Híreink

BEMUTATJUK AZ ÚJ JÁTÉKOSAINKAT – LAURA POPA

Többször leírtuk már, hogy talán a legnehezebb megfelelő bal kezes átlövőt igazolni, a hazai vagy akár a nemzetközi női kézilabda piacon. Ezért nagyon örömteli, hogy már az MKC csapatánál edz a román válogatott Laura Popa, aki június 29. –én ünnepelte a huszonötödik születésnapját. A hazájában Testnevelési egyetemet végzett, 181 cm magas játékost kértük meg most arra, hogy mutatkozzon be a mosonmagyaróvári szurkolóknak.

AZ MKC-DÉL-KOREA MÉRKŐZÉS VILLANÁSAI

Ázsia legeredményesebb női kézilabda-válogatottja volt hétfőn este a Mosonmagyaróvári KC ellenfele az UFM Arénában. Dél-Korea csapata 28-25-re győzött a felkészülési találkozón, amely rendkívül hasznos volt mindkét együttes számára. (szöveg: Rokob Péter. fotó: Gergó András)

Szoros meccs Ázsia legjobbjai ellen

Dél-Korea-Mosonmagyaróvári KC 28–25 (19–10)

EURÓPA – BAJNOK A MAGYAR NŐI JUNIOR VÁLOGATOTT!

Hibátlan teljesítménnyel lett junior Európa – Bajnok a magyar válogatott, amely a vasárnapi döntőben hét góllal győzte le Hollandia válogatottját. Így három ezüstérem után, a története során először nyerte meg a kontinens tornát. A mezőny legjobbjának ismét Herczeg Lilit választották, aki a torna során immár a negyedik alkalommal volt a legértékesebb játékos. Az MKC két junior Európa bajnokát, Herczeg Lilit és Kellermann Dórát hétfőn a Dél-Korea elleni találkozó előtt köszönti a klub az UFM Arénában.

HÉTFŐI ELLENFELÜNK – DÉL-KOREA VÁLOGATOTT

Az ázsiai kontinens legeredményesebb és legjobb női kézilabda válogatottjával játszik felkészülési mérkőzést hétfőn 18.30 órakor az MKC. Dél-Korea válogatottja a decemberi világbajnokságra készül és ezért július 18. – és augusztus 04. között Magyarországon edzőtáborzik. Az ázsiai válogatott az edzések mellett, hat edzőmérkőzést is játszik ebben az időszakban, amelyek közül az első lesz az MKC elleni találkozó az UFM Arénában. A hétfői mérkőzésre egységesen ezer forintos áron lehet majd jegyet váltani a Szellőrózsa ABC – ben és másfél órával a kezdés előtt a csarnokban.

KÉPRIPORT AZ MKC - SALA MÉRKŐZÉSRŐL

Honlapunkon néhány fotóval elevenítjük fel a pénteki MKC - Duslo Sala felkészülési mérkőzést, amely 32 - 23 arányú mosonmagyaróvári győzelemmel zárult.

DÖNTŐBEN A MAGYAR VÁLOGATOTT

A magyar női junior válogatottnak, nagy küzdelemben és óriási izgalmak után sikerült legyőzni az orosz csapatot az EB elődöntőjében. A találkozó legjobbjának ismét az MKC kapusát, Herczeg Lilit választották, aki már harmadszor kapott ilyen elismerést a kontinens tornán. A magyar válogatott így, vasárnap 17.30 órakor Európa – bajnoki döntőt játszhat majd a győri Audi Arénában. Az ellenfél a holland válogatott lesz, amely a másik elődöntőben 31 – 29 arányban nyert Norvégia ellen.

Eu-Fire Mosonmagyaróvár – HK Slovan Duslo Sala 32 – 23 (19 – 12)

Felkészülési mérkőzés Mosonmagyaróvár, UFM Aréna – 700 néző 2019. július 19., péntek, 18.30 óra. Játékvezetők: Horváth Péter – Marton Balázs

PÉNTEKI ELLENFELÜNK – HK SLOVAN DUSLO SALA

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata pénteken 18.30 órakor elkezdi a nyári felkészülési mérkőzések sorozatát. (Előtte 17.30 órától szurkolói ankétot tart a sportcsarnokban a klub vezetése.) Első ellenfélként a vágsellyei Duslo Sala érkezik az UFM Arénába. A kilencszeres szlovák bajnok és tizenegyszeres szlovák kupagyőztes Sala, tavaly a nagyon figyelemreméltó harmadik helyet szerezte meg a közös cseh – szlovák első ligában.

LIGA KUPA

A Magyar Kézilabda Szövetség elkészítette a 2019 /2020 – as szezon Liga Kupa csoportbeosztását. Az élvonalbeli gárdák közül a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és az újonc Szent István SE indul el ebben a sorozatban, amelyet a női szakágban először rendeznek meg. A Liga Kupa mérkőzéseken kizárólag magyar állampolgárságú játékosok léphetnek pályára. A csoportkörben a győztesek, és a négy csapatos kvartettek második helyén végző csapatok jutnak majd tovább. A csoportmérkőzéseket a csapatok tetszőleges sorrendben játszhatják le 2019 augusztus 14. és 2020 február 02. között.

HIBÁTLANUL AZ ELŐDÖNTŐBEN

A magyar női junior kézilabda válogatott a középdöntő második fordulójában, tíz góllal győzte le Románia válogatottját. Így hibátlan mérleggel jutott az Európa – bajnokság elődöntőjébe, ahol pénteken 18.00 órakor, az orosz válogatott lesz az ellenfele. A csoport második helyén Norvégia jutott az elődöntőbe a másik ágon, ahol Hollandiával fog megmérkőzni a döntőbe jutásért. A mérkőzés legjobbjának az MKC kapusát, Herczeg Lilit választották, aki ezen a tornán immár másodszor érdemelte ki ezt a címet.

BEMUTATJUK AZ ÚJ JÁTÉKOSAINKAT – MÁRIA HOLESOVÁ

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szakmai vezetői személyesen tekintették meg tavaly november végén, a Szlovákia – Ukrajna világbajnoki selejtező kézilabda mérkőzést. Azon a találkozón figyelték meg Simona Szarkovát, aki a teljesítményével meg is győzte a mosonmagyaróvári szakembereket. A szlovák válogatott balszélsője, Mária Holesová is remekelt, hét gólt is szerzett a vágsellyei találkozón. Így amikor kiderült, hogy Bízik Réka távozik Mosonmagyaróvárról, azonnal megkeresték őt az MKC vezetői.

NORVÉGIÁT IS LEGYŐZTE A JUNIOR VÁLOGATOTT

A magyar és a norvég csapat is két pontot hozott magával a junior EB középdöntőbe, mivel megnyerte mindhárom csoportmérkőzését. Így tulajdonképpen csoportdöntőnek is számított a két válogatott mai találkozója, a középdöntő első fordulójában. A mérkőzés nehezen kezdődött a magyarok számára, de az idő múlásával egyre magabiztosabban játszott a magyar válogatott. Ezzel a győzelemmel nagyon komoly lépést tett a magyar válogatott az elődöntőbe jutás felé, amelyet szerdán a Románia elleni találkozón be is biztosíthat.

PONTOS AZ MKC NYÁRI PROGRAMJA

Kiegészült a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári edzőmérkőzéseinek programja és a két felkészülési torna találkozóinak időpontjait is közölni tudjuk már. Így teljes az MKC nyári gyakorló mérkőzéseinek menete, amelyekre szeretettel várjuk a szurkolóinkat. A hazai edzőmérkőzések közül a Dél-Koreai válogatott és az orosz BL- döntős Rosztov Don elleni találkozókra elővételben lehet jegyet váltani a Szellőrózsa ABC–ben. Ezek egységesen ezer forintba kerülnek, a helyeket érkezési sorrendben lehet majd elfoglalni. Az MKC a nyár során tíz nemzet együttese ellen lép pályára!

TALÁLKOZÁS A SZURKOLÓKKAL

Az élvonalbeli együttesek közül a legkorábban a Mosonmagyaróvári KC NB I-es női kézilabdacsapata kezdte meg a felkészülést. Az MKC már harmadik hete készül a szeptemberi bajnoki rajtra, s a rengeteg erőnléti edzés, a balatonboglári edzőtábor után most már a szurkolóknak is bemutatkozik majd az alaposan átalakult gárda.

ÚJ EDZŐ AZ MKC STÁBJÁBAN

Stranigg Ferenc, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club új edzője még csak huszonhét éves, mégis kimondottan érdekes és tartalmas sportmúlt van mögötte. Labdarúgóként és kézilabdázóként is profi szerződése volt, másfél évig Dániában folytatott kézilabda edzői tanulmányokat.

JUNIOR EB CSOPORTGYŐZELEM

Csoportelsőként, százszázalékos teljesítménnyel jutott a középdöntőbe a magyar női junior válogatott a győri rendezésű Európa – Bajnokságon. A lányok tíz gólos, tehát nagyon magabiztos győzelmet arattak vasárnap Spanyolország ellen, a csoport harmadik találkozóján. Herczeg Lili remekelt a magyar kapuban és a mérkőzés legjobbjának választották. Kellermann Dóra pedig megszerezte az első gólját a kontinens tornán. A magyar válogatott továbbjutása egyben azt is jelentette, hogy sikerült biztosítani a helyünket a jövő nyári, Romániában megrendezésre kerülő U20 – as világbajnokságon. A középdöntőben a norvég válogatott lesz az ellenfél kedden és egy nappal később Romániával mérkőzik meg majd a magyar junior válogatott.

CSALÁDI NAPOKON JÁRTUNK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata a szombati napon utazott haza a balatonboglári edzőtáborból. Így az MKC két műtét után lábadozó játékosa, Gyimesi Kitti és Simona Szarková valamit a klub utánpótlás játékosai tettek eleget annak a kedves kötelességnek, hogy képviseljék a csapatot két nagy városi cég családi napján.

BEMUTATJUK AZ ÚJ JÁTÉKOSAINKAT – KAROL DE SOUZA

A brazil csapattal 2013 – ban világbajnoki címet szerzett De Souza a hazájában az AD Guarulhos és az USC Caxias csapataiban kézilabdázott. 2011 – ben Siófokon kezdte meg európai karrierjét, amit Ausztriában a Hypo Niederösterreich valamint a dán Holstebro és Nykobing gárdáiban folytatott. 2016 nyarán ismét Magyarországra szerződött és a Váci NKSE csapatában kézilabdázott.

KETTŐBŐL KETTŐ

A második csoportmérkőzését is magabiztosan megnyerte a magyar junior válogatott a győri Európa – bajnokságon. A két mosonmagyaróvári kézilabdázóval, Herczeg Lilivel és Kellermannn Dórával felálló válogatott így már biztosan középdöntős. Nyugodtan készülhet tehát a spanyolok elleni vasárnapi találkozójára, amelyen viszont az ibériai válogatott számára komoly a tét.
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó