Híreink

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 4.

Változatos eredményeket hoztak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak mérkőzései ezen a héten. Értékes győzelmek, pontszerzés mellett sajnos gyengébb teljesítmények is akadtak a hét korosztály bajnoki találkozóin és tornáin.

A PÉNTEKI GYŐZELEM KÉPEI

Az Érd után, a Dunaújváros csapatát is magabiztosan legyőzte hazai pályán a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a 2021/2022-es élvonalbeli bajnokságban. Így négy forduló után az MKC a tabella negyedik helyéről várhatja a válogatott szünet utáni folytatást, amelyre október 16.-án a Vác elleni hazai mérkőzéssel kerül sor.

A MEGSZOKOTT NAGY CSATA UTÁN, MAGABIZTOS GYŐZELEM

Mosonmagyaróváron mindenki pontosan tudta, hogy az elmúlt fordulóban az MTK Budapest otthonában megszerzett bajnoki pont értékét most pénteken lehet majd megbecsülni. A bajnokságban jól kezdő, az idén is nagyon masszív Dunaújváros legyőzésével szerezhető pontokkal ugyanis a számok tekintetében is jól zárta a 2021/2020-es idény első szakaszát az MKC.

TRADICIONÁLIS ELLENFÉL

Nyugodtan használhatjuk ezt a szót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia esetében, hiszen évek óta remek mérkőzéseket játszik egymással a két csapat. Október elsején pénteken a mosonmagyaróvári UFM Aréna lesz a helyszín, ahol 18.00 órakor kezdődik majd az MKC-DKKA bajnoki találkozó. Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy erre a mérkőzésre még a következő helyszíneken, időpontokban lehet jegyeket vásárolni.

HÉT MKC CSAPAT A PÁLYÁN - HETI PROGRAM 4.

Szinte valamennyi csapata tétmérkőzést játszik a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnak, hiszen hét MKC gárda is pályára lép a héten. Ismét az ifik kezdenek a hét közepén, majd jön a péntek, amikor a Dunaújváros lesz az ellenfél a serdülőnek és az élvonalbeli felnőtt gárdának. A hétvégén pedig a második serdülő és az U22 lép pályára, valamint a kicsiknél a tizenkét és tizennégy éves korosztályok.

JEGYEK A PÉNTEKI DUNAÚJVÁROS ELLENI MÉRKŐZÉSRE

Hazai bajnoki találkozóra készül a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata a komoly riválisnak számító Dunaújvárosi KKA ellen. A 2021 október 1.-én pénteken 18.00 órakor az UFM Arénában megrendezésre kerülő mérkőzésre a következő időpontokban lehet jegyet váltani.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 3.

Szerdán kellemetlen vereséggel kezdte a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata a hetet, de a folytatás viszont remekül sikerült az MKC utánpótlásának. Szombaton és vasárnap hazai pályán és idegenben sikerült megnyerni valamennyi korosztályos találkozót.

TAPSSAL JUTALMAZOTT PONT

Két mondhatni várható eredmény után, komoly feladat várt a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatára szombaton az MTK Budapest otthonában. A mérkőzést szintén két ponttal váró fővárosiak elleni találkozó ugyanis a szakemberek szerint felsőházi rangadónak számított az idei szezonban.

FOLYTATÁS SZOMBATON A FŐVÁROSBAN

A Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata 2021 szeptember 25.-én, szombaton 18.00 órakor az MTK Budapest otthonában játszik bajnoki mérkőzést a bajnokság harmadik fordulójában. A budapesti Elektromos Csarnokban megrendezésre kerülő mérkőzést, a hazai klub az MTK hivatalos YouTube csatornáján élőben közvetíti.

ISMÉT A VÁLOGATOTTBAN

Kijelölte az első keretét Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda válogatott augusztus végén kinevezett új szövetségi kapitánya. A válogatott október elsején találkozik, akkor kezdi el a felkészülést a Portugália, majd a Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőkre. Az irányítóknál Golovin nem számíthat az egyaránt vállsérüléssel küzdő Kovacsics Anikóra és Szucsánszki Zitára, ezért az olimpiát megjárt Vámos Petra mellett Lakatos Rita és Tóth Eszter bizonyíthat.

TÜRELMES TEHETSÉG

Az idei szezonban néhány tehetséges fiatal kézilabdázó is helyet kapott a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es keretében. Közülük most a tizenkilenc éves Török Rebekával ismerkedünk meg. A mindig mosolygós átlövő az Érd elleni bajnoki mérkőzésen góllal mutatkozott be a mosonmagyaróvári csapatban.

A NEMZETI SPORT ESÉLYEI

Mindig érdekes megfigyelni azt, hogy mit gondol a sajtó, ezért most a lapszemle rovatunkban a Nemzeti Sport cikkét közöljük, amely a következő címmel jelent meg: NŐI KÉZI NB I: FELBŐSZÜLT ETO, VAN HITE AZ FTC-NEK. Meglepetéssel ért véget az előző évad a női kézilabda NB I-ben, hiszen a Ferencváros letaszította a trónról a Győrt, bizonyítva, hogy bármikor nyílttá tudja tenni a versenyt az aranyért - az előttünk álló hónapokban is.

FONTOS MÉRKŐZÉSEK - HETI PROGRAM 3.

Ezen a héten is hat csapata játszik tétmérkőzést a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnak, ráadásul nagyon fontos találkozók várnak a mosonmagyaróvári együttesekre. A sort az ifjúsági gárda kezdi a hét közepén, majd következik a szombati legsűrűbb nap, amikor az utánpótlás csapatok óránként kezdenek, valamint az NB I-es felnőtt csapat is rangadót játszik Budapesten. Vasárnapra pedig a tizenhárom évesek hazai tornája marad, akik ezen a hétvégén kezdik a korosztályos sorozatukat.

ÉRD-EKES KÉPEK

Pénteken este hazai pályán győzelemmel mutatkozott be a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a 2021/2022-es élvonalbeli bajnokságban. Az Érd elleni találkozót nagyon jól kezdte, majd sikeresen zárta az MKC, így összességében magabiztosan gyűjtötte be a két bajnoki pontot. A mérkőzés néhány érdekes pillanatát pedig most egy képriport formájában idézzük fel.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2.

Az eredmények szempontjából vegyes képet mutat a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak elmúlt hete. Az biztos, hogy már a bajnoki rajtokon nagyon tanulságos találkozókat játszottak az MKC korosztályos gárdái. Az utánpótlás edzők nyilatkozataiban pedig az is összecseng, hogy jó úton járnak, de még nagyon sok munka vár rájuk, a játékosokra és a klubra.

KICSIT KÉTARCÚ GYŐZELEM

A Motherson-Mosonmagyaróvár remekül kezdte az első hazai bajnoki találkozóját a 2021/2022-es idényben. Így már bő negyedórával a kezdés után tíz gólos előnybe került, amit a mérkőzés második harminc percében tudott kozmetikázni az Érd. A véghajrát, a végül is nagyon magabiztos győzelmet azonban ismét felállva tapsolta meg az UFM Aréna lelkes közönsége.

ÉRD-EMES FIGYELNI

Az előző bajnokságban idegenbeli specialistának számító Érd ellen kezdi a 2021/2022-es bajnokságot hazai pályán a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata. Az élvonalbeli találkozó 2021 szeptember 17.-én pénteken 18.00 órakor kezdődik a mosonmagyaróvári UFM Arénában.

GYŐZNI SZERETNÉNEK…

Pénteken az UFM Arénában megszokott 18.00 órai kezdettel mutatkozik be hazai környezetben a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata. A 2021/2022-es bajnokság első mosonmagyaróvári találkozóján természetesen győzni szeretne a csapat, amelyet Gyurka János vezetőedző és Tóth Eszter csapatkapitány meg is fogalmazott.

EGY IGAZI CSAPAT

Írásainkban többször említettük már, hogy a 2021/2022-es szezonban két serdülő csapatot indít a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Alapjaiban örömteli ez a hír, hiszen bizonyítja a Mosonmagyaróváron folyamatosan növekvő utánpótlás létszámot. Ez az élsportot sok szempontból talán még felül is múló közösség pedig megérdemli, hogy bemutassuk.

JEGYEK AZ IDÉNY ELSŐ HAZAI MÉRKŐZÉSÉRE

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata szeptember 17.-én pénteken 18.00 órakor fogadja az Érd csapatát az UFM Arénában. Közeleg tehát a hazai premier a 2021/2022-es szezonban, amelyre a csapat nagyon várja a szurkolókat. A jegyárusítás időpontjait és helyszíneit most közöljük, arra pedig felhívjuk a mérkőzésre készülők figyelmét, hogy a belépéshez most is szükség lesz a védettségi igazolásra.

INDUL A NAGYÜZEM - HETI PROGRAM 2.

Ezen a héten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnak már hat csapata játszik bajnoki találkozót. A bajnokságot az elmúlt héten kezdte el az élvonalbeli felnőtt és ifjúsági gárda, most pedig bekapcsolódik a két serdülő, az U22-es és az U14-es együttes. Érdemes tehát figyelni a honlapunkon megszokott heti programot, hiszen itt olvashatják az MKC teljes heti mérkőzés menetrendjét. A szurkolóink figyelmét arra is felhívjuk, hogy az mksz.hu oldal helyett már az új new.mksz.hu weboldalt üzemelteti a Magyar Kézilabda Szövetség.
Következő mérkőzés:
Kisvárda Master Good SE - Motherson-Mosonmagyaróvár
2022.01.26., 18:00 óra.
Kisvárda, Városi Sportcsarnok 
Videók
összes videó