Híreink

A KIS TOLNAI NAGY BOMBÁI

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U12-es csapata vasárnap Ácson kezdte a gyermekbajnokságot. Kránitz János edző tanítványai a Győri ETO KC első és második korosztályos csapatával találkoztak, és veretlenek maradtak.

ÉPÜL – SZÉPÜL AZ MKC!

Folyamatosan fejlődik a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, ezekről az újdonságokról, változásokról Lencse Gyula klubigazgatót kérdeztük. Megpróbáltuk vele összegyűjteni azokat a szakmai, infrastrukturális és látvány elemeket, amelyeket az elmúlt időszakban sikerült megvalósítania a klubnak.

AZ MKC JÁTÉKOSAI IS SÉTÁLTAK AZ EGÉSZSÉG HÍDJÁN

A mellrák elleni országos programokhoz csatlakozva, Mosonmagyaróváron, a Nők a Városért Egyesület idén már a kilencedik alkalommal szervezte meg Lajta-hídi sétát. Venesz Jánosné, az egyesület vezetője elmondta, hogy az ilyen akcióknak figyelemfelkeltő hatása van, hiszen az idejében elvégzett szűrővizsgálatokkal a mellrák megelőzhető, korai stádiumban gyógyítható.

VISSZAVÁGOTT AZ MKC U22!

Az első félidőben komoly előnyt szerzett a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22 - es csapata az Alba FKC korosztályos gárdája elleni rangadón. Mint később kiderült kellett is ez a különbség, mert a második játékrészeben fel tudott zárkózni a székesfehérváriak U22-es gárdája. A mosonmagyaróvári fiatalok azonban a véghajrában bebiztosították a győzelmet és ezzel visszavágtak a felnőtt csapat korábbi vereségéért.

IZGALMAS GYŐZELEM!

Nagy csatát hozott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és a Szekszárdi FGKC serdülő csapatainak mérkőzése az UFM Arénában. Végül egy gólos hazai győzelem született és így az MKC serdülő gárdája, három forduló után is őrzi a hibátlan mérlegét.

KIMARADT HÉTMÉTERESEK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapatát is fölényesen legyőzte a Győri Audi ETO KC korosztályos gárdája, amely öt mérkőzés után, hibátlan mérleggel vezeti az első osztályú ifjúsági bajnokságot.

CSAPATÉPÍTŐ ÉLMÉNYEK A FUTURÁBAN

A Motherson-Mosonmagyaróvár felnőtt kézilabdacsapata, a városban, a régióban nagyon népszerű FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontban járt. Az MKC csapatépítő programjai egy ilyen célra is tökéletesen alkalmas helyszínen folytatódtak tehát, ahol a játékosok igazán jól szórakoztak a három órás foglalkozáson.

LÁTVÁNYOS JÁTÉKKAL, FÖLÉNYES GYŐZELEM

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata végig vezetve, fölényes sikert aratott a Gárdony-Pázmánd NKK elleni Liga-kupa találkozón. Az UFM Arénában lejátszott mérkőzésen könnyed, látványos kézilabdát és sok gólt láthattak a szép számmal kilátogató szurkolók.

TÓPARTI LÁNYOK

A női kézilabda bajnokság második vonalában játszó Gárdony-Pázmánd NKK csapatát hívják így a szurkolóik. A tóparti lányok pedig most Mosonmagyaróvárra készülnek, ahol kedden hat órakor Liga-kupa mérkőzést fognak játszani az MKC csapatával.

MÉRKŐZÉSEK KEDDTŐL - SZOMBATIG!

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club mind a négy versenyző gárdája az UFM Arénában lép pályára ezen a héten. Ráadásul a csapataink különböző napokon játszanak, így hét szinte minden napján lehet majd kézilabda-mérkőzést nézni Mosonmagyaróváron. A menetelést az élvonalbeli felnőttek kezdik, akik a Liga-kupa sorozat első mérkőzésén, kedden, 18 órakor fogadják a másodosztályú Gárdony-Pázmánd NKK csapatát. Erre a találkozóra is érvényesek a bérletek, a jegyek pedig egységesen ezer forintba kerülnek.

HOFFMANN TUDJA: JOBBAK LESZÜNK!

A bajnokság első négy fordulója után készítettünk egy értékelő beszélgetést dr. Hoffmann Lászlóval, a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szakmai igazgatójával. A szakember most is nagyon konkrét válaszokat adott a kérdésekre és néhány dolgot egészen új megvilágításba helyezett.

LIGA-KUPA PREMIER ELŐTT

A Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabdacsapatának tagjai közül csak a válogatottak léptek pályára a nemzeti együtteseik színeiben, a többiek edzésekkel készültek a szezon folytatására. Katona Flóra a magyar felnőtt B-válogatott felmérésén vett részt, Herczeg Lili és a Kellermann Dóra a junior válogatottal készül a héten, míg Maria Holesová, Hudák Emma és Lancz Barbora a szlovák válogatott tagjaként, az Ambros Martin vezette orosz válogatott otthonában szerepelt Európa-bajnoki selejtező találkozón.

AZ MKC LÉGIÓSSZEMMEL

A válogatott szünetet kihasználva, a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club három, a nyáron érkezett külföldi játékosával készítettünk anyagot. A magyar bajnokságban szerzett tapasztalataikról érdeklődtünk.

MEGVALÓSULHAT AZ ÁLOM!

A tizenkilenc esztendős Papp Petra a nyáron érkezett a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubhoz. A fiatal balszélső a Győri Audi ETO KC utánpótlásában nevelkedett és minden vágya az, hogy NB I – es játékos legyen.

TALÁLKOZÓK NÉLKÜLI HÉT

Nagyon csendes hete lesz a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak, mert nem lesznek mérkőzések az elkövetkező hét napban. A válogatott elfoglaltságok miatt szünetelnek a bajnokságok, és a szeptember 28.-ára kiírt Liga Kupa mérkőzés is el lett halasztva.

EGY MÉRKŐZÉS KÖRNYEZETE

A Motherson-Mosonmagyaróvár–Érd NB I-es női kézilabda-mérkőzés kapcsán is sok érdekességgel, újdonsággal várta a hazai klub a szurkolókat.

HÁROMBÓL HÁROM!

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22-es gárdája is győzött az NB II-es bajnokságban, így a klub mindhárom utánpótlás csapata sikeres volt ezen a hétvégén. Az MKC U22 az Ajkán lejátszott harmadosztályú bajnoki találkozón egy kicsit tompábban kezdett, de a hajrában bebiztosította a győzelmét.

TOVÁBB SZÁRNYAL AZ MKC SERDÜLŐ!

A Győri Audi ETO KC serdülő gárdájának hazai legyőzése után, Farkas Veronika tanítványai Mohácsról is elhozták a két bajnoki pontot. A fiatalok két győzelemmel kezdték tehát a bajnokságot és a góllövőlistát is egy mosonmagyaróvári kézilabdázó, Babinszky Lara vezeti, aki két mérkőzésen huszonegy gólt dobott.

ÉRTÉKES GYŐZELEM AZ ÉRD ELLENI IFI MÉRKŐZÉSEN!

Az MKC ifjúsági csapatának sikerült legyőznie az Érdet, a felnőttek előtti bajnoki találkozón. Előzetesen pedig ezen a mérkőzésen is a vendégek tűntek esélyesebbnek, de a mosonmagyaróvári fiatalok okos játékkal, végig vezetve, magabiztos győzelmet arattak.

A GYŐZELEMBE VETETT HIT IS HIÁNYZOTT!

Nagyon készült az MKC az Érd elleni hazai találkozóra, de most nem sikerült megszorítania a vendégeket. Motherson-Mosonmagyaróvár – Érd 22-29 (9-11)

VAN OKUNK A VISSZAVÁGÁSRA!

A Motherson-Mosonmagyaróvár és az Érd női kézilabda csapatai eddig kilenc alkalommal találkoztak egymással. Nyolc alkalommal az érdi együttes győzött, és száz százalékos a mérlege azon a négy találkozón, amelyeken az MKC volt a pályaválasztó. Teljesen értehető tehát, hogy a mosonmagyaróvári gárda mindenképpen javítani szeretne ezen a mérlegen. A pénteken 18.30 órakor kezdődő bajnoki mérkőzésre még lehet jegyeket vásárolni a Szellőrózsa ABC – ben.
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó