Híreink

A BAJNOKSÁGBAN ÉS A MAGYAR KUPÁBAN IS A KISVÁRDA KÖVETKEZIK - HETI PROGRAM 11.

A heti programunk legfontosabb híre a Magyar Kupához kapcsolódik, hiszen kedden elkészítették a 4. forduló párosítását, ahol már az MKC is bekapcsolódik a sorozatba. A 2022 januárjában sorra kerülő párharcban a Kisvárda Master Good SE lesz az ellenfél, amely csapattal ezen a hétvégén a bajnokságban is megmérkőzik a Motherson-Mosonmagyaróvár. A hosszú bajnoki szünet előtt ennek a találkozónak komoly jelentősége lehet, ahogy az utánpótlásban is fontos találkozó vár az ifjúsági, a serdülő és az NB II-es csapatokra.

SZURKOLÓI KLUB

A nyílt edzés után, ezen a héten az első szurkolói klub estéjét tartja meg a Motherson-Mosonmagyaróvár. 2021 november 18.-án csütörtökön 18.00 óra és 19.30 óra között Gyurka János vezetőedző, Tóth Eszter, Tóth Gabriella és Szemerey Zsófi várják szurkolókat. Egy kötetlen beszélgetés formájában találkozhatnak tehát a csapatot irányító szakemberrel és a meghatározó játékosokkal az UFM Aréna felső szintjén lévő VIP folyosón.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 10.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22-es, a második számú serdülő és az U12-es csapatnak sikerült a hete, a serdülőnek, az ifjúsági gárdának és az MKC U14-es gyerekeknek viszont nem. Az NB II-es győzelem a Szombathelyi KKA U22 ellen értékes győzelem, a serdülő II. sikere pedig első helyét ért a bajnokságban. A tizenkét évesek óriási fölénnyel nyerték meg a mérkőzéseiket a tornán, de sajnos a tizennégy évesek a vártnál gyengébben szerepeltek. Az élcsapatoktól tulajdonképpen papírforma vereségeket a serdülők és az ifik, de a legidősebb utánpótlás csapatnál már nagyon kellene néhány bravúr pont.

AZ ELNÖK - KÖZELEBBRŐL

Vizsy Ferenc Facebook sorozatából már emeltünk át írást a honlapunkra és most örömmel tesszük meg ezt ismét. Ebből a dolgozatból ugyanis a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club elnökét ismerhetik meg egy kicsit közelebbről, valamint olyan szempontokból, amelyek ritkán fordulnak elő egy sportoldalon.

MKC - ETO PILLANATOK

Emlékezetes mérkőzést, nagy csatát hozott a Motherson-Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC bajnoki mérkőzés szerdán este az UFM Arénában. A honlapunkon most is, a már megszokott képriporttal elevenítjük fel a találkozó legizgalmasabb pillanatait. Szerencsére bőven volt ilyen és a fotók ismét megmutatják a kézilabdázás, az MKC mérkőzéseinek szép pillanatait.

IGAZI HELYTÁLLÁS

Ismét élőben közvetítette a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club bajnoki mérkőzését az M4 Televízió, így az egész ország láthatta, hogy valóban helyt állt a csapat a világ egyik legjobbja ellen. Egy remek hangulatú, színvonalas találkozón a győriek győzelme nem forgott veszélyben, de az MKC jó partnere volt az ETO gárdájának.

ELFOGYTAK A JEGYEK - HETI PROGRAM 10.

A szerdai napon már nem fog kinyitni a jegypénztár, mert a 2021 november 10.-én 19.15 órakor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC NB I-es bajnoki mérkőzésre minden jegy elfogyott. A megyei rangadót az M4 Sport Televízió élőben közvetíti, ezért a szokatlanul késő esti kezdés az UFM Arénában. A hét közepén kezdi a hetet az MKC, mégpedig már délután is egy MKC - ETO ifjúsági mérkőzéssel. Ezt pénteken és vasárnap a serdülők mérkőzései követik, majd szombaton igaz meccsdömping, NB II-es találkozóval Mosonmagyaróváron és a tizenkét, valamint a tizennégy évesek gyermektornáival.

HIBÁTLAN MÉRLEGGEL ÉRKEZIK AZ ETO

Mindenki biztonságban tudhatja magát, aki személyesen nézi meg a két Győr-Moson-Sopron megyei csapat élvonalbeli találkozóját, hiszen a mérkőzés kiemelt támogatója a Patent Távfelügyelet Kft. lesz. A szerencsés nézők értékes ajándékokat is kaphatnak a biztonságtechnikai cégtől, de a jegyvásárlással nagyon kell sietni, mert már csak néhány jegy vár gazdára. Az M4 Sport Televízió is élőben közvetíti majd a mérkőzést, amely így 2021 november 10.-én szerdán este 19.15 órakor kezdődik majd az UFM Arénában.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 9.

Összességében elmondható, hogy sikeres hetet zárt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlása, különösen azt is figyelembe véve, hogy valamennyi találkozóját idegenben játszotta le. Ennek a legfontosabb állomása az U22-es csapat NB II-es, Celldömölki győzelme volt vasárnap, ami rendkívül fontos két bajnoki pontot eredményezett. A serdülő III. osztályában és a tizenhárom évesek tornáján is dominált az MKC, valamint az U11 mérkőzései is inkább pozitívan értékelhetők. Viszont a serdülők másodosztályú pontvadászatában az MKC serdülő vereséget szenvedett Mohácson.

KÉT PONT A FŐVÁROSBÓL

Az első idegenbeli győzelmére készült a Motherson-Mosonmagyaróvár, hiszen eddig a Ferencváros, az MTK Budapest és a Debrecen otthonában ez nem sikerült. Az NB I-es szezonra alaposan megerősített Vasas SC ellen ez persze nem ígérkezett könnyűnek és az eredmény nem is tükrözi hűen, hogy mennyire nehéz is volt megszerezni a fővárosban.

PATINÁS ÚJONC

A tizenöt bajnoki címmel büszkélkedő budapesti piros-kékek a hetvenes, nyolcvanas években voltak igazán meghatározóak a női kézilabdázásban. Az idei szezonban újoncok az NB I-ben, de már az eddigi fordulókban is megmutatták, hogy meg akarnak felelni a rangos élvonalbeli hagyományoknak.

AZ UTOLSÓ SELEJTEZŐ KÖR KÖVETKEZIK AZ EURÓPA-LIGÁBAN

Az Európai Kézilabda Szövetség döntésének értelmében a Motherson-Mosonmagyaróvár, a román Baia Mare, az orosz Lada és a dán Viborg a csoportkörben kapcsolódik be az Európa-Liga sorozatba. Ez a négy kiemelt együttes november 25.-én kap majd ellenfeleket, a második selejtező körből továbbjutó tizenkét csapat közül. Közeleg tehát az MKC első nemzetközi kupa megméretése, így érdemes egy kicsit körülnézni a mezőnyben.

JEGYEK AZ ETO MECCSRE

A Motherson-Mosonmagyaróvár a következő hazai bajnoki mérkőzésén a Győri Audi ETO KC csapatát fogadja az UFM Arénában. A hétközi mérkőzésre 2021 november 10.-én szerdán kerül sor, a pontos kezdési időpont pedig 19.15 óra. A találkozót az M4 Sport Televízió élőben közvetíti, de az MKC csapata az elmúlt héten a Siófok KC ellen is megmutatta, hogy érdemes a helyszínen megtekinteni, végig szurkolni a mérkőzését.

MINDEN MÉRKŐZÉS IDEGENBEN - HETI PROGRAM 9.

Pénteken, szombaton és vasárnap lépnek pályára ezen a héten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatai. A helyszínek között azonban most nem szerepel Mosonmagyaróvár, tehát ismét idegenbeli találkozók következnek. Az NB I-es felnőttek szeretnének javítani az idegenbeli mérlegükön, amire most az élvonalbeli újonc Vasas SC ellen lesz lehetőség. Nagyon fontos találkozó vár az ifjúsági csapatra is Celldömölkön, ahol a hazai csapat szintén gyengén kezdte a bajnokságot. A serdülők Mohácson és Lipóton, az MKC U13 Tarjánban, az MKC U11 pedig Mosonszolnokon lép majd pályára.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 8.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapatai megnyerték a bajnoki találkozóikat, az ifjúsági bajnokságban viszont ismét kudarcot hozott a forduló. Farkas Veronika csapata jól jött ki a mérkőzés fordulópontjából, Balogh Sándor serdülői pedig pontos játékkal végig kézben tartották a meccsüket. Bognár Róbert tanítványai balszerencsés vereséget szenvedtek hazai pályán, ráadásul sajnos egy közvetlen riválisnak számító ellenféllel szemben. Az Üstökös Kupán szereplő U14-es és U12-es gyerekek helyt álltak a rangos korosztályos tornán.

SZENZÁCIÓS SZURKOLÓK!

Emlékezetes mérkőzésen, szép győzelmet aratott a pénteken az UFM Arénában a Motherson-Mosonmagyaróvár a Siófok KC ellen. A televíziós közvetítés pedig az egész országnak megmutatta, hogy milyen fantasztikus atmoszférát teremtenek, hogyan segítik a csapatukat a mosonmagyaróvári szurkolók. A klub, a csapat most ismét a bajnoki találkozó sokatmondó képeivel szeretné megköszönni ezt, valamint a rengeteg gratulációt, amit a mérkőzést követően kapott. Sokszor leírtuk már, de örömmel ismételjük meg, hogy kizárólag ilyen támogatással, ebben a frenetikus hangulatban képes a legjobbját adni az MKC.

ELSÖPRŐ TÉVÉS GYŐZELEM

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club életében volt már néhány alkalommal élő televíziós közvetítés, a tavalyi bajnokságban az UFM Arénában is járt az M4 Sport. Az ország nyilvánossága előtt azonban még soha nem sikerült győznie a Motherson-Mosonmagyaróvár gárdájának. Ezért a Siófok elleni találkozón, egy rivális elleni siker, a nagyon fontos bajnoki pontok megszerzése mellett, még egy ok került az MKC kívánságlistájára.

A SIÓFOK MINDIG KEMÉNY ELLENFÉL

Mosonmagyaróváron senkit sem téveszt meg, hogy a Siófok a vártnál talán gyengébben kezdte a bajnokságot. Gyurka János és csapata pontosan tudja, hogy nagy csatára, kemény küzdelemre kell számítani pénteken 17.00 órától az UFM Arénában. Így gondolják ezt az M4 Sport Televízió szerkesztői is, hiszen a találkozót élőben közvetítik majd Mosonmagyaróvárról.

NYÍLT EDZÉSSEL HANGOLT AZ MKC

A Siófok KC elleni nagyon fontos hazai bajnoki mérkőzésre készül a Motherson-Mosonmagyaróvár, amelynek hétfő délutáni edzésén a szurkolók is jelen voltak. Egy teljes szektor megtelt az érdeklődőkkel, akik figyelmesen nézték végig a foglalkozást. Pénteken pedig ismét szeretettel várjuk őket, hiszen a csapatnak eddig nem hoztak szerencsét a TV közvetítéses mérkőzések, amin most mindenképpen javítani akar az Motherson-Mosonmagyaróvár.

TV KÖZVETÍTÉSSEL - HETI PROGRAM 8.

Mondhatni, hogy a megszokott mederben zajlik a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak hete, de a programban érdemes figyelni az időpontokra. Szerdán az ifjúsági csapat hazai pályán kezd, a serdülők egy nappal később Budapesten folytatják, szombaton délután pedig a második serdülő lép pályára a szomszédos Mosonszolnokon. Az NB I-es felnőtt bajnoki találkozóra a szokásos pénteki napon kerül sor, de a Siófok elleni mérkőzés a TV közvetítés miatt 17.00 órakor kezdődik. A tizenkét és tizennégy éves gyerekek a hagyományos Üstökös tornán vesznek majd részt a hét második felében Rácalmáson és Dunaújvárosban. Az egész napos tornák csoportkörében, majd a későbbi helyosztók során is egyszer harminc perces mérkőzéseket játszanak.
Következő mérkőzés:
Kisvárda Master Good SE - Motherson-Mosonmagyaróvár
2022.01.26., 18:00 óra.
Kisvárda, Városi Sportcsarnok 
Videók
összes videó