Híreink

MEGYEI GYŐZELEM

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő és U15-ös játékosaiból összeállított csapat Hegykőn lépett pályára a Győr-Moson-Sopron megyei felnőtt bajnokságban. A fiatalok megszerezték a nyolcadik győzelmüket, így a pontvadászat hajrájához közeledve, ötven százalékos a mérlegük a felnőttek között.

EGY LÉPÉS A CÉLOK FELÉ

198 nap után ismét nézők, szurkolók előtt léphetett pályára az UFM Arénában a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata. Igaz egyelőre még csak olyan félházról lehetett beszélni, ami érthető, hiszen még sok szabályt kell betartani a mérkőzés látogatáshoz. A sok zártkapus találkozó után, azonban így remek hangulatban kezdődött a két csapat mérkőzése.

U22-ES VERESÉG GYŐRBEN

A Győri Audi ETO KC és a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22-es csapata találkozott egymással az NB II-es felnőtt bajnokság utolsó előtti fordulójában. A papírforma a hazai pályán játszó győriek győzelmét ígérte, és ez be is igazolódott a csütörtökön kora délután megrendezett bajnoki találkozón.

ÚJRA ÚJVÁROS

Az idén februárban, márciusban és áprilisban is megmérkőzött egymással a Motherson-Mosonmagyaróvár és a Dunaújvárosi KKA női kézilabda csapata. A dunaújvárosi bajnoki találkozó mellett, ugyanis az oda-visszavágós Liga-kupa negyeddöntőben is találkoztak. Ráadásul felkészülési mérkőzéséken is rendszeresek az MKC - DKKA találkozók, így egyértelműen kijelenthető, hogy a jól ismeri egymást a két gárda.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK A PÉNTEKI MÉRKŐZÉSHEZ

A május 14.-én pénteken 18.00 órakor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár- Dunaújvárosi KKA NB I-es bajnoki kézilabda mérkőzést ismét nézők előtt lehet megrendezni. Ezért a következő írásban közöljük azokat a rendelkezéséket, információkat, amelyeket a szurkolóknak ismerniük kell ahhoz, hogy ott lehessenek az UFM Arénában.

VANNAK CÉLJAINK

Egyre több kiváló egyéni teljesítményt látunk a Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzésein, ezért a mérkőzés utáni elemzésre „könnyű és nehéz” is játékost találni. A honlapunk most az MKC csapatkapitányát Tóth Esztert szólaltatta meg, aki így az egész csapatot képviselte és szintén remekül kézilabdázott Szombathelyen.

MKC TV

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club videós stábja kísérleti jelleggel megpróbálkozik az MKC TV elindításával. Az első adást már láthatják itt honlapunkon és a hivatalos Facebook oldalunkon. Szeretnénk ehhez hasonló videókkal színesíteni a klubról, a csapatról érkező információkat. Örömmel vesszük tehát a szurkolóink véleményét, ötleteit, hozzászólásait annak érdekében, hogy az MKC TV valóban tartalmas és élvezetes legyen.

KÜLÖNBÖZŐ UTÁNPÓTLÁS VERESÉGEK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági és serdülő kerete is a felnőtt bajnokságokban szenvedett vereséget. A két sikertelen mérkőzés körülményei között azonban nagy különbség van, hiszen az NB II-es kudarc fájó, hiszen nagyon elfogyott Bognár Róbert játékos állománya. Viszont a serdülők megyei veresége elfogadható a felnőtt mezőnyben, mert a játékukban sok volt az előremutató pozitívum.

NAGYON SOKAT ÉRHET EZ A KÉT PONT

Néhány fordulóval a bajnokság zárása előtt, soha nem egyszerű feladat egy a kiesés elkerüléséért harcoló csapat otthonában játszani. A Motherson-Mosonmagyaróvár azonban megoldotta ezt a feladatot és Szombathelyről hozott el két rendkívül értékes bajnoki pontot.

SZOMBATON, SZOMBATHELYEN

Ismét nézők előtt játszik bajnoki mérkőzést a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a hétvége első napján a szombathelyi Aréna Savaria-ban. A honlapunkon megírtuk, hogy pontosan milyen feltételek betartásával lehet a helyszínen megtekinteni a mérkőzést azoknak, akik elutaznak Vas megyébe. A találkozó 16.00 órakor kezdődik és a tervek szerint a szombathelyi klub Youtube csatornáján lesz online közvetítés.

NÉZŐK ELŐTT - SZABÁLYOKKAL

A kormány enyhítéseinek és az új rendelkezéseknek megfelelően visszatérhetnek a szurkolók a kézilabda mérkőzésekre. A Magyar Kézilabda Szövetség ajánlásai alapján összeállítottuk azokat a rendelkezéseket, amelyeket azonban be kell tartani a mérkőzések látogatásához. Ezek vonatkoznak a május 8.-án szombaton 16.00 órakor, az Aréna Savaria csarnokban megrendezésre kerülő Szombathelyi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki találkozóra. Az MKC péntek esti NB II-es és szombat délelőtti Győr-Moson-Sopron megyei bajnoki mérkőzése, az utánpótlásra vonatkozó szabályok értelmében még zárt kapus lesz.

NYÁRI MKC KÉZILABDATÁBOR

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az idei nyáron is kézilabdatábort fog tartani, amennyiben a járványhelyzet ezt lehetővé teszi. Az MKC ebben az évben a táborozás minden költségét magára vállalja és a két turnusban megtartásra kerülő táborban, összesen száz kislányt tud fogadni. A klub honlapján, Facebook oldalán és nyomtatott formában is megtalálható az a jelentkezési lap, amelynek a kitöltésével lehet az MKC nyári táborába jelentkezni.

MEGTISZTELŐ SOROZAT

Mosonmagyaróváron sokan olvassák Vizsy Ferenc újságíró immár több mint kétszáz részből álló sorozatát az Interneten. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club így igazi megtiszteltetésnek érzi, hogy az élvonalbeli felnőtt csapata is helyett kapott az „Az én városom” írásai között. Természetesen köszönettel tartozunk Vizsy Ferencnek, akinek a dolgozatát most a sajtószemle rovatunkban, a klub hivatalos honlapján is közöljük.

ISMÉT CSAPAT VAGYUNK…

A Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata megnyerte a két legutolsó bajnoki mérkőzését. Így a Kisvárda és az az Érd ellen megszerzett négy pont az MKC számára, ismét kedvezőbb helyzetet teremtett a bajnoki tabellán. Igaz a hátralévő mérkőzések a Szombathely, Siófok, ETO ellen idegenben és Dunaújváros, MTK, Boglári Akadémia gárdái ellen hazai pályán, nem lesznek egyszerűek. Horváth Bernadett a csapat nagyon jó formába lendült beállója azonban bizakodva várja ezt a bajnokságot lezáró sorozatot.

TÖBB VOLT BENNE...

Az MKC U22 csapata, a hazai pályán nagyon jó mutatókkal rendelkező Sárvári Kinizsi SE ellen folytatta az NB II-es bajnokságot. A vendéglátók érvényesítették is a papírformát a mosonmagyaróvári fiatalok ellen, akik kevés hittel, viszont sok hibával kézilabdáztak Sárváron.

AZ MKSZ LEZÁRTA AZ UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGOKAT

Ahogy arra számítani lehetett, a Magyar Kézilabda Szövetség lezárta valamennyi utánpótlás versenysorozatát. A határozatot a mai napon kapta meg erről a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, amelyet most közzéteszünk a honlapunkon. Így az idei szezonban az NB I-es felnőtt mellett, az NB II-ben szereplő MKC ifjúsági és a Győr-Moson-Sopron megyei felnőtt bajnokságban szereplő MKC serdülő csapata tudja majd befejezni a bajnokságot.

GYŰLNEK A PONTOK

Az idei bajnokságban idegenbeli specialistának számító Érd ellen, a vendégek elleni első hazai bajnoki győzelmére készült a Motherson-Mosonmagyaróvár. Egyszerű találkozóra azonban senki sem számított, hiszen a vendégek az előző fordulóban az MTK Budapest otthonából is ponttal távoztak. Ezért is értékes siker az ellenük megszerzett két bajnoki pont, amelyekkel az MKC a bajnoki tabella harmadik helyére lépett fel.

IDEGENBEN EREDMÉNYESEBB MUTATÓK

A hét közepén az Érd elleni hazai találkozóval folytatja az élvonalbeli női kézilabda bajnokságot a Motherson-Mosonmagyaróvár. Sok szempontból fontos mérkőzés vár tehát az MKC csapatára, egy olyan ellenfél ellen, amelyet az eddig lejátszott mosonmagyaróvári bajnoki mérkőzéseken még nem sikerült legyőzni. A csütörtökön 18.00 órakor kezdődő mérkőzést most is a megszokott online közvetítés formájában lehet megtekinteni az Interneten.

AZ MKSZ KÖZLEMÉNYE A SPORTLÉTESÍTMÉNYEK LÁTOGATÁSÁRÓL

A Magyar Kézilabda Szövetség folyamatosan figyelemmel követi a koronavírus-járványt és az azzal kapcsolatos várható jogszabály-változásokat. A jelenlegi információk ismeretében a szurkolók számára védettségi igazolvánnyal ismét látogathatóvá válnak a sportesemények, amint a magyarországi beoltottak száma eléri a 4 millió főt. Az ezzel kapcsolatos jogi háttér már ismert, a szurkolók beengedéséhez azonban számos technikai, illetve ellenőrzési feltételt is biztosítania kell az események szervezőinek.

FONTOS LÁNCSZEM

Sikeres napok után beszélgettünk Kovács Patríciával, aki az osztrák válogatott eredményes világbajnoki selejtezői után, az MKC csapatába is győzelemmel tért vissza. Pati igazán fontos láncszeme mindkét gárdának, amit a rá jellemző szerénységgel, de az elvárásoknak megfelelően tud kezelni.

IDEGENBELI SIKEREK

A már megszokottnak mondható balszerencsés körülmények között szerzett, nagyon értékes győzelmet az MKC U22 az NB II-es bajnokságban. A fiatalok Ajkáról hozták el a két pontot, pedig a nagyon biztató formában kézilabdázó szélső Dezséri Zsófia, már a mérkőzés elején súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A még karanténban lévő Farkas Veronikát is Bognár Róbert pótolta a serdülők megyei bajnoki mérkőzésén. A kislányok Répcelakon szereztek egy gólos győzelmet, ahonnan remek képeket is kaptunk, amelyeket ezúton is köszönünk a vendéglátóknak.
Következő mérkőzés:
Motherson-Mosonmagyaróvár - Váci NKSE
2021.10.16., 18:00 óra.
Videók
összes videó