Híreink

EGY RÉGI ELLENFÉL

A tavalyi évben februárban, márciusban, áprilisban, májusban és októberben is megmérkőzött egymással a Dunaújvárosi KKA és a Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabda csapata. A dunaújvárosi és mosonmagyaróvári bajnoki találkozók mellett, ugyanis az oda-visszavágós Liga-kupa negyeddöntőben is találkozott egymással a két gárda. Az akkori eredmények azonban nem sokat segítenek az esélylatolgatásban, hiszen rendkívül vegyes képet mutatnak.

TANULSÁGOS LAPSZEMLE

A Kisalföld írását emeljük át most az MKC honlapjára, hiszen a Sztankovics Kyra-val készült „Mosonmagyaróváron több esélyt lát fiatal játékosként az előrelépésre” címmel megjelent riport sok tanulsággal szolgálhat.

HETI PROGRAM 16.

Ezen a héten, szerdától - vasárnapig a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club öt csapata játszik majd bajnoki mérkőzéseket. A felnőtt csapat és az első osztályú ifjúsági gárda Dunaújvárosban lép pályára, a serdülők és az NB II-ben szereplő U22-esek pedig a VKLSE Győr csapataival találkoznak. Az UFM Aréna viszont csak a hét utolsó napján lesz helyszín, igaz akkor dupla mérkőzést nézhetnek meg a mosonmagyaróvári szurkolók.

JEGYEK A DEBRECEN ELLENI RANGADÓRA

A jövő heti ünnepek miatt a Motherson-Mosonmagyaróvár - DVSC SCHAEFFLER bajnoki mérkőzésre már most elkezdődik a jegyárusítás. Az MKC következő hazai találkozójának a kezdési időpontja is változott, hiszen az M4 Sport Televízió közvetítése miatt a mérkőzés 17.45 órakor kezdődik majd az UFM Arénában.

EURÓPA-LIGA BÉRLETEK VISSZATÉRÍTÉSE

A továbbjutás az Európa-ligából lehetőséget adott volna arra, hogy a három alkalmas bérleteket teljes egészében felhasználják azok a szurkolók, akik ilyet vásároltak. sajnos ez azonban nem sikerült, így most tájékoztatjuk a bérlet tulajdonsokat a kompenzáció lehetőségeiről.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 14. - A KICSIK NAGY NAPJA

A szokásos utánpótlás híradóban most nem fogunk eredményekről beszámolni, hiszen a legkisebbeknél ezeket még nem számolják. Amúgy is sokkal nagyobb siker, hogy Mosonmagyaróváron már a legapróbbak, a nyolc és a kilenc évesek is kézilabdáznak. Sokan közülük az első kézilabda mérkőzésükre készültek, így a számukra biztosan emlékezetes marad az elmúlt vasárnap. Az U13-sok megőrizték az immár több éves veretlenségüket, ezzel is jobbulást kívánva a betegség miatt hiányzó edzőjüknek, Kránitz Jánosnak.

CÉLBA ÉRT A SZURKOLÓKKAL SZERVEZETT TÁMOGATÁS

Átadta a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a Szent Kristóf Mentőalapítványnak azokat a mentéstechnikai eszközöket, amelyeket még decemberben a Dunaújváros elleni barátságos mérkőzés bevételéből vásároltak.

GYŐZTES EDZŐMÉRKŐZÉS

A Motherson-Mosonmagyaróvár pénteken 15.00 órakor, öt jelenlegi válogatott játékosa nélkül fogadta a Szombathelyi KKA csapatát az UFM Arénában. Szemerey Zsófi a magyar, Kovács Patrícia az osztrák, Lancz Barbora a szlovák, Tanja Asanin pedig a montenegrói válogatottban szerepel, a fiatal Török Lilly pedig a magyar junior válogatott keretéhez csatlakozott.

KICSIK ÉS NAGYOK - HETI PROGRAM 15.

Válogatott szünet van a női kézilabdázásban, így ezen a hétvégén kizárólag a kicsiknek rendeznek majd tornákat. A vasárnap pedig nagy napja lesz az MKC nyolc és kilenc éves csapatainak, akik az első tornájukon vesznek majd részt Lipóton. Az U11 az ötödik, az U13-as korosztály pedig a hetedik fordulójára készül a hétvégén. A felnőtt csapat edzésekkel készül, sőt egy zárt kapus felkészülési találkozó is szerepel a programban, sőt a lányok közösen utaztak el Tatabányára is, ahol együtt szurkolták végig a magyar válogatott mérkőzését.

CAMILLA HERREM

Az Európa-liga természetesen arra is lehetőséget adott, hogy találkozzunk olyan kiváló játékosokkal, mint például Camilla Herrem. Az olimpiai, kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok norvég szélső a Mosonmagyaróvár elleni Európa-liga-mérkőzések kapcsán vállalkozott egy beszélgetésre a pályafutásáról, csapatáról, a Soláról és a norvég kézilabdáról.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 14.

Hibátlan hetet zártak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai, hiszen minden bajnoki és csoportmérkőzésüket győztesen vívtak meg. Nagyon bíztató, szép eredmény ez, hiszen az ellenfelek között több korcsoportban is Győri ETO KC volt az ellenfél. Az U12-es korosztály tornája és a serdülő III. osztályú mérkőzés időpontja megegyezett, de a serdülőknél Mayer Rebeka is győzelemmel tudta pótolni Balogh Sándort.

SZERZŐDÉST HOSSZABBÍTOTTAK

A Motherson-Mosonmagyaróvár két nyugodtan mondhatjuk, hogy alapjátékosa hosszabbított szerződést pénteken az MTK Budapest elleni bajnoki találkozó előtt. Az osztrák válogatott irányító-átlövő Kovács Patrícia egy évvel, a balszélső Stranigg Zsófia pedig két esztendővel toldotta meg a jelenlegi szerződését.

FONTOS PONTOKAT SZERZETT AZ MKC

A mérkőzés előtt két alapjátékosával, Kovács Patríciával és Stranigg Zsófiával hosszabbított szerződést a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Az osztrák válogatott irányító-átlövő egy évvel, a fiatal szélső pedig kettővel toldotta meg a kontraktusát. Stranigg Zsófia viszont még hiányzott a keretből, mert a koronavírus szövődményei miatt kivizsgálásokon vesz részt.

VESZÉLYES ELLENFÉL AZ MTK BUDAPEST

Pénteken 18.00 órakor az MTK Budapest gárdáját fogadja az UFM Arénában a Motherson-Mosonmagyaróvár. Az élvonalbelei bajnokság ötödik és hatodik helyezett csapata találkozik egymással, hiszen az MKC a megszerzett 17 pontjával, a 14 pontos MTK előtt áll. A közvetlen élmezőnyben maradás szempontjából tehát egy kiemelten fontos találkozóra kerül sor Mosonmagyaróváron.

MKC - MTE VÉRADÁS AZ UFM ARÉNÁBAN

Az idén is közös véradó napot szervez a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és a Mosonmagyaróvári Torna Egylet. Minden évben felhívjuk a figyelmüket a véradó napra, amely az idén 2022 február 28.-án hétfőn lesz majd az UFM Arénában. Az Országos Vérellátó Szolgálat jelenleg csak a halaszthatatlan beavatkozások tudja biztosítani a vérkészítményeket, mert jelentősen csökkent a rendelkezésre álló vérkészlet. A mennyiség stabilizálásához nagy szükség van tehát a véradók segítségére, amely a betegek számára gyógyulást, gyakran a túlélést, az életet jelenti. Bízunk tehát a mosonmagyaróvári szurkolók segítségében és számítunk arra, hogy az idén is ott lesznek véradóként az UFM Arénában.

GAZDAG KÍNÁLAT - HETI PROGRAM 14.

Mivel elindultak az utánpótlás bajnokságok, visszatérünk a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club heti programjának ismertetéséhez, hiszen a csapatok sorsolását így lehet a legpontosabban követni. Ezen a héten a mennyiség mellett a helyszínekkel is szerencsések vagyunk, mert az UFM Aréna több találkozónak is otthont ad majd. A felnőtt élvonalbeli gárda a megszokott péntek esti időpontban fogadja majd az MTK Budapest csapatát, de ezen kívül az ifjúsági, valamint az első számú serdülő csapatunk is hazai pályán fog bajnoki mérkőzést játszani.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 13.

Ismét jelentkezik az utánpótlás híradó, hiszen a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club négy utánpótlás csapata is bajnoki mérkőzést játszott az elmúlt héten. Győzelmekről, döntetlenről és vereségről is beszámolunk, amelyek közül pont az utóbbi az, ami kellemetlen meglepetés volt a fiatalok versenyeiben.

JEGYEK AZ MTK BUDAPEST ELLENI MÉRKŐZÉSRE

Elég csak a magyar női kézilabda bajnokság tabellájára pillantani, hogy lássuk mennyire fontos találkozót fog játszani a Motherson-Mosonmagyarvár pénteken. Az MKC jelenleg az ötödik helyen áll, három ponttal megelőzve a pénteki ellenfél, az MTK Budapest gárdáját. Így az MKC a 18.00 órakor az UFM Arénában lebonyolításra kerülő bajnoki találkozón, meg tudja erősíteni a helyét az élmezőnyben.

SIKERREL ZÁRT AZ EURÓPA-LIGA CSOPORTKÖR

A mérkőzés előtt annak örültek a legjobban a mosonmagyaróvári szurkolók, hogy már 15 játékost tudott benevezni az MKC. Igaz a két szélső Ana Kojic és Stranigg Zsófia még mindig hiányzott, de a vállsérüléséből felépülő Pásztor Noémi már ott volt a keretben. Az ellenfél nagy visszatérője Dora Kalaus, aki az egyik legjobb játékosa a zágrábi csapatnak. Valamint olvasható volt a Magyarországról visszaigazolt átlövő Kristina Prkacin neve, aki a Szombathely játékosaként nemrég volt már ellenfél a bajnokságban.

BÚCSÚZNI CSAK SZÉPEN SZABAD

Vasárnap 14.00 órakor a győri Audi Arénában a horvát Lokomotiva Zagreb ellen búcsúzik el az Európa-liga sorozattal a Motherson-Mosonmagyaróvár gárdája. Sajnos az utolsó csoportmérkőzésnek már nincs érdemi jelentősége, hiszen az MKC a harmadik, a zágrábi együttes pedig az utolsó helyen végzett az A csoportban.

LEMONDOTT MEGHÍVÓ

Az elmúlt időszakban több mosonmagyaróvári kézilabdázó is kapott meghívót a magyar női kézilabda válogatott keretébe. Tóth Eszter és Szemerey Zsófi után, Tóth Gabriella és Pásztor Noémi is Golovon Vlagyimir látószögébe került. A mostani keretben azonban csak egyetlen MKC kézilabdázó lesz, mert Tóth Gabriella a mai napon lemondta a válogatott szereplést a Spanyolország elleni Európa-bajnoki selejtezőre történő felkészülésre.