Híreink

U19-ES SIKER ÉS UTÁNPÓTLÁS JELENTÉS

Nagyon értékes idegenbeli sikerrel kezdte a 2022/2023-as szezont a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlása. Bognár Róbert U19-es együttese Kozármislenyben lépett pályára, ahol megszerezte az idény első győzelmét. Az utánpótlás szakmai igazgatót erről a mérkőzésről, valamint az MKC utánpótlás aktualitásairól kérdeztük.

NAGYON KÖZEL JÁRTUNK

Nem jó előjelekkel várta a Motherson-Mosonmagyaróvár a Ferencváros elleni bajnoki nyitányt, mert nem tudott teljes kerettel felállni a Népligetben. Ennek ellenére az MKC-nak ismét sikerült megszorítania, teljes erőbedobásra kényszerítenie a magyar bajnokság egyik aranyesélyesét.

RAJT AZ FTC OTTHONÁBAN

A sorsolás furcsa szeszélye, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár az idén is a budapesti Népligetben kezdi el az NB I-es bajnokságot. Így 2022 szeptember 02.-án pénteken 18.00 órakor az FTC-Rail Cargo Hungaria - Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzéssel rajtol az MKC a 2022/2023-as szezonban. A találkozót élőben követhetik azok is, akik nem lesznek ott az Elek Gyula Arénában, hiszen az M4 Sport Televízió közvetíti.

RAJT ELŐTT - NB I-ES ÚTMUTATÓ

Női kézi NB I: nagy visszatérők Győrben, rutinos sztárok az FTC-ben + átigazolási körkép címmel jelent meg egy nagyon hasznos összegzés a Nemzeti Sport napilapban. Sajtófigyelésként ezt közöljük most a honlapunkon. A női kézilabda NB I-ben címvédő Győr, valamint a Ferencváros is jelentős erősítéseket hajtott végre az átigazolási időszakban. A bronzérmes Debrecen szintén jól igazolt, csakúgy, mint a dobogó alsó fokára szintén esélyes Siófok és Mosonmagyaróvár.

A SZURKOLÓK IS KÉSZÜLNEK

2022 szeptember 02-án 18.00 órakor a Ferencváros otthonában, tehát idegenben kezdi a 2022/2023-as bajnoki szezont a Motherson-Mosonmagyaróvár. A budapesti nyitányt azonban két hazai találkozó követi, 2022 szeptember 11. vasárnap, 19.00 órakor Motherson-Mosonmagyaróvár - Kisvárda, majd 2022 szeptember 14. szerdán 18.00 órakor Motherson-Mosonmagyaróvár - Érd találkozók helyszíne lesz az UFM Aréna.

AZ ÚJ CSARNOKUNK

Arról már beszámoltunk, hogy ünnepélyesen átadták a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club új multifunkcionális edzőcsarnokát. Most viszont szeretnénk néhány képpel, rövid műszaki leírással be is mutatni ezt a munkacsarnokot. A fotók felelevenítik a tervezés, az építkezés folyamatait, valamint azt is megmutatják, hogy milyen örömmel vették birtokba a gyerekek.

FOTÓZTUNK

Ebben az idényben ismét posztert készítünk a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapatáról és aláíró kártyák is készülnek a játékosokkal. Szamosi László a Raw Agency fotósa dolgozott a csapattal és a fotózásról most mutatunk néhány pillanatfelvételt. Az első hazai bajnoki találkozón már az új portrékat láthatják majd az UFM Aréna korlátján. Valamint újdonság lesz, hogy videofelvételek is készültek a lányokról, így a mérkőzések előtti bemutatások látványosabbak lesznek.

AZ UTOLSÓ TESZT

Vastapsot kapott a Motherson-Mosonmagyaróvár az utolsó felkészülési találkozója után, amelyen rendkívül magabiztosan győzött az Európa-liga csoportkörös norvég Molde HK ellen. Az elismerést pedig azért is megérdemli a csapat, mert az edzőmérkőzéseit, a legelső Debrecen elleni, Balatonboglári mérkőzést leszámítva hibátlanul teljesítette.

AZ UTOLSÓ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

A nyári felkészülési mérkőzések sorát, 2022 augusztus 26.-án pénteken 15.00 órakor a norvég Molde HK zárja a Motherson-Mosonmagyaróvár. Erős ellenfél vár tehát Gyurka János csapatára, de a közelgő bajnoki rajt előtt igazi erőfelmérő lehet ez az edzőmérkőzés.

IDŐPONT VÁLTOZÁSOK

Több változás is van a Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzéseit illetően, amelyekre most szeretnénk felhívni a szurkolóink figyelmét. A csapat utolsó felkészülési találkozóját, a norvég ellenfél kérésére egy órával hamarabb kezdik el, tehát a 2022 augusztus 26.-án pénteken 15.00 órakor rajtol a Motherson-Mosonmagyaróvár - Molde HK edzőmérkőzés.

A TORNAGYŐZELEM KÉPEI

Szép sikerrel zárult a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club első nemzetközi tornája, hiszen a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata végzett az első helyen. Szombaton a cseh DHC Slavia Praha elleni helyosztó mérkőzésen, 44 - 24-es, tehát nagyon magabiztos mosonmagyaróvári siker született. A vasárnapi döntőben pedig 26 - 20 arányban, a horvát RK Podravka Koprivnica gárdáját múlta felül az MKC. Erről a két találkozóról láthatnak most néhány nagyon jól sikerült fényképet.

TORNAGYŐZELEM

Az AVIA-kupa döntő mérkőzésén Horvátország „örökös” bajnoka, a nemzetközi mezőnyből is jól ismert RK Podravka Koprivnica volt a Motherson-Mosonmagyaróvár ellenfele. A vendégek kemény küzdelemre is késztették a mosonmagyaróvári csapatot, így nem csak a tornagyőzelemnek, hanem annak is örülhetett az MKC, hogy ez a torna nagyon jól szolgálta a felkészülését.

SZURKOLÓI ANKÉTOT TARTOTTUNK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club első nemzetközi tornáját az AVIA-kupát megelőző délután szurkolói ankétot tartott a klub az UFM Arénában. A bajnoki rajt előtt megszokott rendezvényen a szurkolók igaz nem voltak sokan, de a jelenlévők jól kihasználták a lehetőséget és sok érdekes kérdést tettek fel a csapatnak és a klubvezetésnek.

A JÖVŐ CSARNOKA

Ünnepélyes keretek között adták a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club új multifunkcionális edzőcsarnokát, amelynek a felépítése óriási fejlődési lehetőséget biztosít a klub számára. Az 1.528 négyzetméteres munkacsarnokot Dr. Nagy István agrárminiszter, Dr. Árvay István polgármester és Guntram Thurnher, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club elnökének jelenlétében adták át.

BEMELEGÍTÉS A DÖNTŐRE

Az AVIA-kupa első mérkőzésén a horvát RK Podravka Koprivnica 27 - 23 arányban legyőzte a szlovák HC DAC Dunajská Streda csapatát. A másik mérkőzésen pedig szintén a papírformának megfelelően, nagyon magabiztos mosonmagyaróvári győzelem született.

AVIA-KUPA ELLENFELEK

A következő írásban szeretnénk bemutatni a hétvégi AVIA-kupán szereplő külföldi csapatokat. A cseh DHC Slavia Praha, a szlovák HC DAC Dunajská Streda és a horvát RK Podravka Koprivnica gárdája lesz a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vendége az UFM Arénában.

SZURKOLÓ ÉS TÁMOGATÓ

Névadó támogatója van a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club első, nyári nemzetközi tornájának Simon Lajos személyében, aki a GSB-Petrol Kft. ügyvezetője. A mosonmagyaróvári vállalkozó 2012-ben csatlakozott a svájci székhelyű több mint háromezer töltőállomással rendelkező AVIA benzinkút hálózathoz.

MEG KELLETT DOLGOZNI A SIKERÉRT

Szerdán délután a Dunaújvárosi KKA ellen folytatta a felkészülési mérkőzések sorozatát a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata. Ismét egy NB I-es ellenfél volt a vendég tehát az UFM Arénában, ahol újra mosonmagyaróvári győzelem született.

SZERDÁN A DUNAÚJVÁROS LESZ AZ ELLENFÉL

Hosszú hete lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának, hiszen három felkészülési mérkőzést is fog játszani a csapat. Elsőként 2022 augusztus 17.-én szerdán 16.00 órakor a Dunaújvárosi KKA lesz a vendég az UFM arénában.

TANJA ASANIN TÁVOZIK

Egy bajnoki szezon után távozik a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapatából a montenegrói válogatott Tanja Asanin. A balkezes átlövő kereste meg a klubvezetést és kérte a szerződésének felbontását, mert úgy érzi, hogy a posztján csak a harmadik számú kézilabdázó lenne Mosonmagyaróváron.

AVIA TORNA JEGYÁRUSÍTÁS

Az AVIA-kupa a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club első nemzetközi tornája, amelyre 2002 augusztus 20.-án szombaton és 21.-én vasárnap kerül sor. A kétnapos rendezvényen a szlovák HC DAC Dunajská Streda, a horvát RK Podravka Koprivnica és a cseh DHC Slavia Praha lesz az Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vendége.
Következő mérkőzés:
Békéscsabai Előre NK - Motherson-Mosonmagyaróvár
2022.12.17., 18:00 óra.
Videók
összes videó