Híreink

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 14.

Szombaton Győrben, vasárnap pedig Mosonszolnokon kézilabdázott Kránitz János két csapata, az U12-es és az U14-es korosztály. A tornák négy mérkőzéséből, két győzelem, egy döntetlen és egy vereség lett a mérleg, ami nagyon dicséretes, hiszen háromszor a Győri Audi ETO KC gárdáival játszottak. Ezen a héten nem került sor több utánpótlás mérkőzésre, hiszen azokat a járvány miatt elhalasztották. A Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságban sorra kerülő MKC (serdülő csapat) - Mosonszolnok bajnoki találkozót pedig, a vendégcsapat kérésére, kedden 19.30 órakor rendezik meg Mosonszolnokon.

KÉRDÉSEK A CSAPATHOZ 3.

Tóth Eszter és Stranigg Ferenc után most Horváth Bernadett kapott szurkolói kérdéseket. Betti nagyon örült a megszólításnak és igazán aprólékosan válaszolt Szikra Károlynak. Az MKC játékosai és munkatársai pedig továbbra is várják tehát a szurkolók kérdéseit, amelyek a jelenlegi helyzetben esélyt adnak érdekes párbeszédekre. A kérdéseket, az érdeklődését felkeltő témákat a peter.rokob@mkcse.hu email címre kérjük.

SIKERÜLNI FOG MÉG EGYSZER!

Normális helyzetben most a bajnoki helyezésről, az eredményekről, a játékról, támadásról védekezésről, gólokról kellene beszélgetnünk. Dr. Hofmann Lászlót azonban ezekről most nem kérdezhettük, hiszen a Motherson-Mosonmagyaróvár szeptember végén játszott utoljára tétmérkőzést.

SZOMBATON ÉS VASÁRNAP JÁTSZHATNAK AZ MKC UTÁNPÓTLÁS CSAPATAI

A Mosonszolnok hazai pályán is ellenfele lesz, majd otthont is ad a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club korosztályos csapatainak a hétvégén. Azt is reméljük, hogy Győrben is megrendezésre kerül a szombati U12-es gyerektorna. Gyakorlatilag ez lehet a hét programja, mert a szerdára tervezett ETO elleni serdülő é a szombatra kiírt ETO elleni NB II-es találkozók biztosan elmaradnak.

KÉRDÉSEK - VÁLASZOK 2.

Felesleges tagadni, hogy a kényszerű szünet megviselte a Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabda csapatának tagjait. A játékosok nem tudnak pályára lépni, mérkőzést játszani, ami ennyi idő után törést jelenthet a mosonmagyaróvári csapat és a szurkolók kapcsolatában is. A honlapunk megpróbál folyamatosan tájékoztatást adni a helyzetről, de sajnos hétről-hétre szinte kizárólag rossz hírekről tudunk beszámolni. Ezért kérjük most a segítségüket, az aktív közreműködésüket abban, hogy a legnehezebb időket együtt töltsük meg tartalommal.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 13.

A tizenharmadik utánpótlás híradóban sajnos nagyon kevés eseményről tudunk beszámolni és a számszerű eredményekből látszik, hogy balszerencsét is hozott a tizenhármas szám. Viszont az MKC serdülő csapata és az U15-ös korosztály játékosai legalább pályára tudtak lépni a hétvégén és ez most sokkal fontosabb az eredményeknél.

TÓTH ESZTER HELYET KAPOTT A SZŰKÍTETT EB KERETBEN

Hétfő estétől együtt készül a dániai Európa-bajnokságra a magyar női kézilabda válogatott húsz fős játékos kerete, amelyben helyet kapott Tóth Eszter az MKC kézilabdázója. A másik mosonmagyaróvári kerettagra a jobbszélső Katona Flórára, a szűkített keretben már nem számít Danyi Gábor és Elek Gábor a válogatott két szövetségi kapitánya. A most kijelölt keret azonban nem teljes, még öt ferencvárosi kézilabdázó később csatlakozhat a válogatotthoz.

KÉRDÉSEK A CSAPATHOZ 1.

Felesleges tagadni, hogy a kényszerű szünet megviselte a Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabda csapatának tagjait. A játékosok nem tudnak pályára lépni, mérkőzést játszani, ami ennyi idő után törést jelenthet a mosonmagyaróvári csapat és a szurkolók kapcsolatában is. A honlapunk megpróbál folyamatosan tájékoztatást adni a helyzetről, de sajnos hétről-hétre szinte kizárólag rossz hírekről tudunk beszámolni. Ezért kérjük most a segítségüket, az aktív közreműködésüket abban, hogy a legnehezebb időket együtt töltsük meg tartalommal.

A SZURKOLÓI EGYESÜLETE LEVELE

Vitéz Péter a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club Szurkolói Egyesületének elnöke juttatott el a honlapunkhoz egy levelet, amelyet közlünk a honlapunkon.

VASÁRNAP SEM LESZ MÉRKŐZÉS

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata készült, edzett, játszani akart annak ellenére, hogy sok nehézség akadályozza a felkészülésben. Sajnos azonban a járvány ismét közbeszólt és a pozitív koronavírus tesztek miatt a Kisvárda Master Good SE gárdája is karanténba kényszerült. Vasárnap sem lesz tehát bajnoki mérkőzése az MKC-nak, így a decemberi Európa-bajnokság előtt már nem fog tétmérkőzésen pályára lépni.

ELMARADÓ ÉS KÉRDŐJELES MÉRKŐZÉSEK

Az eredeti sorsolások szerint az év egyik legtartalmasabb hete várta volna a Motherson-Mosonmagyaróvári kézilabda Club csapatait. Sajnos a járvány miatt a mérkőzések azonban sorra elmaradnak, hiszen az eredetileg nyolc az MKC csapatait érintő sportesemény közül, öt már törlésre került. Abban bízhatunk tehát, hogy a szigorú járványügyi szabályok betartása mellett, legalább a többi találkozó megrendezésére lesz lehetőség ezen a hétvégén.

MKC POSZTER

Kétoldalas, színes posztert készítettünk a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club élvonalbeli felnőtt csapatáról, amelyhez a Szellőrózsa ABC-ben juthatnak hozzá a szurkolóink. A bérlettel rendelkező nézőink ajándékba kapnak egy posztert, amelynek az egyik oldalán a csapat, a másikon pedig egyéni képek szerepelnek.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 12.

Mindössze két kisiskolás gyermektornán tudtak részt venni a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club korosztályos csapatai. A koronavírus járvány miatt, a hét közben még tervezett U12-es rendezvény is elmaradt tehát Száron. Így csak a tíz és a tizennégy évesek játszottak, a mosonmagyaróvári gyerekektől megszokott akarattal és lelkesedéssel.

HA LEHET, JÁTSZANI FOGUNK!

A kötelező tíz napos karantén időszak letöltése után elkezdte az edzéseket a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli kézilabda csapata. Ez természetesen örömteli hír, de a helyzet sajnos továbbra sem egyszerű, hiszen teljes csapatról, teljes értékű munkáról továbbra sem beszélhetünk.

ELHUNYT EGY BARÁTUNK!

Nagyon szomorú hírt kell közölnünk, amire nincsenek szavak, felfoghatatlan és hihetetlen tragédia. Elhunyt Gróz János a Szentendrei NKSE vezetőedzője, aki a magyar strandkézilabda válogatott szövetségi kapitánya is volt. Janó az MKC szakmai stábjából többeknek is közeli barátja volt, így emlékét örökre megőrizzük.

LESIFOTÓK - PILLANATOK

A fotósorozatunk harmadik, befejező részében néhány kedves pillanatfelvételt mutatunk meg az olvasóinknak. Ezért kapnak egy-egy rövid kis címet is a képek, amelyek most a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club körüli történéseket mutatják meg.

HETI HELYZETJELENTÉS

Ezekben a percekben kaptuk meg a Magyar Kézilabda Szövetség, az aktuális kormány rendeletekkel kapcsolatban kiadott hivatalos állásfoglalást, amely szerint a versenyszerű sport folytatódhat. Ennek értelmében próbáljuk meg összefoglalni az MKC helyzetét, de a közben a megértésüket is kérjük, hiszen a klub jelenleg egy-két napra tud előre tervezni. A legfontosabb cél továbbra is az, hogy sikerüljön megőrizni a kézilabdázók egészségét és biztosítani a csapatok versenyeztetését, ezért a klub utánpótlás mérkőzései, edzései zárt kapuk mögött kerülnek megrendezésre.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 11.

Az MKC serdülők értékes pontot szereztek a felnőtt megyei bajnokságban, a mosonmagyaróvári U15-ös, U13-as és U11-es csapatok pedig a megszokott jó eredményeket szállították ezen a hétvégén is. A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club gyerekei tehát tudtak kézilabdázni, ami talán a legjobb hír ezekben a nehéz időkben.

UTÁNPÓTLÁS = ZÁRT KAPUK

A koronavírus járvány terjedése egyre nagyobb figyelemre, óvatosságra inti a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vezetését. A legfontosabb cél az, hogy sikerüljön megőrizni a kézilabdázók egészségét és biztosítani a csapatok versenyeztetését. Ezeknek a megóvása érdekében 2020 november 09. hétfőtől a klub utánpótlás mérkőzési és edzései zárt kapuk mögött kerülnek megrendezésre.

LESIFOTÓK - KÜZDELEM

A fotó sorozatunk első részét több tízezren tekintették meg, amit nagyon szépen köszönünk a szurkolóinknak, olvasóinknak. Reméljük, hogy a második rész fotói is elnyerik a tetszésüket, amelynek a KÜZDELEM alcímet adtuk. Ezek között is vannak remek felvételek, amelyek megmutatják a sportág feszültségét, dinamikáját. Reméljük, hogy a mostani gondterhelt időkben, egy kis kikapcsolódást jelent majd az album megnézése.

CSAPATÉPÍTŐ UTÁNPÓTLÁS PROGRAMOK

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai szorgalmasan készülnek a mérkőzéseikre. A serdülő és az U15-ös gárda pedig az edzések mellett, csapatépítő programokat is tartott. A gyerekek ellátogattak a mosonmagyaróvári FUTURA Élményközpontba és a Győrújbaráti E-Kart Ring gokart pályára, amely intézményeknek a klub ezúton is köszöni a segítséget.
Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.