Híreink

SIKEREK - ÁLDOZATOKKAL

Miközben a kontinens legjobb tizenhat női kézilabda válogatottja az Európa-Bajnokságon szerepel, a többi ország nemzeti csapata világbajnoki selejtező mérkőzéseket játszott. Ezek közül mi elsősorban az osztrák és a szlovák válogatott találkozóit figyeltük, hiszen Ines Ivancok és Kovács Patrícia Ausztria, Lancz Barbora pedig a Szlovák csapatokban szerepelt. Mindkét válogatott sikeresen teljesítette a világbajnoki selejtezőjét, de sajnos az MKC játékosainak esetében sérülésekről is be kell számolnunk.

KEDV! REMÉNYEK! LILLÁK!

A címet Csokonai Vitéz Mihály: A reményhez verséből idéztük, hiszen az elmúlt napokban igazi kedvvel, nagy reményekkel csatlakozott a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli felnőtt csapatához két Lilla. Az MKC utánpótlás játékosai, az U19-es keret kézilabdázói, Ágoston Lilla és Lengyel Lilla közel két hétig készülnek az NB I-es gárdával.

ERŐS KEZEKBEN

A következő írásban Kapás Gergőt a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli felnőtt csapatának új masszőrét mutatjuk be az olvasóinknak. A rendkívül szimpatikus, szerény, huszonnégy éves masszőr, rajongásig szereti a kézilabdát. A fotóink tanúsága szerint pedig olyan fizikai adottságai is vannak, amelyek garanciát adnak az alapos munkára.

SZERVEZETT UTAZÁS ROMÁNIÁBA

Megvannak a Motherson-Mosonmagyaróvár - SCM Gloria Buzau Európa-Liga selejtező mérkőzések pontos időpontjai. Ezek szerint az első összecsapásra 2022 december 04.-én vasárnap kerül sor, 18.00 órai kezdéssel a mosonmagyaróvári UFM Arénában. A visszavágót pedig a következő vasárnap, tehát 2022 december 11.-én játsszák le Romániában, szintén 18.00 órától.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 7.

Mindössze egyetlen bajnoki mérkőzést játszott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlása az elmúlt héten, viszont az sajnos nem jól sikerült az MKC U19-es gárdájának. A hétvége azonban így sem volt eseménytelen, mert a tizenkét és tizenhárom évesek részt vettek a hagyományos dunaújvárosi Üstökös-Kupán.

VÁLOGATOTT HÍREK

A válogatott hét első szakasza után a legfontosabb hír, hogy mind a négy Motherson-Mosonmagyaróvár játékos bekerült a magyar válogatott szűkített keretébe. Albek Anna, Pásztor Noémi, Szemerey Zsófi és Tóth Eszter is ott lesz tehát a pénteken rajtoló Európa-bajnokságon. Sztankovics Kyra pedig gólokkal mutatkozott be a magyar junior válogatottban a Norvégia elleni felkészülési találkozón. Ines Ivancok, Kovács Patrícia és Lancz Barbora gyakorló mérkőzésekkel készült az osztrák és a szlovák válogatott világbajnoki selejtezőire.

A BUZAU LESZ AZ MKC ELLENFELE AZ EURÓPA-LIGÁBAN

Az EHF Fegyelmi Bizottságának mai döntése alapján a SCM Gloria Buzau jutott tovább a második selejtező körből, így a román csapat lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár ellenfele a csoportkörbe jutásért. A spanyolországi visszavágó mérkőzésen jogosulatlanul lépett pályára egy játékos a Malaga gárdájában, ezért ezt a találkozót 10 - 0-ás végeredménnyel írták a Buzau javára.

MEGOLDOTT FELADATOK - interjú Mistina Kittyvel

Az Alba Fehérvár KC - Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzés után a kapuban remek teljesítményt nyújtó Mistina Kittyvel beszélgettünk. Most is kiderült azonban, hogy az öndicséretre nem nagyon lehet rávenni a mosonmagyaróvári kézilabdázókat. A kérdező pedig próbálkozott, de Mistina Kitty is nagyon szerényen nyilatkozott.

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KAPITÁNY!

Ma ünnepli a születésnapját Tóth Eszter a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatkapitánya. Sok boldogságot, sikert kívánunk a jelenleg a magyar női kézilabda válogatottal készülő játékosunknak!

A 43. HÉT PROGRAMJA

Ezen a héten egy előrehozott U19-es bajnoki mérkőzés és a hagyományos dunaújvárosi Üstökös-Kupa vár a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapataira. Az MKC U19 a harmadik, a Nemesvámosiak pedig a hetedik helyről várják a találkozót, de az MKC előnye mindössze egyetlen pont, tehát fontos találkozó vár Bognár Róbert tanítványaira. Dunaújvárosban, az Üstökös-Kupán pedig az MKC U12-es és MKC U13-as gárdái képviselik majd Mosonmagyaróvárt.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 6.

Nem volt sok mérkőzése a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásának, de csupa győzelemről számolhatunk be, ami mindenképpen örömteli. Az U19 hazai környezetben, az U17 Pécsen, az U13 pedig Komáromban győzött, újabb nagyon értékes bajnoki pontokat gyűjtve a bajnokságokban. A tizenhárom éves Baltová Liana személyében pedig ismét van egy olyan utánpótlás kézilabdázója a klubnak, aki sikeresen teljesített egy kiválasztó programon.

A SZÉKESFEHÉRVÁRI GYŐZELEM KÉPEI

A pénteki székesfehérvári mérkőzésre Gergó András a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club fotósa is elutazott és természetesen fényképeket is készített. Ezekből állítottunk össze egy képriportot, így is megörökítve az Alba Fehérvár KC elleni értékes idegenbeli sikert.

MKC 2008/2009-es KIVÁLASZTÓ

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club kiválasztót tart, 2022 november 14.-én a 2008/2009-es lányoknak az UFM Arénában. Képzett szakmai stáb, színvonalas bajnokságok, barátságos közösség várja a jelentkezőket, akik sportosztályos gimnáziumban folytathatják a tanulást.

ÉRTÉKMÉRŐ GYŐZELEM

Három nagyon magabiztos hazai győzelem és két idegenben sikertelen rangadó után utazott Székesfehérvárra a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata. A kérdés az volt tehát, hogy az MKC megkezdi-e pontgyűjtést idegenben, ami egyáltalán nem ígérkezett könnyűnek az Alba Fehérvár KC otthonában. A remekül küzdő, okosan kézilabdázó MKC azonban sikerrel vette ezt az akadályt, nagyon értékes pontokat hozott el Székesfehérvárról.

SZÉKESFEHÉRVÁRON FOLYTATJA A BAJNOKSÁGOT AZ MKC

Ismét egy jól ismert ellenfél következik a bajnokságban a mosonmagyaróvári csapat számára, hiszen 2022 október 21.-én pénteken 18.00 órakor az Alba Fehérvár KC vendége lesz a KÖFÉM Sportcsarnokban. A mérkőzése előtt Gyurka Jánost a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzőjét kérdeztük, akivel az Európa-Liga sorsolásról is beszélgettünk.

VÁLOGATOTT MEGHÍVÓK

Soha nem érkezett még ennyi válogatott meghívó a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubhoz, mint ezen a héten. Vasárnap a magyar felnőtt válogatotthoz csatlakozik Albek Anna, Pásztor Noémi, Szemerey Zsófi és Tóth Eszter. Az osztrák válogatotthoz csatlakozik majd Ines Ivancok és Kovács Patrícia, a szlovákhoz pedig Lancz Barbora. A hét utolsó napjától pedig a magyar junior válogatottal készül Sztankovics Kyra, akinek így esélye lesz arra, hogy a norvégok elleni felkészülési találkozókon bemutatkozzon a korosztályos nemzeti csapatban.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 5. - A 42. HÉT PROGRAMJA

Sok minden történt ennek a hétnek az elején, így kivételesen összefoglalva jelentetjük meg a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club heti programját valamint az utánpótlás híradót. Először az utánpótlás mérkőzésekről készült beszámolókat olvashatják el, de érdemes az írást lejjebb görgetni, hogy a heti találkozók pontos programját is megismerjék. Felnőtt NB I-es, U19-es és U17-es mérkőzések, valamint a tizenhárom évesek tornája vár ránk ezen a héten.

AZ EURÓPA-LIGA SELEJTEZŐBEN SPANYOL VAGY ROMÁN CSAPAT LESZ AZ MKC ELLENFELE

Kedden délután került sor az Európa-Liga harmadik selejtező körének sorsolására, ahol a most bekapcsoló Motherson-Mosonmagyaróvár is ellenfelet kapott. Ráadásul mindjárt kettőt, mert az előző selejtező körben, a spanyol Costa Del Sol Malaga és a román SCM Gloria Buzau párharcnak még nincs győztese, a románok ugyanis jogosulatlan játék miatt megóvták a mérkőzést.

HAJTAI VANESSZA TÁVOZIK MOSONMAGYARÓVÁRRÓL

Hét bajnoki idény után távozik a Motherson-Mosonmagyaróvár balszélsője Hajtai Vanessza, aki összességében több, mint tíz évet játszott a mosonmagyaróvári kézilabda csapatban. Az élő szerződéssel bíró kézilabdázó kérte a kontraktusának felbontását, amelyre 2022 október 18.-án kedden délelőtt került sor.

KEDDEN SORSOLNAK ELLENFELET AZ EURÓPA-LIGÁBAN

Kedden tizenhat órakor kezdődik az a sorsolás, amelyet követően megkapja az ellenfelét a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata az Európa-Liga harmadik selejtező körében. Az elmúlt hétvégen játszották le a második selejtező kör visszavágóit, így kialakult az a mezőny, ahonnan ellenfelet kaphat az MKC. Ez lesz az utolsó selejtező, ahol majd oda-visszavágós rendszerben, tehát két mérkőzésen dől el, hogy melyik tizenkét csapat kerül be a selejtezőkből a csoportkörbe.

UTAZÁSRA FEL!

A 2022-es évben még négy NB I-es bajnoki mérkőzése lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának. Sorrendben Székesfehérvár, Budapest, Békéscsaba és Budaörs lesz a helyszín, ahol pályára fog lépni az MKC gárdája. Roll Zsuzsa pedig fáradhatatlanul szervezi a szurkoló buszos utazást ezekre a találkozókra. A pénteki találkozóra még lehet nála jelentkezni a 06205539245 telefonon vagy a Messenger oldalán. Az utazás költsége 4.500Ft/fő, viszont a mérkőzés belépő árát a Mosonmagyaróvári Szurkolói Egyesület rendezi.
Következő mérkőzés:
MKC - MTK Budapest
2023.03.24., 17:30 óra.
Videók
összes videó