Híreink

TARTALMAS LESZ A HÉT

Ezen a héten, szerdán felkészülési mérkőzést játszik a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli csapata az UFM Arénában. Ezt az ünnepi hétvégén a klub első hazai rendezésű nemzetközi tornája, az AVIA-kupa követi. Pénteken pedig az új edzőcsarnok átadásával egybekötött szurkolói ankétra is sor kerül. Mindezekről, és természetesen a felkészülés jelenlegi szakaszáról most a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatkapitányát, Tóth Esztert kérdeztük.

SZÉKESFEHÉRVÁR IS BEVÉVE

Siófok után, Székesfehérváron is győzött az MKC, amely a következő héten hazai mérkőzésekkel, szerdán a Dunaújvárosi KKA ellen, a hétvégén pedig az nemzetközi AVIA-kupán folytatja a felkészülését a közelgő 2022/2023-as bajnoki rajtra.

A MEGSZOKOTT RIVÁLIS

Az Alba Fehérvár KC csapatával a felkészülési mérkőzések során is rendszeresen találkozik a Motherson-Mosonmagyaróvár. Ebben a sorban következik pénteken, 16.00 órakor ismét egy MKC - Alba edzőmérkőzés most a székesfehérvári KÖFÉM csarnokban.

JÓL ÉRZEM MAGAM…

Ezzel a mondattal kezdte a beszélgetésünket Albek Anna, aki a német TuS Metzingen csapatából érkezett a nyáron Mosonmagyaróvárra. Az átlövő szavait pedig a keddi, Siófokon lejátszott edzőmérkőzés adatai is megerősítik, hiszen a hét góljával a mérkőzés legeredményesebb játékosa volt.

MÉRKŐZÉSEK - CSARNOKAVATÓ - SZURKOLÓI ANKÉT

Nagyon tartalmas napokon számít a szurkolóira a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a közeljövőben. Ezért már most felhívjuk a figyelmüket ezekre a programokra, amelyek között edzőmérkőzések, az új munkacsarnok átadása, szurkolói ankét és nemzetközi kupa is szerepel.

ÖNBIZALOM NÖVELŐ GYŐZELEM SIÓFOKON

Teljes intenzitással készülnek a csapatok a 2022/2023-as bajnoki rajtra, hiszen a Motherson-Mosonmagyaróvár kedden délután már a negyedik felkészülési mérkőzését játszotta Siófokon. A hazaiak pedig, két zártkapus gyakorló találkozó után, most már nézők előtt fogadták az MKC gárdáját a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

SIÓFOK A KÖVETKEZŐ ÁLLOMÁS

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata Siófokon folytatja a felkészülési mérkőzés sorozatát. A hazai csapat kérésére a kezdés egy órával előrébb került, így a Balaton fővárosában, 17.00 órás kezdéssel mérkőzik meg egymással a két NB I-es csapat.

JÓ KEZDÉS - JÓ HAJRÁ

A szombat délelőtt lejátszott Motherson-Mosonmagyaróvár - Praktiker-Vác felkészülési találkozón is hazai győzelem született. Elsősorban annak köszönhetően, hogy a mosonmagyaróvári csapat lényegesen jobban kezdte a találkozót és a végjátékban is pontosabb volt.

GYŐZTES ELSŐ FELVONÁS A VÁC ELLEN

A Vác elleni pénteki mérkőzésen győzött a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata, sőt helyenként kimondottan biztató teljesítményt is nyújtottak a mosonmagyaróvári kézilabdázók. Folytatás szombaton 11.00 órakor, amikor a két élvonalbeli gárda ismét megmérkőzik egymással az UFM Arénában.

ELKÖSZÖNT A SZAKMAI IGAZGATÓ

A mai napon, közös megegyezéssel távozott Dr. Hoffmann László szakmai igazgató a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vezetéséből. A szakembert a civil foglalkozásában találta meg egy külföldi, spanyolországi kihívás, amely mellett nem tud a sportban dolgozni. A szakember döntését a klub megértette és elfogadta, a kérésére pedig felbontották a szerződését. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ezúton is köszöni Dr. Hoffmann László munkáját, sok sikert kíván neki a továbbiakban.

DUPLÁZÁS A VÁC ELLEN

2022 augusztus 05.-én pénteken 16.00 órakor, majd másnap délelőtt, azaz 2022 augusztus 06.-án szombaton 11.00 órakor MKC - Vác edzőmérkőzések lesznek az UFM Arénában. Dupla meccset játszik tehát egymással a két NB I-es gárda, a tavalyi bajnokság negyedik és ötödik helyén célba érő csapatok. Az első hazai pályán sorra kerülő felkészülési mérkőzések megtekintése ingyenes lesz.

A MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁR 2022/2023-AS ŐSZI MENETRENDJE

Az élvonalbeli bajnoki mérkőzések pontos időpontjainak megválasztása nem könnyű feladat, mert sok egyeztetést igényel. Augusztus 02. volt a határideje annak, hogy a csapatok megtalálják a legjobb megoldásokat a bajnoki találkozóik lebonyolítására.

AZ MKC UTÁNPÓTLÁSA IS MUNKÁBAN

Elsőként a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata kezdte el a felkészülést a 2022/2023-as bajnoki szezonra, de hétfőtől már munkába állt a serdülő és az U15-ös gárda is. A nyári alapozásról, a csapatokat érintő változásokról Bognár Róbertet a klub utánpótlás szakmai vezetőjét kérdeztük, aki az ifjúsági keret edzőjeként, a korosztályos és az NB II-es felnőtt bajnokságra készül.

BÉRLETÁRÚSÍTÁS - KEDDEN, SZERDÁN ÉS CSÜTÖRÖTKÖN

2022 augusztusának első napjaiban lehet majd bérleteket vásárolni a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club NB I-es bajnoki és Magyar Kupa mérkőzéseire. A bérletek az UFM Aréna (Mosonmagyaróvár 9200 Kapucinus utca) jegypénztárában lehet megvásárolni. Az első két napon a tavalyi bérletek megújítása történik, a harmadik napon pedig az új bérletek megvételére lesz lehetőség.

TELJES GÁZZAL

Nehezebb hete volt a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapatának, hiszen sajnos kisebb-nagyobb sérülések zavarták most a felkészülést. Ezért is volt kiemelten fontos, hogy a játékosok egy kicsit kikapcsolódjanak, újabb csapatépítő programon vegyenek részt. A gokartozás pedig a kedvencek közé tartozik, így az MKC kézilabdázói ismét kipróbálták Győrzámolyon, a GokartMania nagyon gyors, kétszintes pályáját.

ÖRÖMTELI BESZÉLGETÉS - HIÁNYZÓ RÉSSZEL

A cím egyértelműen arra utal, hogy természetesen a Ferencváros elleni edzőmérkőzésről is beszélgettünk volna Tóth Nikolettel. Vélhetően tőle kaptuk volna a legpontosabb információkat az ellenfélről, hiszen az irányító-átlövő az előző szezonban még a budapesti zöld-fehérek kézilabdázója volt.

KÉZILABDA PORTRÉK

Egy elmaradó mérkőzést nem lehet pótolni, hiszen a szurkolók nagyon várták, hogy ismét lássák a csapatot. A játékosok, az MKC új kézilabdázói pedig izgatottan várták a bemutatkozást hazai pályán. A keddi DVSC - MKC felkészülési mérkőzésen viszont igazán remek portréfotók és akcióképek készültek. Így most a balatonboglári találkozón készült, Nász Nikolett fotókból állítottunk össze egy válogatást a lányokról.

ELMARAD A PÉNTEKI FTC ELLENI EDZŐMÉRKŐZÉS

Sajnos rossz hírt kell közölnünk, ami szerint elmarad a péntekre tervezett Motherson-Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria felkészülési találkozó. A gyakorló mérkőzést a mosonmagyaróvári csapat kérésére mondták le a mai napon, amit a Ferencváros elfogadott.

BALATONI TESZTMÉRKŐZÉS

A Nemzeti Kézilabda Akadémia csarnoka adott otthont a Motherson-Mosonmagyaróvár első nyári felkészülési mérkőzésének. Az ellenfél az egy hétig Balatonbogláron edzőtáborozó Debrecen gárdája volt, amely ellen egy igazán jó tempójú, elsőre színvonalas tesztmérkőzést játszott az MKC.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Ezen a héten már két felkészülési mérkőzés is szerepel a Motherson-Mosonmagyaróvár programjában. Kedden a Debrecen ellen lép pályára a csapat Balatonbogláron egy zárt kapus gyakorló találkozón, pénteken pedig az UFM Arénában fogadja a Ferencváros gárdáját az UFM Arénában. Információink szerint a keddi találkozót a DVSC Kézilabda YouTube csatornája élőben közvetíteni fogja, a pénteki mosonmagyaróvári edzőmérkőzést a szurkolók ingyenesen tekinthetik majd meg. A mostani írásunk elején a nyári találkozók programját ismét közöljük, valamint azokat az időpontokat is, amikor a bérletek tudnak váltani a 2022/2023-as szezonra.

EGY HOSSZABB FOLYAMAT ELEJÉN - Gyurka János értékelte a MKC nyári felkészülésének első két hetét

Két hete dolgozik a Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata, így a nyári felkészülés legelső szakaszán van túl. Gyurka Jánost a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzőjét erről az időszakról kérdeztük.
Következő mérkőzés:
Békéscsabai Előre NK - Motherson-Mosonmagyaróvár
2022.12.17., 18:00 óra.
Videók
összes videó