Híreink

TARTALMAS VOLT AZ MKC-KARÁCSONY

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az idén is megtartotta a hagyományos karácsonyi ünnepségét. A hangulatos rendezvényen a klub utánpótlás játékosai szép ajándékcsomagot kaptak, a legjobbakat pedig külön, serleggel is díjazták.

CSOPORTGYŐZTES AZ MKC A LIGA-KUPÁBAN

A várakozásnak megfelelően fölényes győzelmet aratott a Motherson-Mosonmagyaróvár a Dorogi ESE elleni Liga-kupa találkozón. Ez a dorogi győzelem pedig egyben a csoportból való továbbjutást is jelenti a mosonmagyaróvári csapat számára.

LIGA-KUPA MÉRKŐZÉS DOROGON

A Motherson-Mosonmagyaróvár ma 19 órától Dorogon biztosíthatja be a csoport elsőségét a Liga-kupa sorozat „A” csoportjában. A Gárdony-Pázmánd NKK mellett, ugyanis a szintén az NB I/B nyugati csoportjában szereplő Dorogi ESE a másik ellenfél ebben a hármasban.

JÓTÉKONY GYŐZELEM

Együtt töltötték a csütörtök délutánt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosai, dolgozói és szurkolói a klub karácsonyi ünnepségén és azt követő mérkőzésen. Az MKC utánpótlás játékosai egy műsoros rendezvényen kaptak szép ajándékokat, amelyről természetesen képes beszámolóval jelentkezünk majd. A felnőtt gárda pedig tizenkét gólos győzelmet aratott az cseh-szlovák élvonalbeli bajnokság újonca a DAC női kézilabda csapata ellen.

LEZÁRULTAK A GYERMEK BAJNOKSÁGOK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club tizenhárom évesekből álló csapata Szombathelyen, a tizenegy évesek pedig hazai pályán az UFM Arénában zárták a 2019-es évet. Mosonmagyaróvár az eredmények szempontjából szerencsésebb helyszín volt most, de az egész évet tekintve, mindkét korosztály sikeres idényt zárt.

A MOL LIGA ÚJONCA A VENDÉGÜNK

A HC Dunaszerdahely női kézilabdacsapata az első szezonját kezdet meg a cseh-szlovák közös rendezésű első osztályú bajnokságban, a MOL Ligában. A sárga-kékek négy új játékossal erősítették meg a keretüket a nyáron, akik közül ketten az MKC csapatában is játszottak már.

VÁRJUK A PLÜSSÁLLATOKAT AZ MKC-KARÁCSONYON!

Csütörtökön 16.30 órakor kezdődik a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club karácsonyi ünnepsége, amelyen sok ajándékkal, programmal várja a klub a vendégeit. A rendezvény után pedig egy jótékonysági kézilabda mérkőzés lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár és a szlovákiai HC Dunaszerdahely csapatai között. Ennek a mérkőzésnek a szünetében pedig ismét szeretnénk összegyűjteni olyan plüssfigurákat, amelyek boldogabbá teszik a rászoruló gyerekek karácsonyát. A plüss ajándékokat a Mosonmagyaróvári Egyesített Bölcsödék Intézménye, valamint a Magyaróvári Katolikus Karitász szervezete fogja szétosztani.

MKC-KARÁCSONY MEGLEPETÉSEKKEL

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az idei évben is megrendezi a már hagyományos karácsonyi ünnepségét. Az MKC-Karácsony december 12-én, csütörtökön lesz, az ünnepség 16.30 órakor kezdődik az UFM Arénában.

KÉT FELNŐTT MÉRKŐZÉS A HÉTEN

Ezen a héten a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli felnőtt csapata játszik majd két mérkőzést. A csütörtöki karácsonyi ünnepséget követően, 18.30 órától az UFM Arénában, a szlovák HC Dunaszerdahely lesz az ellenfél a jótékonysági mérkőzésen. Pénteken este pedig folytatódik majd a Liga-Kupa sorozat, amelyben az MKC a másodosztályú Dorog vendége lesz.

MKC U22 - NEM LETT JÓ A VÉGE!

Nagyon megtorpant az elmúlt fordulókban Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22-es csapata, hiszen nyolc győzelem után, sorrendben a harmadik vereségét szenvedte el. Az utolsó őszi bajnoki fordulóban, a nagyon fiatal kézilabdázókból álló Győri Audi ETO KC gárdája volt az ellenfelük és a mérkőzés győri győzelemmel ért véget az Audi Arénában.

MKC-KARÁCSONY JÓTÉKONYSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYEK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az idei évben is megrendezi a már hagyományos karácsonyi ünnepségét. Az MKC-karácsony december 12-én, csütörtökön lesz, az ünnepség 16.30 órakor kezdődik majd az UFM Arénában. Az ünnepség után 18.30 órakor MKC - DAC jótékonysági mérkőzésre kerül sor, amelyre már lehet jegyeket vásárolni a Szellőrózsa ABC-ben. A jegyek mindegyikét aláírta egy - egy mosonmagyaróvári játékos, tehát így az egységesen ezer forintos jegyvásárlással nem csak segítenek, hanem egy autogramot is szereznek a szurkolóink.

MOST KAPUST ADTUNK A NEMZETI KÉZILABDA AKADÉMIÁNAK

Az év elején Herczeg Lili személyében egy nagyon tehetséges, fiatal kapus érkezett a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatához a NEKA-ból. Most az év végén pedig az MKC serdülő csapatának kapusa, Horváth Szofi igazolt a balatonboglári akadémia csapatához.

HOZTA A KÖTELEZŐT AZ MKC A LIGA-KUPÁBAN

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának nem okozott gondot a Gárdony-Pázmánd NKK elleni idegenbeli Liga-kupa találkozó sem. Hozta tehát a kötelezőt az MKC és így négy ponttal vezeti a csoportot, amelyben még két Dorogi ESE ellen találkozó következik.

A MÁSODIK LIGA-KUPA MÉRKŐZÉS KÖVETKEZIK

Gárdonyban játssza a második Liga-kupa mérkőzését a Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata, ma 19 órától. A mosonmagyaróvári kupatalálkozó visszavágója következik tehát a Gárdony-Pázmánd NKK ellen.

SPECIÁLIS EDZÉS

A Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabdacsapatának játékosai az idén is részt vettek az országos ergóméteres rendezvényen. A sérüléssel élő fiatalok és felnőttek számára létrehozott versenyt immár a nyolcadik alkalommal rendezték meg december végén Mosonmagyaróváron. Dányi Bernadett, Hajtai Vanessza és Katona Flóra mérte össze az erejét a szárazföldi evezőpadokon, és utánuk több. mint száz sérüléssel élő sportoló próbálta ki az eszközt.

AZ IFINEK NEM SIKERÜLT

Közel egy hónapos szünet után folytatta az első osztályú bajnokságot a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata. A Kozármisleny SE ellen reménykedtünk a pontszerzésben és erre meg is volt az esély. Pontosan ezért fájó, hogy végül három gólos vendég győzelemmel ért véget az utánpótlás csapatok mérkőzése.

GYŐZELEMMEL ZÁRTA A SZEZONT AZ MKC SERDÜLŐ!

Remek őszi szezont zárt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata, amely így a bajnokság második helyén „telel”. Farkas Veronika tanítványai kilenc alkalommal győztek a bajnokságban és csak két idegenbeli találkozón szenvedtek vereséget. A zárófordulóban Győrben léptek pályára, ahol magabiztos győzelmet arattak az ETO második számú serdülő gárdája ellen.

HETI HETES - PROGRAMOK

Ezen a héten már teljes a kínálat a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak mérkőzéseit illetően, hiszen keddtől számítva, a hét szinte minden napján lesznek meccsei a klubnak.

TÁVOZOTT A SZAKMAI IGAZGATÓ

A mai napon, a Motherson-Mosonmagyaróvári KC és dr. Hoffmann László szakmai igazgató közötti megbízási munkaszerződést a felek közös megegyezéssel megszüntették, s az ügyben további nyilatkozatokat nem kívánnak tenni. Dr. Hoffmann László 2018 december óta látta el ezt a feladatot az élvonalban szereplő MKC-nál. A klub, megköszönve a munkáját, a jövőben sok sikert kíván a szakembernek a sport világában és a magánéletben egyaránt!

BOTLÁS HAZAI PÁLYÁN

Az elmúlt fordulóban kikapott a büki rangadón az MKC U22, a mostani hétvégén pedig a hazai veretlenségét is elveszítette a csapat. Kellemetlen meglepetéssel zárult tehát az MKC U22 – Celldömölki VSE bajnoki mérkőzés az NB II-es bajnokság Észak-nyugati csoportjában.

KRITIKA ÉS JÖVŐKÉP A SZAKMAI IGAZGATÓTÓL

„Nem fordulhat elő még egyszer!” Ezzel a mondattal kezdte a beszélgetést dr. Hoffmann László, a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szakmai igazgatója, amikor a Szombathelyi KKA elleni bajnoki mérkőzésről kérdeztük. Természetesen előre akarunk tekinteni az MKC szereplésért illetően, de ehhez most értékelni kell a legutolsó, vereséggel zárult találkozót.
Következő mérkőzés:
NB I, 17. forduló
2020.02.22., 18:00 óra.
Érd Aréna, Érd, Velencei út 39-41.
X