Híreink

MEGOLDANI A HELYZETET

Nem volt könnyű most ez a beszélgetés Gyurka Jánossal a Motherson-Mosonmagyaróvár edzőjével, ami érthető is ebben a nehéz helyzetben. A bajnoki menetrendet hetek óta a járvány alakítja, így szinte csak feltételes módban lehet fogalmazni. A szakember azonban megpróbálja kezelni a helyzetet, kiemelve a szakmai stáb komoly a felelősségét ebben az embert próbáló időszakban. Örömteli hírként tudjuk viszont közölni, hogy az MKC csapatánál ezen a héten elvégzett PCR-tesztek is negatív eredményt mutattak.

ÁRULKODÓ JELEK

Az elmúlt héten a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapatának bajnoki mérkőzéséról készítettünk beszámolót. Jó érzés volt leírni, hogy Farkas Veronika tanítványai jól teljesítettek, magabiztos győzelmet arattak, láthatóan élvezeték a kézilabdát, a csapat és egymás társaságát. Ezen a szerdán az MKC ifjúsági csapatának mérkőzésén jártunk…az erről készült összegzést viszont nem volt kellemes feljegyezni.

KATONA FLÓRA ÉS TÓTH ESZTER IS BEKERÜLT AZ EB-RE KÉSZÜLŐ VÁLOGATOTT KERETBE

Danyi Gábor és Elek Gábor a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitányai kijelölték az év végi, Norvégiában és Dániában sorra kerülő női Európa-bajnokságra készülő 35 fős bő keretet. A névsorban szereplők léphetnek pályára a tornán, amelynek a rajtjára majd tizenhat játékos lesz nevezhető. A keretben ott van a már az előző válogatott összetartásra is meghívott Katona Flóra és Tóth Eszter.

ROSSZUL SIKERÜLT UTÁNPÓTLÁS MÉRKŐZÉSEK

A Motherson-Mosonmagyaróvári kézilabda Club serdülő csapata kedden bajnoki rangadót vesztett Szekszárdon, a mosonmagyaróvári ifjúsági gárdát pedig szerdán, hazai környezetben a Vasas győzte le. A serdülőknek hat forduló után ez volt ez első veresége a bajnokságban, amit természetesen ki lehet majd javítani. Nagyobb baj tehát, hogy az ifik továbbra sem találnak magukra, hiszen sorrendben hét vesztes mérkőzés van mögöttük.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 8.

Az elmúlt héten is a megszokottnak mondható eredményeket szállították a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai. Az MKC serdülő hozta a kötelező sikert a korosztályos bajnokságban és az első győzelmet is megszerezték a felnőtt megyei bajnokságban. Sajnos az ifjúsági keretnek sem a bajnoki, sem pedig a felnőtt NB II-es találkozó sem sikerült, mindkettő vereséggel ért véget. A gyerektornákon egy-egy győzelemmel és vesztes mérkőzéssel zártak az MKC U14-es és U12-es csapatai.

HALASZTÁSRA KERÜLT A SIÓFOK ELLENI BAJNOKI RANGADÓ

A keddi napon hivatalos értesítést kapott az MKC, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség versenykiírásának megfelelőn, a Siófok csapatában hétfőn elvégzett PCR-tesztek kimutatták, hogy egy játékosuk megfertőződött a koronavírussal. Így a járványügyi protokollnak megfelelően a Siófok játékosai és a közvetlen stábtagok karanténba vonulnak, a csapat következő három bajnoki mérkőzése pedig halasztásra kerül.

HÉTKÖZI IZGALMAK - TV KÖZVETÍTÉSSEL

Igazán izgalmas mérkőzések várnak a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapataira a hét közepén. Igaz a PCR-tesztek eredményeit még nem ismerjük, de a tervek szerint szerdán megrendezésre kerül az MKC - Siófok bajnoki rangadó. Ráadásul a klub történetében először élő televíziós közvetítés mellett, hiszen az M4 műsorára tűzte a találkozót, amely így 18.15 órakor kezdődik az UFM Arénában.

HÁROM A KISLÁNY

A tehetségeink sorozatunkban most rögtön három mosonmagyaróvári kislányt fognak megismerni, hiszen a Csáki testvérek mindegyike az MKC kézilabdázója. A hét éves Csáki Veronika Zsófia, a tizenkét esztendős Csáki Viola Zita és az egy évvel idősebb Csáki Anna Ilona bemutatásban pedig a szülők is segítettek.

GYAKORLÁSNAK VOLT JÓ…

A pénteken kora délután lejátszott Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC gyakorló mérkőzés egyértelműen bebizonyította, hogy ebben az időszakban szükség van az éles játékra. Hasznos és tanulságos volt ez a gyakorló találkozó, amely egy kicsit vissza is rántotta a földre az MKC csapatát.

EDZŐMÉRKŐZÉS PÉNTEKEN

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club NB I-es csapatának három bajnoki mérkőzése is halasztásra került, mert az ellenfeleknél pozitív koronavírus teszteket találtak. A csapat így edzésekkel készül, de szerencsére pénteken 14.30 órakor egy gyakorló találkozót is tud játszani az Alba Fehérvár KC ellen. A mérkőzésre az UFM Arénában kerül sor, a kialakult helyzetre való tekintettel most zárt kapuk mögött, tehát nézők nélkül.

IMPONÁLÓ SERDÜLŐ SIKER

Esélyesként várta az MKC serdülő gárdája a bajnokság középmezőnyéhez tartozó Szent István SE második korosztályos csapata elleni hazai találkozót. Farkas Veronika tanítványai egy másodpercnyi kétséget sem hagytak abban, hogy folytatják is az eddig hibátlan sorozatukat és a negyedik bajnoki találkozójukat is megnyerték. Szerdán sajnos a Kozármislenyben játszó ifjúsági csapat viszont nem volt ilyen sikeres, mert 29 - 19 arányú vereséget szenvedett.

AZ UTÁNPÓTLÁS FOLYTATJA

A korona vírus járvány sajnos továbbra is meggátolja az NB I-es bajnokság folytatását, mert a Motherson-Mosonmagyaróvár soron következő ellenfeleinél pozitív PCR teszteket találtak. Hétfőn megérkezett a hivatalos értesítés a Magyar Kézilabda Szövetségtől arról is, hogy a szombatra kiírt Dunaújvárosi KKA ellen bajnoki találkozó is halasztásra kerül. A klub természetesen azon dolgozott, hogy felkészülési találkozó formájában ellenfelet találjon. Így pénteken 14.30 órától, zárt kapus találkozót játszik az Alba Fehérvár KC ellen az MKC, az UFM Arénában.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 7.

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai le tudták játszania az erre a hétre tervezett mérkőzéseket. A serdülő csapat keddi győzelméről már beszámoltunk, amelyet sajnos egyelőre még az ifjúsági keret, további vesszőfutása követett a korosztályos és NB II-es bajnokságban. A gyermektornák során az U11 Mosonmagyaróváron kezdte el a sorozatát, a tizenhárom és tizenöt évesek pedig összességében több mint ötven százalékos mérleggel zártak a Móron és Ácson megrendezett fordulókban.

ELŐTÉRBEN AZ UTÁNPÓTLÁS

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt élvonalbeli csapatának kényszerű szünetében lehetőségünk nyílik a korosztályos csapatok helyzetével foglalkozni. Bognár Róbertet az MKC utánpótlás szakmai igazgatóját kértük arra, hogy adjon egy pontos helyzetképet a mosonmagyaróvári kézilabda utánpótlás jelenlegi helyzetéről.

ELMARADNAK AZ NBI-ES MÉRKŐZÉSEK

Hosszabb lesz a bajnoki szünet a Motherson-Mosonmagyaróvár számára az NB I-es női kézilabda bajnokságban, mert a soron következő ellenfeleknél pozitív Covid teszteket találtak. Ezért a mai napon megjöttek a szombati Érd és a jövő hét szerdai Szombathelyi KKA elleni találkozók elhalasztásáról szóló hivatalos értesítések a Magyar Kézilabda Szövetség Versenyigazgatóságától. Nagyon örömteli hír viszont, hogy megérkeztek az MKC PCR-teszt eredményei is, amelyek szerint a mosonmagyaróvári csapatban nincs koronavírus fertőzött.

HALASZTÁS VÁRHATÓ AZ NB I-BEN!

A Magyar Kézilabda Szövetség által előírt kötelező Covid 19 tesztelések sajnos pozitív eredményeket hoztak a soron következő bajnoki ellenfeleinknél. Erről számoltak be az Érd, a Szombathelyi KKA és a Dunaújvárosi KKA hivatalos honlapján. Ilyen esetekben pedig kötelező karanténba kell vonulnia a csapatoknak, tehát várhatóan elmaradnak a mérkőzéseink.

TÚL A MŰTÉTEN

A honlapunkon már beszámoltunk arról, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es gárdájának csapatkapitányára ismét műtét vár. Tilinger Tamara már túl van a sebészeti beavatkozáson, így megkönnyebbülve nyilatkozott nekünk.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 6.

Ebben a híradóban mindössze két gyermektornáról és az MKC serdülő megyei, valamint korosztályos bajnoki találkozóiról fogunk beszámolni. Egy kicsit fújhattak tehát a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai is, amelyek közül az U12-es és az U14-es korosztályban szereplő kicsik imponáló magabiztossággal nyerték meg mind a négy mérkőzésüket. Külön érdekesség, hogy a tizennégy éveseket most az MKC utánpótlás szakmai igazgatója Bognár Róbert irányította. A serdülők, felnőttek közti megyei kalandja vereséggel, viszont rengeteg hasznos tanulsággal szolgált, a keddi kötelező győzelmet pedig biztosan hozták.

BŐSÉGES A HETI PROGRAM

A válogatott szünet után a Motherson-Mosonmagyaróvár Érden folytatja az NB I-es bajnokságot. A nemrég még szebb napokat látott, jelenleg viszont mindössze kettő pontos érdi csapat ellen az MKC-nak tehát reális esélye lesz a remek bajnoki sorozat folytatására.

A MAGUNK ÚTJÁN…

Soha nem könnyű értékelni a bajnokság egy szakaszát, még akkor sem, ha egy kimondottan sikeres periódusról van szó. Most mégis erre vállalkoztunk Dr. Hoffmann Lászlóval a klub régi-új szakmai vezetőjével, hiszen a szurkolóink, olvasóink jogosan várják el, hogy egy kicsit az eredmények mögé lássanak.

REMEK SZEPTEMBER!

Hét fotóval emlékezünk vissza a Motherson-Mosonmagyaróvár fantasztikus szeptemberi menetelésére. Az MKC ugyanis ennyi bajnoki találkozót játszott és ezek közül hatszor győztesen jöhetett le a pályáról. Ez az eredménysor pedig azt jelenti, hogy a csapat a bajnokság első helyéről várhatja az októberi folytatást.
Következő mérkőzés:
Bajnoki mérkőzés
2021.01.27., 16:00 óra.