Híreink

SZEZONZÁRÁS HAZAI PÁLYÁN

A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata ellen zárja a 2022/2023-as élvonalbeli bajnokságot szombaton 18.00 órakor a Motherson-Mosonmagyaróvár az UFM Arénában. Most is felhívjuk a szurkolóink figyelmét, hogy a 2023/2024-es NB I-es bajnoki szezonra szóló bérletük meghosszabbítását a bejáratnál található adatlap kitöltésével tudják majd megújítani.

FONTOS INFORMÁCIÓ A 2023/2024-ES BÉRLETEK ÉRTÉKESÍTÉSÉVEL KAPCSOLATBAN

A 2023/2024-es NB1-es bajnoki szezontól megújítjuk a bérletértékesítés folyamatát, amelyet a jegymester.hu rendszerén keresztül fogjuk lebonyolítani. A bérletértékesítés során lehetőséget biztosítunk közvetlenül a jegymester.hu felületén történő online vásárlásra és személyes megváltásra az UFM Arénában. A zökkenőmentes bérletértékesítési folyamathoz viszont a bérleteseink adatainak pontosítására van szükség.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 24.

A tizenhét évesek bronzérmét és a tizennégy évesek második helyét már biztosította az előző hét a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásának. Egy magabiztos idegenbeli győzelemmel tovább él a felnőtt NB II-es bajnokságban is az éremszerzés lehetősége az MKC U22-nek. A tizenkét és a tízévesek is jó mérkőzéseket játszottak, tehát eredményesen, hasznosan teltek az elmúlt napok is a gyerekeknél, a fiataloknál.

A 20. HÉT PROGRAMJA - SZEZONZÁRÓ HAZAI MÉRKŐZÉSEK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utolsó hazai bajnoki találkozóira kerül sor a huszadik héten. Szerdán délután ismét dupla mérkőzést láthatnak az UFM Arénában, ahol a nehezebb feladat most a Nemzeti Kézilabda Akadémia gárdáját fogadó U19-es csapatra vár. Szombaton az NB I-es fordulóban is a NEKA lesz az ellenfél, délelőtt pedig az MKC és az ETO U22-es együttese találkozik. Érdekes nappal búcsúzik tehát a szezontól a mosonmagyaróvári csarnok szerdai és a szombati bajnoki találkozókkal.

GYURKA JÁNOS - NEMZETI SPORT

Az országos sportnapilapban jelent meg Németh Richárd írása, amelyben Gyurka Jánost a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzőjét kérdezte a bajnoki hajráról. Sajtófigyelő rovatunkban most mi is közöljük a Nemzeti Sport cikkét, amely még a Vác elleni találkozó előtt készült.

SIKER A PRESZTÍZS MÉRKŐZÉSEN

Remek mérkőzést, valódi presztízs csatát hozott a Praktiker-Vác - Motherson-Mosonmagyaróvár rangadó Vácon. Az MKC jól kezdte, és ami sokkal fontosabb jól is zárta a találkozót, amelyen nagyon keményen meg kellett dolgozni a győzelemért.

ISMÉT RANGADÓ

A Praktiker-Vác otthonban folytatja a bajnokságot a Motherson-Mosonmagyaróvár, 2023 május 13.-án szombaton 18.00 órakor. A mosonmagyaróvári csapat a negyedik, a váci együttes pedig az ötödik helyen áll a tabellán, de az MKC jelentős, nyolcpontos előnnyel várja a találkozót. A Városi Sportcsarnokban lebonyolításra kerülő mérkőzésről a tervek szerint, az M4 Sport YouTube csatornáján (https://youtube.com/@m4sportkezielo732) láthatnak majd online közvetítést.

KÜLDÖTTGYŰLÉS

Küldöttgyűlést tart a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, 2023 május 22-én, amelynek most megjelentetjük a hivatalos meghívóját.

A 19. HÉT PROGRAMJA - BUDAPEST, VÁC, RÉPCELAK, DÖMSÖD

Ezen a héten a szombat lesz a legerősebb napja Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak, amikor Vácon folytatja majd az NB I-es bajnokságot a Motherson-Mosonmagyaróvár. Azon a napon lép pályára az NB II-ben szereplő U22-es gárda, valamint U14-es és U12-es tornát is rendeznek. A tizenhét évesek pénteken játszanak Budapesten, vasárnapra pedig tízévesek versenye marad. Az UFM Aréna és az MKC munkacsarnok most csak a kicsiknek ad otthont, a többi találkozóra mind idegenben kerül sor.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 23.

Ismét igazán eredményes hetet zárt a Mosonmagyaróvári kézilabda Club utánpótlása, szép győzelmeket arattak a csapatok. Tökéletesen sikerült a hétközi dupla mérkőzés, hazai pályán győzött az U19-es és az U17-es gárda. Mindkét mérkőzésüket megnyerték a tizenöt évesek is a Dunaújvárosban megrendezett tornán. A kisebb korosztályokban még nem foglalkoznak az eredményekkel, viszont azokban is fejlődésről, felszabadult játékról számoltak be az utánpótlás edzők.

EZEK IS MI VAGYUNK!

Gyurka Jánostól idézzük ezeket a szavakat, aki most is nagyon tárgyilagosan nyilatkozott a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. Mindenki csalódott a Siófok KC elleni mérkőzés után, de egészen biztos, hogy a legjobban a csapatnak fáj a vereség. A bajnoki találkozón készült képek is mutatják, hogy harcolt, küzdött a Motherson-Mosonmagyaróvár, de most - KILENC VERETLEN MÉRKŐZÉS - után nem sikerült győzni.

TÖBBET ÍGÉRT A KEZDÉS

Joggal kezelte mindenki óvatosan a Siófok KC mosonmagyaróvári vendégjátékát, hiszen az egyértelmű, hogy a Balaton-parti gárda igazán erős ellenfél. Ebben a bajnokságban ezt a Motherson-Mosonmagyaróvár alaposan meg is tapasztalta, hiszen az első bajnoki és a Magyar Kupa találkozók után, az UFM Arénában is siófoki siker született.

HAZAI SZOMBAT

A bajnoki hajrában négy mérkőzés vár még a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatára, amelyek közül az első a szombaton 18.00 órakor kezdődő Siófok KC elleni rangadó. Nem véletlenül használjuk ezt a kifejezést, mert igaz tíz pont a különbség a két gárda között, de a Balaton-partiak mindig kemény ellenfélnek számítanak. A csapat számít is a mosonmagyaróvári szurkolók segítségre, akiket arra is emlékeztetünk, hogy a mérkőzés szünetében kerül majd sor a plüssfigurák bedobására.

MEGLEPETÉS PLÜSSFIGURÁK

Évek óta kedves hagyomány a Mosonmagyarúvári Kézilabda Club egyik mérkőzésén, hogy a szünetben plüssfigurákat dobnak a pályára a szurkolók. Az idén a közelgő gyereknapot célozta meg ezzel a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesülete és a mosonmagyaróvári PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért. A szombaton 18.00 órakor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár - Siófok KC találkozó szünetében ismét repülhetnek tehát a játékok, amelyek igazi meglepetésként, a legjobb helyre fognak megérkezni.

A 18. HÉT PROGRAMJA - HAZAI PÁLYÁN

Igazán eseménydús hete lesz a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnak, amelyet szerdán az U19-es és az U17-es csapatok kettős mérkőzése indít az UFM Arénában. A Siófok KC ellen, hazai pályán kezdődik, a négy szombati találkozóból álló bajnoki hajrá az NB I-es felnőttek számára. Azoknak is csak a szomszédos Lipótra kell utazniuk, akik a kicsiket akarják látni, hiszen az U8 - U9-es tornát Lipóton rendezik. Vasárnapra marad a tizenhárom évesek hazai versenye, így ezen a héten csak az MKC U15-ös gárdájára vár hosszabb utazás, akik szombaton Dunaújvárosban játszanak.

ORSZÁGOS DÖNTŐBEN

A Diákolimpia országos döntőjébe jutott a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos iskola kézilabda csapata, amelyet a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás játékosai alkotnak. Ez az első alkalom, hogy kézilabdázásban sikerült a fináléba jutni egy mosonmagyaróvári iskolának.

HÁROM NAP ALATT, KÉT GYŐZELEM

Szerdán a korosztályos bajnokságban játszott az MKC U19 Szombathelyen, pénteken pedig hazai pályán volt mérkőzése a felnőtt NB II-ben. Az ifjúsági keret ezen a héten kiválóan teljesítette a feladatát, folytatta a sikeres sorozatát az NB II-ben, és hosszú idő után az U19-es bajnokságban is győzni tudott. Elégedetten nyilatkozott tehát Bognár Róbert az MKC utánpótlás szakmai vezetője, aki a napokban újabb két éves szerződést kötött a klubbal.

PROFI GYŐZELEM

Kieső helyről várta az Érd gárdája a Motherson-Mosonmagyaróvár vendégjátékát, de a narancssárgák nagyon bíznak abban, hogy nem fog két csapat búcsúzni az élvonaltól. Megpróbálták tehát meglepni a Mosonmagyaróvárt, de az MKC tökéletesen reagált erre, esélyeshez méltóan tartotta kézben a mérkőzést.

FOLYTATÁS ÉRDEN

Ezen a héten is idegenben és újra hétközben lép pályára az NB I-ben a Motherson-Mosonmagyaróvár. Az előző fordulóhoz hasonlóan az ellenfél is mezőny alsóházához tartozik, Érdre tehát egyértelműen a két pont megszerzésért utazik az MKC. A 2023 április 27.-én csütörtökön 18.00 órakor kezdődő találkozót nem közvetíti online a hazai klub. Mosonmagyaróvárról azonban indul szurkolói busz, amelyre Roll Zsuzsánál lehet jelentkezni a 06205539245 telefonszámon.

HELYZETJELENTÉS

A bajnoki hajrá előtt egy kicsit összegeztük a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club országos bajnokságokban szereplő csapatainak helyzetét. A felnőtt mezőnyből az NB I-es és harmadosztályban szereplő U22-es gárda, az utánpótlásból pedig négy korosztály eredményeit vizsgáltuk meg. Belülről mindig nehezebb ennek az értékelése, de ezek az adatok egyértelműen azt mutatják, hogy az MKC fontos szereplője a magyar női kézilabdázásnak.

SZURKOLÓI BUSZ - A 17. HÉT PROGRAMJA

Ismét hétközben lép pályára a Motherson-Mosonmagyaróvár, csütörtökön 18.00 órától kerül sor az Érd elleni bajnoki mérkőzésre. Ez egy eredetileg szombatra kiírt idegenbeli találkozónak a módosított időpontja, mert a hétvégén a Ferencváros BL negyeddöntőjét rendezik az Érd Arénában. Fontos információ, hogy szurkolói busz indul erre a mérkőzésre, amelyet tehát így a helyszínen tekinthetnek meg a mosonmagyaróvári drukkerek.
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - Praktiker-Vác
2023.09.28., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó