Híreink

AZ EDZŐMÉRKŐZÉS SIKERÜLT JOBBAN AZ IFINEK

Alba FKC – Mosonmagyaróvári KC 24 - 16 (10 - 9)

Székesfehérvár, Női Ifjúsági I. osztály mérkőzés, 1. forduló Vezette: Hársfalvi, Mórocz

A VÉGJÁTÉK NEM SIKERÜLT

Alba FKC – Motherson-Mosonmagyaróvár 29 - 27 (12 - 13)

Székesfehérvár, NB I. női kézilabda mérkőzés, 1. forduló, 600 néző.
Vezette: Horváth P., Marton

HOSSZÚ HÉTVÉGÉVEL INDÍTANAK A FIATALOK

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata pénteken 16 órakor már bajnoki mérkőzést játszik Székesfehérváron. Az MKC U22 – es gárdája pedig szombaton 11 órakor egy felkészülési találkozón fogadja az osztrák UHC Stockerau együttesét. Tartalmas hétvégéje lesz tehát a fiataloknak, hiszen ez a két mosonmagyaróvári csapat szinte azonos játékoskeretre épül.

ÚJ SZEZON – RÉGI ELLENFÉL

A 2019 / 2020 – as élvonalbeli kézilabda bajnokság első fordulójában a Motherson-Mosonmagyaróvár a székesfehérvári Alba FKC vendége lesz. 2019 augusztus 30. – án pénteken 18.30 órakor tehát egy olyan csapat ellen kezdi a bajnokságot, amellyel az elmúlt tíz hónapban, négyszer is megmérkőzött. Két bajnoki találkozón, egy Magyar Kupa mérkőzésén és nemrég a nyári felkészülés során is találkozott egymással a két csapat.

MKC: A SZIGETKÖZ CSAPATA IS!

„MKC-start!” néven megtartotta idei szezon nyitó ünnepségét a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabdacsapata. A játékosok bemutatása és a támogatók köszöntése mellett az együttes új felszerelésével is megismerkedhetett a közönség.

AKINEK ÉRDEMES LESZ MEGTANULNI A NEVÉT!

Az új játékosainkat bemutató írásaink közül még a fiatal átlövő Lancz Barbora bemutatkozása hiányzik. A még csak tizenhét éves szlovákiai magyar játékos is a Győri Audi ETO KC csapatából igazolt Mosonmagyaróvárra. A nyáron azonban, Herczeg Lilihez és Kellermann Dórához hasonlóan, ő is egy válogatott kontinens bajnokságon szerepelt.

ELSTARTOLVA!

Remek hangulatban, a mosonmagyaróvári ultra szurkolók bevonulásával kezdődött a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club hagyományos évadnyitó rendezvénye. A sajtónyilvános szurkolói ankétot Horváth Cs. Attila a klub elnöke nyitotta meg, aki mindenkinek név szerint is megköszönte a felkészülés alatt elvégzett munkáját. Célkitűzésként pedig megfogalmazta, hogy előrelépést vár a bajnokságban és a Magyar Kupában és győzelmet a most induló Liga kupa sorozatban.

MKC-start!

A Motherson–Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabdacsapata, „MKC-start!” néven, augusztus 27-én, kedden, 18 órakor, az UFM Arénában tartja a 2019/20-as bajnokság hivatalos nyitóeseményét, amelyen a klub bemutatja idei csapatát és támogatóit. A rendezvényen az MKC vezetői, szakmai stábja, felnőtt és utánpótlás játékosai mellett, a média képviselői is rész vesznek, valamint természetesen, ezúton is jelezve, a szurkolókat, érdeklődőket is szeretettel várja az egyesület.

MINDEN TEKINTETBEN HASZNOS VOLT!

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata méltóképpen képviselte a magyar női kézilabdát a Kaproncán már tizennegyedik éve megrendezett Josip Samarazija Bepo emléktornán. Az MKC a második helyen végzett a négy csapatos mezőnyben, ahol a horvát és a szerb bajnok valamint egy román élcsapat szerepelt.

SZERB ÉS ROMÁN ELLENFÉL A HORVÁTORSZÁGI TORNÁN

Szerbia női bajnokcsapata lesz az első ellenfele a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának a Kaproncai torna pénteki mérkőzésén. Szombaton délelőtt a román Corona Brasov ellen folytatják a tornát, amit az MKC a házigazda Podravka Vegeta ellen zár majd.
Augusztus 23. péntek 18.00 óra MKC – ZORK Jagodina
Augusztus 24. szombat 09.30 óra MKC – ASC Corona Brasov
Augusztus 24. szombat 20.00 óra Podravka Vegeta – MKC

A VEGETA EREJE

Pénteken és szombaton a horvátországi Kaproncán játszik a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata, ahol egy nemzetközi tornán vesz részt. A házigazda az RK Podravka Vegeta lesz, amely klub immár 14. alkalommal rendezi meg a legendás edzője előtt tisztelgő, Josip Samarazija Bepo emléktornát. A négyes mezőny másik két tagja, a román az ASC Corona Brasov és a szerb ZORK Jagodina, ami azt jelenti, hogy egy nagyon erős mezőnyben kerül sor az MKC bajnoki főpróbájára.

LAJTIT KERESÜNK!

A legnagyobb sajnálatunkra, Tóth Tamás, „alias” Lajti, a nemsokára kezdődő idényben már nem tud a közkedvelt hód figura bőrébe bújni. Tamás a hétvégéken nem lesz Mosonmagyaróváron, ezért egy új, a kabala figuránkat megszemélyesítő fiatalembert keresünk. Lajti jelenléte kiemelten fontos a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club bajnoki és kupa találkozóin, így szinte részese az MKC stábjának. Az elsődleges feladata a mérkőzések hangulatának emelése, egy előre megtervezett forgatókönyv alapján. Egészen közelről élheti meg tehát az UFM Aréna rendre telt házas kézilabda csatáit. A csapat egy olyan tagja lehet tehát, aki jelentős szerepet vállalhat a lányok sikerében. Jelentkezni és a feltételeket megbeszélni az MKC irodában lehet, ahol Ragoncsa Adrienn (06204038014) és Szabó Ramóna (06205030290) várja az érdeklődőket.

A SZENT ISTVÁN NAPON JÁRT AZ MKC

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabda csapatának játékosai is ott voltak a Szent István napok ünnepi rendezvényén. Augusztus 20. – án, Magyarország egyik legnagyobb állami ünnepét, az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékét, hagyományosan több napos programmal ünneplik Mosonmagyaróváron. Az MKC teljes játékos kerete a délelőtti edzés után látogatott ki a Fesztivál utcába, A lányokat elkísérte Bognár Róbert vezetőedző, Fülöp Krisztina marketing vezető és Lencse Gyula klubigazgató. A játékosok örömmel találkoztak a szurkolókkal és most is készültek fényképek. A csapat az új névadó szponzor, a Samvardhana Motherson Reflectec (SMR) standját is meglátogatta, ahol még ajándékokat is kaptak a játékosok.

SZENT ISTVÁN NAPOK – MKC LÁNYOKKAL

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabda csapatának játékosai is ott lesznek Augusztus 20. – án a Szent István napok ünnepi rendezvényén. Magyarország egyik legnagyobb állami ünnepét, az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékét négy napos programmal ünneplik Mosonmagyaróváron. Az MKC játékosaival, hagyományosan a Fesztivál utcában találkozhatnak majd, ahol ők is segédkeznek a szigetközi óriás halászlé főzésnél. A kézilabdázók dél és egy óra között lesznek ott a hatalmas bográcsnál, amelyből a tervek szerint 1500 adag kerül majd az ebédlő asztalokra. A halászlét jelképes összegért lehet megvásárolni és a bevételt jótékony célra fordítják a szervezők.

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági és serdülő csapata is lejátszotta az első felkészülési mérkőzését a nyáron. Az MKC mindkét korosztályos gárdája az Érd vendége volt, tehát egy az utánpótlás szinten is erős női kézilabda csapathoz látogattak. Az MKC ifi csapatát először irányította Stranigg Ferenc és ezen a találkozón debütált serdülő edzőként Farkas Veronika is. A számszerű eredményeknek ilyenkor még nincs igazi jelentősége, hiszen az utánpótlás csapataink csak nemrég kezdtek el dolgozni. Azt azonban örömmel tapasztaltuk, hogy az MKC korosztályos gárdái méltó ellenfelei voltak az Érd hasonló korú csapatainak.

KÖZEL A LENGYEL BAJNOKHOZ

MKS Lublin – Motherson-Mosonmagyaróvár 30 - 26 (17 - 13)
Hodonin, nemzetközi női kézilabda felkészülési mérkőzés,
200 néző.
Vezette: Slezingr, Spunar (csehek)

A VÁROSHÁZÁN KÖSZÖNTÖTTÉK AZ EURÓPA - BAJNOKOKAT

Herczeg Lilit és Kellermann Dórát a Motherson-Mosonmagyróvár két junior Európa-bajnok kézilabdázóját, elismerő taps fogadta csütörtökön délután, a város közgyűlésén. Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere mutatta be a két fiatal kézilabdázót, egy napirend előtti felszólalásban. Kiemelte a sportolók kiemelkedő teljesítményét és azt, hogy a helyszínen 5.500 szurkolónak, a televíziós közvetítések során pedig több millió magyar nézőnek okoztak örömet. Herczeg Lili a kontinens bajnokság hőse volt, akit négyszer választottak meg kapusként a mérkőzések legjobbjának. Az irányító Kellermann Dóra pedig remek gólokkal segítette az aranyéremhez a magyar válogatott csapatot. A város első számú vezetője ezután, két gyönyörű virágcsokorral kívánt további sok sikert a két fiatal MKC játékosnak.

CSEHORSZÁGBAN, A LENGYEL BAJNOK ELLEN

Pénteken 18.00 órakor a cseh - szlovák határon lévő Hodonin - ban játszik felkészülési találkozót a Motherson-Mosonmagyaróvár. Az ellenfél a lengyel bajnok, az MKS Lublin gárdája, amely a cseh városban edzőtáborozik. A Lublin elsősorban a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésekre készül, ahol a B csoportban nem lesz könnyű dolga a tavalyi BL és EHF kupadöntés orosz Rosztov Don és a dán Team Esbjerg, valamint a nagy célokat szövő román CSM Bucarest ellenfeleként.
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó