Híreink

HETI PROGRAM - MÉRKŐZÉSEK IDEGENBEN

Ezen a héten csak egyetlen találkozó színhelye lesz az UFM Aréna, ahol az NB I-ben a Motherson-Mosonmagyaróvár a Váci NKSE csapatát fogadja. A szerdán 18.30 órakor kezdődő mérkőzésre már lehet jegyeket vásárolni a Szellőrózsa ABC-ben, ahol az ülőhelyek ára 2000Ft, az állóhelyeké pedig 1700Ft. A hetet szintén élvonalbeli találkozó zárja le, hiszen vasárnap 18 órakor Alba Fehérvár KC - MKC összecsapás lesz a székesfehérvári KÖFÉM sportcsarnokban.

REMEK MÉRKŐZÉSEN, REMEK GYŐZELEM!

A Motherson-Mosonmagyaróvár óriási hajrával, Simona Szarková egészen kiváló játékával győzte le a mérkőzés közben többnyire előnyben kézilabdázó MTK Budapest gárdáját. Egy hihetetlen izgalmakat hozó találkozó után sikerült ismét idegenben győznie az MKC-nek és a siker értékét növeli, hogy egy szintén kiválóan kézilabdázó hazai együttes ellen.

PLAKÁT A KOCKÁZATCSÖKKENTÉS LEHETŐSÉGEIRŐL

A Magyar Kézilabda Szövetség Utánpótlás irodája küldte el ezt a kockázatcsökkentés lehetőségeiről szóló plakátot. Mi pedig ilyen formában is eleget teszünk annak a kérésnek, hogy ezt az ajánlást eljuttatjuk Önökhöz.

ISMÉT BUDAPESTI ELLENFÉL

Szombaton ismét fővárosi ellenfél vár a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatára, hiszen a budapesti Elektromos csarnokban az MTK Budapest fogadja. A találkozó 18 órakor kezdődik, teljesen zárt kapuk mögött, mert az MTK a felnőtt és utánpótlás mérkőzéseit, a COVID 19 vírus miatt, határozatlan ideig nézők beengedése nélkül rendezi.

FÉLIG TELE POHÁR

Az FTC-Rail Cargo Hungária mérkőzés után Gyimesi Kittivel beszélgettünk, akit az elmúlt hetekben többen is kulcsjátékosnak neveztek az MKC védekezésében. A Ferencváros elleni találkozó lezárását és a soron következő MTK Budapest mérkőzés felvezetését azzal a bizonyos pohárral kezdtük, amelyben félig van folyadék.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2.

Egy sima és egy fordított…így lehetne jellemezni a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club két szerdai korosztályos bajnoki mérkőzését az UFM Arénában. A serdülő csapat könnyed ráhangolással kezdte a bajnokságot, a sok problémával küzdő MKC ifi azonban hazai pályán sem tudott nyerni.

MEGMOZGATTUK A FERENCVÁROST

Egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az FTC-vel a bajnokság második fordulójában lejátszott találkozón. A második játékrészben ez már nem sikerült, így a zöld-fehérek szépen fokozatosan elhúztak és magabiztosan nyerték meg a mérkőzést.

HÁROM MÉRKŐZÉS SZERDÁN

Tartalmas nap elé néz az MKC, hiszen a serdülő, az ifjúsági és az NB I-es felnőtt csapata is bajnoki mérkőzést játszik az UFM Arénában. Délután 14 órától MKC - Százhalombatta serdülő, 16 órától MKC - Nemesvámos ifjúsági és 18.30 órától Motherson-Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria összecsapásokat rendeznek. Az élvonalbeli találkozóra pedig 17.00 és 18.30 óra között lehet még jegyet váltani az UFM Aréna pénztárában és online közvetítés is látható lesz az interneten.

EGÉSZSÉGÜGYI PROTOKOLL COVID 19 - MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG

A honlapunkon összegyűjtöttük a Magyar Kézilabda Szövetség járványügyi helyzetre vonatkozó protokolljának, a szurkolókra vonatkozó részét. Jelezni szeretnénk, hogy ezeket a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club maradéktalanul be fogja tartani.

JÓLESŐ BIZALOM - SZEMEREY ZSÓFI RIPORT

Hetek óta kiemeljük a tudósításokban Szemerey Zsófi teljesítményét, de azt nem tudjuk, hogy maga az érintett mennyire elégedett a saját teljesítményével. Elsőként erről kérdeztük tehát a Motherson-Mosonmagyaróvár kapusát, de természetesen már az FTC-Rail Cargo Hungária mérkőzés is szóba került, ami nyilvánvalóan pikáns lesz a nyáron a Fradiból érkező játékos számára.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 1.

Az elmúlt héten mindössze egyetlen ifjúsági bajnoki mérkőzésen volt érdekelt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Az utánpótlás felkészülési tornák sorát pedig a tizenöt évesek zárták, akik vízitúrával is színesítették a hétvégéjüket.

HETI PROGRAM - MÁR NAGYÜZEMBEN

A DVSC-Schaeffler elleni bravúros győzelem után két fővárosi gárda ellen folytatja az élvonalbeli bajnokságot a Motherson-Mosonmagyaróvár. Szerdán az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát Mosonmagyaróváron fogadja majd az MKC, a szombati MTK Budapest elleni találkozó helyszíne pedig Budapest lesz.

TÓTH ESZTER - "SZERETNÉNK MÉG HASONLÓ MEGLEPETÉSEKET OKOZNI”

Az nyilvánvaló volt, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár debreceni győzelmének komoly hírértéke lesz majd a sportsajtóban. A győztes gólszerző Tóth Esztert kereste a Nemzeti Sport és felvétel készül vele az M4 Sport Televízió hétfői kézilabda magazinjába. A mindig nagyon készséges, mosolygós átlövő azonban elsőként a honlapunknak nyilatkozott.

BRAVÚR DEBRECENBEN!

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club bizakodva érkezett Debrecenbe, de mégis könnyen elképzelhető, hogy most induló bajnokság egyik legváratlanabb eredményét érte el, mindjárt az első fordulóban. Nyilvánvalóan meglepetés az Motherson-Mosonmagyaróvár győzelme Debrecenben, de a játék képe alapján teljesen megérdemelt.

KÉZILABDA HÍRESSÉGEK CSARNOKA

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szakmai igazgatójának Dr. Hoffmann Lászlónak és az NB I-es csapat edzőjének, Gyurka Jánosnak is van esélye bekerülni a Kézilabda Hírességek Csarnokába. Minden idők 11. legjobb férfi kézilabdázóját ugyanis a szurkolók szavazhatják meg a 2020 szeptember 6-án éjfélig a következő linken.

BAJNOKI RAJT DEBRECENBEN

A kétszeres magyar bajnok és EHF kupagyőztes, valamint ötszörös magyar kupagyőztes DVSC-Schaeffler az előző, félbeszakadt bajnokság negyedik helyén zárt. Ez nem is igazi meglepetés a kézilabda szurkolók, szakemberek számára, mert debreceni gárdát minden évben esélyesnek tartják arra, hogy közvetlenül a három sztárcsapat, az ETO, az FTC és a Siófok mögött végezzen.

KÖSZÖNET A SZURKOLÓKNAK!

Hosszas mérlegelés után döntött úgy a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, hogy elkezdi a 2020/2021-es szezon bérletek árusítását. Természetesen nem attól tartott, hogy ne lenne ezek iránt érdeklődés, hiszen rengeteg kérdést, jelzést kapott az MKC a bérletek ügyében. Az első bérletváltási napon pedig több mint háromszázan váltották meg a bérletüket, amely igazi bizonyíték arra, hogy mennyire szeretik Mosonmagyaróváron a női kézilabda csapatot.

KATONÁSAN

A bajnoki rajt előtt biztató elismerést kapott Katona Flóra a Motherson-Mosonmagyaróvár játékosa, akit a balatonboglári négyes tornán a legjobb játékosának választottak. A honlapunk is gratulált a jobbszélsőnek, akivel természetesen már a pénteki debreceni szezonkezdetről is beszélgettünk.

MKC BÉRLET ÁRUSÍTÁS

Jó hangulatú szurkolói ankétot tartott a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szerdán este az UFM Arénában. Közel kétszáz szurkoló foglalt helyet lelátókon, köszöntve az MKC élvonalbeli csapatának teljes játékoskeretét, a szakmai stábot és a menedzsmentet.

ÖSSZEGYŰJTÖTT INFORMÁCIÓK

Sajnos a járvány felborítja az NB I-es bajnoki rajt előtt megszokott eseményeket, így most összegyűjtöttük a szurkolók számára legfontosabb információkat. Eben a helyzetben gyakorlatilag nem lehet előre tervezni, tehát ezek a tudnivalók kizárólag a szeptemberi hónapra érvényesek.

HERCZEG LILI AZ ÉV JÁTÉKOSA

Egy hete arra kértük a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szurkolóit, hogy egy Facebook szavazás segítségével válasszák meg a 2019/2020-as bajnokság legjobb MKC játékosát. A szakmai stáb hat játékost, Hajtai Vanesszát, Herczeg Lilit, Horváth Bernadettet, Katona Flórát, Lancz Barborát és Tilinger Tamarát jelölte a szavazási listára, a tavalyi bajnokságban nyújtott teljesítményük alapján.
Következő mérkőzés:
Bajnoki mérkőzés
2021.01.27., 16:00 óra.