Híreink

A CSOPORTKÖRBE JUTÁS A TÉT

A Motherson-Mosonmagyaróvár és a román SCM Gloria Buzau párharcára az Európa-Liga harmadik selejtező körében kerül sor. Ez lesz az utolsó selejtező, ahol oda-visszavágós rendszerben, tehát két mérkőzésen dől el, hogy melyik tizenkét csapat kerül be a selejtezőkből a csoportkörbe.

EURÓPA-LIGA MÉRKŐZÉS KÖVETKEZIK

Az év egyik legfontosabb női kézilabda mérkőzésére kerül sor 2022 december 04.-én 18.00 órakor az UFM Arénában. Az Európa-Liga selejtezőben, a Motherson-Mosonmagyaróvár ellenfele a román SCM Gloria Buzau lesz a csoportkörbe jutásért.

A 48. HÉT PROGRAMJA

Nem csak a hét, hanem talán az egész év egyik legfontosabb mérkőzésére kerül sor vasárnap az UFM Arénában. A Motherson-Mosonmagyaróvár felnőtt csapata Európa-Liga selejtezőt játszik a román SCM Gloria Buzau gárdájával. Szeretnénk ismételten jelezni a szurkolóink felé, hogy erre a találkozóra nem érvényesek a bérletek, viszont még lehet jegyet vásárolni erre a találkozóra online formában a jegymester.hu oldalon, illetve a mosonmagyaróvári Tourinform irodában is (9200 Mosonmagyaróvár, Magyar utca 9.). Az utánpótlás csapatok közül szombaton egy hazai NB II-es mérkőzésre, vasárnap pedig a tizenöt évesek győri tornájára kerül sor.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 10.

Nem zárt igazán jó hetet a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlása, sajnos most kevésbé sikerültek a fiatalok mérkőzései. Győzelemmel csak a tizenhét évesek zárták a hétközi találkozójukat, döntetlent pedig az MKC U22 ért el vasárnap a SZESE Győr ellen. Az első osztályban szereplő U19-es és U14-es gárdának, valamint a tizenkét éveseknek most vereségek jutottak, azokkal a tanulságokkal, amelyeknek levonása után, ezeken lehet majd javítani.

VISSZATÉRÉS GYŐZELEMMEL

Több mint egy hónapos szünet után játszott ismét bajnoki mérkőzést a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata. Így a válogatott kézilabdázók távolléte miatt, már önmagában is nehéz volt a feladata a fővárosban, az edzőváltás után lendületbe jött MTK ellen. Az MKC azonban ezen a találkozón egyértelműen jobbnak bizonyult a vendéglátóknál és magabiztosan szerezte meg a két bajnoki pontot.

A SZÍV CSATÁJA…

Hosszú idő után folytatódik a magyar NB I-es női kézilabda bajnokság, a Motherson-Mosonmagyaróvár számára fővárosi mérkőzéssel. Az MTK Budapest az új otthonában, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban fogadja a csapatunkat. A mérkőzés 2022 november 26.-án szombaton, 17.00 órakor kezdődik és érdemes figyelni az MTK Youtube csatornáját az online közvetítés miatt.

MESTEREDZŐK IRÁNYÍTANAK

Bognár Róbert a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás szakmai vezetője, az U19-es csapat edzője sikeresen elvégezte az EHF A licences tanfolyamát. Így Gyurka János és Stranigg Ferenc után a már harmadik mesteredző dolgozik a mosonmagyaróvári kézilabdázás szakmai vezetésében.

ERŐT MERÍTENI

Véget ért a 2022-es Szlovéniában, Észak-Macedóniában és Montenegróban megrendezett női kézilabda Európa-Bajnokság. A kontinens viadalon tizenhat ország vett részt és ezek közül a viadalt győzelemmel kezdő és sikerrel záró magyar válogatott a 11. helyen végzett.

A 47. HÉT PROGRAMJA

Teljes hete lesz a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak, hiszen az Európa-Bajnokságot követően már az élvonalbeli felnőtt csapat is folytatja a bajnokságot. Az NB I-es gárda szombaton lép pályára az MTK Budapest új otthonában, a budapesti Riz Levente Sport és Rendezvényközpontban. Az utánpótlás csapatok játéknapja a szerda és a vasárnap lesz, ráadásul a hét közepén, hazai pályán az UFM Arénában egymást követően játszik bajnoki mérkőzést az U17 és az U19. A hét utolsó napján pedig NB II-es találkozó lesz, valamint a tizennégy és a tizenkét éveseknek lesz tornájuk.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 9.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U19-es csapata az első osztályú korosztályos és a felnőtt NB II-es bajnokságban is győzelemmel zárta a hetet. Az MKC U17 is elhozott két nagyon értékes pontot Pécsről és a tizenegy évesek is sikeresen zárták a tornájukat. Így ez a hétvége csak a szintén a legmagasabb osztályban szereplő U15-ös gárdának sikerült gyengébben.

TAPASZTALT ELLENFÉL LESZ A BUZAU

Közeledik az Európa-Liga selejtező, amelyen a Motherson-Mosonmagyaróvár ellenfele a román SCM Gloria Buzau lesz a csoportkörbe jutásért. Nem lesz egyszerű dolga a mosonmagyaróvári csapatnak, mert a román bajnokság éllovasa erős, a nemzetközi mezőnyben is komoly tapasztalatokkal rendelkező együttes.

SOK JÓ DOLOG TÖRTÉNT VELEM - Beszélgetés Sztankovics Kyrával

Lassan egy éve a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosa Sztankovics Kyra, aki januárban érkezett Győrből, Mosonmagyaróvárra. A jobbszélső az első félévben az U19-es gárdában játszott, a nyártól azonban az NB I-es felnőtt csapat tagja, egyre több szerepet kap az élvonalban. A fejlődését pedig az is bizonyítja, hogy meghívták a magyar junior kézilabda válogatottba, ahol gólokkal debütált.

A 46. HÉT PROGRAMJA - UTAZÁS AZ MTK MÉRKŐZÉSRE

Kicsit rendhagyó lesz a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club heti programjának ismertetése, mert egyrészt egy utánpótlás mérkőzés már lezajlott, másrészt egy jövő heti utazásra is szeretnénk felhívni a figyelmüket. Kedden délután, Budaörsön, az MKC U19 két góllal, 28 - 26 arányban legyőzte a vendéglátókat. A Motherson- Mosonmagyaróvár NB I-es csapata pedig a jövő szombaton, az MTK Budapest új otthonában folytatja majd a bajnokságot, amelyre szurkolói busz indul.

JEGYEK A BUZAU ELLENI EURÓPA-LIGA MÉRKŐZÉSRE

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, 2022 november 15. kedden kezdi el értékesítni a román SCM Gloria Buzau elleni hazai mérkőzésre szóló belépőjegyeket. Erre a nemzetközi sorozatra nem érvényesek a szurkolói bérletek, így mindenkinek, aki az UFM Arénában szeretné megnézni a mérkőzést, jegyet kell vásárolnia.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 8.

A bajnoki szünet után a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai közül az NB II-es, az U17-es, az U14-es, az U12-es és az U10-es gárdák folytatták a bajnokságokat. Az eredmények igaz elég vegyes képet mutatnak, de összességében jónak ítélhető az MKC utánpótlás hétvégéje.

SIKEREK - ÁLDOZATOKKAL

Miközben a kontinens legjobb tizenhat női kézilabda válogatottja az Európa-Bajnokságon szerepel, a többi ország nemzeti csapata világbajnoki selejtező mérkőzéseket játszott. Ezek közül mi elsősorban az osztrák és a szlovák válogatott találkozóit figyeltük, hiszen Ines Ivancok és Kovács Patrícia Ausztria, Lancz Barbora pedig a Szlovák csapatokban szerepelt. Mindkét válogatott sikeresen teljesítette a világbajnoki selejtezőjét, de sajnos az MKC játékosainak esetében sérülésekről is be kell számolnunk.

KEDV! REMÉNYEK! LILLÁK!

A címet Csokonai Vitéz Mihály: A reményhez verséből idéztük, hiszen az elmúlt napokban igazi kedvvel, nagy reményekkel csatlakozott a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli felnőtt csapatához két Lilla. Az MKC utánpótlás játékosai, az U19-es keret kézilabdázói, Ágoston Lilla és Lengyel Lilla közel két hétig készülnek az NB I-es gárdával.

ERŐS KEZEKBEN

A következő írásban Kapás Gergőt a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli felnőtt csapatának új masszőrét mutatjuk be az olvasóinknak. A rendkívül szimpatikus, szerény, huszonnégy éves masszőr, rajongásig szereti a kézilabdát. A fotóink tanúsága szerint pedig olyan fizikai adottságai is vannak, amelyek garanciát adnak az alapos munkára.

SZERVEZETT UTAZÁS ROMÁNIÁBA

Megvannak a Motherson-Mosonmagyaróvár - SCM Gloria Buzau Európa-Liga selejtező mérkőzések pontos időpontjai. Ezek szerint az első összecsapásra 2022 december 04.-én vasárnap kerül sor, 18.00 órai kezdéssel a mosonmagyaróvári UFM Arénában. A visszavágót pedig a következő vasárnap, tehát 2022 december 11.-én játsszák le Romániában, szintén 18.00 órától.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2022/23 7.

Mindössze egyetlen bajnoki mérkőzést játszott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlása az elmúlt héten, viszont az sajnos nem jól sikerült az MKC U19-es gárdájának. A hétvége azonban így sem volt eseménytelen, mert a tizenkét és tizenhárom évesek részt vettek a hagyományos dunaújvárosi Üstökös-Kupán.

VÁLOGATOTT HÍREK

A válogatott hét első szakasza után a legfontosabb hír, hogy mind a négy Motherson-Mosonmagyaróvár játékos bekerült a magyar válogatott szűkített keretébe. Albek Anna, Pásztor Noémi, Szemerey Zsófi és Tóth Eszter is ott lesz tehát a pénteken rajtoló Európa-bajnokságon. Sztankovics Kyra pedig gólokkal mutatkozott be a magyar junior válogatottban a Norvégia elleni felkészülési találkozón. Ines Ivancok, Kovács Patrícia és Lancz Barbora gyakorló mérkőzésekkel készült az osztrák és a szlovák válogatott világbajnoki selejtezőire.