Híreink

TOVÁBB A MEGKEZDETT ÚTON

Az év vége az összegzések ideje és a válogatott szünet lehetőséget adott arra, hogy Dr. Hoffmann Lászlóval az MKC szakmai igazgatójával készítsünk egy értékelő beszélgetést. A 2021-es év mérföldkő a klub életében, hiszen a rengeteg nehézség ellenére, fantasztikus sikereket hozott. A tanulságos visszapillantás mellett azonban a nagyon sűrű közeli és egy kicsit a távolabbi jövőről is kérdeztük a szakembert.

EURÓPA-LIGA ELLENFELEINK: SOLA HK

A legszembetűnőbb hasonlóság a harmadik csoportellenfelünk a norvég Sola HK és az MKC között, hogy eddig a 2020/2021-es bajnokság hozta a történetük legnagyobb sikerét. A norvég gárda is először végzett a dobogó harmadik fokán a hazája bajnokságában, így ők is az első nemzetközi szereplésükre készülnek.

EURÓPA-LIGA PROGRAM

Heti program helyett a Motherson-Mosonmagyaróvár Európa-liga mérkőzéseinek pontos időpontjairól tudunk most beszámolni. Elkészült tehát az az A csoport pontos menetrendje, az MKC csapatának hat, a sportszakmában óra-percesnek hívott menetrendje. A hazai találkozók színhelye a győri Audi Aréna lesz, az idegenbeli mérkőzések helyszínéról pedig folyamatosan be fogunk számolni a honlapon és a Facebook oldalon. A jövő év elején igazán érdekes hétvégék következnek tehát a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club életében.

IDÉNYZÁRÓ GYŐZELMEK - 2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 13.

„Minden jó, ha jó a vége” állítja az ismert mondás. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai pedig remekül, csupa győzelemmel zárták az őszi idényt. Az MKC U22 Sárvárról hozta el a két bajnoki pontot az NB II-es bajnokságban, a két serdülő csapat pedig hazai pályán győzte le a Győri ETO KC és az Ácsi Kinizsi korosztályos gárdáit. A tizenhárom évesek a tőlük megszokott magabiztos sikerekkel zárták a szezon utolsó tornáját. Az MKC U11 esetében pedig nem számolnak eredményt, de a kicsik a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban, ilyen téren sem vallottak volna szégyent.

LICITÁLÁS

A Karácsony közeledtével ismét jótékonysági akcióra hívjuk fel a szurkolóink figyelemét. A Szurkolói Egyesület és a klub ugyanis árverésre bocsájt egy kézilabdát, amelyet a 2020/2021-es bajnokságban bronzérmet szerzett csapat valamennyi játékosa dedikált.

A LÉGIÓS JOBBSZÁRNY

A nyáron együtt jelentettük be a szerb jobbszélső Ana Kojic és a jobbátlövő Tanja Asanin Mosonmagyaróvárra érkezését. Ezért most úgy gondoltuk, hogy ismét egyszerre szólaltatjuk meg a két külföldi játékost. Ana és Tanja egymástól teljesen függetlenül kapták meg ugyanazokat a kérdéseket, amelyek az MKC csapatára, a magyar bajnokságra, a saját teljesítményükre, valamint az Európa-ligára és a világbajnokságra vonatkoznak.

SOK KICSI…

Ahogy a közmondás mondja…ugyanis a Motherson-Mosonmagyaróvár edzőmérkőzése a sok „kicsivel”, azaz fiatallal sikeres volt és jótékony célra is összegyűlt 350.000 forint péntek este. A szurkolók által megvett jegyek árát, a vendég Dunaújvárosi KKA és az MKC is kiegészítette, a plüssfigurák pedig szokás szerint záporoztak a szünetben a lelátóról.

PÉNTEKEN EDZŐMÉRKŐZÉS

2021 december 03.-án pénteken 16.00 órától felkészülési mérkőzést játszik a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata az UFM Arénában. Természetesen most a válogatott játékosok nélkül lép majd pályára az MKC, a Dunaújvárosi KKA elleni találkozón. Egyrészt ezért is szólítottuk meg a szurkolókat, hiszen a hazai atmoszféra komoly segítség lehet a mosonmagyaróvári fiataloknak. Másrészt a mérkőzés jótékony célt is szolgál, amire Vitéz Péter a Szurkoló Egyesület elnöke hívja fel a figyelmüket.

EURÓPA-LIGA ELLENFELEINK: RK LOKOMOTIVA ZAGREB

A legfontosabb tudnivaló a zágrábi ellenfelünkről, hogy jelenleg is hat olyan horvát válogatott játékosa van, akik 2020-ban nem kis meglepetésre borzérmet nyertek az Európa-bajnokságon. Lucija Besen, Andrea Simara, Tena Japundza, Tena Petika, Dora Kalaus, és Stela Posavec játékát pedig már akkor is rendkívül tapasztalt szakember, Nenad Sostaric irányította, aki napjainkban is Lokomotiva és a horvát válogatott szakmai vezetője.

FELNŐTT EDZŐMÉRKŐZÉS, UTÁNPÓTLÁS BAJNOKI TALÁLKOZÓK - HETI PROGRAM 13.

Ezen a héten a Motherson-Mosonmagyaróvár felnőtt csapatával is találkozhatnak és kérjük erre a szurkolókat, hiszen jótékony célra szánja a klub a december 03.-án pénteken 16.00 órakor kezdődő Dunaújvárosi KKA elleni edzőmérkőzés bevételét. Erre a találkozóra egységesen 1.000 forintos jegyet lehet váltani, és a szünetben a megszokott plüssfigurák bedobásával is csatlakozhatnak az MKC hagyományos évvégi jótékonysági kezdeményezéséhez. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapatai hazai pályán, az MKC U22 pedig idegenben zárja az őszi szezont. A gyerektornákat pedig vasárnap a tizenegy és a tizenhárom évesek zárják a 2021-es évben.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 12.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak eredményei közül elsőként örömmel számolunk be arról, hogy bravúros győzelmet aratott Pécsen a serdülő csapat. A Tapolca elleni hazai győzelmével a bajnoki tabella hatodik helyére lépett fel az MKC U22, így a nagyobb korosztályok közül csak a második számú serdülő csapat szenvedett vereséget Solymáron, barátságtalan környezetben. A kicsiknél maximális teljesítménnyel zárta az idényt az MKC U12 és ugyanilyen lelkesedéssel kezdték a tornák sorát a tízévesek. Az élvonalban szereplő MKC U14 pedig nem csak játékban, hanem az eredmények tekintetében is előrébb lépett.

EURÓPA-LIGA ELLENFELEINK: ES BESANCON FEMININ

Csütörtökön megtörtént az Európa-liga csoportkörének sorsolása, így most röviden bemutatjuk a nemzetközi kupa ellenfeleinket. Elsőként a francia ES Besancon Feminin gárdáját, amely ellen elkezdi majd a sorozatot a Motherson-Mosonmagyaróvár.

NORVÉG, FRANCIA, HORVÁT ELLENFÉL A CSOPORTBAN

Csütörtökön délelőtt 11.00 órakor sorsolták ki az EHF bécsi központjában az Európa-Liga négy csoportjának mezőnyét. A sorozatba ekkor belépő Motherson-Mosonmagyaróvár az első kalapból várhatta a sorsolást. Az online formában megtartott eseményen a norvég Sola HK, a francia ES Besancon Feminin és a horvát RK HC Lokomotiva Zagreb gárdáival került az A csoportba.

JÓTÉKONY EDZŐMÉRKŐZÉS

Bajnoki találkozón csak december végén találkozhatnak a szurkolók a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatával, hiszen a világbajnokság miatt szünet van a pontvadászatban. December 3.-án pénteken 16.00 órakor azonban MKC - Dunaújvárosi KKA edzőmérkőzés lesz az UFM Arénában. Akik pedig erre a találkozóra megváltják az egységesen 1.000 forintos jegyet, azok csatlakoznak a klub hagyományos évvégi jótékonysági kezdeményezéséhez.

ELŐTÉRBEN AZ UTÁNPÓTLÁS - HETI PROGRAM 12.

Az NB I-es bajnokságban válogatott szünet van, így most szűk egy hónapig csak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak mérkőzéseire hívjuk fel a figyelmüket. Ezekben a bajnokságokban azonban izgalmasnak ígérkező találkozókat rendeznek, hiszen a mosonmagyaróvári fiatalok a közvetlen rivális csapatok ellen játszanak. AZ MKC két serdülő csapata és az NB II-es bajnokságban szereplő U22-es gárda is fontos pontokat szerezhet meg, amennyiben sikeresen zárja a soros bajnoki találkozóit. A hét utolsó napján három gyerektornára is sor kerül, az U12 az U14 mellett, az első tornájukra készülnek a tíz éves legkisebbek.

2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 11.

Ezen a héten is volt része sikerben és kudarcban a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak. A serdülő gárda és az MKC U13 nagyon fölényes győzelmeket aratott és a tizenegy évesek tornájáról is pozitív beszámolót kaptunk. Viszont az ifjúsági gárdának rossz hete volt, mert egyaránt vereséget szenvedtek a korosztályos valamint az NB II-es találkozón. A hét legszomorúbb híre azonban az egyik tehetségünk Csáki Viola sérülése, akinek a klub és a szurkolók nevében is mielőbbi felépülést kívánunk.

GYORSHÍREK

Szemerey Zsófi is meghívást kapott a magyar válogatott keretébe, valamint nyilvánosságra hozták az Európa-liga csoportkörébe jutott csapatainak sorsolási besorolást. Ezekről a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubot érintő gyorshírekről számolunk be a mostani írásunkban.

EGY KÉP

Az idegenben lejátszott bajnoki találkozók után nem tudunk képriportot közölni a honlapon, tehát a Kisvárda Master Good SE - Motherson-Mosonmagyaróvár találkozó után sem erre vállalkozunk. Viszont egy fotót mindenképpen közre akarunk adni, amivel megköszönjük azoknak a szurkolóinknak a jelenlétet, akik az ország másik felébe is elkísérték a csapatot.

AHOGY KELL

Nehéz bajnoki mérkőzésre készült a Motherson-Mosonmagyaróvár a Kisvárda Master Good SE vendégeként. Az előzetes tartás pedig nem is volt alaptalan, hiszen a vesztett pontok tekintetében a Kisvárda nagyon előkelő helyről várta a találkozót. Szombaton este azonban az MKC rendkívül kiegyensúlyozott teljesítménnyel úgy gyűjtötte be a két bajnoki pontot, ahogy kell.

HOSSZÚ ÚT, NEHÉZ MÉRKŐZÉS

Ebben a címben minden benne van, hiszen Kisvárdára utazik a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata, ahol egy nagyon erős hazai gárda várja 2021 november 20.-án szombaton 18.00 órakor. Tudjuk, hogy néhány szurkoló elkíséri a csapatot, így a számukra fontos információ, hogy napokban meghozott kormányrendelet szerint november 19.-től a zárt térben megrendezésre kerülő rendezvényeken, így a kézilabda mérkőzéseken is kötelező lesz az orvosi maszk használata. Azoknak pedig, akik nem vállalkoznak az utazásra elmondjuk, hogy mérkőzést élőben az Interneten is megtekinthetik a Kisvárdai csapat hivatalos YouTube csatornáján.

TÓTH ESZTER + KÉT ÉV

Csütörtökön a szurkolói klub esten írt alá újabb két éves szerződést Tóth Eszter az MKC csapatkapitánya és Guntram Thurnher a klub elnöke. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az egyik meghatározó kézilabdázójával hosszabbított a 2023/2024-es szezon végéig. A válogatott irányító a következő mondatokkal indokolta meg a döntését a mosonmagyaróvári szurkolóknak.