvári közönségnek is járt, mert a bejáratoknál nagyon sok adomány és pénz gyűlt össze az Ukrajnából érkező menekültek megsegítésére.

PÉNTEKI RANGADÓ

Pénteken 17.45 órakor, tehát a megszokottnál negyed órával hamarabb kezdődik a Motherson-Mosonmagyaróvár - DVSC Schaeffler NB I-es bajnoki mérkőzés, amit az M4 Sport Televízió élőben közvetít majd. A mosonmagyaróvári közönséget pedig emlékeztetjük, hogy a találkozó előtt az MKC gyűjtést tart az Ukrajnából érkező menekültek számára. A járványhelyzet korlátozásainak feloldása után teljes létszámban visszatérhetnek a szurkolók, így az MKC számít a segítségükre!

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 16.

Ismét nagyon eredményes hét van a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai mögött, hiszen négy mérkőzésből, hármat megnyertek. Az MKC ifinek nem sikerült a hétközi dunaújvárosi korosztályos találkozó, de a keretnek az NB II-ben sikerült a visszavágás a VKLSE Győr csapata ellen. A másodosztályú serdülő bajnokságban Farkas Veronika tanítványai fölényes magabiztossággal győztek, a serdülő II. pedig rangadót nyert, amivel át is vette a vezetést a bajnokságában.

HETI PROGRAM 17.

Több korosztályban is a rangadók hete következik a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatai számára. Természtesen kiemelkedik a pénteki NB I-es találkozó a Debrecen ellen, amely előtt most is szeretnénk felhívni a figyelmüket az Ukrajnából érkező menekülteknek szánt adományok gyűjtésére. Nagyon fontos mérkőzés vár szerdán az ifjúsági gárdára is, amely a közvetlen riválisát fogadja az első osztályú tagság megőrzéséért folytatott küzdelemben. A legjobbak között első ízben szereplő MKC U14 alsóházi sorozata érdemes kiemelten figyelni. Az igazán bőséges kínálatból csak a másodosztályban szereplő, serdülő csapat találkozója hiányzik, mert a soros ellenfélként érkező Szigetszentmiklós SE visszalépett a bajnokságból.

SEGÍTSÜNK!

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club is csatlakozik a háború miatt Ukrajnából Magyarországra menekültek hatékony támogatásához. A klub felajánlotta a pénteki Mosonmagyaróvár-Debrecen bajnoki mérkőzés teljes jegybevételét a rászorulóknak. Ehhez azonban a mosonmagyaróvári szurkolók segítségét is kéri, akik már sokszor bebizonyították, hogy a bajba jutottak mindig számíthatnak rájuk.

ELLENTÉTES FÉLIDŐK, ÉRTÉKES PONTOK

Egy nagyon feldobott hangulatú Dunaújvárosi KKA várta szombaton délután a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatát, hiszen a Kohásznak a hétközben sikerült bejutnia a Magyar Kupa négyes döntőjébe. Ennek ellenére az igazán felszabadult, eredményes és taktikus játékot az MKC mutatta az első félidőben. A fordulás után azonban a hazai csapat nagyon megszorongatta a Mosonmagyaróvárt, amely így nagyot küzdve szerzett értékes pontokat.