Híreink

A SIÓFOK ELLENI GYŐZELEM KÉPEI

Fantasztikus siker volt a Siófok szerdai legyőzése, ami után nagy örömmel olvastuk a szurkolóink elismerő üzeneteit a Facebook oldalon. Ebben a sűrű programban viszont kevés idő marad az örömre, mert már a következő mérkőzésre kell koncentrálnia a csapatank. A rangadóról készült fotókat azonban szívesen mutatjuk meg az olvasóinknak, mert hitelesen mutatják meg, hogy milyen heroikus küzdelem folyt a pályán. Mindig nagyon nehéz üres csarnokban lejátszani egy mérkőzést, de a legjobban most hiányoztak a nézőink, a szurkolóink. Együtt lett volna igazi sportélmény ez a szerda este!

VÉGY EGY JÓ KAPUST…

Mosonmagyaróváron is ismerik a sportban jól ismert mondást, ezért ennek a szellemében új, két éves szerződést kötött a klub Szemerey Zsófival. Hajtai Vanessza után, a nyáron a Ferencváros csapatából érkezett játékos a második tehát, aki szerződést hosszabbított a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubbal.

AZ MKC BEJELENTKEZETT AZ ÉREMÉRT

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata folytatta a fantasztikus menetelését az élvonalbeli kézilabda bajnokságban. Az eddigi eredmények alapján a legnagyobb riválisnak számító Siófok elleni győzelemmel pedig azt is jelezte, hogy akár még érmet is szerezhet.

SZERDÁN A SIÓFOK KÖVETKEZIK

Komoly ellenfelet fogad szerdán 18.00 órakor a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata, hiszen a nemzetközi mezőnyben és a hazai bajnokságban is klubtörténelmi sikereket elérő Siófokot látja majd vendégül. A szurkolóink pedig ismét az internet segítségével követhetik majd nyomon a mérkőzést, amelyről most is lesz online közvetítés.

„RANGADÓRA” KÉSZÜLNEK

Idézőjelbe tettük a címet, mert természetesen mindenki tudja a klubban, hogy a szerdán 18 órakor kezdődő Siófok elleni mérkőzésnek, milyen jelentősége lehet a bajnoki helyezéseket illetően. Viszont felesleges terhet sem akarunk a játékosok vállára helyezni, hiszen kiváló kézilabda csapat Balaton-parti gárda, amely ellen kevés csapat játszhat „rangadó” mérkőzést. Így most a várható főszereplőket faggattuk arról, hogy milyen gondolatokkal várjak a jelenlegi listavezető elleni szerdai találkozót. A szurkolóink pedig ismét az internet segítségével követhetik majd nyomon a mérkőzést, amelyről most is lesz online közvetítés.

UTOLÉRTE A KLUB

A hír igaz…, tehát most már hivatalosan is bejelentjük, hogy Tóth Gabriella a nyártól a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatában folytatja a pályafutását. A válogatott irányító tulajdonképpen visszatér Mosonmagyaróvárra, hiszen tizenhat évesen már játszott az MKC jogelődjében, a Veszprém Barabás KC gárdájában. A 2014/15-ös élvonalbeli bajnokságban pedig a Mosonmagyarvári kézilabda Club csapatában kézilabdázott.

FEBRUÁRI MKC MÉRKŐZÉSEK

A 2021-es év második hónapjában komoly sorozatterhelés várja a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt, ifjúsági és serdülő csapatait. Februárban öt bajnoki találkozója lesz az NB I-es gárdának és vélhetően még egy kupamérkőzés is lebonyolításra kerül ebben a hónapban. Az ifjúsági keretnek hét, a serdülőknek pedig hat bajnoki találkozója lesz a saját korosztályukban és a felnőtt mezőnyben. A gyermek és kisiskolás tornák is elkezdődnek februárban, és ezekről a megszokott heti programunkban fogunk majd beszámolni.

JÓRÉSZT TÍZ VOLT KÖZTE…

A mérkőzés elején a kezébe vette és utána már nem is engedte ki a kezéből az irányítást a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a Szombathelyi KKA ellen. A sokkal gyorsabb, kombinatívabb kézilabdát játszó hazai csapat, jórészt tíz góllal vezetett, így a győzelméhez nem is férhetett kétség.

ELVESZTETT PONT

Budakalászon elvesztett egy értékes pontot a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata a szombati bajnoki találkozóján. Így nyilatkozott a találkozó után Farkas Veronika a csapat edzője, aki érthetően csalódott volt. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a mérkőzéspótlások miatt a mosonmagyaróvári gyerekeknek, a csütörtöki dunaújvárosi utazás után kellett ismét idegenbeli mérkőzést játszaniuk.

ERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

Sőt nyugodtan kimondhatjuk, hogy a női mezőny fizikálisan a legerősebb csapatát fogadja vasárnap 18.00 órakor a Motherson-Mosonmagyaróvár a soron következő bajnoki fordulóban. A Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia gárdája nem kezdte jól a bajnokságot, nincs is igazán kirobbanó formában, de így is veszélyes ellenfél. A vasárnapi bajnoki találkozót online közvetítés formájában kísérhetik figyelemmel az internet segítségével.

AZ EGYIKNEK SIKERÜLT…

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő és ifjúsági csapata is bajnoki mérkőzést játszott a hét közepén. Az ifik számára balszerencsésen alakult a Siófok elleni hazai találkozó, a serdülők viszont bravúros győzelmet arattak Dunaújvárosban.

ÉRD - MKC KÉPRIPORT

Értékes győzelmet aratott az Érd Arénában a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata, a mosonmagyaróváriak számára a kilencedik bajnoki fordulóban megrendezett mérkőzésen. Balogh István az érdeik fotósa pedig a rendelkezésünkre bocsájtott egy fotóalbumot, amely képeken megnézhetik a szerdai találkozó néhány pillanatát.

ÉRD-EKES VOLT

Az eredmény azt mutatja, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata könnyen érvényesítette a papírformát Érden. Ez azonban korántsem volt egyszerű a mérkőzés előtt esélyesebbnek tartott vendégcsapatnak. Pontosan ezért aratott szép sikert az MKC, begyűjtve újabb két nagyon értékes bajnoki pontot.

ÉRDEN FOLYTATJA A BAJNOKSÁGOT AZ MKC

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata eddig csak nyolc mérkőzést tudott lejátszani a bajnokságban, ami a legkevesebb a mezőnyben. A kilencedik találkozóra szerdán délután négy órakor kerül sor Érden, ahol egy teljesen újjáalakult ellenfél vár az MKC együttesére. Információink szerint az Érd YouTube csatornáján lesz online közvetítés a mérkőzésről, amelyet így megtekinthetnek élőben az internet segítségével.

DUPLA UTÁNPÓTLÁS SIKER

A Mosonmagyaróvári kézilabda Club U22-es csapata a győriek hasonló korosztályú gárdáját fogadta az NB II-es bajnokság hétvégi fordulójában. A fiatalok megyei derbije izgalmas mérkőzést hozott, amelyen végül mosonmagyaróvári győzelem született. Az MKC serdülő szintén felnőtt mérkőzést játszott az UFM Arénában, ahol a megyei bajnokságban a Fertőmenti KC ellen gyűjtötte be a két bajnoki pontot.

MUNKACSARNOK - SZÜLŐI SZEMMEL

Mosonmagyaróvár város klubjaként, csapataként természetes, hogy érdeklődéssel figyeljük a város lakóinak véleményét. Tiszteletben tartjuk a munkacsarnok építéssel kapcsolatos észrevételeket, abban az esetben is, ha azok kritikusak. Azt azonban szeretnénk egyértelművé tenni, hogy a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club irányított támogatásként, egy munkacsarnok felépítésére nyerte el ezt a pénzt a magyar kormánytól. Így ezt az összeget nem lehet másra fordítani, a város költségvetését pedig semmilyen formában nem érinti, hiszen az kizárólag a terület rendelkezésre bocsájtásával segíti a beruházást. A következő két szülői levelet pedig azért közöljük, hogy azoknak a véleményeknek is helyet adjunk, amelyek támogatják a törekvéseinket.

A LEGJOBB NYOLC KÖZÖTT AZ MKC A MAGYAR KUPÁBAN

Négy gyakorló jellegű Liga-kupa csoportmérkőzés után, a Magyar Kupában lépett pályára a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a Vasas ellen. A másodosztályú bajnokság keleti csoportjának listavezetője ellen, azonban lényegesen nehezebb dolga volt az NB I-es gárdának.

ÉLEDEZŐ HAGYOMÁNYOK

A Motherson-Mosonmagyaróvár péntek délután 17.15 órakor a Vasas SC ellen lép pályára a TIPPMIX Magyar Kupa harmadik fordulójában. Az MKC most kapcsolódik be a sorozatba, a fővárosiak pedig a Szigetszentmiklós és a Pénzügyőr elleni idegenbeli sikerekkel jutottak a harmadik körbe. A győztes a legjobb nyolc közé jut a legrangosabb hazai kupasorozatban, ahol már ott van az MTK Budapest, az Érd és a Békéscsaba, valamint később csatlakoznak a nemzetközi kupákban érdekelt csapatok. A pénteki találkozóról is lesz online közvetítés így azt megtekinthetik élőben a Vasas YouTube csatornáján.

"OTTHONRA LELTEM ITT..."

Reményeink szerint, Hajtai Vanessza lett az „első fecske” azok közül a mosonmagyaróvári kézilabdázók közül, akik meghosszabbítják a most lejáró szerződésüket. Vani a szerdai Liga-kupa mérkőzés előtt írt alá, újabb két évre szóló kontratust a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubbal.

SOKAT ÉRHET EZ A KÉT PONT

Igazi alsóházi rangadót játszott az ifjúsági bajnokság első osztályában a Mosonmagyaróvár és a Budaörs csapata. A tabella utolsó két helyén álló gárda egyaránt két ponttal várta a találkozót, így a most magabiztosan megszerzett MKC pontok igazán sokat érhetnek majd a bajnokság folytatásában.

KOMOLYABB FELADATOK KÖVETKEZNEK

Pénteken, Magyar Kupa mérkőzésen a Vasas várja a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatát a Fáy utcában. A következő héten pedig már az élvonalbeli bajnokságban is lesz mérkőzése a csapatnak. Komolyabb feladatok várják az MKC gárdáját, amelyekre viszont ma alaposan felkészült a mosonmagyaróvári gárda.
Következő mérkőzés:
MKC- Kisvárda Master Good SE
2021.04.25., 18:00 óra.