Híreink

MÉRKŐZÉST JÁTSZOTTUNK!

Több mint négy hónap után játszhatott ismét kézilabda mérkőzést a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata. Ez a legjobb, a legfontosabb hír a pénteki Magyar Ifjúsági Válogatott elleni felkészülési találkozóval kapcsolatban.

JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOK

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felkészülési találkozóival kapcsolatban a szurkolók figyelmet, megértését és segítségét szeretnénk kérni. A klub ugyanis arra törekszik, hogy a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett, lehetőséget biztosítson, hogy legalább korlátozott létszámban lehessenek nézők az UFM Arénában.

PÉNTEKI ELLENFELÜNK: A MAGYAR IFJÚSÁGI VÁLOGATOTT

A női kézilabda ifjúsági válogatott három hete készül a balatonboglári NEKA edzőközpontban az ősszel remélhetőleg sorra kerülő korosztályos világbajnokságra. A felkészülésük utolsó hetében szerdán a Dunaújvárosi KKA csapatát fogadták Balatonbogláron és a háromszor huszönöt perces találkozón 28 - 38 arányban szenvedtek vereséget. Pénteken pedig Mosonmagyaróvárra utaznak, hogy 16.00 órától a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club élvonalbeli csapatával is megmérkőzzenek.

MOSOLYGÓS FELKÉSZÜLÉS

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári felkészülését a honlapunkon rendszeresen értékelni fogjuk a szakmai stábbal. Az első két hét tapasztalatairól most Gyurka Jánost a csapat vezetőedzőjét kérdeztük.

EDZŐMÉRKŐZÉS - ÖTSZÁZ NÉZŐVEL

Szinte napra pontosan négy hónappal ezelőtt játszott legutoljára mérkőzést a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club élvonalbeli csapata. Ezen a héten, pénteken azonban egy gyakorló találkozóval elindul az MKC felkészülésének edzőmérkőzésekkel dúsított szakasza. A július 17.-én pénteken 16.00 órakor az UFM Arénában sorra kerülő felkészülési mérkőzésen a magyar ifjúsági válogatott lesz a mosonmagyaróvári gárda ellenfele.

FARKAS ANDREA AZ MKC ÚJ KAPUSEDZŐJE

Farkas Andrea személyében ismét egykori klasszis kézilabdázó csatlakozott a Motherson-Mosonmagyaróvári kézilabda Club szakmai stábjához. A kiváló kapus magyar, francia és szlovén bajnokságot nyert, kupagyőztes volt a Bajnokok Ligájában és az EHF kupa sorozatban. A magyar válogatottal pedig Európa bajnoki bronz, valamint olimpiai és világbajnoki ezüstérmeket szerzett.

FEL SEM TETT KÉRDÉSEK

Engedjék meg nekem, hogy személyes emlékekkel kezdjem ezt a Tóth Esztert bemutató riportot. Több évig laktunk ugyanis egy házban a Tóth családdal, így sűrűn találkoztam az általános iskolát akkoriban elkezdő kislánnyal. Régi időket említek tehát, hiszen még VHS kazettákon vittem a mérkőzés felvételeket az édesapjának, aki akkor a Győri ETO KC élvonalbeli férfi csapatának edzője volt. Biztos vagyok abban, hogy az olvasóink jelentős része ismerte a legendás Tóth Lászlót, így megérti, hogy ez az írás kizárólag az emlékének járó tiszteletadással kezdődhet.

KEDVENCEINK KEDVENCEI 18.

„Kedvenceink kedvencei” címmel indított sorozatot a honlapon és a Facebook oldalán a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Az elkövetkezendőkben, a klub szurkolói, szimpatizánsai, az élvonalbeli együttes valamennyi játékosát megismerhetik majd - egy kicsit más oldalukról is…

LAZÍTÁS A FÜRDŐBEN

Szerda délután a mosonmagyaróvári fürdőben járt a Motherson-Mosonmagyaróvár Kézilabda Club csapata. A Flexum Termál és Gyógyfürdő heti egy alkalommal biztosít lehetőséget a játékosoknak arra, hogy egy kicsit felfrissüljenek az uszodában. A képek tanúsága szerint ezt a programot nagyon élvezték is kézilabdázók, akik a héten már öt kemény „szárazföldi” edzésen vannak túl.

FOTÓKAT ÍGÉRTÜNK!

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szurkolói jogosan kértek néhány fotót a játékosokról, hiszen régen látták már őket. Ezt az ígéretünket tarjuk be most, amikor az elmúlt héten kezdődött edzéseken készült portrékat, edzésképeket mutatunk meg a honlapunkon.

EGY ASSZONY, A LÁNYOK KÖZÖTT...

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club KC újságírója nem pontosan fogalmaz, amikor lányokról ír, mert már van egy asszonya is az MKC élvonalbeli csapatának. A Dunaújváros KKA csapatából érkezett beálló Sirián Szederke kötött házasságot a nyáron, amelyhez a klub nevében ezúton is sok boldogságot kívánunk!

CSAPATÉPÍTŐ VACSORA

Közös vacsorával zárta a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club NB I-es csapata az elmúlt hetet. A játékosok és a szakmai stáb a Petz házaspár családi vállalkozásában működő Halász Csárdában járt. A vendéglátók erre az alkalomra még külön MKC logóval ellátott étlapot is készítettek, amelyből kiderült, hogy rendkívül bőséges étel választékot biztosítottak a csapatnak.

MKC BABA

Pénteken este bővült a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club családja, hiszen megérkezett Mátyás Luca. A klubmenedzser Ragoncsa Adrienn és Mátyás Gábor kislánya rengeteg hajjal, 2.780 grammal és 49 centiméterrel született. A klub nevében kívánunk sok boldogságot, egészséget, szeretetet a családnak a gyönyörű babához!

ÖRÖMTELI GYORSHÍR

Az első edzésről készült beszámolóban megírtuk, hogy a játékosok és a szakmai stáb tagjai elvégezték a koronavírus teszteléshez szükséges vizsgálatot. A Városkapu Egészségcentrum Mosonmagyaróvár rendelőjéből pedig meg is érkeztek az eredmények, amelyek szerint nincs fertőzött az MKC csapatában. Mindenki egészségesen folytathatja tehát a megkezdett munkát, amelynek a pénteki programjában fizikai felmérések szerepelnek.

GUNTRAM THURNHER AZ MKC ÚJ ELNÖKE

A távozó Horváth Cs. Attila helyett a következő két évben Guntram Thurner lesz a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club új elnöke. Az elnökségben már négy éve regnáló üzletembert, a klub csütörtök délutáni küldöttgyűlésén egyhangú szavazással választották meg.

AZ ELSŐ EDZÉS - 114 NAP UTÁN

Több mint három és fél hónapos kényszerű szünet után kezdte el a nyári felkészülését a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club élvonalbeli csapata. A játékosok jókedvűen fogtak hozzá a már nagyon várt közös gyakorláshoz, mivel ezen a legkedvesebb játszótársuk a labda is szerepet kapott.

ÖRÖMMEL JÖTT VISSZA

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club régi-új szakmai igazgatója dr. Hoffmann László a Kisalföld újságnak nyilatkozott. Tovább folytatnák az építkezést! Még a múlt hét végén a Mother­son-Mosonmagyaróvári KC távozó elnöke, Horváth Cs. Attila átadta a klub működéséhez szükséges iratokat és anyagokat. Az átvevő Guntram Thurnher elnökségi tag volt, aki ideiglenesen csütörtökig látja el a vezetői feladatokat, amikor a közgyűlésen választ majd új elnököt az MKC. Információink szerint egyébként jó esély van, hogy az osztrák, de régóta Magyarországon élő, magyarul jól beszélő gazdasági szakembert véglegesítsék az elnöki pozícióban.

EMLÉKEZETES MÉRKŐZÉSEK 5.

Ebben, a sajnos kézilabda mentes időszakban, a honlapunk néhány felejthetetlen mérkőzés felvételével próbálja meg pótolni a hiányt. A sorozatunk mostani mérkőzésével pedig már eljutottunk az idei bajnoksághoz, az első hazai sikerhez, amikor a budapesti kék-fehérek ellen győzött a csapatunk.

ÁTADÁS-ÁTVÉTEL

Péntek délelőtt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club távozó elnöke Horváth Cs. Attila átadta a klub működéséhez szükséges iratokat és anyagokat. Az átvevő Guntram Thurnher elnökségi tag volt, aki ideiglenesen ellátja a vezetői feladatokat csütörtökig, amikor a közgyűlésen választ majd új elnököt az MKC.

VÉGET ÉRT EGY SIKERES KÜLDETÉS

Pontosan három éve, polgármesteri felkérésre vállalta el a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vezetését, Horváth Cs. Attila. A klub elnökeként, az akkora minden szempontból nehéz helyzetbe jutott egyesület válságmenedzselésére vállalkozott. Az MKC mára a magyar kézilabdázás egyik stabil bázisává vált, szakmailag és gazdaságilag biztos lábakon áll, így a korábban több sportágban is sikeresen tevékenykedő sportvezető úgy gondolta, küldetése véget ért…

KÜLDÖTTGYŰLÉS MEGHÍVÓ!

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club (9200 Mosonmagyaróvár, Gorkij u. 1.) elnökeként, mint egyesületünk nyilvántartott tagját/pártoló tagját/küldöttjét, meghívom a küldöttgyűlésre.

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök