Híreink

REPÜLŐ LÁNYOK

A pénteki Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba FKC edzőmérkőzésről is közlünk egy képriportot, amelyhez leginkább a repülő lányok cím illik. Az MKC fotósa Gergó András most leginkább azokat a pillanatokat kapta el, amikor a játékosok a levegőben úszva szereztek gólokat.

MUNKATÁRSAT KERESÜNK!

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club dinamikusan fejlődő sportvállalkozás, amely a megnövekedett feladatok ellátására munkatársat keres. Utánpótlás technikai vezetőként olyan személyt szeretne alkalmazni, akinek erős a kötődése, élénk az érdeklődése a sportág iránt.

A FELKÉSZÜLÉS MÁSODIK SZAKASZA KÖVETKEZIK

A kemény munkával és öt edzőmérkőzéssel elvégzett bő első hónapot Gyurka Jánossal a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzőjével értékeljük. A kézilabda szakember, négy kérdésre válaszolt, amelyekkel megpróbáltuk átfogni az MKC nyári felkészülésének első szakaszát.

SZINTE MÁR BAJNOKI TEMPÓBAN

Sokadszor bizonyosodott be, hogy a mosonmagyaróvári UFM Arénában mindig ünnep egy női kézilabda mérkőzés. Így volt ez pénteken délután is, amikor felkészülési mérkőzésen a Motherson-Mosonmagyaróvár az Alba FKC gárdáját fogadta.

EDZŐMÉRKŐZÉS PÉNTEKEN - IFJÚSÁGI TORNA SZOMBATON

Pénteken 16 órától játssza le majd a második hazai felkészülési találkozóját a Motherson-Mosonmagyaróvár az UFM Arénában, ahol a székesfehérvári Alba FKC lesz az ellenfele. Szombaton délelőttől, kora délutánig pedig egy érdekesnek ígérkező korosztályos tornára kerül sor az arénában, amelyen az MKC, az Alba Fehérvár KC, az Érd és a Siófok KC ifjúsági csapatai vesznek részt.

ISMERKEDÉS AZ ÉLVONALLAL

Kétség nem férhet hozzá, hogy a Siófok női kézilabda csapata a következő idényben is meghatározó lesz a hazai bajnokságban. Sót az is nagyon könnyen elképzelhető, hogy a nemzetközi mezőnyben is kiugró sikerre lesz képes. Pontosan ezért írhatjuk le örömmel, hogy az MKC a szerdai felkészülési találkozón alaposan megmozgatta a Balaton-parti sztár csapatot.

A SIÓFOK LESZ A SZERDAI ELLENFELÜNK

Nagyon komoly ellenfél vár a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatára, hiszen a nemzetközi mezőnyben és a hazai bajnokságban is klubtörténelmi sikereket elérő Siófok látja majd vendégül. A szerdán délután négy órakor kezdődő felkészülési találkozó színhelye a Kiss Szilárd Sportcsarnok lesz, ahová nézőket nem fognak beengedni, de a mérkőzést a Siófok a hivatalos Youtube csatornáján élőben közvetíti.

MÁSODSZOR A LIGA-KUPÁBAN

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a 2020/2021-es szezonban is indul a Liga-kupa sorozatban. Az előző szezonban sikerült a legjobb négy közé jutni, de a járványhelyzet sajnos meghiúsította a sorozat befejezését. A Liga-kupa tavalyi elődöntőjébe az MKC mellett a Hajdúnánás SK, a Kozármisleny SE és a PC Trade Szeged csapatai kerültek. Az új kiírásban is főként az NB I B-ben szereplő gárdák lépnek majd pályára, de a mezőnyben megtalálható a Dunaújvárosi KKA és a NEKA gárdája is.

EDZŐI NYILATKOZATOK

A pénteki szombathelyi felkészülési mérkőzés után elmaradtak az edzői nyilatkozatok, amelyeket azonban most bepótolunk. A két szakember erről a találkozóról mondta el a véleményét, de a hét elején Gyurka Jánossal a Motherson-Mosonmagyaróvár eddigi felkészüléséről, edzőmérkőzéseiről készítünk egy hosszabb értékelő interjút.

AZOK A KAPUFÁK…

Az edzőmérkőzés előtti várakozásunk bevált, hiszen egy nagyon masszív, erős szombathelyi gárda várta a csapatunkat, amely tapasztalt légiósokkal rendelkezik. Komoly erőpróba volt tehát ez a találkozó, amelyen a vereség ellenére, dicséretesen küzdött, játszott az MKC. A kapufa, amelyet nyolcszor találtak el a játékosok, most azonban nem segített a lányoknak.

EDZŐMÉRKŐZÉS SZOMBATHELYEN

Az eddig legerősebb ellenfelével játszik felkészülési mérkőzést pénteken 15 órakor a szombathelyi Aréna Savariában a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata. Gyurka János tanítványai a Magyar Ifjúsági Válogatott és a Békéscsabai ENKSE után, tehát már a harmadik gyakorló találkozójukra készülnek.

INFORMÁCIÓK AZ EDZŐMÉRKŐZÉSEKHEZ

Pénteken 15 órakor Szombathelyen folytatja az edzőmérkőzések sorát a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata. Utána pedig hazai felkészülési találkozók következnek, amelyekkel kapcsolatban fontos információkat közlünk ebben az írásban.

EDZŐMÉRKŐZÉS AZ EDZŐTÁBORBAN

Remek kezdés és jó befejezés jellemezte a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club második felkészülési mérkőzését a Békéscsaba ellen. A köztes időszakban azonban a megfiatalított, nagyon lelkes vendéglátók, alaposan megszorongatták a csapatunkat a Tatán az edzőtáborban lejátszott gyakorló találkozón.

KÉT EDZŐMÉRKŐZÉS A HÉTEN

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata ezen a héten, kedden és pénteken is felkészülési találkozót játszik. Az MKC mindkét mérkőzésen élvonalbeli ellenféllel találkozik, először a Békéscsabával Tatán, majd az SZKKA gárdájával pedig Szombathelyen lesz a gyakorló találkozó. A kedden 17.00 órakor kezdődő Békéscsabai ENKSE elleni mérkőzés zárt kapus lesz a NUSI Tatai Edzőtáborban, ahol egy hetes edzőtáborozáson vesz részt az Előre SE. A pénteken 15.00 órakor lebonyolításra kerülő szombathelyi összecsapás megtekintésének lehetőségéről pedig tájékoztatni fogjuk a szurkolóinkat.

A PALACSINTA VOLT A KEDVENC

A pénteken főző versennyel folytatódott a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatépítő programja. Tehát a közös vacsora elkészítése is a játékosok feladata volt és a lányok ügyesek voltak, finom ételeket készítettek.

CSAPATÉPÍTŐ SZÁGULDÁS

Az egész heti kemény munka után, pénteken délután két csapatépítő programot is tartott a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. A játékosok elsőként nagy élvezettel próbálták ki a Győrújbaráton működő E-Kart Ring go-kart pályáját. A következő képriportban erről számolunk be, amelyet késő délután egy közös főzés követett Gyirmóton az Aranyhal Étteremben.

SZÍNES FÉNYEK AZ EDZÉSEN

Hasznos eszközzel bővült a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club edzésfelszerelése, miután a klub megvásárolta a Fitlight Trainer rendszert. Ez egy rugalmas, vezeték nélküli eszköz, amelyet minden olyan gyakorlatnál hasznosítani lehet, ahol a gyorsaság, mozgékonyság és a koncentráció képesség fejlesztése a cél. A színes lámpák segítségével javul a szem és a mozgás koordináció, amit a szerkezethez tartozó tablet segítségével mérni, elemezni is lehet.

UTÁNPÓTLÁS KEZDÉS

Az elmúlt hónapok bizonytalansága után igazán örömmel számolunk be arról, hogy az MKC utánpótlás is elkezdte a nyári felkészülést. A szakmai munkát Bognár Róbert irányítja, aki nagyon komoly kihívásnak tekinti ezt a feladatot. Vele beszélgettünk a munka kezdetéről, valamint a mosonmagyaróvári klub utánpótlás fejlesztésének elképzeléseiről.

VÁLOGATOTT KÉPRIPORT

A cím annyiban szójáték, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár - Magyar Ifjúsági Válogatott felkészülési mérkőzés képeiből válogattunk. Reméljük, hogy örömet szerzünk ezekkel a fotókkal a szurkolóinknak, akiknek ezúttal is köszönjük a létszám korlátozás megértését és a járványügyi szabályok betartását.

UTÁNPÓTLÁS EDZŐ ÉRKEZETT

Folyamatosan erősödik a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szakmai stábja, amelyhez most utánpótlás edzőként Bahrim Liliana csatlakozott. A Romániában született A licences szakember, Stranigg Ferenc mellett az MKC NB II-es és ifjúsági csapataival fog dolgozni.

FOTÓK A FOTÓZÁSRÓL

A pénteki edzőmérkőzés előtt a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club új játékosairól és munkatársairól készültek portré fényképek. Az MKC fotósa Gergó András dolgozott a játékosokkal, mi pedig késztettünk néhány pillanatfelvételt Stranigg Zsófiával és Tóth Eszterrel, a vidám hangulatú munkáról. Az új portré képeket pedig nemsokára láthatják majd a klub honlapján, valamint nagy méretben az UFM Arénában felső korlátján.

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök