Híreink

NÉGY MÉRKŐZÉS, NÉGY GYŐZELEM - UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 22.

Ezen a héten csak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U14-es és U12-es csapatainak volt tornája. Szombaton Farkas Veronika, vasárnap pedig Orbán Ákos tanítványai játszottak két-két mérkőzést. Az utánpótlás csapatok hibátlanul teljesítettek, győzelmet szereztek mind a négy találkozójukon.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 21.

A megszokottnál kicsit később kerül sor a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak elmúlt heti összegzésére. A fiatalok, a gyerekek pedig kimondottan jónak mondható eredményeket értek el. Fölényes győzelem született a felnőtt NB II-ben, mindkét mérkőzését megnyerte az MKC U15, veretlen maradt az MKC U13. A kicsiknél pedig folyamatosan egyre több csapattal vesz részt az MKC a tornákon.

PONTOK IDEGENBŐL

Hibátlan hazai mérleggel várta a Motherson-Mosonmagyaróvár vendégjátékát a Kisvárda Master Good SE, de az MKC lendületét Szabolcs-Szatmár-Beregben sem sikerült megállítani. Szép győzelmet, nagyon értékes két pontot gyűjtött be tehát az MKC, idegenben is jól vizsgázva, ami egyetlen kézilabda csapat számára sem egyszerű feladat.

HOSSZÚ UTAZÁS - KÉT PONTÉRT

A hétvégén Magyar Kupa négyes döntő lesz, így a Motherson-Mosonmagyaróvár már szerdán pályára lép az NB I-ben. Nem vár egyszerű feladat a csapatra, hiszen egyrészt nagyon messzire kell utazni, másrészt az otthonában erős ellenfél a Kisvárda Master Good SE. A hazai csapattól kapott tájékoztatás szerint lesz online közvetítés a találkozóról, amelynek a linkjét szerdán közlik majd a Kisvárda honlapján és Facebook oldalán.

A 16. HÉT PROGRAMJA - SZERDÁN NB I-ES MÉRKŐZÉS, AZ ORSZÁG MÁSIK SZÉLÉN

A Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli együttese a hétközben játszik bajnoki mérkőzést, az ország másik szélén lévő Kisvárdán. A találkozó 18.00 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, ahonnan a tervek szerint lesz online közvetítés. Ebben a bajnoki fordulóban ismét kemény ellenfél és nagyon hosszú utazás vár tehát a mosonmagyaróvári csapatra. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás gárdái közül csak két korosztálynak lesz tornája ezen a héten. Szombaton az MKC U14 Dunaújvárosban, vasárnap pedig az MKC U12 Mosonszolnokon lép majd pályára.

KÉPRIPORT A MAGVASSY-BÓL

A győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban is folytatta a remek sorozatát a Motherson-Mosonmagyaróvár, amely immár sorozatban hét bajnoki fordulót játszott le veretlenül. A Moyra-Budaörs Handball csapata ellen keményen meg kellett dolgozni az újabb sikerért. A mérkőzésről készült képriport ezt igazolja, és az események felidézése a találkozó remek hangulatát is megmutatja.

A SZURKOLÓK ÉS A CSAPAT IS JELESRE VIZSGÁZOTT GYŐRBEN

A vasárnapi bajnoki találkozón ismét két értékes ponttal gazdagodott, a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban pályára lépő Motherson-Mosonmagyaróvár. A vendég Moyra-Budaörs Handball nehezen adta meg, így nagy segítséget jelentett, hogy a mosonmagyaróvári szurkolók az ideiglenes otthonban is buzdították a csapatot.

GYŐRI VASÁRNAP

A 2023 április 16.-án vasárnap 15.45 órakor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár - Moyra-Budaörs Handball NB I-es találkozóra, az UFM Aréna elfoglaltsága miatt kerül sor a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Az MKC bérletek érvényesek a mérkőzésre, amelyre egy órával mérkőzés előtt, 2.000 forintos egységáron jegyet is lehet vásárolni a helyszínen. A találkozóról lesz élő közvetítés, amelyet a Szigetköz Sport YouTube csatornáján lehet majd megtekinteni.

SZEMEREY ZSÓFI EGY + EGY ÉVES SZERZŐDÉST HOSSZABBÍTOTT AZ MKC-VAL

Szemerey Zsófi pénteken délután egy + egy évvel meghosszabbította a szerződését a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubbal. Véget ért tehát egy elég hosszúra nyúlt tárgyalássorozat, a papírokat aláírta a magyar válogatott kapus és Guntram Thurnher az MKC elnöke.

JEGYEK, INFORMÁCIÓK - MAGVASSY SPORTCSARNOK

A Motherson-Mosonmagyaróvár - Moyra-Budaörs Handball NB I-es találkozóra, az UFM Aréna elfoglaltsága miatt kerül sor a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Az MKC bérletek érvényesek a 2023 április 16.-án vasárnap 15.45 órakor kezdődő találkozóra. Jegyet pedig 2.000 forintos egységáron lehet vásárolni 2023 április 14. pénteken 15.00 és 19.00 óra között az MKC klubirodában, illetve egy órával a mérkőzés előtt a Magvassy Mihály Sportcsarnok jegypénztárában.

NEM A HELYSZÍN, A GYŐZELEM A FONTOS

A Tóth Gabriellával folytatott beszélgetésünk központi témája a vasárnapi bajnoki mérkőzés volt, amelyet a Motherson-Mosonmagyaróvár a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban fog lejátszani. A játékostól megtudtuk, hogy a külső körülményekkel nem foglalkoznak, kizárólag a két pont megszerzésére készülnek, abban pedig nagyon bíznak, hogy a szurkolók elkísérik a csapatot Győrbe.

MAGYARORSZÁGNAK SIKERÜLT

A magyar női kézilabda válogatott az Izland elleni kettős győzelemmel, 59 - 49-es összesítéssel jutott ki a 2023. november 30. és december 17. között Dániában, Norvégiában és Svédországban rendezendő női kézilabda világbajnokságra. Pásztor Noémi a Motherson-Mosonmagyaróvár beállója, az Érden lejátszott második mérkőzésen is segített a világbajnoki részvétel kiharcolásában, amely egyben olimpiai kvalifikációs torna is lesz.

A 15. HÉT PROGRAMJA - NB I-ES MÉRKŐZÉS A MAGVASSY CSARNOKBAN

A húsvéti ünnep után újraindulnak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak bajnoki mérkőzései és gyerektornái. A sort csütörtökön az U19-esek kezdik Érden, szombaton azonban hazai rendezésű U13-as torna lesz az MKC munkacsarnokában. Vasárnap Lipóton játszanak a legkisebbek, és Szombathelyen lép pályára bajnoki mérkőzésen az NB II-ben szereplő U22-es keret. A mosonmagyaróvári munkacsarnok a hét utolsó napján U15-ös torna helyszíne lesz, az NB I-es felnőtt bajnoki találkozónak pedig a győri Magvassy Mihály Sportcsarnok ad otthont.

HÚSVÉTI VÁLOGATOTT

A húsvéti ünnepek alatt lejátszották a Dániában, Norvégiában és Svédországban lebonyolításra kerülő női kézilabda világbajnokság európai selejtezőinek első mérkőzéseit. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosai közül Pásztor Noémi a magyar, Lancz Barbora a szlovák, Ines Ivancok és Kovács Patrícia pedig az osztrák válogatottban szerepelt.

NAGYON KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁN A MOSONMAGYARÓVÁRI KÉZILABDA CLUB!

A MOSONMAGYARÓVÁRI KÉZILABDA CLUB VALAMENNYI SPORTOLÓJA ÉS DOLGOZÓJA NEVÉBEN KÍVÁNUNK NAGYON KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!

CSENDES HÉT, AZ ÜNNEP ELŐTT

Húsvét előtt nem lesz mérkőzése a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak, az ünnep hetében nincsenek utánpótlás találkozók, gyerektornák, a felnőtt bajnokságban pedig válogatott szünet is van. A hét közepéig edzésben vannak a kézilabdázók, a hosszú hétvégén viszont a jól megérdemelt pihenés következik.

HÁTRALÉVŐ NB I-ES MÉRKŐZÉSEK

Ismét változás lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es programjában, most az Érd elleni idegenbeli bajnoki találkozó időpontja módosult. Az eredetileg 2023 április 29. szombat 18.00 órára kiírt találkozót, 2023 április 27. csütörtökön este hat órakor fogja lejátszani a csapat. A hétvégén ugyanis a Ferencváros BL negyeddöntőjét rendezik az Érd Arénában, pénteken pedig ugyanott edzéslehetőséget kell biztosítani a csapatoknak. A Motherson-Mosonmagyaróvár hátralévő mérkőzéseinek pontos menetrendje tehát a következő:

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 20.

Összességében jónak mondható hetet zártak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai, hiszen minden korosztálynak volt győztes mérkőzése. Igaz ez az MKC U19-es keretnek ismét a harmadosztályú felnőtt bajnokságban sikerült, a korosztályos sorozatban továbbra sem megy a fiataloknak. Az MKC U17 szoros küzdelemben győzött a kisebb korcsoportokban pedig most a tornák második találkozói sikerültek jobban.

REVANS

Sikerült a visszavágás a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának a Békéscsabai Előre NKSE ellen az UFM Arénában. Gyurka János csapata tehát tovább folytatta a remek hazai sorozatát, így magabiztosan várhatja a bajnokság folytatását. Ebben a sorozatban most válogatott szünet következik, amit követően még hét találkozója lesz az MKC-nak az NB I-ben.

GYŐZELEMMEL FOLYTATNI A HAZAI SOROZATOT

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapatát fogadja 2023 március 31.-én pénteken 18.00 órakor a Motherson-Mosonmagyaróvár az UFM Arénában. Gyurka János együttese sorrendben a harmadik hazai találkozójára készül, amelyen szeretne visszavágni a lila-fehéreknek a Békéscsabán elszenvedett vereségért. A csapattal kapcsolatos új hír, hogy szerdán Albek Anna is meghívót kapott a magyar válogatott keretébe, így az átlövő hétfőn csatlakozik majd nemzeti csapathoz.

ERŐSÖDIK A KLUBVEZETÉS

A folyamatos fejlődésben lévő Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vezetésében ismét szükségessé vált, hogy klubigazgató kapcsolódjon be a munkába. Ezt a vezető beosztást, 2023 április elejétől Szász-Fejér István látja el, aki már harmadik éve tagja az MKC elnökségének.
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - Praktiker-Vác
2023.09.28., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó