Híreink

HASZNOS TAGJA AKAROK LENNI A CSAPATNAK

Ezzel a mondattal kezdte a bemutatkozó beszélgetést Csire Fanni, aki a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia csapatából érkezett Mosonmagyaróvárra. A huszonhárom éves balszélső tizenhat évet töltött a szülővárosában Szombathelyen, a nevelő egyesületében.

A TENGERPART VOLT A SLÁGER

A Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapatának játékosai és a szakmai stáb már túl van a nyaraláson, hiszen elkezdődött a nyolc hetes felkészülés a 2022/2023-as idényre. Kaptunk is néhány nagyon szép fotót, amelyek bizonyítják, hogy kellemesen telt a nyár, pihenéssel tölthető része. A nagyon fárasztó, viszontagságos szezon után, igazán gyönyörű helyeken tudtak feltöltődni a lányok, akiknél a leginkább a tengerparti nyaralások voltak népszerűek.

ÚJ FOTÓK KÉSZÜLTEK

Egyéni portrék és egy új csapatkép is készült a hét elején a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapatának játékosairól. Ezeket a képeket nemsokára a klub hivatalos honlapján fogjuk megjelentetni, lecserélve a tavalyi keret fényképeit. Néhány kedvcsináló fotót és a lányokról készült csapatképet azonban már most is megnézhetnek.

TANULNI, FEJLŐDNI, JÁTSZANI…

Faragó Luca személyében egy nagyon tehetséges fiatal kézilabdázó csatlakozott a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli csapatához. A beálló, a NEKA Akadémián nevelkedett, rendszeresen szerepelt a magyar serdülő és ifjúsági válogatottban, az idén nyáron pedig ezüstérmet szerzett az U20-as világbajnokságon.

KÉTNAPOS CSAPATÉPÍTÉS

A csütörtöki és a pénteki napot Ajkán, a Kristály Hotelben töltötte a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata. A program pedig csapatépítés volt, amelyhez a szellemi és fizikai feladatokat az idén is a Viga Sport szakemberei állították össze.

A NEHÉZSÉGEK ELLENÉRE BEFUTOTTAK ÖTÖDIKNEK

Lassan lezárjuk az előző szezont értékelő írásokat, elemzéseket, amelyek közül most a Nemzeti Sport értékelését közöljük a sajtófigyelő rovatunkban. A sportnapilap valamennyi élvonalbeli csapatról készített egy rövid írást, amelyet most változtatás nélkül közlünk az olvasóinkkal.

A MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁR NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEINEK PROGRAMJA

Nagyon érdekes találkozók várnak a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabdacsapatára a 2022 nyári felkészülés során. Az MKC találkozik a magyar NB I meghatározó gárdáival, a nyári munka zárásaként pedig a norvég Molde HK ellen zárja a gyakorló mérkőzések sorát. Augusztus 20 - 21-én egy rangos nemzetközi tornát is rendez a klub, amelyen szintén kiváló csapatokkal mérkőzhet meg az MKC, amely így felkészülten fogja várni az idényt.

ELKEZDŐDÖTT A FELKÉSZÜLÉS

A Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabda csapata 2022 július 11.-én hétfőn kezdte el a felkészülést a 2022/2023-as NB I-es szezonra. Délelőtt orvosi vizsgálat, fizikai állapot felmérés és csapatmegbeszélés volt a program, délután pedig futó teszttel folytatta a munkát a keret és a szakmai stáb.

A KICSIK TÁBOROZÁSA IS JÓL SIKERÜLT

Rendkívül népszerűek a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári táborai, amelyek az idén június végén is remekül sikerültek. A második héten a kicsik töltöttek el öt rendkívül tartalmas napot az MKC utánpótlás edzőivel. Most egy szöveges értékelést olvashatnak, sok fotóval, de nemsokára egy videós anyagot is megmutatunk majd a valóban izgalmas tábori napokról.

A LEGSZEBB MUNKA - A LEGKISEBBEK ÉVÉRTÉKELÉSE

Utolsó részéhez ért a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak munkáját összegző írásaink sorozata. Az óvodásoktól, az U10-es korosztályig versenyző gyerekeket hívjuk a kis szekciónak, amelynek az értékelésére Bognár Evelint kértük.

TÁBORI ÉLMÉNYEK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári táborának első hetében bőven gyűjtöttek élményeket a gyerekek. A játék volt főszerepben azon a három napon, amikor délelőtt - délután edzéseket tartottak az edzők a táborozóknak. Szerdán és pénteken pedig kirándulásokon vettek részt a lányok, így bőven válogathattunk a héten készült képekből.

SOKRA HIVATOTT KOROSZTÁLY - BALOGH SÁNDOR U12-ES ÉRTÉKELÉSE

Balogh Sándor a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club tapasztalt utánpótlás edzője is két csapatot irányított a tavalyi idényben. A serdülő II. évértékelést már olvashatták, így most az MKC U12 bajnoki évének összegzése következik.

A MUNKA MEGHOZTA A FEJLŐDÉST, AZ EREDMÉNYT - ORBÁN ÁKOS UTÁNPÓTLÁS ÖSSZEGZÉSEI

A tavaly nyáron Mosonmagyaróvárra érkezett fiatal edző Orbán Ákos, két csapattal is dolgozott a 2021/2022-es idényben. Komoly kihívás volt az U14-es gárda felkészítése, amely az első bajnoki szezonját játszotta az élvonalban. A másik edzői feladata a tizenegy évesek csapatának irányítása volt, így most mindkét korosztály évének értékelésére kértük.

TÁBOR PROGRAM

A honlapunkon és a Facebook oldalunkon is megjelentetjük a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári táborának programját. A szülők, a táborozók nagyon sok fontos információhoz juthatnak ebből az írásból, táblázatokból az MKC két nyári kézilabda táborát illetően. Kiemeljük azonban, hogy szükség esetén a programterv változás jogát a klub fenntartja.

„EGYÜTT - EGYMÁSÉRT, MINDIG - MINDENHOL” - EZ VOLT A CSAPATUNK HITVALLÁSA

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a tavalyi idényben egy a másod és egy harmadosztályban szereplő csapatot versenyeztetett. Balogh Sándor vezette a „seri kettő” gárdáját, amely bajnoki bronzéremmel zárta a szezont. Az évértékelésük azonban sokkal többet árul el a helyezésnél, az eredménynél…

ALKALMAZKODNUNK KELLETT A HELYZETHEZ - FARKAS VERONIKA ÖSSZEGEZTE A SERDÜLŐ CSAPAT IDÉNYÉT

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club két serdülő csapatot indított a 2021/2022-es idényben, egyet a másod, egyet pedig a harmadosztályban. Farkas Veronika irányította a korosztály erősebb gárdáját, akinek az évértékelőjéből egyértelműen kiderül, hogy nagyon nehéz szezont zárt az MKC serdülő csapata.

TANULSÁGOS ÉVET ZÁRT AZ MKC UTÁNPÓTLÁS - BOGNÁR RÓBERT ÉVÉRTÉKELÉSE

A szezonértékelő sorozatunk most Bognár Róberttel folytatódik, aki két beosztásban is összegezte a 2021/2022-es idényt. Egyrészt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás szakmai vezetőjeként a gyerekekkel, fiatalokkal történő munkát foglalta össze. Másrészt az MKC ifjúsági keretének edzőjeként nyilatkozott a csapat korosztályos és az NB II-es felnőtt bajnokságban nyújtott teljesítményéről.

FEJLŐDNÜNK KELL, FŐKÉNT VÉDEKEZÉSBEN - GYURKA JÁNOS ÉVÉRTÉKELŐJE

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club honlapja a nyári szünetet, a csapatok évértékelő írásaival szeretné tartalommal megtölteni. A sort most az élvonalbeli felnőtt gárda értékelésével kezdjük, amelyet a tőle megszokott gondossággal és alapossággal készített el Gyurka János a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzője. A csapat, a játékosok a jól megérdemelt szabadságukat töltik ezekben a hetekben, a nyári felkészülésük pedig július 11.-én kezdődik majd.

TOBORZÓ NAPOT TARTOTT AZ UTÁNPÓTLÁS

Csendesek a napok a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnál, hiszen ezekben a hetekben tudnak szabadságra menni a játékosok és a dolgozók. Természetesen a háttérmunkák zajlanak, készülnek a felkészülési tervek, beadásra kerülnek a nevezések, megrendelésre a felszerelések. Edzések viszont már nincsenek az UFM Arénában, de a héten azért gyerekek népesítették be a csarnokot, hiszen toborzó napot tartott az MKC utánpótlás.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 26.

Néhány gyerektornával zárult az elmúlt hétvégén az idény a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak számára. A tíz, a tizenkét és a tizennégy évesek léptek pályára és nyugodtan kijelenhetjük, hogy sikeresen, szépen is zárták a 2021/2022-es sorozatot.

MKC GYEREKNAP

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club több hírrel köszönti a gyerekeket, amelyek megmutatják, hogy milyen fontos szerepet töltenek be a klub életében. Több korosztályban is zajlottak kedves események a gyerekek főszereplésével és több iskolával is élő az MKC kapcsolata.
Következő mérkőzés:
Békéscsabai Előre NK - Motherson-Mosonmagyaróvár
2022.12.17., 18:00 óra.
Videók
összes videó