Híreink

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 19.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club hét utánpótlás csapata, összesen tizenegy mérkőzést játszott az elmúlt héten. Az U19-es és az u17-es gárdák sajnos vereséggel zártak, de az idősebb keret az NB II-es bajnokságban győzni tudott. A kisebbek eredményesebben zárták a tornákat, de volt már és egészen biztosan lesz is jobb versenyidőszaka a mosonmagyaróvári utánpótlásnak.

A 13. HÉT PROGRAMJA - MÉRKŐZÉSEK HAZAI PÁLYÁN

Ezen a héten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt NB I-es és az NB II-ben szereplő U22-es, valamint az U19-es, az U17-es és az U12-es csapata is hazai pályán, az UFM Arénában fog pályára lépni. Ez pedig növeli a mosonmagyaróvári csapatok esélyét, amelyek most a középmezőnyhöz tartozó ellenfelekkel találkoznak. Könnyű mérkőzésekre persze senki sem számíthat, de reménykedünk abban, hogy győzelmeknek örülhetnek majd a mosonmagyaróvári sportcsarnokba kilátogató szurkolók.

PÁSZTOR NOÉMI KAPOTT FELNŐTT VÁLOGATOTT MEGHÍVÓT

Egyetlen mosonmagyaróvári kézilabdázót hívott meg Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a magyar női kézilabda válogatott keretébe az Izland elleni világbajnoki selejtezőkre. A beálló Pásztor Noémi tagja a tizenkilenc fős csapatnak, amely a skandinávok elleni április 8.-án és április 12.-én lejátszásra kerülő két mérkőzésre készül. Az ifjúsági válogatott második, április elején tartandó összetartására is utazik egy MKC játékos, a szélső Magyar Flórát ismét meghívták a korosztályos együttesbe.

GYEREKEK TÖLTÖTTÉK MEG A MUNKACSARNOKOT

A hétfőn megrendezett gyerektornát nem hirdettük meg a honlapunkon, hiszen az MKC munkacsarnokában még csak korlátozott létszámban lehettek jelen a szülők. A beszámolót azonban nagyon szívesen közzétesszük, mert ez is azt bizonyítja, hogy a rendkívül erős alapokon nyugszik a mosonmagyaróvári utánpótlás piramis. Balogh Sándorral az MKC utánpótlás edzőjével beszéltünk erről, aki ezen a héten védte meg a szakdolgozatát, így megkapta az EHF A licences képzés diplomáját. Gyurka János, Stranigg Ferenc és Bognár Róbert után így már a negyedik mesteredző a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club kötelékében.

SZEMEREY ZSÓFI BRAVÚROKKAL

Tovább folytatódott a Motherson-Mosonmagyaróvár remek hazai sorozata az MTK Budapest elleni sok izgalmat hozó győzelemmel. Rendkívül kevés gólt láthattak a szurkolók és a TV nézők, mert ezen a találkozón remekeltek a kapusok. A mezőny legjobbja Szemerey Zsófi volt, 67%-os teljesítménnyel zárta a mérkőzést, ami egészen extra mutató egy kézilabda kapusnál.

TELJESÍTENI HÉTRŐL-HÉTRE

A címet most Tóth Eszter nyilatkozatából emeltük ki, mert tökéletesen jellemzi azokat az elvárásokat, amelyeket kitűzött maga elé a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata. Most pénteken sem vár rájuk egyszerű feladat, amikor az M4 Sport TV közvetítése miatt a megszokottnál fél órával hamarabb, 17.30 órakor az MTK Budapest gárdája lesz a vendég az UFM Arénában.

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Kedden este éves beszámoló közgyűlést tartott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesülete, amely után Guntram Thurnher elnökkel és Gyurka János vezetőedzővel beszélgettek a szurkolók. A közel két órás eszmecserén sok kérdés felmerült, nem kerülték a kényesebbeket sem a jelenlévők, de pontosan ezért volt hasznos ez a találkozó.

A 12. HÉT PROGRAMJA - 17.30 ÓRAKOR KEZDŐDIK AZ MTK ELLENI MÉRKŐZÉS AZ UFM ARÉNÁBAN

A legfontosabb tudnivaló ezen a héten, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár - MTK Budapest NB I-es bajnoki találkozó kezdési időpontja, az M4 Sport TV élő közvetítése miatt félórával előrébb került. Az utánpótlás csapatokra nehéz mérkőzések várnak, az U19-esek az közvetlen élmezőnyhöz tartozó Nemesvámos, a tizenhét évesek pedig a listavezető Mohács gárdájával találkoznak, de nem ígérkezik könnyűnek, a tapasztalt kézilabdázókból álló Sárvár elleni mérkőzés sem a felnőtt NB II-ben. U15-ös, U13-as és U11-es gyerektornára is sor kerül, tehát ezen a héten is kemény munkában lesz az MKC.

FIATAL TEHETSÉG ÉRKEZIK

A jobbszélső Udvardi Laura, a kapus Hadfi Gréta és a balszélső Schatzl Natalie után a Motherson-Mosonmagyaróvár negyedik új játékosa Varga Emília lesz a 2023-2024-es szezonban. A tizennyolc éves, junior válogatott balátlövő a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatából érkezik a nyáron Mosonmagyaróvárra.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 18.

Ezen a héten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásának kisebb korosztályai teljesítettek jobban, az U17-es csapat pedig bravúros győzelmet aratott. Az MKC U19 játékoskeretének azonban továbbra sem hozott sikert az elmúlt hét, vereséget szenvedtek a korosztályos és az NB II-es találkozón is. Szerencsére a tizennégy éveseknek nem kellett Kisvárdára utazni, az országos fordulók állandó helyszíne, a minden csapat számára megközelíthető Dömsöd lett. Fontos tudnivaló még, hogy az MKC nyári táborának létszáma betelt, így felhívjuk az olvasók, a szülők figyelmét, hogy oda már nem lehet jelentkezni.

PÁSZTOR NOÉMI SZERZŐDÉST HOSSZABBÍTOTT

Folyamatoson zajlanak az egyeztetések a Motherson-Mosonmagyaróvár következő évi játékoskeretének kialakításáról. Beszámoltunk már érkezőkről, távozókról most pedig azt jelenthetjük be, hogy Pásztor Noémi egy évvel meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését.

TÁJÉKOZTATÓ INFORMÁCIÓK

Ennek a hétnek az elején összegyűjtöttünk néhány nagyon fontos információt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szurkolóinak. Érdemes lesz elolvasni a mostani híreket, kiegészítéseket, változásokat, pontosításokat, hogy tervezni lehessen.

SZÉLSŐ ÉRKEZIK, SZÉLSŐ TÁVOZIK

Alakul, formálódik a Motherson-Mosonmagyaróvár következő évi játékoskerete, amelyhez a nyáron Schatzl Natalie csatlakozik. Az idei szezonban, a Prakriker-Vác csapatában kézilabdázó balszélső két éves szerződést kötött a mosonmagyaróvári klubbal. Ehhez a hírhez kapcsolódik, hogy a nyáron távozik Csire Fanni, aki a váci csapatban folytatja a pályafutását. Szélső érkezik tehát Vácról és szélső távozik Mosonmagyaróvárról a Dunakanyar központjába, de hangsúlyozzuk, hogy nem játékoscsere történt a két klub között.

SZOROS KÜZDELEM UTÁN

Két jó formában lévő, a felsőházhoz tartozó csapat izgalmas csatáját ígérte a Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC bajnoki mérkőzés. Ebben nem is csalódott senki, hiszen az MKC-nak nagyon sokat kellett tenni azért, hogy legyőzze a szívósan küzdő székesfehérváriakat. Külön érdekesség, hogy pontosan ugyanolyan eredmény született, mint tavaly októberben, a bajnokság hatodik fordulójában lejátszott Alba FKC - MKC találkozón.

KÉNYSZERŰ VÁLTOZTATÁS

Nehéz helyzetbe került a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az egyik áprilisi hazai bajnoki mérkőzés megrendezését illetően. Sajnos nem sikerült helyet találni az UFM Arénában a Motherson-Mosonmagyaróvár - Moyra-Budaörs Handball NB I-es találkozónak.

PÉNTEKEN AZ ALBA FKC KÖVETKEZIK

A székesfehérvári kézilabda csapattal mérkőzik meg 2023 március 17.-én pénteken 18.00 órakor a Motherson-Mosonmagyaróvár. A bajnoki tabella negyedik és hatodik helyezett csapata találkozik egymással, így gyakorlatilag felsőházi rangadónak számít ez a találkozó. Pénteken este női játékvezetőpáros irányít majd, Kovács-Sebők Stefánia és Vastag-Réti Rebeka Réka lesznek a játékvezetők.

A TISZTA VÁROSÉRT

Természtesen a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club is csatakozott, a 2023 március 13.-án és 14.-én tartott az „ Önkéntesen a tiszta Mosonmagyaróvárért!” városi szemétszedő akcióhoz. A felnőtt csapat a kedd délelőtti edzést követően tisztította meg az UFM Aréna környékét és a Zsidanits-parkot. Az MKC utánpótlás együttesei pedig külön csoportokban, a Vár-tó környezetét tisztították meg, azon a területen gyűjtötték hulladékzsákokba a szemetet.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 17.

Szinte minden korosztályban pályára léptek az elmúlt héten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai. Időbe telik tehát majd végigolvasni a beszámolókat, de bizonyára érdemes lesz azoknak, akik figyelemmel kísérik a fiatalok, a gyerekek mérkőzéseit. Az eredmények között egyaránt megtalálható a bíztató siker és sajnos a váratlan vereség, de ezeknél talán fontosabb, hogy egyre nagyobb létszámmal működik az MKC utánpótlása.

A 11. HÉT PROGRAMJA - OTTHON ÉS IDEGENBEN

Hazai pályán játszik ezen a héten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club NB I-es felnőtt csapata a Motherson-Mosonmagyaróvár, valamint az U17-es csapat. Ezekre a találkozókra pénteken délután kerül sor az UFM Arénában, ami majd vasárnap is otthont ad a tizenkét évesek tornájának. Az MKC U19-re két idegenbeli találkozó vár, kedden a korosztályos bajnokságban Budapesten, szombaton pedig az NB II-ben Ajkán lépnek pályára. Sokkal hosszabb utazásra kényszerülnek viszont a tizennégy évesek, akik szombaton, Kisvárdán tehát az ország másik felében játszanak két mérkőzést.

KAPUSCSERE

Azt már a napokban bejelentettük, hogy kapusposzton változás lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatában. Az idény végén Mistina Kitty távozik, most pedig az is publikussá vált, hogy Hadfi Gréta érkezik.

A JÓ MÁSODIK FÉLIDŐ MAGABIZTOS SIKERT HOZOTT

A Dunaújvárosi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es bajnoki mérkőzés esélyese a mosonmagyaróvári csapat volt. Kézilabda berkekben azonban mindenki pontosan tudja, hogy a dunaújvárosi sportcsarnokból soha nem könnyű elhozni a pontokat. A DKKA az első félidőben meg is szorongatta Gyurka János csapatát, de a második félidő jó teljesítménye végül is magabiztos MKC sikert eredményezett.
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - Praktiker-Vác
2023.09.28., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó