Híreink

HELYES ÚTON JÁRUNK!

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vezetőedzője, a Békéscsaba elleni győztes mérkőzés után is kiemelte, hogy mennyire nehéz dolguk van a szakmai vezetőknek. Akkor nem volt lehetőség ezt bővebben kifejteni, de a mostani beszélgetésünket rögtön ezzel kezdtük.

TOBORZÓ = ESÉLY!

Egy sportolói karrier rendkívül összetett dolog és ezért nagyon fontos, hogy jókor legyünk, jó helyen. A Motherson-Mosonmagyaróvári KC pedig jó hely és most lehetőséget kínál a fiataloknak egy kézilabda pályafutás felépítésére. Az MKC utánpótlás csapatai várják azokat a lányokat, akik komolyan szeretnék venni ezt a remek játékot. Nálunk el lehet kezdeni kézilabdázni és esélyt szeretnénk adni azoknak is, akik újrakezdik a sportágat.

AZ MKC HÉTVÉGI PROGRAMJA

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági és felnőtt csapatai pénteken, hazai pályán, az U22 – es gárda és a serdülők pedig idegenben folytatják a bajnokságot ezen a hétvégén. Az MKC, az Érd korosztályos és NB I – es gárdáit fogadja az UFM Arénában, amely csapatok az ifjúsági első osztályban és a felnőtt élvonalban is a bajnokságok ötödik helyéről várják a pénteki találkozókat. A szurkolók tájékoztatására pedig leírjuk, hogy korlátozott számban lehet még jegyet vásárolni a Szellőrózsa ABC – ben.

FERENCZI - KÉPLET: TÜRELEM ÉS MUNKA

Beszélgetés a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club kapusával, Ferenczi Annamáriával.

AMIT KÖNNYEBB MEGSZOKNI

Az ismert LGT-sláger szerint az „első pofon a legnagyobb, a többit lassan megszokod”, nos, akkor talán az ellenkezője is igaz lehet, az első siker a legnagyobb, a többihez lassan hozzászoksz. Hát persze, a győzelmeket lényegesen könnyebb megélni, mint a vereségeket megemészteni!

KÖZÖS SPORTNAP

A Fogyatékossággal Élők Nappali Intézményei és a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szervezésében már a hatodik alkalommal került megrendezésre a „Legkisebb közös többszörös” nevet viselő sportnap. Az eseménynek ismét az UFM Aréna adott otthont és a sportnapon az MKC felnőtt is utánpótlás játékosai is részt vettek. Tilinger Tamara, Gyimesi Kitti, Simona Szarková valamint az ifjúsági gárda négy játékosa, Babinszky Lara, Pusztai Bianka, Ruzsom Brigitta és Zsigmond Dorka is beálltak a sorversenyekbe, ami őszinte örömet okozott a csapatoknak. Az MKC kézilabdázói rendszeresen csatlakoznak a sérültekért szerveződött városi programokhoz, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az esélyegyenlőség fontosságára.

A SIKER KÉPEI

Remek fénykép felvételek készültek a szombati Békéscsabai ENKSE - Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzésen. Köszönettel tartozunk tehát Antal János békéscsabai fotográfusnak, hogy ezeket a rendelkezésünkre bocsájtotta. Így most néhány fotóval tudunk visszapillantani a békéscsabai sportcsarnokban győztesen megvívott találkozóra.

AZ MKC U22 IS GYŐZELEMMEL RAJTOLT!

>Mosonmagyaróvári KC U22 – Egerszegi KK 34-23 (17-11)

Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, NB II-es női kézilabda-mérkőzés. V.: Fábián, Vandróczki.

BRAVÚR IDEGENBEN!

Békéscsabai ENKSE – Motherson-Mosonmagyaróvár 25-27 (13-16)

Békéscsaba, NB I-es női kézilabda-mérkőzés. 600 néző. V.: Medve, Südi.

HOSSZÚ UTAZÁS, FONTOS PONTOKÉRT!

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az előző bajnokság tizenkettedik fordulójában játszott Békéscsabán és bár végig vezetett a mérkőzésen, az utolsó másodpercekben elveszítette a találkozót. Mosonmagyaróváron, a 2018/2019 - es pontvadászat utolsó hazai találkozóján viszont sikerült a visszavágás, és magabiztosan győzött az MKC.

MÁR A PÁLYÁN KÍVÜL IRÁNYÍT

Az első bajnoki mérkőzés minden esetben meghatározó egy edző életében. Hatványozottan igaz ez az állítás akkor, ha hazai pályán kerül erre sor, és a megyei rivális az ellenfél. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapatának edzője, Farkas Veronika, ilyen körülmények között debütált a Győri Audi ETO KC elleni találkozón.

MEGLEPETÉS GYŐZELEM ÉS PAPÍRFORMA VERESÉG

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő kézilabda csapata szép sikerrel kezdte a bajnokságot Mosonmagyaróváron, a Győri Audi ETO KC fiataljai ellen. Az MKC ifjúsági gárdája pedig vállalható vereséget szenvedett Balatonbogláron, ahol a Nemzeti Kézilabda Akadémia gárdája volt az ellenfelük.

TANULNUNK KELL A HIBÁKBÓL! – BOGNÁR RÓBERT ÉRTÉKELT

A Motherson-Mosonmagyaróvár, NB I-es női kézilabdacsapatának vezetőedzője elmondta, hogy néhány nap szükséges a Vác elleni vereség feldolgozására. Egyértelműen látszott is Bognár Róberten, hogy nagyon megviselte ez a találkozó, ezért vártunk is hétfőig a bajnoki találkozó értékelésével.

HERCZEG LILI MEGYEI KITÜNTETÉSE

Győr-Moson-Sopron Megyei kitüntetésben részesült a Motherson-Mosonmagyaróvár fiatal kapusa pénteken az MKC - Vác bajnoki mérkőzés előtt. Herczeg Lili, a junior kézilabda EB alkalmából vehette át a kitüntetést Németh Zoltántól, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnökétől. Herczeg Lili kapusként vezéregyénisége volt a magyar válogatottnak, a mérkőzések mindegyikén kimagasló teljesítményt nyújtott - négy alkalommal lett a mérkőzés legjobbja – védéseivel a kritikus pillanatokban is lendületet adott a csapatnak. Jelentős mértékben köszönhető neki, hogy Magyarország megnyerte a junior Európa-bajnokságot. Az MKC játékosaként megyénk számára is dicsőséget szerzett, ezért a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Sport Tagozatának 2019. évi elismerését érdemelte ki.

MÉRKŐZÉSEK SZERDÁN, SZOMBATON ÉS VASÁRNAP

Ezen a héten már beindul a kézilabda nagyüzem Mosonmagyaróváron, mert az MKC felnőtt és ifjúsági csapatai után, az U22-es és serdülő gárdák is elkezdik a bajnokságot. A korosztályos csapatok találkozóira szerdán kerül sor, a NEKA valamint az ETO együttesei ellen, tehát nem lesz könnyű dolguk a mosonmagyaróvári fiataloknak.

MEGSZEREZTÉK AZ ELSŐ PONTJAIKAT AZ IFIK!

Mosonmagyaróvári KC – KSA Budapest 35-22 (19-12)
Ikrény, Női Ifjúsági I. osztály mérkőzés, V: Gál L., Ludvig

DRÁMAI CSATÁBAN MARADT ALUL AZ MKC

Motherson-Mosonmagyaróvár – Váci NKSE 28-29 (15-15)

Mosonmagyaróvár, NB I. női kézilabda mérkőzés, 1100 néző. V.: Bócz, Wiedemann.

PÉNTEKEN HAZAI PREMIER A VÁC ELLEN

A váci kézilabda csapat a tavalyi bajnokságban a nagyon előkelő ötödik helyen végzett és a Duna-partiakat most is a közvetlen élmezőny mögé várják. Az elsősorban tehetséges, fiatal, magyar kézilabdázókból álló gárda munkáját, a tapasztalt szakmai vezető Németh András és a fiatal vezetőedző Szilágyi Zoltán irányítja.

LÉNYEGRE TÖRŐEN!

Dr. Hoffmann Lászlóval, a Motherson-Mosonmagyaróvár szakmai igazgatójával nem tartott sokáig az interjú készítés. Mégsem mondhatjuk, hogy a szakember szűkszavú volt, mert inkább az a helyes kifejezés, hogy a Vác elleni bajnoki mérkőzés esélyeit latolgatva, lényegre törően fogalmazott.

MEGÚJUL A HONLAPUNK!

A napokban egy kicsit megváltozik a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club hivatalos honlapja, az mkcse.hu. A változtatásokkal szeretnénk még érdekesebbé, színesebbé és olvashatóbbá tenni az oldalunkat, amelyet nagy örömünkre sokan keresnek fel rendszeresen. Egy kis illusztrációként tesszük fel most ezt a képet, amely a tervezés egyik már a véglegeshez közelítő változata.

MÉG TÖBB KELL!

Az Alba FKC elleni bajnoki nyitányon, Hudák Emma nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatában. A fiatal átlövő ötször talált akcióból a székesfehérváriak kapujába és mindegyik gólja látványos bomba volt.
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó