Híreink

AZ UFM ARÉNÁBAN LESZNEK AZ EURÓPA-LIGA CSOPORTMÉRKŐZÉSEK

Hosszú, de örömmel jelenthetjük, hogy eredményes tárgyalások után ma véglegessé vált, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár az UFM Arénában rendezi meg az Európa-Liga hazai csoportmérkőzésit. A klub elsődleges célja az volt, hogy a csapat hazai környezetben, a saját szurkolótábora előtt szerepelhessen. Köszönettel tartozik tehát a kérést támogató Európai Kézilabda Szövetségnek és a Sport 1 Televíziónak.

UTÁNPÓTLÁS KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG

A hétvégén a pályán zárta az évet a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlása, hétfőn pedig a klub hagyományos karácsonyi ünnepségén vettek részt a gyerekek. Az ünnepségen a klub játékosai közül többen is felléptek, verssekkel, hangszeres szólóval és énekkel szórakoztatták egymást, az edzőiket és a szép számban megjelenő szülőket. A korosztályukban legjobb teljesítményt nyújtó, legtöbbet fejlődő kézilabdázók pedig egy-egy szép díjat kaptak.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 13.

Szépen zárta a hetet, azaz tulajdonképpen az évet a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlása. A hét közepén lejátszott, hazai bajnoki mérkőzéseken győzött az MKC U17 és az MKC U19 is a saját korosztályában. Ez sikerült szombaton, az új munkacsarnok bajnoki avatásán az MKC U22-es csapatának is az NB II-es felnőtt bajnokságban is, így ezek a csapatok kedvező helyzetekből várhatják a tavaszi folytatást. Sajnos a tizenöt éveseknek a siófoki torna sem hozott sikereket, nekik tehát nagy szükségük lesz arra, hogy alaposan felkészüljenek a 2023-as szakaszra.

MEGBOSSZULTA MAGÁT A SOK HIBA

Gyurka János a mérkőzés előtti nyilatkozatában kiemelte, hogy sok a meglepetés az NB I-es női kézilabda bajnokságban. Ehhez ebben a fordulóban a Motherson-Mosonmagyaróvár is hozzájárult, amely vereséget szenvedett Békéscsabán.

AZ ELLENFÉL TISZTELETE

Mosonmagyaróváron senkit sem téveszt az idei bajnokságban újonc Békéscsaba eddigi bajnoki szereplése. Igaz, hogy régen találkozott egymással a két csapat, de élénk az emlék 2020-as évről, amikor keményen meg kellett harcolni a két bajnoki győzelemért. A felek közel két év után ismét összecsapnak, a szombati találkozó 18:00 órakor veszi kezdetét a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a sípmesterek Dáné Rita és Marton Zsófia lesznek.

DÁN, FRANCIA ÉS NORVÉG ELLENFÉL A CSOPORTBAN

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata az Európa-Liga B csoportjába került, ahol a dán Ikast Handbold, a francia Neptunes De Nantes és a norvég Fana lesznek az ellenfelei. Fortuna most sem fogta a mosonmagyaróvári csapat kezét, mert ez egy erős csoport, amelyben az utazások is hosszúak.

ÉRZELMEKKEL TELI MÉRKŐZÉS VOLT

Sok kiváló teljesítmény volt a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatában a SCM Gloria Buzau elleni Európa-Liga selejtező mérkőzésen. A csoportkörbe jutásért természetesen az egész csapat maximális dicséretet érdemel, hiszen ebben a párosításban egy igazán remek csapatot sikerült búcsúztatni. Mi most Tóth Nikolettel elevenítjük fel a Romániában lejátszott találkozót, aki szintén a csapat legjobbjai közé tartozott.

CSÜTÖRTÖKÖN CSOPORTKÖR SORSOLÁS

Négy magyar, három francia, három norvég, két német, két dán, egy román és egy horvát csapat várja a csütörtökön 11.00 órakor kezdődő Európa-Liga csoportkör sorsolást. Elkészültek a kiemelések, így tudjuk, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár a második kalapba került. A sorsolást a következő felületeken élőben követhetik nyomon:
EHFTV
YouTube
Facebook

A 50. HÉT PROGRAMJA

Ezen a héten a szerda és a szombat lesznek azok a játéknapok, amelyeken mérkőzéseket játszanak a Mosonmagyaróvári kézilabda Club csapatai. A hét közepén egymást követően lép pályára az UFM Arénában az MKC U17, majd az MKC U19. Szombaton szintén hazai környezetben lesz az NB II-es találkozó, a tizenöt évesek tornájának viszont Siófok ad otthont. A felnőtt csapatunkra pedig ismét hosszú utazás vár, hiszen Gyurka János tanítványai Békéscsabán folytatják az NB I-es bajnokságot.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 12.

Összességében jónak mondható hetet zárt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlása is, hiszen több volt a sikeres mérkőzése. Az U22-es csapatnak az NB II-ben sikerült legyőzni a Győri ETO KC huszonkét év alatti gárdáját, az U17 pedig a korosztályos bajnokságban győzött. A tízévesek rendkívül ügyesen kézilabdáztak a Magvassy Mihály Sportcsarnokban, így csak az U19 siófoki bajnoki mérkőzése és az első osztályban szereplő U14 tornája volt sikertelen.

ADOMÁNYOKAT GYŰJTENEK A SZURKOLÓK

A Mosonmagyaróvári Kézilabdaszurkolók Egyesülete a Karácsony közeledtével jótékony adományok gyűjtésére kéri a szurkolókat, a klub támogatóit. Az MKC család minden évben segített a rászorulóknak, az idén pedig elsősorban tartós élelmiszereket, tisztítószereket és kutyatápot szeretne összegyűjteni.

EURÓPA-LIGA CSOPORTKÖRBEN AZ MKC

Telt ház, ahogy a román szurkolók ígérték pokoli hangulat várta Buzauban az SCM Gloria Buzau - Motherson-Mosonmagyaróvár Európa-Liga selejtező visszavágóját a Romeo Iamandi Arénában. A fiatal magyar csapat azonban nem ijedt meg, tiszta szívvel küzdött és okos, taktikus kézilabdával Romániában tudta biztosítani a helyét az Európa-Liga csoportkörben.

MÉRKŐZÉS ROMÁNIÁBAN

A következő írásban a vasárnap 18.00 órakor Buzauban sorra kerülő Európa-Liga selejtező visszavágóval kapcsolatos információkat közöljük. Jó utazást kívánunk azoknak a szurkolóknak, akik elkísérik a csapatot Buzauba! Sajnos a találkozót nem közvetítik Romániában, így az a Sport TV-ben sem lesz látható. A román klubtól kapott információk szerint azonban a Buzau Facebook oldalán (Gloria Buzău Handbal) lesz online közvetítés.

ROMÁNIÁN KERESZTÜL VEZET AZ ÚT AZ EURÓPA-LIGÁBA

Legyen szó bármilyen sportágról, a magyar versenyzők pontosan tudják, hogy Romániában mindig nagyon meg kellett küzdeni még a legapróbb sikerért is. Így nem csoda tehát, hogy Gyurka János ezzel kezdte a vasárnap 18.00 órakor Buzauban lejátszásra kerülő SCM Gloria Buzau - Motherson-Mosonmagyaróvár Európa-Liga selejtező mérkőzés felvezetését.

HETESEK

Lancz Barbora és Stranigg Zsófia volt a Motherson-Mosonmagyaróvár legeredményesebb játékosa az SCM Gloria Buzau elleni Európa-Liga selejtező mérkőzésen. Mindkét kézilabdázó hét gólt szerzett, ami igazán remek teljesítmény a fiatal mosonmagyaróvári jobbátlövötől és balszélsőtől. Így velük beszélgettünk a már lejátszott első és a természetesen a következő vasárnap sorra kerülő második találkozóról.

A 49. HÉT PROGRAMJA

Ismét nagyon tartalmas hete lesz a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubnak, hiszen szerdától-vasárnapig tíz mérkőzést fognak játszani a csapatai. Az ifjúsági első osztályban kezd az MKC, amit az U7 bajnoki találkozója követ, majd a hétvégén a tizennégy, valamint a tízévesek tornája következik. A hét utolsó napján egy érdekesnek ígérkező Győri ETO KC U22 - MKC U22 rangadó lesz Győrben. 18.00 órától pedig az Európa-Liga összecsapás visszavágója kezdődik Romániában, amit háromgólos előnnyel kezdhet meg a Motherson-Mosonmagyaróvár.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 11.

Az elmúlt héten az Európa-Ligában szereplő felnőtt csapatra irányult a figyelem, amely győzni tudott a román SCM Gloria Buzau elleni első találkozón. Érdekes, izgalmas mérkőzést láthattunk a nemzetközi sorozatban, amely egyértelműen megmutatta, hogy az Motherson-Mosonmagyaróvár fiatal csapatának nagy szüksége van az ilyen találkozókra. A csapat és a klub ezúton is szeretné megköszönni a szurkolóknak a buzdítást, azt a remek hangulatot, amit az UFM Arénában teremtettek. Az utánpótlás csapatok közül a felnőtt NB II-ben szereplő U22-es csapat, valamint az U15 és az U11 lépett pályára.

EURÓPA-LIGA FOTÓK

Emlékezetes, szép győzelemmel zárult a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club első olyan nemzetközi tétmérkőzése, amelynek az UFM Aréna adott otthont. A Motherson-Mosonmagyaróvár háromgólos előnyt szerzett a román SCM Gloria Buzau ellen, az Európa-Liga harmadik selejtező körében. Természtesen fotók is készültek a találkozóról, amelyeket most megmutatunk a mosonmagyaróvári szurkolóknak.

ELŐNY AZ EURÓPA-LIGÁBAN

Háromgólos előnyt szerzett a Motherson-Mosonmagyaróvár az Európa-Liga selejtező első mérkőzésén a román SCM Gloria Buzau ellen. Többször sikerült nagyobb különbséggel is vezetni az MKC-nak, amelyre küzdelmes visszavágó vár egy hét múlva Romániában. A játék képe alapján azonban a mosonmagyaróvári csapatnak megvan minden esélye arra, hogy a csoportkörben folytassa a sorozatot.

NEMZETI SPORT ELŐZETES - ALBEK ANNA AZ EB UTÁN MÁR AZ EURÓPA-LIGÁRA HANGOL

Az országos sportnapilap is foglalkozik a Motherson-Mosonmagyaróvár Európa-Liga mérkőzésével, az írásukat így a honlapunkon is közöljük. A magyar női kézilabda-válogatott tagjaként második felnőttvilágversenyén lépett pályára Albek Anna a novemberi Európa-bajnokságon, ám azóta sem sokat pihent: gőzerővel készül az Európa-liga selejtezőjére a Mosonmagyaróvárral.

MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁR - SCM GLORIA BUZAU

Vasárnap 18.00 órakor kezdődik a Motherson-Mosonmagyaróvár - SCM Gloria Buzau Európa-Liga selejtező mérkőzés az UFM Arénában. A tét a sorozat csoportkörébe jutás, amiért a mosonmagyaróvári lesz az első találkozó a két csapat között. Ezt majd a következő vasárnap követi a visszavágó Romániában.