Híreink

MÉRKŐZÉS AZ ORSZÁG MÁSIK FELÉBEN

A nyári felkészülési mérkőzések sorát zárta a Kisvárda ellen a Motherson-Mosonmagyaróvár a négy csapatos, balatonboglári Nádorfi-emléktorna döntőjében. Akkor sikerült legyőzni a jelentősen átalakult, de továbbra is masszív NB I-es ellenfelet. A Kisvárda azóta viszont csak három bajnoki találkozót játszott, vereséget szenvedett Győrben és Vácon, viszont a Debrecent hazai pályán legyőzte.

ELSŐRANGÚ HELYETTES

A vasárnapi Alba Fehérvár KC - Motherson-Mosonmagyaróvár NBI-es bajnoki mérkőzésen Gyimesi Kitti már a tizenkettedik percben összeszedett két kiállítást. Így a védekezésben cserére kényszerült az MKC és Hudák Emma érkezett a rendkívül fontos hármas védő posztra. A fiatal játékos pedig remekül oldotta meg ezt a feladatot, a győztes csapat egyik legjobbja volt.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 4.

Sérülések és betegségek miatt a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapatának játékos keretéből hiányzik egy csapatnyi kézilabdázó. Így sajnos ezen a héten súlyos vereségeket szenvedett a csapat, ami persze a NEKA legjobb korosztályos csapatával szemben érthető, de az NB II-es bajnokságban nagyon fájó. Az idei szezonban most bemutatkozó MKC U14 viszont ügyesen és eredményesen szerepelt a hétvégi tatai tornán.

HETI PROGRAM - JÓRÉSZT HAZAI PÁLYÁN, EGY HOSSZÚ UTAZÁSSAL

Sűrű hete lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli csapatának, hiszen szerdán Kisvárdán játszik majd bajnoki mérkőzést, majd vasárnap a Békéscsaba gárdáját fogadja. Az ország másik felébe már kedden elutazik az MKC csapata, hogy ebben az erőltetett menetben fel tudjon készülni az este hat órakor kezdődő találkozóra. Vasárnap az UFM Arénában is ekkor indul útjára a labda, a Békéscsaba elleni hazai bajnoki találkozón.

ÚJABB ÉRTÉKES SIKER!

A vasárnapi székesfehérvári bajnoki mérkőzésen egyértelműen kiderült, hogy a jól rajtoló Motherson-Mosonmagyaróvár csapatára mindegyik ellenfele nagyon fog figyelni. Ezért is nagyon értékes a mosonmagyaróvári csapat újabb idegenbeli sikere!

SZÉKESFEHÉRVÁRON FOLYTATJUK

Az NB I-es bajnokság ötödik fordulójában, vasárnap 18 órakor az Alba Fehérvár KC vendége lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár. Egy régi ellenfél következik tehát, amellyel a nyári felkészülés során kétszer is megmérkőzött az MKC. Gyurka János a csapat edzője azonban kijelentette, hogy nem foglalkozik az előzményekkel és azzal sem, hogy az Alba a bajnokságban eddig csak a Dunaújváros gárdáját tudta legyőzni, az MTK, a Vác és a Siófok ellen vereséget szenvedett.

SZÍVERŐSÍTŐ TÁMOGATÓ

A Motherson-Mosonmagyaróvár - Váci NKSE bajnoki mérkőzés kiemelt támogatójával, Rácz Ferenccel megbeszéltük, hogy inkább a mérkőzés után beszélgetünk. Vállaltunk ezzel persze némi kockázatot, de végül igazunk lett, hiszen a találkozó után a Szigetköz Lelke Pálinkaház tulajdonos-ügyvezetőjét kérdezni sem kellett.

A SIKER HÁTTERE

Bizony lehet, hogy megköveznek engem érte, de a Vác elleni győzelem után nem egy a mérkőzésen kimagasló teljesítményt nyújtó MKC játékossal készítettem interjút. Választék pedig lenne, hiszen Herczeg Lili ismét remekelt a kapuban, Tilinger Tamara győztes gólt dobott, Simona Szarková átmentette az MTK elleni formáját, Tóth Eszter a csapat vezére volt…és így tulajdonképpen fel lehetne sorolni az egész csapatot.

ISMÉT EGY GÓLLAL…

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az első hazai bajnoki győzelmére készült ebben az idényben. Viszont mindenki tudta, hogy a Váci NKSE ellen nagyon meg kell majd küzdeni a bajnoki pontokért. Szerda késő délután pontosan ezek történtek meg az UFM Arénában, ahol az MKC óriási csatában folytatta, az egy gólos győzelmi sorozatát.

A VÁC KÖVETKEZIK…

Szerdán 18.30 órakor az UFM Arénában a Váci NKSE csapatát fogadja a Motherson-Mosonmagyaróvár. A bajnokság egyik élcsapata érkezik tehát Mosonmagyaróvárra, ráadásul egy olyan gárda, amelyik ellen eddig nem sikerült pontot szerezni, mióta visszajutott az MKC az NB I-es bajnokságba.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 3.

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club harmadik utánpótlás híradójában, a gyermekbajnokságban most bemutatkozó tizenöt évesek csapatának győzelmeiről tudunk beszámolni. Az MKC U22 esetében viszont az eredmény azt mutatja, hogy egyelőre még nem sikerült kilábalni a sérülés és betegség hullámból.

13 LÖVÉS - 12 GÓL

Ilyen volt a Motherson-Mosonmagyaróvár átlövőjének, Simona Szarkovának a lövési statisztikája a szombati MTK Budapest elleni mérkőzésen. A szlovák válogatott játékos mégis rendkívül szerényen válaszolt, amikor erről kérdeztük, a fővárosban elért rendkívül értékes győzelem után.

HETI PROGRAM - MÉRKŐZÉSEK IDEGENBEN

Ezen a héten csak egyetlen találkozó színhelye lesz az UFM Aréna, ahol az NB I-ben a Motherson-Mosonmagyaróvár a Váci NKSE csapatát fogadja. A szerdán 18.30 órakor kezdődő mérkőzésre már lehet jegyeket vásárolni a Szellőrózsa ABC-ben, ahol az ülőhelyek ára 2000Ft, az állóhelyeké pedig 1700Ft. A hetet szintén élvonalbeli találkozó zárja le, hiszen vasárnap 18 órakor Alba Fehérvár KC - MKC összecsapás lesz a székesfehérvári KÖFÉM sportcsarnokban.

REMEK MÉRKŐZÉSEN, REMEK GYŐZELEM!

A Motherson-Mosonmagyaróvár óriási hajrával, Simona Szarková egészen kiváló játékával győzte le a mérkőzés közben többnyire előnyben kézilabdázó MTK Budapest gárdáját. Egy hihetetlen izgalmakat hozó találkozó után sikerült ismét idegenben győznie az MKC-nek és a siker értékét növeli, hogy egy szintén kiválóan kézilabdázó hazai együttes ellen.

PLAKÁT A KOCKÁZATCSÖKKENTÉS LEHETŐSÉGEIRŐL

A Magyar Kézilabda Szövetség Utánpótlás irodája küldte el ezt a kockázatcsökkentés lehetőségeiről szóló plakátot. Mi pedig ilyen formában is eleget teszünk annak a kérésnek, hogy ezt az ajánlást eljuttatjuk Önökhöz.

ISMÉT BUDAPESTI ELLENFÉL

Szombaton ismét fővárosi ellenfél vár a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatára, hiszen a budapesti Elektromos csarnokban az MTK Budapest fogadja. A találkozó 18 órakor kezdődik, teljesen zárt kapuk mögött, mert az MTK a felnőtt és utánpótlás mérkőzéseit, a COVID 19 vírus miatt, határozatlan ideig nézők beengedése nélkül rendezi.

FÉLIG TELE POHÁR

Az FTC-Rail Cargo Hungária mérkőzés után Gyimesi Kittivel beszélgettünk, akit az elmúlt hetekben többen is kulcsjátékosnak neveztek az MKC védekezésében. A Ferencváros elleni találkozó lezárását és a soron következő MTK Budapest mérkőzés felvezetését azzal a bizonyos pohárral kezdtük, amelyben félig van folyadék.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2.

Egy sima és egy fordított…így lehetne jellemezni a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club két szerdai korosztályos bajnoki mérkőzését az UFM Arénában. A serdülő csapat könnyed ráhangolással kezdte a bajnokságot, a sok problémával küzdő MKC ifi azonban hazai pályán sem tudott nyerni.

MEGMOZGATTUK A FERENCVÁROST

Egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az FTC-vel a bajnokság második fordulójában lejátszott találkozón. A második játékrészben ez már nem sikerült, így a zöld-fehérek szépen fokozatosan elhúztak és magabiztosan nyerték meg a mérkőzést.

HÁROM MÉRKŐZÉS SZERDÁN

Tartalmas nap elé néz az MKC, hiszen a serdülő, az ifjúsági és az NB I-es felnőtt csapata is bajnoki mérkőzést játszik az UFM Arénában. Délután 14 órától MKC - Százhalombatta serdülő, 16 órától MKC - Nemesvámos ifjúsági és 18.30 órától Motherson-Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria összecsapásokat rendeznek. Az élvonalbeli találkozóra pedig 17.00 és 18.30 óra között lehet még jegyet váltani az UFM Aréna pénztárában és online közvetítés is látható lesz az interneten.

EGÉSZSÉGÜGYI PROTOKOLL COVID 19 - MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG

A honlapunkon összegyűjtöttük a Magyar Kézilabda Szövetség járványügyi helyzetre vonatkozó protokolljának, a szurkolókra vonatkozó részét. Jelezni szeretnénk, hogy ezeket a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club maradéktalanul be fogja tartani.
Következő mérkőzés:
Liga-kupa mérkőzés
2021.01.20., 18:30 óra.