Híreink

SZUPER VOLT A CSALÁDI NAP!

Mi ezt gondoljuk a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szombaton délelőtt megrendezett családi napjáról. Azt pedig őszintén reméljük, hogy a fényképek vissza tudják adni a rendezvény hangulatát.

AZ MKC CSALÁDI NAP PROGRAMJA

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club első családi napjának programját közöljük most, ezzel is invitálva mindenkit a részvételre. Egy igazán sportos délelőtt lesz szombaton az UFM Arénában, ami kellemes időtöltést és kikapcsolódást ígér.

IDEGENBEN JAVULNI KELL!

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapatának sem sikerült az angyalföldi bajnoki mérkőzés. Az Angyalföldi Sportiskola csapata ugyanis végig vezetve, hét góllal legyőzte a mosonmagyaróvári serdülőket.

AZ ETO ELLENI MÉRKŐZÉS KÉPEI

A szerdai Motherson-Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC bajnoki találkozón is bebizonyosodott, hogy a győrieknek fantasztikus csapata van. Az MKC megpróbálta ugyan megnehezíteni a vendégek dolgát, de ez csak a mérkőzés utolsó szakaszában sikerült. A mérkőzésről most egy képriportot közlünk, hiszen ezek a fotók örök emlékei lesznek a két csapat történelmének.

MKC CSALÁDI NAP

Az egyesület története során először, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club családi napot tart az UFM Arénában. A rendezvényre szombaton délelőtt kerül sor, és a klub sok színes, vidám és érdekes programmal várja az MKC-családot.

NEM BORULT A PAPÍRFORMA

Táblás ház fogadta a Motherson-Mosonmagyaróvár és a Győri Audi ETO KC csapatait pénteken este az UFM Arénában. A hangulatra tehát nem lehetett panasz, de ez most mintha kicsit nyomta volna a hazai gárdát. A megilletődött kezdést pedig gyorsan kihasználták a győriek, akik ezután már könnyed, papírforma győzelmet arattak.

BIZTOSÍTANAK ÉS TÁMOGATNAK

A Motherson-Mosonmagyaróvár – Győri Audi ETO KC kézilabda mérkőzés fő támogatója a Patent Security Kft lesz. A biztonsági cég jelenléte persze nem lesz meglepetés a mérkőzésen, hiszen ők rendszeresen biztosítják az MKC mérkőzéseit.

A VILÁG LEGJOBB CSAPATA MOSONMAGYARÓVÁRON

Nem túlzás ez a cím, hiszen a Győri Audi ETO KC egészen kiemelkedő szezont tudhat maga mögött, és úgy tűnik, hogy az idén is tartja a formáját. A tizenötödik alkalommal, maximális pontszámmal megnyert magyar bajnoksági cím mellett, hazai és nemzetközi kupagyőzelmet is ünnepelhettek. Zsinórban harmadszor nyerték meg a Bajnokok Ligája sorozatot, így pedig már ötszörös győztesek a legrangosabb európai kupában. Az idén pedig mindez folytatódik, ismét hibátlan mérleggel állnak, azaz nyolc győzelemmel a magyar bajnokságban és négy sikerrel a BL-ben.

MÉRKŐZÉSEK ÉS CSALÁDI NAP

Sűrű hete lesz a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnak, hiszen az élvonalbeli felnőtt csapat már szerdán este fél hétkor megmérkőzik az ETO-val. Pénteken a serdülők folytatják a bajnokságot Angyalföldön, szombaton pedig Sárváron lép majd pályára az MKC U22. Játszanak a korosztályos csapataink is, amelyik közül ezen a héten csak az MKC ifi lesz szabadnapos.

MAGUNKAT KELL ÉPÍTENÜNK!

A sportban jól ismert a mondás, miszerint a jobbtól nem szégyen kikapni. Az értékelés, a tanulságok levonása azonban ilyenkor is nehéz. Mi azonban most mégis erre kértük dr. Hoffmann Lászlót, a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabdacsapatának szakmai igazgatóját.

ALAPOSAN MEGNEHEZÍTETTÜK A DVSC DOLGÁT

Hat gólos vereséget szenvedett Debrecenben a mosonmagyaróvári kézilabda csapat, de emiatt most nem lehet semmi szégyenkezni valója. Az MKC megpróbált mindent ezen a bajnoki találkozón, de a DVSC a hajrában kiszenvedte a győzelmet hazai pályán.

A DEBRECENI GYORS

Igazi villámrajtot vett a DVSC-Schaeffler csapata a bajnokságban, olyan bravúrokkal, mint az Érd és a Vác idegenbeli legyőzés valamint az FTC elleni budapesti pontszerzés. A nyáron, a legnagyobb szakmai elismerésnek számító mesteredzői címet kapott, hatvanöt esztendős Köstner Vilmos munkája és elképzelései tehát sokadszor is működnek Debrecenben.

DEBRECENBEN OKOSAN KELL KÉZILABDÁZNI!

A szombaton este hét órakor kezdődő DVSC-Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki kézilabda mérkőzés előtt Bognár Róbertet kérdeztük a találkozó esélyeiről. Az MKC vezetőedzője pedig kiemelte, hogy a mosonmagyaróvári csapat nem feltett kezekkel utazik Debrecenbe, de azt is pontosan tudja, hogy a csapatnak okosan kell kézilabdázni a debreceni találkozón.

A VASAS IFI NYERTE A PIROS-KÉKEK CSATÁJÁT

Két nehéz idegenbeli mérkőzésen van túl a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági gárdája, hiszen a NEKA után, most a Vasas SC vendégei voltak. Úgy gondoltuk, hogy a bajnokság élmezőnyéhez tartozó csapatok ellen bravúr kell a pontszerzéshez, az edző Stranigg Ferenc nyilatkozata azonban másról árulkodik…

KETTEN, KÉT HELYEN, EGY CÉLÉRT

A Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapatának két fiatal játékosa, Hudák Emma és Lancz Barbora, nemrégiben szlovák felnőtt válogatott lett.

MKC A GYERMEK BAJNOKSÁGOKBAN

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az U15, az U13, az U12 és az U11-es gyermekbajnokságokban versenyeztet csapatokat. A nyolc, kilenc és tízéves apróságok pedig a kisiskolás bajnokságokban kézilabdáznak. A Magyar Kézilabda Szövetség hétvégi tornák formájában szervezi meg az eseményeket, amely közül most kettőről számolunk be.

A ZÖLD SÉTA

A Mosonmagyaróvári városi kék és rózsaszín séta után a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a szigetközi tájsétán is képviseltette magát. A Szigetköz Natúrpark Egyesület hívta meg a klubot egy szigetközi tájsétára és a Kimlei Önfenntartó Mintakert avatására.

EGY HÉT – KÉT MÉRKŐZÉSSEL

A Magyar Kupa mérkőzéssel és gyermektornákkal is dúsított előző hét után, csendesebb hét nap következik a Mosonmagyaróvár Kézilabda Club számára. A bajnokságok közül ugyanis csak az ifjúsági gárdának és az NB I-es felnőtt csapatnak lesz mérkőzése.

KATONA-LÈPÈSBEN ELÔRE

A Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es nôi kèzilabdacsapatànak hét bajnoki mérkőzésén, Katona Flóra szerezte a legtöbb gólt, szám szerint huszonhatot. Igaz, hogy a szélső ezekből tizenkettőt hétméteresből dobott...

MKC: GÁLÁK ELŐTT

Ahogy mondani szokás, jövő hétig még sok víz lefolyik majd a Lajtán, de nem titok, már nagyon készül az elkövetkezendő időszakra az MKC…

HAZAI UTÁNPÓTLÁS GYŐZELMEK!

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22-es és serdülő csapata játszott hazai pályán a hétvégén és hozta is a kötelezőnek tartott győzelmeket. Lassan páros versennyé alakul a bajnokság a női kézilabda NB II Észak-nyugati csoportjában, ahol az MKC U22 és a Büki TK kezd elhúzni a mezőnytől. Ez a két csapat egyelőre hibátlanul menetel a bajnokságban, tehát mind a hat bajnoki találkozóját megnyerte. A serdülőknek öt győzelme van és így jelenleg a bajnokság harmadik helyén állnak, ami szintén nagyon dicséretes helyezés. Az MKC ifi Balaton parti kirándulása viszont nem sikerült.
Következő mérkőzés:
NB I, 17. forduló
2020.02.22., 18:00 óra.
Érd Aréna, Érd, Velencei út 39-41.
X