Híreink

ÉRTÉKMÉRŐ VOLT

Az Európa-Liga B. csoportjának harmadik körében a sorozat favoritjának számító dán Ikast Handbold gárdáját fogadta a Motherson-Mosonmagyaróvár. A legfontosabb kérdés tehát az volt, hogy miként tud helytállni majd az MKC fiatal csapata egy ilyen, a nemzetközi mezőnyben rendkívül tapasztalt ellenféllel szemben.

„NINCS LEHETETLEN”

A 2023 január 21.-én szombaton 20.00 órakor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár - Ikast Handbold Európa-Liga csoportmérkőzés előtt, Lancz Barbora előzeteséből idézünk a címben. A fiatal jobbátlövő szavait ugyanis a tettek is alátámasztják, hiszen az előző fordulóban tíz gólt szerzett a Franciaországban, a Nantes elleni találkozón.

TÍZGÓLOS GYŐZELEM

A hazai pályán hibátlan mérlegének megtartására készült a Motherson-Mosonmagyaróvár a hétközi fordulóban. Ez pedig, több mint két hónapos szünet után, öt idegenbeli bajnoki találkozót követően, magabiztosan sikerült a Praktiker-Vác ellen.

VÉRADÁS AZ UFM ARÉNÁBAN

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szurkolói minden alkalommal példamutatóan segítenek az Országos Vérellátó Szolgálatnak. Erre kérjük most ismét a klub szimpatizánsait, hiszen a véradók segítsége a betegek számára gyógyulást, gyakran a túlélést, az életet jelenti.

FONTOS ÁLLOMÁS

A Motherson-Mosonmagyaróvár számára rendkívül fontos mérkőzésre kerül sor az NB I-ben 2023 január 18.-án szerdán 18.00 órakor az UFM Arénában. A negyedik helyén álló, 12 pontos MKC a Praktiker-Vác gárdáját fogadja, amelynek szintén 12 pontja van és az ötödik pozíciót foglalja el a bajnoki tabellán.

ELRAJTOLT AZ U19

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásából elsőként az U19-es csapat kezdte az idény 2023-as szakaszát. Bognár Róbert tanítványainak nem kezdődött könnyen az év, hiszen az első ellenfelük a Nemzeti Kézilabda Akadémia volt.

BÍZTATÓ ELSŐ, GYENGÉBB MÁSODIK FÉLIDŐ UTÁN, VERESÉG NANTES-BAN

Az Európa-Liga csoportkör második találkozóján bátran kezdett és az első félidőben remekül tartotta magát a Motherson-Mosonmagyaróvár Franciaországban. Sajnos a második játékrészben a Neptunes De Nantes fokozatosan növelni tudta az előnyét, így végül magabiztos győzelmet aratott a támadásban jobban teljesítő mosonmagyaróvári csapat ellen.

MEGÉRKEZETT FRANCIAORSZÁGBA A CSAPAT

Szerencsésen megérkezett Nantes-ba a Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabda csapata. Az MKC az Európa-Liga B. csoportjának második körében, szombaton 20.00 órakor lép majd pályára. A Neptunes De Nantes - Motherson-Mosonmagyaróvár találkozót a Sport 1 TV élőben fogja közvetíteni.

A 2020/2021-ES EURÓPA-LIGA GYŐZTES NANTES KŐVETKEZIK

Az Európa-Liga B csoportjában a második körre kerül sor a hétvégén, amelyben a Motherson-Mosonmagyaróvár a francia Neptunes De Nantes vendége lesz. A 2023 január 14.-én szombaton 20.00 órakor kezdődő találkozót a Sport 1 TV élőben fogja közvetíteni.

EGYGÓLOS VERESÉG

Minimális vereséggel zárult a Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzése a Siófok ellen, a Balaton partján. A leginkább küzdelmesnek nevezhető találkozón végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, így gyakorlatilag az utolsó támadás döntötte el a két bajnoki pont sorsát.

HOSSZÚ HÉTVÉGE

A szombati franciaországi mérkőzés előtt, csütörtökön 17.00 órától a magyar bajnokságban lép pályára a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata. A szintén Európa-Liga csoportkörben szereplő Siófok KC lesz a vendéglátó, amely az elmúlt vasárnap járt Franciaországban. A bajnoki találkozót a következő linken lehet majd élőben követni: https://www.youtube.com/watch?v=9hXJkDFJJyk

A MEGYEI NAPILAP ÍRT AZ MKC SZURKOLÓKRÓL

„A nyolcadik játékos a pályán” címmel jelent meg írás a mosonmagyaróvári szurkolókról a Kisalföld újságban, amelyet örömmel jelentetünk meg a honlapunkon is. Az alkalmat pedig szeretnénk is megragadni, hogy megköszönjük a közönségünknek, a szurkolóinknak a buzdítást, amelynek óriási szerepe van a sikerekben.

A FANA ELLENI GYŐZELEM KÉPEI

Nagy örömmel osztjuk meg az olvasóinkkal azokat a képeket, amelyek az első nemzetközi tétmérkőzésen készültek a mosonmagyaróvári UFM Arénában. A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata magabiztosan győzte le a norvég Fana IL gárdáját az Európa-Liga csoportkör első találkozóján.

GYŐZELEMMEL KEZDTE A CSOPORTKÖRT AZ MKC

A története első nemzetközi tétmérkőzését játszotta a mosonmagyaróvári UFM Arénában a Motherson-Mosonmagyaróvár. Az Európa-Liga csoportkör nyitó találkozóján sikerült magabiztos, jó játékkal legyőzni a norvég Fana IL gárdáját.

AZ UTOLSÓ SIMÍTÁSOK

A cím többszörösen igaz, hiszen az UFM Arénában már lerakták az Európa-Liga találkozókra bérelt Gerflor borítást. Újdonság lesz az is, hogy a zsűriasztal, a kispadok átkerülnek a másik oldalra és a Sport TV is onnan közvetíti a vasárnap 16.00 órakor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár - Fana mérkőzést. Sok ok van tehát, ami miatt érdemes jegyet váltani, amire lehetőség van online a jegyester.hu oldalon, vagy majd vasárnap a mérkőzés kezdete előtt egy órával az UFM Aréna jegypénztárában. A legfontosabb azonban a szakmai előzetes amelyet, Gyurka János a csapat vezetőedzője foglalt össze.

IZGATOTT VÁRAKOZÁS

A címben Kovács Patríciát a Motherson-Mosonmagyaróvár játékosát idéztük, akivel a hétvégén kezdődő Európa-Liga sorozatról beszélgettünk. Az MKC 2023 január 8.-án vasárnap 16.00 órakor, a norvég Fana IL ellen kezdi a csoportkört. Patrícia is kiemelte, hogy a csapat nagyon számít a mosonmagyaróvári szurkolókra. Jegyeket még lehet vásárolni a mérkőzésre, online a jegymester.hu oldalon, személyesen pedig a Magyar utcai Tourinform irodában. A vasárnapi találkozó előtt 15.00 órától az UFM Aréna jegypénztára is nyitva lesz, ahol szintén tudnak majd belépőt váltani.

AZ EHF WEBOLDALÁN…

Minden esetben érdekes elolvasni, hogy mit gondol rólunk a kézilabda társadalom, a sportág szakmai vezetése. Ezért most a honlapunkon is megjelentetjük az Európai Kézilabda Szövetség weboldalán (eurohandball.com) a mosonmagyaróvári csapatot bemutató írást. Az „Új célkitűzésekkel indul a Mosonmagyaróvár” című, a Motherson-Mosonmagyaróvárral foglalkozó szöveg magyar fordítása után, az angol nyelven írt szöveg is olvasható.

MÉRKŐZÉS IDŐPONTOK

Komoly menetelésbe kezd a Motherson-Mosonmagyaróvár az év első két hónapjában, amikor az Európa-Liga hat csoportmérkőzése mellett a hazai mezőnyben is helyt kell állnia. Már a találkozók egyeztetése sem egyszerű feladat, hiszen a magyar mezőnyből több csapat hasonló helyzetben van. A már végleges időpontokat most közöljük, illetve ezeket a honlapunk naptár és következő mérkőzés menüpontjaiban is láthatják.

ELSŐKÉNT NORVÉG ELLENFÉL

Rendkívül fontos lesz a hazai rajt a Motherson-Mosonmagyaróvár számára az Európa-Liga B. csoportjában. Ebben a négyesben minden pontnak döntő jelentősége lehet, így a norvég Fana ellen a győzelemért járó két egység megszerzését tervezi az MKC. Őszintén reméljük, hogy ebben a szurkolók is segítenek majd a csapatnak, telt ház lesz a 2023 január 8.-án 16.00 órakor a mosonmagyaróvári sportcsarnokban. Az UFM Arénában a vendégszektor is megnyitásra került, lehet még tehát jegyeket vásárolni online a jegymester.hu oldalon vagy személyesen a mosonmagyaróvári Tourinform irodában.

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁN AZ MKC!

Békés, boldog, sikerekben gazdag újesztendőt kíván a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club valamennyi szurkolójának, támogatójának, munkatársának és sportolójának!

SAJTÓFIGYELŐ - A HATOSFAL GYŐR POSZTJA

Nagyon ritkán osztunk meg internetes írásokat a honlapunkon, de most a Hatosfal Győr posztjával kivételt teszünk. Ez az írás tehát egy internetes oldalon jelent meg, így természetesen változtatás nélkül jelentetjük meg a honlapunkon, hiszen a csapatunkat, a nemsokára kezdődő Európa-Liga sorozatot érinti.
Következő mérkőzés:
MKC - MTK Budapest
2023.03.24., 17:30 óra.
Videók
összes videó