Híreink

MKC KÉZILABDA TÁBOR – KÉT CSOPORTBAN

Immár negyedik éve rendezi meg a kézilabda táborát a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és ez a program továbbra is rendkívül népszerű. Július elsején a kicsik, azaz az óvodások és az általános iskolák alsó tagozatos gyermekei kezdték kézilabda táborozással a hetet. Ahhoz, hogy szakmailag megalapozott és tartalmas legyen a hét programja, komoly szervezési ás háttér munkára volt szükség. Erről kérdeztük, Kránitz Jánost az MKC utánpótlás edzőjét, aki mindkét táborozás szervezésében részt vesz.

KAPUS ÉRKEZETT

Az MKC nyári felkészülésnek első edzésén, Ferenczi Annamária személyében egy új kapus érkezett a csapathoz. A huszonöt esztendős Ferenczi Annamária a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett és tagja volt a budapestiek 2014 / 2015 – ös bajnok csapatának. Az elmúlt négy évben a német élvonalban védett, három évig a BVB Dortmund és a tavalyi idényben pedig az Oldenburg gárdájában.

CSAPATÉPÍTŐ VÍZITÚRA!

Kedden délelőtt edzés, délután pedig egy közös program várta az MKC kézilabdázóit. A lányok és az edzők, a Dunakilti Vadvíz Kempingből indultak el a kenukkal és közel két órát voltak a vízen. A parton maradók pedig, a „főszakács” Tóth Ferenc vezetésével elkészítettek egy remek gulyáslevest. Így egy nagyon kellemes vacsorával zárult a csapat első edzésnapja, amelyen kiemelt szerepet kapott az, hogy a játékosok közelebbről megismerkedjenek egymással.

ELKEZDŐDÖTT A MUNKA!

Kedden reggel kilenc órakor elkezdte a nyári felkészülést az Mosonmagyaróvári Kézilabda Club élvonalbeli csapata. A sportigazgató Dr. Hoffmann László és Bognár Róbert köszöntötte a játékosokat és bemutatta a megújult szakmai stábot. Stranigg Ferenc pályaedzőkét dolgozik a csapat mellett és ő fogja irányítani majd az MKC U 22 – es és ifjúsági gárdáját. Kapusedzőként pedig Petróczi Viktória csatalakozott a stábhoz, aki néhány évvel ezelőtt még az MKC kapuját védte.

FELEJTHETETLEN PILLANATOK!

Az MKC már az új bajnokságra készül, amely a reményeink szerint ugyanolyan örömteli lesz, mint sok tavalyi mérkőzésünk. Ezeknek a képeiből mutatunk meg ismét néhányat, hiszen szívesen emlékezünk vissza ezekre a sikeres találkozókra. A nyári bajnoki szünetben, egy kis ráhangolódásként is ajánljuk a szurkolóinknak ezeket a fotókat.

NYARALTAK A LÁNYOK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosai júniusban voltak szabadságon és természetesen megpróbálták pihenéssel és feltöltődéssel tölteni ezt a hónapot. Hajtai Vanessza és Katona Flóra valamint a volt mosonmagyaróvári kézilabdázó Bouti Fruzsina, immár a harmadik éve együtt nyaralnak. Mos nyáron autóval Görögországba utaztak és Lefkada szigetén, a képek tanúsága szerint remekül érezték magukat.

IGEN, A NEVEZÉSEKRE IS!

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatai leadták a nevezéseket a 2019 / 202 – as bajnokságokba. Az MKC négy versenyző gárdája ugyanott fog indulni, mint tavaly hiszen mind a négy csapatunk magabiztosan megőrizte a helyét az előző idényben. A nevezések leadását Kokas Viktória az MKC technikai vezetője intézte, akinek talán a legmozgalmasabb volt eddig a nyara.

MKC – S LÁNYOK AZ EB – N

A hamarosan Győrben megrendezésre kerülő női junior kézilabda Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottban, két mosonmagyaróvári játékost is találunk. A kapus Herczeg Lilit és a nemrégiben az ETO – ból igazolt irányítót, Kellermann Dórát kérdeztük a július 11. – én kezdődő eseményről.

NYÁRI MKC PROGRAM

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata július másodikán kezdi el a felkészülését a 2019 / 2020 – as bajnoki idényre. A szakmai stáb a nyári edzőmérkőzések programját is összeállította, ami igaz még néhány időpontot tekintve, nem egészen pontos. A honlapunkon ezért folyamatosan frissíteni fogjuk ezt az írásunkat, hogy a szurkolóink a lehető legtöbb felkészülési találkozón is ott lehessenek a csapat mellett.

CSILLOGÓ EZÜST – Az MKC NB II-es csapatának értékelése

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22-es csapata újoncként indult el a felnőtt harmadosztályú bajnokságban, az NB II Észak- nyugati csoportjában.

KÉSZÜLŐDIK A MEZŐNY III.

Az ellenfeleinknél történő nyári játékos mozgásokat bemutató sorozatunk utolsó részében a középmezőny gárdáival foglalkozunk.

AZ ESÉLY – Beszélgetés Paróczai Eszterrel

Lázár Jázmin és Paróczai Eszter személyében az MKC két ifjúsági korú játékosa is a felnőtt csapattal kezdi el a nyári felkészülést.

NYARALNI VITTÉK AZ MKC-BUSZT

Olaszországban járt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatbusza, több karizmatikus MKC-szurkolóval a „fedélzetén”.

Világsztárok ellen az MKC

Már július másodikán megkezdi a felkészülést a szeptember elején induló bajnokságra az EU Fire-Mosonmagyaróvári KC NB I-es női kézilabdacsapata.

A SZÜLŐK IS JÁTSZOTTAK

Az MKC U11-es csapàtànak utolsó edzésén készült képek önmagukért beszélnek, hiszen jól érzékelhető rajtuk, hogy milyen jó hangulatú volt ez az idényzáró foglalkozás.

SAROK MŰTÉT MEGDUPLÁZVA

Gyimesi Kitti esetében az élet megismételte önmagát, hiszen újra egy sarokműtét után beszélgettünk az EU-Fire Mosonmagyaròvàr jàtèkosàval.

KÉSZÜLŐDIK A MEZŐNY II.

Az írásunk első részében az NB I-es női kézilabda-bajnokság várható élcsapatainak játékosmozgását taglaltuk.

MKC: miniszteri látogatás

Informális elnökségi ülést tartott a napokban az EU Fire-Mosonmagyaróvári KC NB I-es női kézilabdacsapatának vezetősége.

KÉSZÜLŐDIK A MEZŐNY

Ebben az írásunkban e teljesség igénye nélkül összefoglaljuk a női kézilabda élvonal csapatainak játékos mozgását.

A CSAPAT SIKERE VOLT!

Bármennyire is sikeres és emlékezetes volt a számunkra ez a bajnoki idény, most már el kell engednünk.
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó