Híreink

TÖBB, MINT JÓ VOLT!

Rosztov Don-Mosonmagyaróvári KC 25-24 (10-11)
Mosonmagyaróvár, nemzetközi felkészülési női kézilabda-mérkőzés. 1000 néző.

V.: Kalmár, Horváth M.

HERCZEG LILI KAPTA A KISALFÖLD MVP DÍJÁT

„Közönségdíjas lett a tehetséges kapus” - címmel közölt egy írást a Kisalföld, amelyet mi is átveszünk az MKC honlapjára.
A Kisalföld olvasóink szavazatai alapján a Mosonmagyaróvári KC fiatal hálóőre, Herczeg Lili kapta az első Kisalföld MVP-díjat.

KEDDI ELLENFELÜNK – ROSZTOV DON

A világ egyik legjobb női kézilabdacsapata, a Rosztov Don lesz az MKC vendége kedden 18.30 órakor az UFM Arénában. Az orosz gárda a tavalyi Bajnokok Ligája sorozatban a döntőig menetelt, s ott is csak egyetlen góllal maradt alul a Győri Audi ETO KC ellen. Őket láthatjuk tehát most a mosonmagyaróvári találkozón, amelyre még korlátozott számban lehet jegyet vásárolni a Szellőrózsa ABC-ben és a mérkőzés napján a sportcsarnokban, másfél órával a kezdés előtt. (Szerdán 17.30 órakor a Szombathely gárdája látogat Mosonmagyaróvárra. Erre a találkozóra a belépés ingyenes!))

KAPUSEDZŐKÉNT TÉRT VISSZA

Petróczi Viktória a 2016 / 2017 – es élvonalbeli bajnokságban védte a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club kapuját. A nyáron pedig egy kapusedzői ajánlatot kapott az MKC – tól amin, a saját bevallása szerint nem kellett sokat gondolkodnia.

SOK VOLT A HIBA

Szombathelyi KKA – Mosonmagyaróvári KC 28 – 23 (15 – 9)
Szombathely, női kézilabda felkészülési mérkőzés, 150 néző
Aréna Savária, 2019 július 26. péntek, 16.00 óra
V: Kovács K. – Tóth J.

PÉNTEKI ELLENFELÜNK – SZOMBATHELYI KKA

Érdekes mérkőzésnek ígérkezik a pénteken 16.00 órakor kezdődő, Szombathelyi KKA – MKC felkészülési találkozó, amelynek az Aréna Savária lesz a helyszíne. A másodosztályú bajnokság nyugati csoportját veretlenül megnyerő szombathelyi gárdánál ugyanis nagyon komoly erősítések történtek a nyáron. Rutinos és nemzetközi tapasztalattal rendelkező kézilabdázókat igazolt a klub, amely így a tavalyinál lényegesen erősebb kerettel szeretné stabilizálni a helyét az élvonalban.

BEMUTATJUK AZ ÚJ JÁTÉKOSAINKAT – LAURA POPA

Többször leírtuk már, hogy talán a legnehezebb megfelelő bal kezes átlövőt igazolni, a hazai vagy akár a nemzetközi női kézilabda piacon. Ezért nagyon örömteli, hogy már az MKC csapatánál edz a román válogatott Laura Popa, aki június 29. –én ünnepelte a huszonötödik születésnapját. A hazájában Testnevelési egyetemet végzett, 181 cm magas játékost kértük meg most arra, hogy mutatkozzon be a mosonmagyaróvári szurkolóknak.

AZ MKC-DÉL-KOREA MÉRKŐZÉS VILLANÁSAI

Ázsia legeredményesebb női kézilabda-válogatottja volt hétfőn este a Mosonmagyaróvári KC ellenfele az UFM Arénában. Dél-Korea csapata 28-25-re győzött a felkészülési találkozón, amely rendkívül hasznos volt mindkét együttes számára. (szöveg: Rokob Péter. fotó: Gergó András)

Szoros meccs Ázsia legjobbjai ellen

Dél-Korea-Mosonmagyaróvári KC 28–25 (19–10)

EURÓPA – BAJNOK A MAGYAR NŐI JUNIOR VÁLOGATOTT!

Hibátlan teljesítménnyel lett junior Európa – Bajnok a magyar válogatott, amely a vasárnapi döntőben hét góllal győzte le Hollandia válogatottját. Így három ezüstérem után, a története során először nyerte meg a kontinens tornát. A mezőny legjobbjának ismét Herczeg Lilit választották, aki a torna során immár a negyedik alkalommal volt a legértékesebb játékos. Az MKC két junior Európa bajnokát, Herczeg Lilit és Kellermann Dórát hétfőn a Dél-Korea elleni találkozó előtt köszönti a klub az UFM Arénában.

HÉTFŐI ELLENFELÜNK – DÉL-KOREA VÁLOGATOTT

Az ázsiai kontinens legeredményesebb és legjobb női kézilabda válogatottjával játszik felkészülési mérkőzést hétfőn 18.30 órakor az MKC. Dél-Korea válogatottja a decemberi világbajnokságra készül és ezért július 18. – és augusztus 04. között Magyarországon edzőtáborzik. Az ázsiai válogatott az edzések mellett, hat edzőmérkőzést is játszik ebben az időszakban, amelyek közül az első lesz az MKC elleni találkozó az UFM Arénában. A hétfői mérkőzésre egységesen ezer forintos áron lehet majd jegyet váltani a Szellőrózsa ABC – ben és másfél órával a kezdés előtt a csarnokban.

KÉPRIPORT AZ MKC - SALA MÉRKŐZÉSRŐL

Honlapunkon néhány fotóval elevenítjük fel a pénteki MKC - Duslo Sala felkészülési mérkőzést, amely 32 - 23 arányú mosonmagyaróvári győzelemmel zárult.

DÖNTŐBEN A MAGYAR VÁLOGATOTT

A magyar női junior válogatottnak, nagy küzdelemben és óriási izgalmak után sikerült legyőzni az orosz csapatot az EB elődöntőjében. A találkozó legjobbjának ismét az MKC kapusát, Herczeg Lilit választották, aki már harmadszor kapott ilyen elismerést a kontinens tornán. A magyar válogatott így, vasárnap 17.30 órakor Európa – bajnoki döntőt játszhat majd a győri Audi Arénában. Az ellenfél a holland válogatott lesz, amely a másik elődöntőben 31 – 29 arányban nyert Norvégia ellen.

Eu-Fire Mosonmagyaróvár – HK Slovan Duslo Sala 32 – 23 (19 – 12)

Felkészülési mérkőzés Mosonmagyaróvár, UFM Aréna – 700 néző 2019. július 19., péntek, 18.30 óra. Játékvezetők: Horváth Péter – Marton Balázs

PÉNTEKI ELLENFELÜNK – HK SLOVAN DUSLO SALA

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata pénteken 18.30 órakor elkezdi a nyári felkészülési mérkőzések sorozatát. (Előtte 17.30 órától szurkolói ankétot tart a sportcsarnokban a klub vezetése.) Első ellenfélként a vágsellyei Duslo Sala érkezik az UFM Arénába. A kilencszeres szlovák bajnok és tizenegyszeres szlovák kupagyőztes Sala, tavaly a nagyon figyelemreméltó harmadik helyet szerezte meg a közös cseh – szlovák első ligában.

LIGA KUPA

A Magyar Kézilabda Szövetség elkészítette a 2019 /2020 – as szezon Liga Kupa csoportbeosztását. Az élvonalbeli gárdák közül a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és az újonc Szent István SE indul el ebben a sorozatban, amelyet a női szakágban először rendeznek meg. A Liga Kupa mérkőzéseken kizárólag magyar állampolgárságú játékosok léphetnek pályára. A csoportkörben a győztesek, és a négy csapatos kvartettek második helyén végző csapatok jutnak majd tovább. A csoportmérkőzéseket a csapatok tetszőleges sorrendben játszhatják le 2019 augusztus 14. és 2020 február 02. között.

HIBÁTLANUL AZ ELŐDÖNTŐBEN

A magyar női junior kézilabda válogatott a középdöntő második fordulójában, tíz góllal győzte le Románia válogatottját. Így hibátlan mérleggel jutott az Európa – bajnokság elődöntőjébe, ahol pénteken 18.00 órakor, az orosz válogatott lesz az ellenfele. A csoport második helyén Norvégia jutott az elődöntőbe a másik ágon, ahol Hollandiával fog megmérkőzni a döntőbe jutásért. A mérkőzés legjobbjának az MKC kapusát, Herczeg Lilit választották, aki ezen a tornán immár másodszor érdemelte ki ezt a címet.

BEMUTATJUK AZ ÚJ JÁTÉKOSAINKAT – MÁRIA HOLESOVÁ

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szakmai vezetői személyesen tekintették meg tavaly november végén, a Szlovákia – Ukrajna világbajnoki selejtező kézilabda mérkőzést. Azon a találkozón figyelték meg Simona Szarkovát, aki a teljesítményével meg is győzte a mosonmagyaróvári szakembereket. A szlovák válogatott balszélsője, Mária Holesová is remekelt, hét gólt is szerzett a vágsellyei találkozón. Így amikor kiderült, hogy Bízik Réka távozik Mosonmagyaróvárról, azonnal megkeresték őt az MKC vezetői.

NORVÉGIÁT IS LEGYŐZTE A JUNIOR VÁLOGATOTT

A magyar és a norvég csapat is két pontot hozott magával a junior EB középdöntőbe, mivel megnyerte mindhárom csoportmérkőzését. Így tulajdonképpen csoportdöntőnek is számított a két válogatott mai találkozója, a középdöntő első fordulójában. A mérkőzés nehezen kezdődött a magyarok számára, de az idő múlásával egyre magabiztosabban játszott a magyar válogatott. Ezzel a győzelemmel nagyon komoly lépést tett a magyar válogatott az elődöntőbe jutás felé, amelyet szerdán a Románia elleni találkozón be is biztosíthat.

PONTOS AZ MKC NYÁRI PROGRAMJA

Kiegészült a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári edzőmérkőzéseinek programja és a két felkészülési torna találkozóinak időpontjait is közölni tudjuk már. Így teljes az MKC nyári gyakorló mérkőzéseinek menete, amelyekre szeretettel várjuk a szurkolóinkat. A hazai edzőmérkőzések közül a Dél-Koreai válogatott és az orosz BL- döntős Rosztov Don elleni találkozókra elővételben lehet jegyet váltani a Szellőrózsa ABC–ben. Ezek egységesen ezer forintba kerülnek, a helyeket érkezési sorrendben lehet majd elfoglalni. Az MKC a nyár során tíz nemzet együttese ellen lép pályára!
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó