Híreink

CSENGŐSZÓ ÉS MÉZÉSKALÁCS

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U13-as csapata tavaly hagyományteremtő szándékkal karácsonyozott együtt első alkalommal a városi Gyermekek Átmeneti Otthonának kis lakóival. Ez volt a tervük az idén is, de sajnos a járványhelyzet miatt, erre most nem volt lehetőség. A karácsonyi jó cselekedetről azonban nem akart lemondani a csapat, így decemberben tartós élelmiszer gyűjtési akciót indított.

SZURKOLÓINK KÉRDEZNEK 5.

Folytatjuk a sorozatunkat, amelyben a mosonmagyaróvári szurkolók kérdeznek a csapat játékosaitól vagy a klub vezetőitől. Ebben a részben a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatkapitányának, Tilinger Tamarának a válaszait olvashatjuk el, aki Molnár Márton kérdéseire válaszolt

CSOPORTOS KARÁCSONY

A Motherson-Mosonmagyaróvári kézilabda Club minden esztendő végén hangulatos karácsonyi ünnepséget rendezett. Az idén ennek a lehetőségét eltörölte a járványhelyzet, de a klub ebben az évben is megajándékozza az MKC utánpótlásban sportoló gyerekeket. Az egy edzés csoportokban készülő játékosok, az utolsó foglalkozásaik után, külön helyiségben tartanak egy kis ünnepséget.

MINDEN JÓ, HA JÓ A VÉGE

Az év utolsó korosztályos bajnoki mérkőzésén rangadót nyert az UFM Arénában a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata a Győri Audi ETO KC fiataljai ellen. A kényszerű bajnoki halasztások után, tehát két győzelemmel tért vissza az MKC serdülő, amely így a dobogón telel a bajnokságban.

FÁJDALMAS EURÓPA-BAJNOKSÁG

A Németország elleni középdöntő mérkőzésen bemutatkozott a magyar válogatottban Tóth Eszter a dániai női kézilabda Európa-bajnokságon. A Motherson-Mosonmagyaróvár játékosa bent is maradt a magyar válogatott keretében, de sajnos egy fogprobléma miatt Románia ellen nem tudott pályára lépni. A válogatott újoncánál elsőként erről érdeklődtünk, majd a debütálásról és a nemzeti csapat hangulatáról kérdeztük.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 16. - ÉVZÁRÓ MÉRKŐZÉS AZ UTÁNPÓTLÁSBAN

Az elmúlt szerdán, Pécsen szép győzelmet aratott az Mosonmagyaróvár Kézilabda Club serdülő, és rájuk vár december 15.-én az év utolsó korosztályos bajnoki mérkőzése is. Az elmúlt hétvégére pedig két gyerektorna maradt, így az MKC U12-es és az MKC U10-es korosztályok is a pályákon tudták befejezni az évet.

KOMOLY DÖNTÉST HOZOTT

A szerdai Liga-kupa mérkőzésen bemutatkozott a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatában egy fiatal kapus Soltész Kíra. A tizenhét esztendős kézilabdázó nemrég érkezett a fővárosból, ahol a nagymúltú Vasas SC játékosa volt.

A GÁRDONY - MKC LIGA-KUPA MÉRKŐZÉS KÉPEI

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club teljes kommunikációs stábja elkísérte a csapatot a Velencei tó partján megtartott Liga-kupa találkozóra. Így természetesen fotók is készültek a találkozóról, amelyek közül most összeállítottunk egy sorozatot az olvasóinknak.

GÓLERŐS VOLT A JOBBSZÉLSŐ

Több jó egyéni teljesítményt láthattunk a Gárdony-Pázmánd NKK Liga-kupa találkozón a mosonmagyaróvári csapatban. Ezek közé tartozott a jobbszélső Domokos Dalma, aki nyolc kísérletéből hat akciógólt tudott szerezni. Az egyre érettebben kézilabdázó fiatal jobbszélsővel beszélgettünk tehát a mérkőzésről.

SERDÜLŐ GYŐZELEM - TELEFON NÉLKÜL

A novemberi kényszerszünet után szerdán a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata is mérkőzést tudott játszani. A fiatalok a korosztályukban folytatták a bajnokságot, mégpedig egy szép győzelemmel az otthonában minden csapatra veszélyes Pécsi SN Zrt. gárdája ellen. A győzelemmel az MKC serdülő a bajnokság negyedik helyére lépett fel, így a jövő kedden komoly rangadót játszik majd a második helyezett, két pontos előnnyel vezető Győri Audi ETO KC ellen.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 15.

A hétvégi gyerektornák után a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U15-ös csapatának edzője Balogh Sándor és a tizenegyévesek mestere Vura József ugyanazokat a gondolatokat emelte ki. A két utánpótlás szakembert pedig egymástól teljesen függetlenül kérdeztük, így mindenképpen érdemes elgondolkodni a kishitűséget érintő mondataikon. A hétvégére még tervezve volt egy korosztályos torna az U13-as gyerekeknek is, de ez a veszprémi rendezvény a járvány miatt elmaradt.

TÖBB MINT KÉT HÓNAP SZÜNET UTÁN JÁTSZOTT TÉTMÉRKŐZÉST AZ MKC

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata az elvárt, magabiztos győzelemmel kezdte a Liga-kupa csoportmérkőzések sorozatát Gárdonyban. A hosszú kényszerszünet után senki sem várt szikrázó teljesítményt a játékosoktól, akik azonban biztatóan kézilabdáztak. Soltész Kíra személyében pedig egy tehetséges, fiatal kapus is bemutatkozott az MKC együttesben.

A LIGA-KUPÁBAN ISMÉT GÁRDONY AZ EGYIK HELYSZÍN

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a 2020/2021-es szezonban is indul a Liga-kupa sorozatban. Az előző szezonban sikerült a legjobb négy közé jutni, de a járványhelyzet sajnos meghiúsította a sorozat befejezését. Az MKC a csoportmérkőzések során tavaly is az A jelű csoportban játszott, ahol a továbbjutás nem jelentett gondot a másodosztályú gárdák, a Dorogi ESE és a mostani sorozatban is ellenfél Gárdony-Pázmánd NKK előtt.

ELHUNYT HEGYI OTTÓ

Életének nyolcvanegyedik évében váratlanul elhunyt Hegyi Ottó, akinek meghatározó szerepe volt a mosonmagyaróvári női kézilabdázás történetében. A MOKÖT gyáregység vezetőjeként már az ötvenes években felkarolta az akkor még nagypályás női kézilabda csapatot. Később pedig a MOKÖT SE elnökeként is a szívügye volt a sportág, a város csapata.

MÉRKŐZÉSEK SZERDÁN ÉS VASÁRNAP

Több mint két hónapos kényszerű szünet után ismét tétmérkőzést játszhat a Motherson-Mosonmagyaróvár első osztályú csapata. Erre szerdán a Liga-kupában lesz lehetőség, ahol az első csoportmérkőzésen a másodosztályú Gárdony-Pázmánd NKK fogadja majd az MKC gárdáját. A találkozó zárt kapuk mögött kerül lebonyolításra, de a klub stábja online, tehát élőben közvetíteni fogja a találkozót az Interneten.

EDZÉSEK UTÁN, SZERDÁN MÉRKŐZÉS…

Az elmúlt hetet edzésekkel töltötte a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata. A honlapunkon láthatnak is egy videó összeállítást az egyik foglalkozásról, ami megmutatja, hogy jó hangulatban dolgoztak a játékosok. Az elvégzett munka értékelésére pedig Gyurka Jánost az MKC vezetőedzőjét kértük.

MKC MIKULÁS

A Mikulás ebben a nehéz, a járványos megbetegedések miatt maximális fegyelmezettséget követelő helyzetben is meglátogatta a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubot. Igaz ebben az évben csak a legkisebbek, az U8-as korosztály gyerekeivel találkozott az edzésen. A kicsik természetesen nagyon örültek a találkozásnak, amelyről fotó is készült.

SZURKOLÓINK KÉRDEZNEK 4.

A szurkolóink kérdeznek sorozatunkban Gyimesi Kittihez érkeztek kérdések, aki igazán nagyon készségesen, aprólékosan válaszolt azokra. Műhelytitokként elmondjuk, hogy a kérdéseket elektronikus levél formában küldjük át a játékosoknak, akik szintén írásban válaszolnak. Ezt követi egy telefonos egyeztetés, ami után végleges formába kerülnek a válaszok, hozzáadjuk a képeket és felkerül a netre az írás. Kittitől már a kérdések másnapján megérkeztek a válaszok, kiemelve, hogy nagyon szépen köszöni a kérdéseket és szeretettel üdvözli az MKC szurkolókat!

TÓTH ESZTER DÁNIAI „JELENTÉSE”

A csütörtökön kezdődő dániai női kézilabda Európa-bajnokságon ott lesz Tóth Eszter a Motherson-Mosonmagyaróvár játékosa. A magyar válogatott újonca pedig arra is vállalkozott, hogy néhány naponként tudósítsa a mosonmagyaróvári szurkolókat a kontinens bajnokságról. Nagyon szépen köszönjük ezt Eszternek, akinek természetesen szorítunk azért, hogy minél több időt tudjon majd a pályán tölteni.

A JOBBTÓL KIKAPNI…

Amikor benevezett a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata a Győr-Moson-Sopron megyei felnőtt bajnokságba, mindenki pontosan tudta, hogy ott lesznek sokkal erősebb alakulatok. Elég csak arra gondolni, hogy felnőttek ellen kézilabdáznak a gyerekek, amit nyilvánvalóan nehéz ellensúlyozni ebben a játékban. Farkas Veronika a csapat edzője tehát nem az eredményességet figyeli, hanem a mérkőzések tanulságait próbálja meg a fiatalok fejlődésének szolgálatába állítani.

MÉRKŐZÉSEK A LÁTHATÁRON

A hetet az MKC serdülő csapata indította el, amely kedden este lejátszotta a hétvégéről elmaradt Győr-Moson-Sopron megyei találkozóját. Ezen a bajnokságban eddig hibátlan Mosonszolnoki KSE hazai pályán, 36 - 18 arányban győzte le a mosonmagyaróvári fiatalokat. Mikulás tornája a lesz a hétvégén a tizenegy, a tizenhárom és a tizenöt éves gyerekeknek, akik ezekkel zárnák az évet. A jövő szerdán pedig serdülő bajnoki mérkőzés lehet Pécsen, valamint folyik az egyeztetés arról is, hogy az élvonalbeli felnőtt gárda is pályára lépjen Liga-kupa csoportmérkőzéseken.
Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.