Híreink

BŐVÜLT AZ MKC-CSALÁD

Ma hajnalban megszületett a Vitéz-család második gyermeke, Vitéz Olívia. A 3060 grammos és 50 centiméteres kislány egészséges, gyönyörű baba. Az MKC minden sportolója, munkatársa és szurkolója nevében sok boldogságot kívánunk szurkolói egyesületünk vezetőjének és családjának!

SIKERES ŐSZ - AZ MKC SERDÜLŐ CSAPATÁNAK FÉLÉVES ÉRTÉKELÉSE

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata új edzővel, az aktív játéktól a nyáron visszavonult Farkas Veronikával kezdte a bajnokságot. A fiatal szakember munkája pedig nagyon hamar meg is mutatkozott a fiatalok teljesítményén. Elsősorban a lányok hozzáállása változott meg és így igazi csapatként, megfelelő önbizalommal kézilabdáztak. Ennek köszönhetően az MKC serdülő élcsapattá vált, ami komoly előrelépés a tavalyi leány II. osztályú bajnokság nyugati csoportjában megszerzett ötödik hely után.

FEBRUÁR ELSEJÉN LESZ A III. MKC-BÁL!

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club Szurkolói Egyesülete 2018-ban és 2019-ben is sikeres, kiváló hangulatú bált rendezett. Az élvonalbeli női kézilabda csapat, a szurkolókkal karöltve az idén megszervezi tehát az MKC-BÁLT. Egyelőre a az esemény időpontja és helyszíne ismert, amely szerint a III.MKC-BÁL időpontja 2020 február elseje (szombat) lesz. A rendezvény helyszíne pedig a csapat otthona, az UFM Aréna , amelynek a felső VIP szintjén kerül majd lebonyolításara a bál. A III. MKC-BÁL tudnivalóiról, a honlapunkon folyamatosan tájékoztatni fogjuk a mosonmagyaróvári szurkolókat.

EGY TÁBLÁN AZ MKC!

A Motherson-Mosonmagyaróvári KC karácsonyi ünnepségén adták át azt az UFM Aréna főbejáratán lévő táblát, amelyen a klub valamennyi játékosának fényképe látható. Ezen a fém táblán mágneses fotók vannak, amelyek így könnyen cserélhetőek, vagy változtathatóak.

KAROL ÖNMAGÁNAK IS BIZONYÍTOTT

Nagyon idegesen, görcsösen kezdte a vasárnapi Kisvárda elleni bajnoki mérkőzését a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata. Nagy szükség volt tehát egy olyan játéksora, aki a játékával, a góljaival egy kicsit megnyugtatta a mosonmagyaróvári gárdát. Ezt a feladatot végül az MKC világbajnok, brazil légiósa Karoline De Souza oldotta meg.

FÉLSIKER

Két ellentétes félidőt, sok feszültséget, izgalmakat hozott a Motherson-Mosonmagyaróvár - Kisvárda Master Good bajnoki mérkőzés vasárnap este az UFM Arénában. A találkozó végül döntetlen eredményt hozott, amelynek igazán egyik csapat sem örült, de a játék képe alapján reális a pontok elosztása.

FELEJTHETETLEN GYŐZELEM VOLT!

A 2018 / 2019-es élvonalbeli női kézilabda bajnokság egyik legjobb mérkőzését játszotta az MKC tavaly télen a Kisvárda Master Good SE ellen, az UFM Arénában. Ennek a bajnoki találkozónak a képeiből válogatottunk, hogy folytassuk a ráhangolódást a két gárda most következő, vasárnapi találkozójára.

HATAN A HATKOR KEZDŐDŐ MÉRKŐZÉSRŐL!

A vasárnap este hat órakor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár – Kisvárda Master Good SE bajnoki találkozó előtt hat mosonmagyaróvári játékost szólaltattunk meg. A kézilabdázók nagyon készülnek a hazai mérkőzésre és természetesen MKC győzelmet várnak.

LÉGIÓSOKKAL ERŐSÍTETT A KISVÁRDA

Az élvonalbeli női kézilabda bajnokság csapatai közül a Kisvárda Master Good SE háza táján történt a legtöbb változás az idény előtt. Szinte teljesen kicserélődött a játékoskeret, hiszen tizenegy kézilabdázó távozott, akik közül tízen külföldi légiósok voltak. A kisvárdai vezetők idei „új csapattal, szerényebb célokért” megfogalmazása ezért reálisnak látszott és tulajdonképpen eddig be is igazolódott a 2019/2020-as pontvadászatban.

NAGYKARÁCSONY, KISVÁRDA...

Az év vége mindig az összegzés ideje, még akkor is, ha például a sportban, általában csak naptárilag zárunk esztendőt. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club idei értékelése, nálam egy erős négyes! Májusban a világ legerősebb női bajnokságában, újoncként a tÍzedik helynek örülhettünk, de az NB II-es ezüstérem és az utánpótláscsapataink szereplése is büszkeségre adhatott okot. A pályán kívül is tovább fejlődött a klub: a csodálatos nagybusz és a rendkívül hasznos kisbusz után, személyautóval bővült a gépjármű parkunk, újabb irodánk, raktárunk készült el, a különböző dekorációknak köszönhetően, az UFM Aréna egyre inkább hasonlít egy hangulatos kézilabda-csarnokra. A támogatóinkat kiszolgáló ledfal után elkészült egy modern eredményjelző tábla is, s a szertárunk is immáron minden igényt kielégítő módon megtelt a felkészüléshez szükséges eszközökkel.

VASÁRNAP FOLYTATÓDIK A BAJNOKSÁG!

A hosszú válogatott felkészülési és világbajnoki szünet után, december 29.-én, vasárnap, teljes fordulóval folytatódik a magyar női kézilabda-bajnokság. Az élvonal valamennyi csapat pályára lép, így a felső, valamint az alsóházban fontos pontok kerülnek majd elosztásra.

AZ MKC-KARÁCSONY KÉPEI

A mosonmagyaróvári kézilabda club karácsonyi ünnepségén készült képekkel kívánunk Nagyon Boldog Karácsonyt a klub minden sportolójának, támogatójának és szurkolójának!

EGY VALÓDI MKC-CSALÁD!

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club honlapjára így a karácsonyi ünnep napjaiban illene valami nagyon szépet írni. A sportújságíró számára azonban ez nem könnyű feladat, hiszen az írásai főként mérkőzésekről, gólokról, ellenfelekről, sikerekről vagy kudarcokról szólnak. Karácsonykor azonban ezek a dolgok háttrébe szorulnak, mert sokkal jobban figyelnek egymásra, a családjukra az emberek.

BOGNÁR RÓBERT: CSAPATOT KELL ALKOTNUNK!

Bognár Róberttel, a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli kézilabdacsapatának edzőjével egy kicsit vissza, de természetesen már előre is tekintettünk a következő beszélgetésben. A szakember szavaiból pedig egyértelműen kiderült, hogy a Kisvárda elleni, december 29.-én lejátszásra kerülő bajnoki mérkőzésen, egy nagyon szép, utólagos karácsonyi ajándékot akar átadni a mosonmagyaróvári szurkolóknak az MKC.

NEMZETKÖZI TORNÁN JÁRT AZ UTÁNPÓTLÁS

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata felkészülési mérkőzést játszott Bécsben az Hypo csapata ellen. A serdülők pedig három csapatos tornán vettek részt ugyanott a házigazda bécsi és a temesvári gárda társaságában. Győzni igaz most nem sikerült, de a legtöbb fiatal kézilabdázó most játszott először nemzetközi mérkőzést, ami egyértelműen segíti a fejlődésüket.

ADVENTI ESTE A SZURKOLÓKKAL

Csütörtökön délutántól Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület székházánál felállított faházhoz voltak hivatalosak az MKC játékosai. Itt találkoztak a nagy hagyományokkal bíró testület munkatársaival és mosonmagyaróvári szurkolókkal. Az adventi este során befolyt összeget a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club kapta meg, azt az utánpótlás támogatására fogja fordítani. A rendezvényen készült fotók pedig azt bizonyítják, hogy a hagyományos forró italos és zsíros kenyeres parti remek hangulatú volt.

FELEMÁS FÉLIDŐK AZ EDZŐMÉRKŐZÉSEN

Néhány nappal ezelőtt a dunaújvárosi csapat felkészülési mérkőzésen az Érd együttesét fogadta és döntetlen eredményt ért el a bajnokság élmezőnyéhez tartozó vendégek ellen. Egy jó formában lévő hazai csapat várta tehát a Motherson-Mosonmagyaróvár gárdáját szerdán délután Dunaújvárosban.

DUNAÚJVÁROSI EDZŐMÉRKŐZÉS

Az alacsonyabb osztályú Liga-kupa ellenfelek, valamint a lelkes, de szerényebb képességű dunaszerdahelyi csapat után szerdán egy igaz erőfelmérő vár az MKC együttesére. A 17 órakor kezdődő Dunaújvárosi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár edzőmérkőzés már komoly feladat lesz a két élvonalbeli gárda számára.

MOSONMAGYARÓVÁRON KÉSZÜL A SERDÜLŐ VÁLOGATOTT

December 20-22. között rendezik a lengyelországi Szczyrk-ben az Olimpiai Reménységek Versenye elnevezésű serdülő leány kézilabda tornát. Ezen a hagyományos rendezvényen a cseh, a lengyel és a szlovák válogatott lesz a magyar serdülő válogatott ellenfele. A 2004/2005-ös születésű játékosokból összeállított csapat, Bohus Bea szövetségi edző irányításával, Mosonmagyaróváron készül a hét első négy napján..

DUNAÚJVÁROSBAN A FELNŐTTEK, BÉCSBEN AZ UTÁNPÓTLÁS

A Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli felnőtt csapata edzésekkel és egy edzőmérkőzéssel készül a héten, a december 29.-én sorra kerülő Kisvárda Master Good SE elleni bajnoki találkozóra. Szerdán 17 órakor a Dunaújvárosi KKA vendége lesz az MKC, tehát a dunaújvárosi sportcsarnokban fog felkészülési találkozót játszani egymással a két NB I-es gárda.

ADVENTI TALÁLKOZÁS!

December 19.-e is egy különleges nap lesz a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club életében, mert a játékosok aznap késő délután személyesen találkozhatnak a szurkolókkal: 16 és 20 nyolc óra között a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület székházánál felállított faháznál fognak forralt bort árulni, ahol természetesen fényképeket is lehet készíteni és aláírásokat is lehet gyűjteni. Az adventi találkozás során befolyt összeget a klub az utánpótlás támogatására fordítja, tehát a gyerekeket is segítik azok, akik megtisztelik a csapatot a jelenlétükkel! Az Ipartestület székházának címe: Mosonmagyaróvár, Szent Imre út. 3.
Következő mérkőzés:
NB I, 17. forduló
2020.02.22., 18:00 óra.
Érd Aréna, Érd, Velencei út 39-41.
X