Híreink

ELMARADÓ ÉS KÉRDŐJELES MÉRKŐZÉSEK

Az eredeti sorsolások szerint az év egyik legtartalmasabb hete várta volna a Motherson-Mosonmagyaróvári kézilabda Club csapatait. Sajnos a járvány miatt a mérkőzések azonban sorra elmaradnak, hiszen az eredetileg nyolc az MKC csapatait érintő sportesemény közül, öt már törlésre került. Abban bízhatunk tehát, hogy a szigorú járványügyi szabályok betartása mellett, legalább a többi találkozó megrendezésére lesz lehetőség ezen a hétvégén.

MKC POSZTER

Kétoldalas, színes posztert készítettünk a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club élvonalbeli felnőtt csapatáról, amelyhez a Szellőrózsa ABC-ben juthatnak hozzá a szurkolóink. A bérlettel rendelkező nézőink ajándékba kapnak egy posztert, amelynek az egyik oldalán a csapat, a másikon pedig egyéni képek szerepelnek.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 12.

Mindössze két kisiskolás gyermektornán tudtak részt venni a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club korosztályos csapatai. A koronavírus járvány miatt, a hét közben még tervezett U12-es rendezvény is elmaradt tehát Száron. Így csak a tíz és a tizennégy évesek játszottak, a mosonmagyaróvári gyerekektől megszokott akarattal és lelkesedéssel.

HA LEHET, JÁTSZANI FOGUNK!

A kötelező tíz napos karantén időszak letöltése után elkezdte az edzéseket a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli kézilabda csapata. Ez természetesen örömteli hír, de a helyzet sajnos továbbra sem egyszerű, hiszen teljes csapatról, teljes értékű munkáról továbbra sem beszélhetünk.

ELHUNYT EGY BARÁTUNK!

Nagyon szomorú hírt kell közölnünk, amire nincsenek szavak, felfoghatatlan és hihetetlen tragédia. Elhunyt Gróz János a Szentendrei NKSE vezetőedzője, aki a magyar strandkézilabda válogatott szövetségi kapitánya is volt. Janó az MKC szakmai stábjából többeknek is közeli barátja volt, így emlékét örökre megőrizzük.

LESIFOTÓK - PILLANATOK

A fotósorozatunk harmadik, befejező részében néhány kedves pillanatfelvételt mutatunk meg az olvasóinknak. Ezért kapnak egy-egy rövid kis címet is a képek, amelyek most a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club körüli történéseket mutatják meg.

HETI HELYZETJELENTÉS

Ezekben a percekben kaptuk meg a Magyar Kézilabda Szövetség, az aktuális kormány rendeletekkel kapcsolatban kiadott hivatalos állásfoglalást, amely szerint a versenyszerű sport folytatódhat. Ennek értelmében próbáljuk meg összefoglalni az MKC helyzetét, de a közben a megértésüket is kérjük, hiszen a klub jelenleg egy-két napra tud előre tervezni. A legfontosabb cél továbbra is az, hogy sikerüljön megőrizni a kézilabdázók egészségét és biztosítani a csapatok versenyeztetését, ezért a klub utánpótlás mérkőzései, edzései zárt kapuk mögött kerülnek megrendezésre.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 11.

Az MKC serdülők értékes pontot szereztek a felnőtt megyei bajnokságban, a mosonmagyaróvári U15-ös, U13-as és U11-es csapatok pedig a megszokott jó eredményeket szállították ezen a hétvégén is. A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club gyerekei tehát tudtak kézilabdázni, ami talán a legjobb hír ezekben a nehéz időkben.

UTÁNPÓTLÁS = ZÁRT KAPUK

A koronavírus járvány terjedése egyre nagyobb figyelemre, óvatosságra inti a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vezetését. A legfontosabb cél az, hogy sikerüljön megőrizni a kézilabdázók egészségét és biztosítani a csapatok versenyeztetését. Ezeknek a megóvása érdekében 2020 november 09. hétfőtől a klub utánpótlás mérkőzési és edzései zárt kapuk mögött kerülnek megrendezésre.

LESIFOTÓK - KÜZDELEM

A fotó sorozatunk első részét több tízezren tekintették meg, amit nagyon szépen köszönünk a szurkolóinknak, olvasóinknak. Reméljük, hogy a második rész fotói is elnyerik a tetszésüket, amelynek a KÜZDELEM alcímet adtuk. Ezek között is vannak remek felvételek, amelyek megmutatják a sportág feszültségét, dinamikáját. Reméljük, hogy a mostani gondterhelt időkben, egy kis kikapcsolódást jelent majd az album megnézése.

CSAPATÉPÍTŐ UTÁNPÓTLÁS PROGRAMOK

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai szorgalmasan készülnek a mérkőzéseikre. A serdülő és az U15-ös gárda pedig az edzések mellett, csapatépítő programokat is tartott. A gyerekek ellátogattak a mosonmagyaróvári FUTURA Élményközpontba és a Győrújbaráti E-Kart Ring gokart pályára, amely intézményeknek a klub ezúton is köszöni a segítséget.

A BAJNOKSÁG FOLYTATÁSÁRA KELL TÖREKEDNÜNK!

Pénteken fontos NB I-es Ligaértekezletre kerül sor Budapesten, ahol az élvonalbeli csapatok képviselői értékelik majd a koronavírus miatt kialakult helyzetet. A megbeszélés előtt a honlapunk a Motherson-Mosonmagyaróvári kézilabda Club elnökét, Guntram Thurnhert kérdezte meg a mosonmagyaróvári klub álláspontjáról.

MAGYAR KUPA: VASAS - MKC

Kedden sorsolták ki a női Magyar Kupa sorozat harmadik fordulójának párosítását, ahol már a Motherson-Mosonmagyaróvár gárdája is bekapcsolódik a sorozatba. A forduló hivatalos játéknapja 2021 január 31. lesz, amikor a nagy hagyományokkal rendelkező Vasas SC otthonában fog pályára az MKC.

GYERMEKTORNÁK - FELNŐTT KARANTÉN

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club élvonalbeli felnőtt és ifjúsági csapata a héten sajnos karanténban van. Így továbbra is csak a serdülők folytatják a bajnokságot, akiknek viszont a korosztályos és a felnőtt megyei mezőnyben is lesz mérkőzésük. A gyerektornák is folytatódnak, hazai rendezésű U13-as és Érden U15-ös, Ácson pedig U11-es dupla találkozókkal.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 10.

Mindössze egyetlen egy mérkőzésről tudunk beszámolni ezen a héten, hiszen a Motherson-Mosonmagyaróvári kézilabda Club ifjúsági és serdülő csapatának korosztályos bajnoki mérkőzése is elmaradt. Az őszi szünetben nem rendeztek gyerektornákat, így a serdülő keret a hétvégén csak a megyei bajnokságban lépett pályára, ahol azonban a gyengére sikerült első játékrész miatt, vereséget szenvedett.

LESIFOTÓK - ÉRZELMEK

Az elmúlt évek alatt rengeteg fénykép készült a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club rendezvényein, eseményein. A legtöbbet ezek közül már bemutattuk az olvasóinknak, hiszen azokkal színesítjük a honlapon megjelenő írásokat. Vannak azonban olyanok is, amelyek igazi pillanatfelvételek, amelyekből most közlünk néhányat. Reméljük, hogy a mostani gondterhelt időkben, néhány vidám pillanatot szerzünk ezekkel a szurkolóinknak.

KARANTÉN

Sajnos rossz hírek érkeztek így a péntekre tervezett Boglári Akadémia-SZISE bajnoki mérkőzés helyett, karanténban kell vonulnia a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt csapatának. A PCR-tesztek ugyanis több játékosnál is kimutatták a koronavírus jelenlétét, amely után következik az ilyenkor szokásos járványügyi protokoll. Tíz napra karanténba kell vonulnia a teljes csapatnak, amely után negatív teszteket kell produkálnia, de még nyolc napig ezután sem kötelezhető bajnoki mérkőzés lejátszására.

VAN ESÉLY A PÉNTEKI BAJNOKI MÉRKŐZÉSRE

A hét elején beszámoltunk arról, hogy a klub mindent megpróbál annak az érdekében, hogy az NB I-es csapat, mérkőzést tudjon játszani. Ebben a helyzetben nem könnyű ezt megszervezni, de most sikerült időpontot egyeztetni a Boglári Akadémia-SZISE gárdájával. A 2020 október 30. pénteken 18.30 órás kezdési időpontot a szövetség is jóváhagyta, így akkor az UFM Arénában sor kerülhet a két csapat bajnoki találkozójára. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a mosonmagyaróvári csapat szerdai PCER-tesztjei továbbra is negatívak legyenek.

DÍJAZÁS A GYEREKEK EDZÉSÉN

A tavaszi járványügyi helyzetben három kategóriában hirdetett versenyt a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az U8 - U9-es korosztályban. Ebben a versengésben ismerhették meg a Kerényi testvérek rendkívül bájos „Karantén rap” videóját. A kategória győztesek a napokban a szervező utánpótlás edzők Balogh Sándor és Mayer Rebeka edzésén, Guntram Thurnher-től az MKC elnökétől vehették át a díjakat.

MÉRKŐZÉSEK FELTÉTELES MÓDBAN

Sajnos továbbra is csak feltételes módban tudjuk megírni a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak heti mérkőzésit, mert ebben a járvány helyzetben minden bizonytalan. A klub mindent elkövet, hogy az élvonalbeli felnőtt csapat bajnoki vagy edzőmérkőzés formájában pályára léphessen, de konkrétumról most még nem lehet beszámolni.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 9.

Ezen a héten mindössze három utánpótlás találkozót játszottak a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club korosztályos csapatai. A hét elején került sor a sajnos rosszul sikerült serdülő és az ifjúsági bajnoki találkozókra, amelyekről már beszámoltunk. A koronavírus jelenléte eltörölte a hétvégi Komárom VSE - MKC U22 NB II-es mérkőzést is, mert a vendéglátóknál is pozitív tesztet találtak. A serdülők viszont egy szép győzelmet arattak az UFM Arénában, ahol a megyei bajnokságban a Nyalkai SK volt az ellenfelük.
Következő mérkőzés:
Bajnoki mérkőzés
2021.01.27., 16:00 óra.