Híreink

LIGA-KUPA HELYZETJELENTÉS

A Motherson-Mosonmagyaróvár számára a 2020/2021-es szezonban sem jelenlett gondot a továbbjutás a Liga-kupa csoportból. Igaz még sor kerül a csoport utolsó helyén álló Gárdony-Pázmánd NKK elleni zárómérkőzésre, de ennek már nincs jelentősége a sorozat folytatását illetően. A szerdán 18.30 órakor kezdődő találkozót az érdeklődők az internet segítségével, ismét online közvetítés formájában követhetik majd figyelemmel.

A SERDÜLŐNEK MOST NEM SIKERÜLT

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata Fertőszentmiklósra utazott vasárnap, ahol a helyi felnőtt csapattal játszott a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságban. A hazai gárda eddig valamennyi bajnoki mérkőzését megnyerte a szezonban, és ezt a sorozatot a mosonmagyaróvári fiatalok sem tudták megállítani.

BRAVÚROS NB II-ES GYŐZELEM

Hosszú bajnoki szünet után, a bajnokságban dobogós helyen álló Sárvári Kinizsi SE gárdáját fogadta a Motherson-Mosonmagyaróvári kézilabda Club U22-es csapata. A vendégeket erősítette a sárvári születésű, volt ETO játékos Jenőfi Katalin, aki tizenöt éves profi pályafutással a háta mögött szerepel most a másodosztályú bajnokságban. A mosonmagyaróvári fiatalok azonban most nem foglalkoztak az előzetes esélyekkel és egy jó második félidőt produkálva, megnyerték a találkozót.

MULTIFUNKCIONÁLIS EDZŐCSARNOKOT ÉPÍT AZ MKC

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy multifunkcionális edzőcsarnok építésbe kezd. A Városháza dísztermében megrendezett eseményről a honlapunk is megkérdezte a remek elképzelés megvalósítóit.

GYAKORLÁS HAZAI PÁLYÁN

A Budaörsön megrendezett keddi találkozón tizenhat gólos mosonmagyaróvári siker született, így az eredmény helyett, inkább a gyakorláson volt a hangsúly a péntek esti Liga-kupa csoportmérkőzésen. A Motherson-Mosonmagyaróvár ezzel a győzelemmel már továbbjutott a sorozat A csoportjából, így várhatja a középdöntő oda-visszavágós mérkőzéseit.

PÉNTEKEN LIGA-KUPA TALÁLKOZÓVAL FOLYTATÓDIK A FELKÉSZÜLÉS

Kedden a vártnál talán kicsit könnyebben győzött az MKC az NB I/B nyugati csoportjának éllovasa, a Moyra-Budaörs Handball csapata ellen. Ez a győzelem pedig vélhetően a továbbjutást jelentette a csoportból, hiszen a Motherson-Mosonmagyaróvár két hazai találkozóval zárja a csoportkört. A Budaörs elleni találkozókról Stranigg Zsófiával beszélgettünk, aki az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta a budaörsi mérkőzésen.

JÓ ÚTRA LÉPETT AZ MKC IFJÚSÁGI CSAPATA

Az első osztályú ifjúsági bajnokságban is hibátlan a Győri Audi ETO KC mérlege, tehát a győri fiatalok hét mérkőzés után, hét győzelemmel érkeztek az UFM Arénába. Az MKC elleni találkozót is megnyerték, de a mosonmagyaróvári gárda komoly erőfeszítésre késztette a bajnokság egyik legnagyobb esélyesét.

A KÖTELEZŐ FELADAT KIPIPÁLVA

Budaörsön folytatta a Liga-kupa csoportmérkőzéseket a Motherson-Mosonmagyaróvár, ami tulajdonképpen „döntőnek” is számított az A csoportban. A Moyra-Budaörs Handball ugyanis kétszer legyőzte már a csoport harmadik tagját, a Gárdony-Pázmánd NKK csapatát.

DUPLÁZÁS A LIGA-KUPÁBAN A BUDAÖRS ELLEN

Két Liga-kupa csoport találkozóval kezdi a januári mérkőzés sorozatát a Motherson-Mosonmagyaróvár, a Moyra-Budaörs Handball csapata ellen. Kedden 18.00 órakor Budaörsön, pénteken 18.30 órakor pedig az UFM Arénában találkozik egymással a két gárda. A szurkolók pedig mindkét, a csoportból történő továbbjutás kérdését eldöntő mérkőzést láthatják majd online közvetítés formájában az interneten.

EZT A SZINTET KELL ELÉRNÜNK!

Az év második bajnoki mérkőzését is a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata játszotta le. A hétközi idegenbeli győzelem után, viszont várható volt, hogy a Szombathelyi Kézilabda Akadémia gárdája még túl nagy falat lesz a mosonmagyaróvári fiataloknak. Az előzetes várakozások be is igazolódtak, a vereség azonban sok hasznos tanulsággal is szolgált az MKC ifjúsági keretének.

BOGNÁR RÓBERT IRÁNYÍTJA AZ MKC IFJÚSÁGI CSAPATÁT

Mindannyian abban bízunk, hogy a 2021-es esztendőben már kevesebb gonddal kell majd szembenéznie a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak. Hatványozottan igaz ez az állítás az MKC ifjúsági keretére, amelyet a legjobban viselt meg a járványos betegség. Az első osztályú korosztályos, valamint az NB II-es bajnokságban szereplő fiatalok számára, ráadásul korán is kezdődtek a feladatok, hiszen szerdán már pályára léptek. A csapatnak nagy szüksége van a megújulásra, a bajnoki pontokra, amelyekre garancia lehet, hogy januártól Bognár Róbert kezébe került az MKC ifi irányítása.

A JÁTÉKRA VAN SZÜKSÉGÜNK!

A Motherson-Mosonmagyaróvár edzőjét, Gyurka Jánost a januári felkészülési időszakról kérdeztük. Az elmúlt hónapok bizonytalanságai, a kényszerű szünetek és folyamatos újra tervezések után, nehéz igazán jó megoldást találni. Az év első hónapjának programja - a négy kupamérkőzéssel - viszont most optimálisnak látszik a csapat, a játékosok formába hozásához.

FOLYTATÁS - TILINGER TAMARA NÉLKÜL

Az új esztendő első napjaiban aktuális kérdésekkel kerestük fel a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vezetőit. Fel is hívjuk az olvasóink figyelmét, hogy több új hírt is megtudhatnak majd az oldalunkon. Elsőként Dr. Hoffmann Lászlóval beszélgettünk, akit a bajnokság folytatásáról és az élvonalbeli keret esetleges változásairól kérdeztük.

FONTOS GYŐZELEM AZ ÉV ELSŐ BAJNOKI MÉRKŐZÉSÉN

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata lépett elsőként pályára tétmérkőzésen a 2021-es esztendőben. A korosztályos bajnokságban eddig pont nélkül álló fiatalok számára komoly tétje volt az évkezdetnek a Szent István SE elleni budapesti találkozón. A csapatot januártól átvevő edző Bognár Róbert esetében persze nem lehet bemutatkozásról beszélni, de ez a győzelem most kiemelten fontos volt az MKC és a szakember számára.

SZURKOLÓI KÉRDÉSEK - HAJTAI VANESSZA VÁLASZOK

A szurkolóink kérdései rovatunkból semmiképpen sem maradhatott ki Hajtai Vanessza, aki az egyik legnépszerűbb játékosa a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának. A szélsőt a mosonmagyaróvári kézilabda utánpótlás tehetséges kézilabdázói, Csáki Anna és Csáki Viola faggatták. Vani pedig a szakmai és a csapat „magánéletét” érintő kérdésekre egyaránt szívesen válaszolt.

MEGKÜZDÖTT ÉRTE, MOST A LEGBOLDOGABB AZ ÓVÁR HÚZÓEMBERE

Ezzel a címmel jelent meg egy riport Tóth Eszterrel az országos sportnapilap hétévégi számában. A szerző, Bálint Mátyás a Nemzeti Sport újságírója, akinek az írását teljes terjedelemében olvashatják el a honlapunkon.

JANUÁRI MKC MÉRKŐZÉSEK

Sűrű lesz a 2021-es év első hónapja a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club számára, de az elmúlt időszak hosszú szünetei miatt, ez inkább örömteli hír a csapatoknak. Gyermek és kisiskolás tornákat nem rendeznek januárban, de az élvonalbeli felnőtt csapat három, az ifjúsági és a serdülő keret pedig két sorozatban is játszik majd fontos tétmérkőzéseket.

„ELÉGEDETLEN” LÁNYOK

Sikerrel zárta az évet a Motherson-Mosonmagyaróvár az élvonalbeli kézilabda bajnokságban, így nem véletlenül van zárójelben a visszapillantó írásunk címe. Több jó egyéni teljesítmény segítette hozzá a győzelemhez a csapatot, amelyet egyáltalán nem volt könnyű megszerezni Békéscsabán. A bravúros védéseket bemutató Szemerey Zsófi és a védekezésben rengeteget dolgozó Kovács Patrícia ezért boldogan, de nagyon önkritikusan értékelt.

HASZNÁLTAK AZ IDŐKÉRÉSEK

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club három hónapos jórészt kényszerű szünet után, győzelemmel folytatta a bajnokságot. A rendkívül lelkesen küzdő, szervezetten kézilabdázó Békéscsaba elleni győzelem pedig, egyben az év méltó lezárása is volt az MKC számára.

SZÉPEN ZÁRNI AZ ÉVET!

Az év utolsó előtti napján, Békéscsabán az Evangélikus Gimnázium Sportcsarnokában játszik bajnoki mérkőzést a Motherson-Mosonmagyaróvár. A szerdai találkozó 17 órakor, zárt kapuk mögött kerül megrendezésre, de a szurkolóink online közvetítés formájában nyomon követhetik majd az interneten. Hosszú utazás, igazolásokkal megerősödött ellenfél, tehát nem könnyű nap vár a mosonmagyaróvári csapatra…

HOSSZÚ UTAZÁSSAL FOLYTATÓDIK A BAJNOKSÁG

A Motherson-Mosonmagyaróvár az NB I-es bajnokság 2020-as szakaszában játszott már Debrecenben és Kisvárdán, az év utolsó előtti napján pedig Békéscsabára utazik. Három hónapos szünet után azonban még a távoli viharsarokba is szívesen indul el a csapat, mert végre folytatódhat az élvonalbeli bajnokság.
Következő mérkőzés:
MKC- Kisvárda Master Good SE
2021.04.25., 18:00 óra.