Híreink

A LAJTI FOTÓPÁLYÁZAT KÉPEI

Igazán nagyon kedves képek érkeztek a "Csinálj egy képet Lajtival!" fotópályázatunkra, amelyek közül az NB I-es csapat játékosai választották ki a győzteseket. Ezeket mutatjuk meg most olvasóinknak a honlapunkon és a Facebook oldalunkon.

EZT A MECCSET IS MEG FOGJA NYERNI

Ferencz Balázs a FEOL.hu újságírója szólalta meg Tilinger Tamarát és az írását mi most változtatás nélkül mutatjuk meg az MKC honlapján. Természetesen a klub és a szurkolók jókívánságait küldve a betegséggel harcoló csapatkapitánynak!

ÉVZÁRÓ A FELNŐTT CSAPATNÁL

A bajnoki idény utolsó hetében is mozgalmas napjai voltak a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapatának. Igaz ezek már nem az edzésekről, a felkészülésről vagy a mérkőzésekről szóltak, hanem a 2021/2022-es szezon közös lezárásáról. A bajnokság ötödik helyén záró mosonmagyaróvári csapat örömmel találkozott a szurkolókkal, szponzorokkal és egy kellemes vacsorával zárta az idényt. A játékosok most egy hónapos szabadságot kaptak, hogy kipihenhessék ezt a valóban rendkívül nehéz és hosszú bajnoki idényt.

HETI PROGRAM 26. - A KICSIK ZÁRJÁK AZ IDÉNYT

Egy hazai és két idegenbeli gyerektornával zárja a 2021/2022-es szezont a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Az élvonalban először szereplő U14-es gárda az előző fordulóban két bravúros győzelmet szerzett a hazai tornán, így Orbán Ákos tanítványai nagyobb önbizalommal várhatják a zárófordulót. Szombaton két csapattal szerepelnek majd a tízévesek a Tatabányán megrendezésre kerülő utolsó tornájukon. Az UFM Arénában pedig az MKC U12 búcsúzik majd, remélhetőleg két jó mérkőzéssel az idénytől.

TOVÁBBRA IS MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁR NÉVEN

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club élvonalbeli felnőtt csapata a 2022/2023-as szezonban is Motherson-Mosonmagyaróvár néven szerepel majd. A klub nevében Guntram Thurnher, a napokban újraválasztott elnök, valamint Tibori Pál-Levente az SMR alelnöke írta alá a következő idényre szóló névadó szponzori szerződést.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 25.

Sikeresen értek véget az utánpótlás bajnokságok a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club számára. Az ifjúsági keretnek sikerült megőrizni a helyét az első osztályban, a serdülő és az NB II-es felnőtt bajnokságban szereplő MKC U22 pedig az élmezőnyben végzett. A tizenhárom évesek folytatták a remek sorozatukat, ismét két szép győzelemmel zárták az idényt. A legkisebbek pedig a tőlük megszokott igazi élvezettel kézilabdázták végig a hétvégét.

A ZÁRÓMÉRKŐZÉS KÉPEI

A 2021/2022-es női kézilabda NB I-es bajnokság utolsó fordulójában tudta bebiztosítani a Motherson-Mosonmagyaróvár a nemzetközi kupaszereplését érő ötödik helyezését. Az Alba Fehérvár KC elleni győztes találkozó fotóit gyűjtöttük össze, valamint kedves pillanatokat a játékosok és a szurkolók mérkőzés utáni találkozásáról. Ezek között a képek között pedig néhány, a szurkolóktól kapott felvételt is megmutatunk.

ELÉRTE A CÉLJÁT AZ MKC

Az Alba Fehérvár KC elleni mérkőzésnek a Motherson-Mosonmagyaróvár számára volt igazán tétje, hiszen a győzelem az ötödik helyezést jelentette a csapatnak. Ez a pozíció pedig nemzetközi kupaszereplést ér a magyar élvonalbeli bajnokságban. Az MKC-nak ezen a találkozón is nagyon meg kellett küzdeni a sikerért, de végül elérte a célját.

ÍGÉRETEK HELYETT

Az Alba Fehérvár KC ellen zárja a 2021/2022-es bajnokságot a Motherson-Mosonmagyaróvár 2022 május 20.-én pénteken 18.00 órakor. A győzelemért járó két pont megszerzése pedig a nemzetközi kupaszereplést érő ötödik helyezést jelentené az MKC csapatának.

NINCS VÁLTOZÁS AZ MKC VEZETÉSÉBEN

2022 május 18.-án, szerdán délután elnökségi üléssel kezdte, majd ezt követően küldöttgyűléssel zárta a napot a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club regnáló elnöksége. Ezeket követően pedig az elnököt, az elnökség és a Felügyelő Bizottság tagjait újraválasztották. Így a következő öt évben is Guntram Thurnher lesz az MKC elnöke, az elnökséget pedig továbbra is Fekete András, Imre Lajos, Dr. Iváncsics János, Németh Zoltán, Póda Péter, Szász-Fejér István, Dr. Szeredi Ádám és Tibori Pál Levente alkotja.

HETI PROGRAM 25. - AZ UTOLSÓ BAJNOKI HÉT

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utolsó hosszú hete következik a 2021/2022-es idényben. Lezárulnak ugyanis a felnőtt NB I-es, NB II-es, az Ifjúsági és a serdülő bajnokságok. Jut mérkőzés a hét szinte mindegyik napjára és szerencsére többször az UFM Aréna lesz a helyszín ezen a záróhéten. Az utánpótlás csapatok biztonságos helyezésekről várhatják a zárást, hiszen már elérték a céljaikat. Az élvonalbeli találkozónak azonban komoly tétje lesz és azt se felejtsék el, hogy a mérkőzés után ismét lesz egy kis „utcabál” az UFM Aréna és a Kossuth Gimnázium közötti területen.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 24.

Változatos hete volt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásának, hiszen győzelem, döntetlen és vereség is akadt a bajnoki találkozókon és a gyerektornákon. Az ifjúsági keret most a felnőtt NB II-es pontvadászatban volt sikeres, a serdülők közül pedig másodosztályban szereplő együttesnek sikerült jobban a hazai találkozója. A második számú serdülő gárda nagyon közel járt ahhoz, hogy megszerezze a klub első utánpótlás bajnoki címét. A kicsik tornái viszont nagyon bíztatóan sikerültek, ami azért is kiemelendő, mert ezekben a korosztályokban legmagasabb szinten kézilabdáznak a mosonmagyaróvári fiatalok.

XVIII. VÁROSI SPORTGÁLA

A Flesch Központban tartott rendezvényen több értékes díjat is kaptak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club sportolói és edzői. A 2021-es év csapata, a női élvonalban bronzérmet szerzett Motherson-Mosonmagyaróvár gárdája lett. Az év edzője címet, a csapatot irányító Gyurka Jánosnak ítélték, az év női csapatjátékosának Szemerey Zsófit választották. A kitartásért díjat pedig Csáki Anna, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U14-es csapatának kézilabdázója kapta.

IDÉNYZÁRÓ - SZAVAZÁSSAL, SZURKOLÓKKAL

Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC mérkőzéssel zárja a bajnokságot az NB I-es csapatunk 2022 május 20.-án pénteken 18.00 órakor. A nemzetközi kupaindulást érő ötödik helyezés eléréséhez győzni kell, így most is nagy szükség lesz a szurkolóink segítségére.

JEGYEK AZ MKC - ALBA MÉRKŐZÉSRE

2022 május 20.-án pénteken 18.00 órakor kerül sor a Motherson-Mosonmagyaróvár utolsó bajnoki mérkőzésére a 2021/2022-es szezonból. Az MKC számára komoly téttel bír az Alba Fehérvár KC elleni zárótalálkozó, hiszen a győzelem szükséges a nemzetközi kupaindulást érő ötödik helyezés eléréséhez.

KÖZEL A PONTSZERZÉSHEZ

Két győzelem esetén negyedik hely, egy sikerrel ötödik helyezés és pontok nélkül a hatodik pozíció. Ezek voltak a Motherson-Mosonmagyaróvár előzetes esélyei az NB I-es bajnokság utolsó két mérkőzése előtt. Persze ezzel az egyenlettel a negyedik helyét megőrizni akaró Vác is tisztában volt, amely nagy küzdelemben győzte le az MKC gárdáját.

RANGADÓ IDEGENBEN

Érdekes mérkőzésnek ígérkezik a 2022 május 15.-én vasárnap 18.30 órakor kezdődő Vác - Mosonmagyaróvár bajnoki találkozó. Ezért is tűzte műsorára az M4 Sport Televízió ezt a mérkőzést a női kézilabda NB I 25. fordulójából. A tét tulajdonképpen a magyar élvonalbeli bajnokság negyedik helye, amelyre egy győzelemmel még van esélye az MKC gárdájának.

PIZZA ÉS MŰTÉTEK

Csütörtökön délután pihenő, prevenciós napot tartott a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapata. A játékosok kihasználták a hirtelen jött kánikulát és meglátogatták a mosonmagyaróvári Flexum Termálfürdőt. Ezt követően pedig a Motel Net.t étterembe voltak hivatalosak, ahol a tulajdonos Petz házaspár várta a csapatot.

SERDÜLŐ VÁLOGATOTTAK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club két serdülő játékosa Csáki Anna és Tolnai Fanni bekerült a magyar serdülő válogatott hatvan fős bő keretébe. A két fiatal kézilabdázó a Magyar Kézilabda Szövetség által meghirdetett, négy körös kiválasztási rendszer lebonyolítása után maradt a válogatott keretében.

HETI PROGRAM 24.

Ezt a hetet is a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata indítja el szerdán, ami után szombaton két egymást követő serdülő mérkőzés lesz az UFM Arénában. Az ifjúsági keret pedig szombaton is utazik majd, mert az NB II-es bajnoki találkozóra idegenben kerül sor. Vasárnap az U14-es gyerektorna helyszíne Mosonmagyaróvár, az U12-eseké pedig a szomszédos Mosonszolnok lesz. Az élvonalbeli felnőtt bajnokságban Vác - Mosonmagyaróvár találkozó következik, amelyet vasárnap este az M4 Sport élőben közvetít majd.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 23. - HIBÁTLAN HÉT

Az elmúlt héten Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági kerete győzni tudott a korosztályos és az NB II-es felnőtt bajnokságban is. A serdülő csapat is hozta a kötelezőt a Budapesten és az MKC U13 is megnyerte mindkét mérkőzését a hazai tornáján. A tizenegy évesek is jó mérkőzéseket játszottak a Győri ETO KC csapataival, így újra egy hibátlan hetet tudhat maga mögött az MKC utánpótlása.
Következő mérkőzés:
Békéscsabai Előre NK - Motherson-Mosonmagyaróvár
2022.12.17., 18:00 óra.
Videók
összes videó