Híreink

PONTOS AZ MKC NYÁRI PROGRAMJA

Kiegészült a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári edzőmérkőzéseinek programja és a két felkészülési torna találkozóinak időpontjait is közölni tudjuk már. Így teljes az MKC nyári gyakorló mérkőzéseinek menete, amelyekre szeretettel várjuk a szurkolóinkat. A hazai edzőmérkőzések közül a Dél-Koreai válogatott és az orosz BL- döntős Rosztov Don elleni találkozókra elővételben lehet jegyet váltani a Szellőrózsa ABC–ben. Ezek egységesen ezer forintba kerülnek, a helyeket érkezési sorrendben lehet majd elfoglalni. Az MKC a nyár során tíz nemzet együttese ellen lép pályára!

TALÁLKOZÁS A SZURKOLÓKKAL

Az élvonalbeli együttesek közül a legkorábban a Mosonmagyaróvári KC NB I-es női kézilabdacsapata kezdte meg a felkészülést. Az MKC már harmadik hete készül a szeptemberi bajnoki rajtra, s a rengeteg erőnléti edzés, a balatonboglári edzőtábor után most már a szurkolóknak is bemutatkozik majd az alaposan átalakult gárda.

ÚJ EDZŐ AZ MKC STÁBJÁBAN

Stranigg Ferenc, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club új edzője még csak huszonhét éves, mégis kimondottan érdekes és tartalmas sportmúlt van mögötte. Labdarúgóként és kézilabdázóként is profi szerződése volt, másfél évig Dániában folytatott kézilabda edzői tanulmányokat.

JUNIOR EB CSOPORTGYŐZELEM

Csoportelsőként, százszázalékos teljesítménnyel jutott a középdöntőbe a magyar női junior válogatott a győri rendezésű Európa – Bajnokságon. A lányok tíz gólos, tehát nagyon magabiztos győzelmet arattak vasárnap Spanyolország ellen, a csoport harmadik találkozóján. Herczeg Lili remekelt a magyar kapuban és a mérkőzés legjobbjának választották. Kellermann Dóra pedig megszerezte az első gólját a kontinens tornán. A magyar válogatott továbbjutása egyben azt is jelentette, hogy sikerült biztosítani a helyünket a jövő nyári, Romániában megrendezésre kerülő U20 – as világbajnokságon. A középdöntőben a norvég válogatott lesz az ellenfél kedden és egy nappal később Romániával mérkőzik meg majd a magyar junior válogatott.

CSALÁDI NAPOKON JÁRTUNK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata a szombati napon utazott haza a balatonboglári edzőtáborból. Így az MKC két műtét után lábadozó játékosa, Gyimesi Kitti és Simona Szarková valamit a klub utánpótlás játékosai tettek eleget annak a kedves kötelességnek, hogy képviseljék a csapatot két nagy városi cég családi napján.

BEMUTATJUK AZ ÚJ JÁTÉKOSAINKAT – KAROL DE SOUZA

A brazil csapattal 2013 – ban világbajnoki címet szerzett De Souza a hazájában az AD Guarulhos és az USC Caxias csapataiban kézilabdázott. 2011 – ben Siófokon kezdte meg európai karrierjét, amit Ausztriában a Hypo Niederösterreich valamint a dán Holstebro és Nykobing gárdáiban folytatott. 2016 nyarán ismét Magyarországra szerződött és a Váci NKSE csapatában kézilabdázott.

KETTŐBŐL KETTŐ

A második csoportmérkőzését is magabiztosan megnyerte a magyar junior válogatott a győri Európa – bajnokságon. A két mosonmagyaróvári kézilabdázóval, Herczeg Lilivel és Kellermannn Dórával felálló válogatott így már biztosan középdöntős. Nyugodtan készülhet tehát a spanyolok elleni vasárnapi találkozójára, amelyen viszont az ibériai válogatott számára komoly a tét.

FELKÉSZÜLÉS KÖZBEN – Beszélgetés Bognár Róberttel az edzőtáborban

Az MKC vezetőedzőjével a balatonboglári NEKA lakófalujában készítettünk egy riportot, ahol hétfő óta tartózkodik a csapat. Az első mosonmagyaróvári hét után, a szakmai stáb és az MKC tizenhét játékosa, egy hétig edzőborban folytatja tehát a nyári felkészülést.

GYŐZELEM A RAJTON

A vártnál is simább győzelemmel kezdte meg a szereplését a magyar női junior válogatott a győri Európa – bajnokságon. A montenegrói válogatott ugyanis is csak tíz percig tudta tartani a lépést Golovin Vlagyimir együttesével. A magyar válogatottban pályára lépett a két mosonmagyaróvári játékos és Herczeg Lili valamit Kellermann Dóra is jó teljesítményt nyújtott.

MEGJELENTÜNK A NEKA HONLAPON

A Nemzeti Kézilabda Akadémia honlapján jelent meg a következő írás, amelyet mi is átvettünk, hogy eljusson az MKC szurkolókhoz.

VÍZEN ÉS VÍZBEN A LÁNYOK

Tulajdonképpen kellemes idő van a Balaton partján és a nagyon komoly munkát végző MKC kézilabda csapatnak, aligha hiányzik a kánikula. Szerdán este és csütörtök reggel azonban a víz volt az úr”, hiszen balatoni hajókiránduláson és úszó edzésen vettek részt a lányok. A napi erősítő és terem edzések mellett kellemes kikapcsolódás volt a balatoni hajózás. Az úszás pedig segített a játékosoknak abban, hogy a hét hátralévő edzésit egy kicsit frissebben tudják majd elvégezni.

TÁBOROZÁSOK MINDEN SZINTEN

Az MKC felnőtt csapatának edzőtáborozása mellett, a gyermek táborok is zajlanak az UFM Arénában. Ezen a héten az általános iskolák felső tagozatos tanulói töltenek el egy hetet Mosonmagyaróváron. Kránitz János és Vura József az MKC utánpótlás edzői vezetik a foglakozásokat és ebben a korosztályban már komoly kézilabda edzéseket tartanak.

KEZDŐDIK A JUNIOR EB

Tavaly világbajnoki címet nyert a magyar női junior válogatott a hazai rendezésű tornán, az idén pedig a 2018 – ban ifjúsági ezüstérmes korosztály kezdi meg a szereplését az Európa – bajnokságon. Golovin Vlagyimir együttese ezúttal is esélyesként kezdi meg csütörtökön rajtoló és július 21. – ig tartó kontinens bajnokságot. A magyar válogatottban két mosonmagyaróvári játékos, a kapus Herczeg Lili és az irányító Kellermann Dóra is küzd majd a minél eredményesebb szereplésért.

JEGYVÁSÁRLÁS AZ EDZŐMÉRKŐZÉSKRE

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári felkészülési mérkőzései közül a Dél – Koreai válogatott és az orosz BL döntős Rosztov Don elleni találkozókra kell majd jegyet váltani. Ezekre a találkozókra pedig 2019 július 11. csütörtöktől már meg is lehet vásárolni a jegyeket a Szellőrózsa ABC – ben. A jegyek egységesen 1.000 forintba kerülnek és a helyeket majd érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Az MKC további hazai edzőmérkőzésinek megtekintése ingyenes lesz és a még egyeztetés alatt lévő időpontokat is közölni fogjuk.

A MÁSODIK NAPON, HÁROM EDZÉSSEL

A keddi nagyon kemény nap volt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosainak számára. A lányok már reggel hét órakor futóedzéssel kezdtek és ezt délelőtt és késő délután is terem edzés követte. A második foglalkozás egy kis késéssel, 18.00 órakor kezdődött és így az aznapi balatoni hajókirándulás szerda estére tolódott. A játékosok kiválóan dolgoztak és remekül teljesítették ezt a felkészülési napot is az edzőtáborban.

ELKÉSZÜLT A SORSOLÁSUNK

A Magyar Kézilabda Szövetségben a mai napon elkészítették a női kézilabda NB I – es bajnokság fordulóinak párosítását. Ez jelenleg a legpontosabb kifejezés az MKC sorsolását illetően, amely után az érintett csapatoknak július 26. – ig lehet és kell egyeztetni a bajnoki mérkőzések pontos napjait valamint kezdési időpontjait.

ELSŐ NAP – KÉT EDZÉS

A hétfői érkezés és ebéd után már két edzésen vettek részt az MKC kézilabdázói. Délután az erősítő teremben dolgoztak a lányok és este nyolc órától a NEKA csarnokban vezényelt foglalkozást a szakmai vezetés. Ezen a nagyon pörgős, sok kézilabdával és labdarúgással kombinált, játékos edzésen készítettünk néhány képet.

EDZŐTÁBOROZIK A CSAPAT

Hétfőn délelőtt kilenc órakor indult el a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata Balatonboglárra, ahol szombat délutánig tartózkodnak majd. A Dr. Hoffmann László – Bognár Róbert edzőpáros munkáját, Stranigg Ferenc pályaedző, Tóth Ferenc masszőr és Kokas Viktória technikai vezető segíti a NEKA edzőközpontjában. Az MKC játékos keretéből a két junior válogatott, Herczeg Lili és Kellermann Dóra valamint a két sérült, Gyimesi Kitti és Simona Szarková hiányzik.

A BALATONBOGLÁRI EDZŐTÁBOR

A Nemzeti Kézilabda Akadémia Balaton parti létesítményei az edzőtáborozás szempontjából is kiválóak. Az is bizonyítja ezt az állítást, hogy a Győri Audi ETO KC csapata tavaly nyáron egy hetet töltött ott. A győriek az idén, a hónap végén fognak edző táborozni majd Balatonbogláron, most hétfőtől pedig az MKC felkészülésnek lesz a helyszíne a NEKA sportközpontja.

A TÁBOROZÓK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club óvodás is kisiskolás kézilabda táboráról, Kránitz János a klub utánpótlás edzője készített több nagyon kedves fényképet. A honlapunkon örömmel közöljük ezeket, mert jól látható rajtuk, hogy a kicsik igazán élvezték a kézilabda tábort. A következő héten a felső tagozatosok töltenek el egy hetet az MKC második, öt napos kézilabda táborában.

A PÁLYÁN KÍVÜL

A felnőtt csapat edzései és a legkisebbek kézilabda tábora mellett az MKC irodákban is gőzerővel folyik a munka. A menedzsment tagjai igyekeznek minden feltételt biztosítani ahhoz, hogy sikeres legyen a bajnoki év. A háttérmunka értelemszerűen kevesebb publicitást kap, most azonban fontos információkat tudtunk meg Lencse Gyulától az MKC klubigazgatójától.
Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.