Híreink

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 7.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club két serdülő csapata játszott bajnoki mérkőzést a héten, illetve az ifjúsági keret két pontvadászatban is pályára lépett. Sajnos ezekben a napokban is beigazolódott, hogy a kézilabdában rendkívül nehéz pontot, pontokat szerezni idegenben. Az MKC-nak ez most az utánpótlás sorozatokban nem is sikerült, hiszen mindössze a hazai pályán szereplő serdülő gárda tudott győzni.

SIÓFOK: JEGYÁRÚSÍTÁS - NYÍLT EDZÉS

Sajnos nem volt sikeres a Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzése Debrecenben, és aki ott volt az pontosan tudja, hogy milyen komoly segítséget kapott a DVSC a szurkolóitól. Az lenne a feladatunk tehát, hogy a következő pénteken az UFM Aréna is hasonló katlan legyen, amelyet a jegyárusítás és a nyílt edzés információkkal szeretnénk elősegíteni.

FELŐRLŐDÖTT A CSAPAT

Senki sem csalódott azok közül, akik a Debrecen - Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda rangadó megnézését választottak péntek esti programként. Egy remek találkozót láthatott az tizenöt mosonmagyaróvári szurkoló is, akik „megharcoltak” a helyükért. A DVSC online közvetítést nem adott, de a mérkőzést este 21.20 órakor a dehir.hu/dtv internetes oldalon felvételről meg lehet tekinteni.

VÁRJÁK A MÉRKŐZÉST…

Debrecenben folytatja a bajnokságot a Motherson-Mosonmagyaróvár, ahol a tavalyi idény nyitófordulójában örökre emlékezetes sikert aratott. Természetes tehát, hogy Tóth Eszter az MKC csapatkapitánya és Gyurka János a csapat vezetőedzője is szívesen emlékszik vissza arra a találkozóra. Ennél azonban fontosabb, hogy a két csapat az idén is rangadót játszik, hiszen a Debrecen száz százalékos mérleggel a harmadik helyen áll, az MKC pedig a negyedik a tabellán.

PÉNTEKEN DEBRECENBEN

A tavalyi bajnokságot követően jelentősen felértékelődött a Debrecen és a Mosonmagyaróvár női kézilabda csapatainak bajnoki mérkőzése. Komoly siker ez az Moteherson-Mosonmagyaróvár számára, hiszen a DVSC kétszeres magyar bajnok, EHF kupagyőztes, valamint ötszörös magyar kupagyőztes együttes, amely évek óta meghatározó szereplője a hazai élvonalnak.

ÚJRA VÁLASZTOTT ELNÖK - NYÍLT EDZÉS

Hétfőn este éves beszámoló és vezetőválasztó közgyűlést tartott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesülete. A tagság újra választotta, azaz megerősítette a pozíciójában Vitéz Pétert, aki 2015 óta látja el az elnöki feladatokat az egyesületben.

MKC ORSZÁGJÁRÁS - HETI PROGRAM 7.

Szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap is lesz bajnoki mérkőzése a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak és a sorsolás szeszélye szerint csak egy találkozót rendeznek majd Mosonmagyaróváron. Az ifjúsági gárda Nemesvámoson, a serdülő II. Komáromban, MKC U22 Ajkán lép pályára, Debrecenbe a legmesszebb pedig az élvonalbeli felnőttek utaznak. Gyermektornákat nem rendzenek az októberi ünnep hetében, így az iskolások kicsit pihenhetnek a következő hétvégén.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 6.

Vegyes a kép a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak előző heti eredményeit figyelembe véve. A sok sérüléssel, problémával küzdő ifjúsági keretnek az NB II.-ben és az ifjúsági bajnokságban is nagyon nehéz mérkőzései voltak, így ezekre a vereségekre sajnos számítani lehetett. Az MKC két serdülő csapata viszont hozta a győzelmeket, mindkét bajnokságban megerősítve ezekkel a helyét az élmezőnyben. A tizenkét évesek szép győzelmeket arattak a korosztályos tornájukon, a két évvel idősebbek pedig próbálják felvenni az első osztály színvonalát, ahol újonc ebben a korosztályban az MKC.

A HARMADIK HAZAI SIKER

Olvasóink megszokhatták, hogy a bajnoki mérkőzéseket követően képriportot közlünk a honlapon. Most a szombati Váci NKSE elleni győzelem néhány izgalmas fotójával elevenítjük fel a szép és nagyon fontos siker pillanatait. Büszkén is írjuk le, hogy a szezon eddigi három hazai találkozójából mindhármat győzelemmel zárta a Motherson-Mosonmagyaróvár.

A VÁRTNÁL KÖNNYEBBEN

Rangadóra készült, rangadóra számított a Motherson-Mosonmagyaróvár az idegenben eddig remek mutatókkal rendelkező Váci NKSE ellen. A találkozó azonban végül is nem hozott az elmúlt évekhez hasonló kiélezett csatát. A nagyon jól játszó MKC ezen a szombaton ugyanis a játék minden elemében felülmúlta a saját magához képest tompábban kézilabdázó ellenfelét.

V, MINT…

A V betű, jelen esetben a válogatott, a Vác és a reményeink szerint a győzelem (Victory) nemzetközi jele lesz az írásunkban. Gyurka Jánost a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzőjét, valamint Hajtai Vanesszát és Szemerey Zsófit kérdeztük ezekről a Vác elleni bajnoki mérkőzés felvezetéseként.

FOLYTATÁS A VÁC ELLEN

Nem a megszokott péntek este, hanem 2021 október 16.-án szombaton 18.00 órakor fogadja a Motherson-Mosonmagyaróvár a Váci NKSE együttesét. Kemény októberi hármas sorozatot kezd meg ezzel a mérkőzéssel az MKC, amikor sorrendben a Vác, a Debrecen és a Siófok lesznek az ellenfelei.

A SZURKOLÓI EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSE

2021 október 18.-án hétfőn 18.00 órakor vezető választó, és éves beszámoló közgyűlést tart a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesülete. Ennek a meghívóját kaptuk meg Vitéz Pétertől az egyesület elnökétől, kiemelve azt a kérését, hogy a közgyűlésre kizárólag az egyesület tagjait várják.

VENDÉGTOLL

A honlapunkon nagyon szívesen adunk helyt a Motherson-Mosonmagyaróvár klubjáról, csapatáról vagy játékosairól szóló írásoknak. Így most Vigh Martin, a Büntető.com portálon megjelent dolgozatát olvashatják el, amely - „Mindenki komoly ambícióval dolgozik a csapatnál” - Kovács Patríciával, Mosonmagyaróvári KC játékosával beszélgettünk. - címmel jelent meg. "Pati" az osztrák válogatottal egy nagyon értékes döntetlent ért el az elmúlt hétvégén a Románia elleni EB selejtező mérkőzésen.

MECCSDÖMPING - HETI PROGRAM 6.

Ezen a héten ismét bajnoki mérkőzést játszik a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szinte mindegyik csapata. Szerdán az ifjúsági gárda kezdi, csütörtökön pedig a serdülők folytatják a korosztályos pontvadászatot. Szombaton pedig igazi meccsdömping lesz, hiszen délelőtt gyerektornákat rendzenek, délután pedig pályára lép a második számú serdülő, az MKC U22 és hazai pályán az élvonalbeli felnőtt csapat is.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 5.

Mindössze a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22-es és két gyerekcsapata, az MKC U13 és az MKC U11 játszott mérkőzéseket ezen a csendes kézilabda hétvégén. Az MKC U22 egy gólos vereséget szenvedett az NB II-es bajnokság egyik esélyese ellen. A tizenhárom éves kislányok sikerrel vették a Kisbérén rendezett tornát, a kicsik pedig sokat tanultak a végül a hét utolsó napján, Mosonszolnokon tartott rendezvényen.

JEGYEK A VÁC ELLENI RANGADÓRA

A Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata a jövő héten, szombaton 18.00 órakor fogadja a Vác gárdáját az UFM Arénában. A válogatott szünet után egy rangadóval folytatódik a bajnokság, hiszen az öt pontos MKC a tabella negyedik, a négy ponttal rendelkező Vác pedig az ötödik helyéről várja ezt a találkozót. A szurkolók a jövő hét minden napján tudnak jegyeket vásárolni a szombati találkozóra, a következő időpontokban.

UTÁNPÓTLÁS EDZŐKET KERES AZ MKC

Az előző élvonalbeli szezonban bronzérmes Mosonmagyaróvári Kézilabda Club dinamikusan fejlődő egyesület a magyar női kézilabdázásban. Mosonmagyaróváron kiemelten figyelnek az utánpótlásra, amely létszámban és minőségben is folyamatosan növekszik. Ezért az MKC edzőket keres a klub utánpótlás, kisiskolás és gyermek csapatainak felkészítésére.

JÓ GONDOLATOK

Lezárult a 2021-2022-es NB I-es női kézilabda bajnokság a válogatott szünetig tartó első szakasza, amelynek értékelésére Tóth Gabriellát kértük. A nyáron Mosonmagyaróvárra visszatérő játékost a bajnokságról, a válogatottról, a Motherson-Mosonmagyaróvár szerepléséről és a saját teljesítményéről kérdeztük.

VÁLOGATOTT - KÉPEK

A honlapunkon most összevontuk két hírünk címét, hiszen egyrészt több Motherson-Mosonmagyaróvár játékos is kapott válogatott meghívót. Másrészt az elmúlt pénteki bajnoki találkozón pedig láthatták, hogy új képek kerültek az UFM Aréna felső korlátjára.

CSENDES HÉT - HETI PROGRAM 5.

Csendes hét vár a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak számára, mert a következő hét napból csak október 09-én lesznek mérkőzései. Az élvonalbeli felnőtt együttes a válogatott szünet miatt nem lép pályára a héten és nincs bajnoki találkozója az MKC ifjúsági és serdülő gárdáinak sem. Szombaton az U22 folytatja a bajnokságot az UFM Arénában, valamint a tizenegy és a tizenhárom évesek szerepelnek majd a kisbéri és mosonszolnoki tornákon.
Következő mérkőzés:
Kisvárda Master Good SE - Motherson-Mosonmagyaróvár
2022.01.26., 18:00 óra.
Kisvárda, Városi Sportcsarnok 
Videók
összes videó