Híreink

NAGYON ÉRTÉKES SERDÜLŐ SIKER!

Igazi rangadót nyert meg a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata csütörtök délután az UFM Arénában. Az ellenfél, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia gárdája volt, amelyet ezzel a győzelemmel le is szorított a tabella második helyéről az MKC. Hazai pályán továbbra is hibátlanul teljesítenek tehát Farkas Veronika tanítványai, akik most egy egyik legjobb hazai utánpótlás nevelő egyesület ellen arattak magabiztos ,nagyon értékes győzelmet.

GÓLGAZDAG GYEREKTORNÁK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club három gyermek csapata is tornán vett részt az elmúlt hétvégén. Az U15-ös gárdának ez volt az utolsó rendezvénye az évben, a tizenegy és a tizenhárom évesek pedig december nyolcadikán játszanak majd még egy fordulót. Az MKC mérkőzési sok gólt hoztak, a mosonmagyaróvári csapatok pedig váltakozó sikerrel szerepeltek.

KÉT MÉRKŐZÉS ÉS KÉT GYEREKTORNA LESZ A HÉTEN

Ezen a héten is csak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő és U22-es csapatának lesz bajnoki mérkőzése. Viszont most hazai találkozókra készülhetnek és annyiban is fordult a kocka, hogy a héten a serdülők játszanak majd rangadót. Az MKC a harmadik, a csütörtöki vendég Dunaújvárosi KKA serdülő pedig a második helyen áll a bajnokságban, ráadásul azonos pontszámmal.

LAURA POPA TÁVOZOTT!

A román válogatott, Laura Popa nyáron érkezett a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabdacsapatához. A balkezes átlövőtől sokat vártak az MKC háza táján, ám a játékos teljesítménye elmaradt a remélttől. Mára az okok is kiderültek.

SZARKOVÁ MÁR A VISSZATÉRÉSRE KÉSZÜL

Simona Szarková, a Motherson-Mosonmagyaróvár játékosa még nyáron szenvedett keresztszalag-szakadást a bal térdében egy Szlovákia-Ausztria válogatott kézilabda-mérkőzésen. Az átlövőt néhány nap múlva dr. Erdélyi Gábor ortopéd és baleseti sebész főorvos, a térd sérülések specialistája, műtötte meg. Várható volt, hogy a sportoló felépülése bő fél évet vesz igénybe, ami viszont lassan el is múlik. Az MKC csapatából nagyon hiányzó játékost az állapotáról kérdeztük.

EGY SIMA, EGY FORDÍTOTT

A jól ismert kifejezés igaz a leginkább a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club két utánpótlás csapatának eredményeire. Az MKC serdülő esélyeshez méltó játékkal, magabiztos győzelmet aratott Százhalombattán és ezzel a győzelemmel fellépett a tabella harmadik helyére. Az MKC U22 viszont vereséget szenvedett a büki rangadón és így elvesztette az eddigi veretlenségét valamint a vezető helyét is az NB II-ben.

SZOMBATON NB II-ES RANGADÓ

Az első és a második helyezett csapat találkozik egymással a női NB II Észak-nyugati csoportjának kilencedik fordulójában. A Mosonmagyaróvári KC U22 hibátlan teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, a második helyezett Büki TK pedig kettő ponttal van lemaradva mögötte. A szombaton 16 órakor, a büki városi sportcsarnokban kezdődő mérkőzés igazi rangadó lesz tehát.

TEHETSÉGEINK SOROZAT - TOLNAI FANNI

Az élvonalbeli bajnoki szünet lehetőséget ad arra, hogy a honlapunkon folytassuk a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club tehetségeit bemutató sorozatot. Szalai Zsuzsanna, Lázár Jázmin, Paróczai Eszter és Pusztai Bianka után most Tolnai Fannit ismerhetik meg. A tizenkettedik életévét majd januárban betöltő kislány bemutatásában, az édesanyja és az edzője is segített.

U10-ES TORNA - MKC VENDÉGGEL

Szombaton első alkalommal rendeztek gyerek bajnoki fordulót Bősárkányban. A helyiek tehát nagyon készültek a tízévesek tornájára, ahová meghívást kapott Lázár Jázmin, a Motherson-Mosonmagyaróvár felnőtt keretének átlövője.

KÉT MÉRKŐZÉS ÉS HAZAI GYEREKTORNA

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő és U22-es csapatának is idegenbeli bajnoki mérkőzése lesz a héten. A gyerekek a százhalombattai VUK SE vendégei lesznek, ahol komoly esélyük lesz arra, hogy gyarapítsák a pontjaik számát. Az ifistáink pedig a Büki TK elleni rangadóra utaznak, hiszen az NB II Észak-nyugati csoportjának első és második helyezett csapata találkozik majd egymással.

SORRENDBEN A NYOLCADIK GYŐZELMÉT IS MEGSZEREZTE AZ MKC U22!

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22-es csapata kihasználta a Büki TK hétvégi botlását, nyert, s így már két pont előnnyel vezeti az NB II-es felnőtt bajnokságot. A fiatalok nyolc bajnoki találkozó után is hibátlan mérleggel várhatják tehát az Észak-nyugati csoport őszi hajráját.

A JOBB EGYÉNI TELJESÍTMÉNYEK DÖNTÖTTEK

Amint az várható volt, nagy küzdelmet hozott a répcelaki alsóházi rangadó a szombathelyi és a mosonmagyaróvári csapat között. A hazai csapat azonban végig vezetett, és elsősorban a külföldi játékosainak rendkívül hasznos játékával, megérdemelten nyerte meg a találkozót.

DOBOGÓN AZ MKC SERDÜLŐ!

Az UFM Arénában továbbra is száz százalékos a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata. Sorrendben az ötödik hazai bajnoki mérkőzésüket is megnyerték Farkas Veronika tanítványai, akik így a bajnoki tabella harmadik helyén állnak.

FELKÉSZÜLT A CSAPAT!

Szombaton 18 órakor kerül sor a Szombathelyi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda-mérkőzésre, amely egy igazi alsóházi rangadó. Ennek megfelelően készült fel a mosonmagyaróvári gárda erre a találkozóra, amelyet a répcelaki Répce Sportcsarnokban rendeznek meg.

MÉG EGY NAGY CSATA, A VÁLOGATOTT SZÜNET ELŐTT!

Szombaton 18 órakor Répcelakon mérkőzik meg egymással a Szombathelyi KKA és a Motherson-Mosonmagyaróvár. Ezt követően viszont, egészen december legvégéig szünetel majd a bajnokság, hiszen női kézilabda világbajnokságot rendeznek Japánban. A hétvége tehát fontos alsóházi rangadó lesz a bajnoki tabellán jelenleg tizenegyedik, öt pontos szombathelyi csapat és a tizenkettedik, négy pontos MKC számára.

KÉT TÍZES AZ IFIBEN

Az első osztályú ifjúsági bajnokságot, az ETO és a NEKA csapataival holtversenyben vezető Szombathelyi KKA fogadta a mosonmagyaróvári korosztályos gárdáját. Egy akadémiai kézilabda csapat ellen kellett tehát helytállnia az MKC ifinek, és ez tulajdonképpen sikerült is.

RÉPCELAKON LESZ AZ SZKKA - MKC BAJNOKI MÉRKŐZÉS

A Szombathelyi KKA szakmai stábja, sportszakmai okokra hivatkozva jobbnak látta, ha az utolsó napokban már nem változtatja meg a felkészülési programját, ezért szombaton még a Répce Sportcsarnokban játszik. Ezt írta közleményben a szombathelyi csapat hivatalos honlapja, megemlítve azt is, hogy az új városvezetés már megteremtette az Aréna Savaria csarnokban történő rendezés lehetőségét is.

HÁROM TORNA, NÉGY GYŐZELEM

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club három gyerekcsapata is tornán vett részt múlt vasárnap. A legnagyobb figyelem az MKC U13 rendezvényét kísérte, hiszen annak az UFM Aréna adott otthont. A tizenöt évesek a székesfehérvári Köfém csarnokban, a tizenegy esztendősek pedig Kisbéren kézilabdáztak.

TARTALMAS HÉT KÖVETKEZIK!

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt, U22-es, ifjúsági és serdülő csapatának is lesz bajnoki mérkőzése a héten. A gyerekek mezőnyében pedig a tíz és a tizenkét évesek számára rendeznek majd tornát a hétvégén.

MKC CSALÁDI NAP: KÉPEK, KÉPEK, KÉPEK...

Örömmel láttuk, hogy milyen sokan megnézték, és a Facebook oldalunkon kedvelték a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club családi napjáról készült képeket. Ezért most ismét közlünk néhány igazán remekül sikerült fotót a rendezvényről. A programról készült videó felvétel is, amelyet rövidesen szintén megtekinthetnek az oldalunkon.

HÉT MÉRKŐZÉS – HÉT GYŐZELEM

Az NB II-es női felnőtt bajnokság Észak-nyugati csoportjában rangadót játszott Sárváron az MKC U22. A hazaiak ugyanis a tabella harmadik helyéről várták a mérkőzést, pedig a bajnokság eddigi szakaszáig kizárólag idegenben játszottak. Az MKC U22-es csapata ellen tértek vissza a Sárvárra, de a mosonmagyaróvári fiatalok ellen a hazai környezet sem segített.
Következő mérkőzés:
NB I, 17. forduló
2020.02.22., 18:00 óra.
Érd Aréna, Érd, Velencei út 39-41.
X