Híreink

EURÓPA-LIGA JEGYEK

Sajnos az Európa-liga sorozat menetrendjét alaposan átírta a Covid járvány így a Sola HK elleni csoportmérkőzésre végül is Norvégiában került sor. Így az erre a mérkőzésre váltott jegyek sorsáról a következő értesítést kaptuk a Jegymester ügyfélszolgálatától.

ELŐRE MUTATÓ SIKER

A kupaküzdelmektől történő búcsú után, a magyar élvonalban történő javítás volt a célja a Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabda csapatának. Az élmezőnyben maradáshoz pedig feltétlenül győznie kellett az alsóház csapatai ellen. Így minden nehézség, az alapvetően továbbra sem javuló létszámhelyzet ellenére, az MKC győzni utazott Érdre.

ÉRDEN LEHET JAVÍTANI

A közelmúltban mosonmagyaróvári sikereket hoztak a két csapat bajnoki találkozói és erre nagy szüksége lenne az MKC csapatának most. A két élvonalbeli gárda ugyanis, február 16.-án szerdán 18.00 órakor az Érd Arénában egymás ellen folytatja a bajnokságot a 15. fordulóban. A szerdai bajnoki mérkőzésről most nem készül felvétel, így nem lesz online közvetítés Érdről.

TOVÁBB KELL LÉPNI

Vasárnap késő este érkezett meg Besanconból a Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabda csapata, így a hétfőn már két edzéssel kezdte el a felkészülést a szerdai Érd elleni bajnoki találkozóra. Nyilvánvaló, hogy az Európa-ligából történő kiesést jelentő franciaországi túra után nem találtuk jó hangulatban Gyurka Jánost, aki azonban így is a tőle megszokott őszinteséggel válaszolt a kérdésinkre.

ROSSZUL SIKERÜLT HÉT

Az MKC ifjúsági csapatának előző mérkőzéséről készült tudósításában az írtuk, hogy több volt az Alba Fehérvár KC elleni idegenbeli találkozóban. Sajnos most ezt nem mondhatjuk el, mert a NEKA I. Mosonmagyaróváron is átgázolt az MKC fiataljain. Így sajnos csak annak örülhetünk, hogy igaz most is voltak hiányzók, de lassan felépülnek, játékra jelentkeznek az ifjúsági keret eddig betegséggel, sérüléssel bajlódó kézilabdázói.

KIESÉS AZ EURÓPA-LIGÁBÓL

A Motherson-Mosonmagyaróvár az első mérkőzésen megszerzett 38 - 30 arányú győzelmének köszönhetően kedvező helyzetből várta a franciaországi mérkőzést. Sajnos azonban ez az előny már a találkozó első harminc percében elfogyott, így a Besancon fölényes győzelme az MKC kiesését jelentette a nemzetközi sorozatból.

FOLYTATÁS FRANCIAORSZÁGBAN

Szombaton este 20.00 órakor kezdődik az ES Besancon Feminin - Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzés az Európa-liga A csoportjának ötödik körében. A gyakorlatilag a továbbjutást eldöntő találkozót most is a Sport 1 TV közvetíti élőben.

VASTAPSOT ÉRDEMELT ÉS KAPOTT A CSAPAT

Két olyan csapat mérkőzött meg egymással szerdán, amely a hétvégén idegenben vív majd nagyon fontos találkozót a nemzetközi mezőnyben. A Ferencváros a Bajnokok Ligájában, az MKC pedig az Európa-ligában dönt majd vélhetően a sorsáról a továbbjutást illetően. Ennyi volt az azonosság a két gárda között, a különbség pedig az, hogy az FTC teljes keretet, tehát tizenhat játékost nevezett a mérkőzésre, a Mosonmagyaróvár viszont csak tizenegyet.

SOROZATBAN…

Gyakorlatilag az első hazai mérkőzésére készül a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata ebben az évben, hiszen az Európa-liga találkozóját Győrben játszotta le. 2022 február 9.-én szerdán 18.00 órakor azonban végre az UFM Aréna lesz a helyszín, ahol az FTC-Rail Cargo Hungaria lesz az ellenfél. A mérkőzésről az M4 Sport Televízió felvételt fog készíteni, amelyet este 23.00 órától fognak majd műsorra tűzni a sportcsatornán.

ÉSZAK FELÉ KÖZELEDVE

Nyolcszáz néző gyűlt össze az Európa-liga találkozóra Stavangerben, ahol a sportcsarnokot ebben a sorozatban hozzánk hasonlóan kölcsönzi a norvég klub. Sajnos az MKC csapata megfogyatkozott a második mérkőzésre, hiszen Pásztor Noémi válla megsérült pénteken, Ana Kojic pedig igaz be lett írva a jegyzőkönyvbe, de lábsérülése őt is megakadályozta abban, hogy pályára lépjen.

EGY NAP ÉSZAKON

Olvasóinknak ígértünk egy beszámolót arról, hogy hogyan telnek a napjai a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának Norvégiában. Ezt teljesítjük most, néhány fotóval az északi ország negyedik legnépesebb városának azon helyszíneiről, ahol az MKC csapata most tartózkodik.

ELSŐRE JOBBAK VOLTAK A NORVÉGOK

Az idegenbeli „hazai” mérkőzésen a Sola HK az Asenhallenben, tehát a saját pályáján fogadta a Motherson-Mosonmagyaróvár gárdáját az Európa-liga A csoportjában. A harmadik körben a Covid járvány miatt elhalasztott mérkőzésre nehéz volt időt találni, így a helyszínhez már hozzájárult az EHF.

EGY HOSSZÚ NAP

Reggel hét órakor kezdődött Mosonmagyaróváron az MKC csütörtöki napja, amely egy este tíz órás vacsorával ért véget Norvégiában. Néhány képet sikerült készíteni a norvégiai hétvége első napjáról, amit nagyon fegyelmezetten csinált végig a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata.

AZ ÚJONC SOLA EURÓPÁBAN SZERETNE FEJLŐDNI

Az EHF honlapján a csapatokat bemutató sorozatból most a norvég ellenfelünk a Sola HK gárdája következik. Sok olyan csapat van Európában, akit régi ismerősként köszönthetünk a kézilabda-tornákon és vannak olyanok, mint a Sola HK. A norvég klub ugyanis ebben a szezonban lép először pályára az EHF Európa Liga csoportkörében. Természetesen nem a Sola HK a legesélyesebb az “ezüsttányérra”, azaz az Európa Liga győztesének járó trófeára, de az újonc csapat biztosan mindent belead az előttük álló meccseken.

JEGYEK ÉS MECCSEK

Több a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának mérkőzéseivel és az azokra váltható jegyek értékesítésével kapcsolatos információt szeretnénk most közölni a szurkolókkal. Az egyszerűség kedvéért a meccsek időrendi sorrendjében foglaljuk össze ezeket.

PRÉDIKÁLÓSZÉK

Stavangerbe utazunk, ahol megtalálható Norvégia egyik leghíresebb kilátópontja a 604 méteres magasságban található pazar kilátású Prédikálószék (Preikestolen). A nevét arról kapta, hogy ezen a ponton a szabad véleménynyilvánítás a legendák szerint célba talál.

A HELYZETEK MEGVOLTAK

A középmezőnyhöz tartozó Alba Fehérvár KC ifjúsági csapata esélyesként fogadta a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club fiataljait a felnőtt NB I-es találkozót megelőző bajnoki mérkőzésen. Az eredmény papírforma győzelmet mutat, ami azért bosszantó, mert nagyobb koncentrációval az MKC értékes pontot, sőt talán pontokat is szerezhetett volna.

NEHÉZ HELYZETBEN

A mosonmagyaróvári csapat tizenhárom játékost tudott nevezni a székesfehérvári bajnoki találkozóra, ami a szerdai kupa mérkőzéshez képest előrelépést jelentett. A hazai oldalon sem volt teljes a csapat, hiszen Triscsuk Krisztina és Tamara Smbatian is hiányzott. A jegyzőkönyv érdekessége volt még az, hogy ezen a találkozón Józsa Krisztiánt jelölték vezetőedzőként, de edzőváltásról hivatalos értesítést nem adott ki az Alba FKC.

FOLYTATÁS A BAJNOKSÁGBAN

Kisvárda után és a Norvégia előtt szinte már fel sem tűnik, hogy ismét utazni fog a Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabda csapata. Most Székesfehérvár lesz az úti-cél, ahol 2022 január 29.- én szombaton 18.00 órakor NB I-es bajnoki mérkőzésen lép pályára az Alba Fehérvár KC vendégeként. A hazai csapat nem készít online közvetítést a szombati találkozóról.

KÉT MÉRKŐZÉS NORVÉGIÁBAN

Sok egyeztetés, tárgyalás után véglegesen eldőlt, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár Norvégiában tudja bepótolni a Sola HK ellen elmaradt Európa-liga csoportmérkőzését. Így február első hetében, az északi országban kétszer fog megmérkőzni egymással a két csapat.

EMELT FŐVEL

A járvány miatt tíz mezőnyjátékossal és két kapussal érkezett a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata Kisvárdára, ahol a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében lépett pályára. Sok változtatási lehetőséggel nem számolhatott tehát Gyurka János vezetőedző, pedig az elmúlt hetet karanténban töltött játékosai mindössze egyetlen csapatedzést tudtak tartani a kupatalálkozó előtt.